Μπορείτε να με βοηθήσετε;

Ιωαννα47

Νεοφερμένο μέλος

Η Ιωαννα47 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 64 ετών. Έχει γράψει 52 μηνύματα.
Η γατουλα μου,η Κλειω,θα γεννησει σε λιγο καιρο.Η κοιλιτσα της εχει μεγαλωσει αρκετα,το λιγοτερο σε 1,5 εβδομαδα λογικα θα γεννησει.Επειδη ειναι η πρωτη φορα που περιμενω γεννητουρια,θελω να με συμβουλεψετε.Τι να της βαλω σαν φωλιτσα,για να τα γεννησει???
Αφου τα γεννησει,πρεπει να βαλω καποια κουβερτουλα στα γατακια?
Τι πρεπει να τρωει η γατουλα?
Και λοιπες συμβουλες περι γατακιων και γατουλας....:redface:
Ειμαι πολυ αγχωμενη....
ααα,εχω μια απορια,τωρα τελευταια(περιπου πριν απο 3 ημερες...)η γατουλα τρωει πολυ και ειναι υπερκινητικη.Χθες ηρθε τρεχωντας απο τον κηπο,πηδηξε πανω στο τραπεζακι,μετα στην καρεκλα,και μετα τρεχοντας ηρθε κοντα μου.Αυτες τις ημερες κανει κατι τετοια και με τρομαζει...Ολα αυτα ειναι ενδειξεις οτι ειναι κοντα στις μερες της γεννας η' απλως διασκεδαζει?????
Συγνωμη αν σας κουρασα:redface:,αλλα εχω πολυ αγχος...:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ιωάννα σίγουρα κάποια άρθρα για προετοιμασία γέννας θα βρεις αν κάνεις αναζήτηση στο σάιτ.

Επειδή θα είναι πρώτη εμπειρία για σένα - πέρα από όσα ρωτάς για τη φωλίτσα της και τη φροντίδα των μικρών - όταν φτάσει η ώρα, φρόντισε να είσαι μαζί της στη γέννα και να είσαι ήρεμη ή κάποιος που γνωρίζει λίγα πράγματα, ίσως χρειαστεί να βοηθήσεις στις παρακάτω περιπτώσεις:

τραβώντας κάποιο γατάκι- αν η ίδια έχει εξαντληθεί,

να σκουπίσεις το προσωπάκι από κάποιο νεογέννητο από τις μεμβράνες ,αν δεν το κάνει η γάτα, ώστε να βοηθηθεί να αναπνεύσει,

να κάνεις πολύ απαλές μαλάξεις στο σώμα του με πετσετούλα αν δεις να δυσκολεύεται να αναπνεύσει,

να τσεκάρεις ότι κόβει το λώρο, τρώγοντας τον πλακούντα,

καλό είναι να μη φάει παραπάνω από έναν, πιθανόν βαρυστομαχιάσει,

να παρατηρείς τη γάτα σου, μια μικρή αιμορραγία είναι αναμενόμενη, αλλά αν δεις κάτι ανησυχητικό, πχ να χάνει τις αισθήσεις της, να ασπρίζει η γλώσσα της, αμέσως τηλέφωνο σε κτηνίατρο.

Έχε μαζί σου αποστειρωμένα γάντια και καθαρά πανάκια. Κι ένα μπολ με το νεράκι της, μάλλον θα το χρειαστεί.:)

Αχ, τι εποχές μου θύμισες τώρα... :inlove::baby:
Και μην σε ανησυχήσω με όσα έγραψα, συνήθως δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, αλλά καλού κακού...

Να πάνε όλα καλά, να τα καλοδεχτείς τα γατούλια!

:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση.Τωρα για το μονο πραγμα που ειμαι αγχωμενη,ειναι για το ποσα μωρακια θα κανει και για το τι χρωμμα θα ειναι...:D

Εγώ στην θέση σου θα αγωνιούσα για την ζωή της γατούλας μου, μιας και είναι μονο 6 μηνών, και μπορεί να έχει επιπλοκές στην γέννα, και να κινδυνέψουν και τα μικρά και η ίδια...

Φυσικά θα είχα άγχος και να μην έχει κολλήσει aids και Λευχαιμία, και πάθει κάτι και η ίδια και τα μικρά....

Και άλλα πολλά....

Αλλά εγώ είμαι άλλο...:|

Αγωνιω και για την υγεια της,αλλα ο γιατρος μας ειπε οτι δεν θα εχει επιπλοκες στη γεννα.Συμφωνα με τον γιατρο κυοφωρει 2-3 μικρα.Φυσικα,δεν θελαμε να μινει εγκυος,ειχαμε κλεισει ραντεβου για στειρωση και τοτε ο γιατρος μας ειπε οτι καλυτερο θα ηταν να τα γεννησει και μετα να την στειρωσουμε.

Αγωνιω και για την υγεια της,αλλα ο γιατρος μας ειπε οτι δεν θα εχει επιπλοκες στη γεννα.Συμφωνα με τον γιατρο κυοφωρει 2-3 μικρα.Φυσικα,δεν θελαμε να μινει εγκυος,ειχαμε κλεισει ραντεβου για στειρωση και τοτε ο γιατρος μας ειπε οτι καλυτερο θα ηταν να τα γεννησει και μετα να την στειρωσουμε.

Οκ, να σε δώ εαν
- κάνει 5 και δεν έχετε τί να τα κάνετε
- πάθει κάτι (που το απεύχομαι) και μετά θα σου πεί ο "καλός γιατρός" τί να κάνουμε τυχαίνει και αυτό...
- όσο για το "τι καλυτερο θα ηταν να τα γεννησει και μετα να την στειρωσουμε" .... φιλικά σου λέω... " ΑΛΛΑΞΕ ΓΙΑΤΡΟ ΕΛΕΟΣ"!!!!
και στην θέση σου, με το που θα γένναγε σε μια κούτα και στην πόρτα του...
- και ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να ξέρει αν θα υπάρξει κάποια επιπλοκή ή όχι...

εσύ θα φας το λούκι, θα τρέχεις, και αυτός θα εισπράττει... μιά χαρά τον κόβω.:hmm:

Λυπάμαι πραγματικά, (που κυκλοφορούν ακόμα τέτοιες απόψεις..)αλλά περισσότερο λυπάμαι τα γατάκια....:|

Tα γατακια (οσα και να κανει) θα τα κρατησω.Η γατουλα ηταν σε προχωρημενη εγκυμοσυνη οταν θα την στειρωναμε,νομιζω οτι θα ηταν αμαρτια αν την στειρωναμε τοτε.Η κυρια η οποια την ειχε δεν ηθελε ουτε να ξοδεψει λεφτα για να την στειρωσει(ειτε ηταν εγκυος,ειτε δεν ηταν...),ουτε να κρατησει τη γατα.Την αφησε στο δρομο μεχρι να την παρει καποιος,με την δικαιολογια:"τωρα που ειναι εγκυος θα τρωει περισσοτερο,οταν γεννησει θα μας βρωμισει το σπιτι και οταν γεννησει τα γατακια τα εξοδα για το φαγητο τους θα πολλαπλασιαστει":mad:
Τι λες σε ενα τετοιο ανθρωπο???
Οσο για το γιατρο,του τα εχουμε ψαλει ενα χερακι......

Εχω απορια για την διατροφη της.Εκτος απο τις κροκετες,την κονσερβα και τις βιταμινες,πρεπει να της δινω και κατι αλλο???

Λυπάμαι,
το θέμα είναι "αν μπορούμε να σε βοηθήσουμε"
εχώ δεν έχω να πώ κάτι άλλο.

Κροκέτες κίττεν, και να τρώει όσο θέλει....
επειδή είναι ειδική περίπτωση, θα σε συμβούλευα να ρωτάς τον γιατρό της ότι απορία έχεις...

Εύχομαι όλα να πάνε καλά.:redface:

Σε ευχαριστω που μου απαντησες.:)

Επισης μπορεις να δεις στην ενοτητα με τα αρθρα,υπαρχει καποιο για τη γεννα.Αν κουραστει η γατουλα σε καμια περιπτωση μην τραβηξεις εξω γατακι,θα κανεις περισσοτερο κακο παρα καλο,φωναξε αμεσως το γιατρο σας.Παρε κι ενα γαλα για γατακια,καθως η μαμα ειναι πολυ μικρη και μπορει να μην τα θελει,ή να μην ξερει τι πρεπει να κανει και να χρειαστει να τα ταϊσεις εσυ.
Καλη τυχη.

Kατ'αρχάς Ιωάννα μπράβο σου που έσωσες την Κλειούλα σου απο την αδιάφορη και απαράδεκτη κυρία, και μπράβο σου που την φροντίζεις. Βλέπω οτι είσαι συνειδητοποιημένη στο θέμα της στείρωσης και είμαι σίγουρη οτι θα φροντίσεις να μην επιβαρυνθεί άλλο η Κλειώ με άλλες εγκυμοσύνες και ούτε θα αφήσεις τα νέα γατάκια στο έλεος του οίστρου τους αλλά θα τα στειρώσεις αμέσως μόλις αυτό είναι ηλικιακά εφικτό.
Ό,τι βοήθεια θέλεις θα την έχεις απο μας και σίγουρα έχεις να μάθεις πολλά μέσα στο φόρουμ.
Φιλικά
Μίκυ

Ελπιζω να γεννησει κανονικα.Μολις γεννηθουν βαλε και φωτοοο!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back