Μπορείτε να μου την "πέσετε" ελεύθερα

Κάθε θέμα πρέπει να το βλέπουμε σφαιρικά. Πράγματι δεν είναι αναγκαίο όλα τα εμβόλια να γίνονται κάθε χρόνο. Κάποια μπορεί να γίνονται και πιο αραιά. Σκεφτείτε λοιπόν έναν γιατρό να λέει στους πελάτες του: την τάδε του μηνός του 2007 θα έρθεις για το τάδε εμβόλιο, την δείνα του μηνός του 2008 θα έρθεις για το δείνα εμβόλιο κ.ο.κ. Πόσοι ιδιοκτήτες θα τηρήσουν το εμβολιακό πρόγραμμα; Εδώ δεν τηρούν ούτε το ετήσιο επαναληπτικό. Γι΄αυτό έχουν βγει τα πολυδύναμα εμβόλια, που με μία ένεση ανοσοποιούνται τα ζώα μας για πολλά αντιγόνα.

Είναι επίσης αλήθεια ότι και τα εμβόλια -όπως όλα τα φάρμακα- έχουν παρενέργειες. Πρέπει όμως να βλέπουμε και την άλλη όψη τού νομίσματος. Οι εμβολιασμοί (ζώων και ανθρώπων) έχουν συμβάλει να μειωθεί η συχνότητα πάρα πολλών -συχνά θανατηφόρων- ασθενειών. Η ευλογιά μάλιστα έχει εξαλειφθεί. Αν δεν εμβολιάζαμε τα ζώα μας για τη λύσσα, θα είχαμε σοβαρό πρόβλημα, όπως έχει η Κεντρική Ευρώπη και η Τουρκία. Με τέτοια συχνότητα λύσσας σε όλες τις γειτονικές μας χώρες έχουμε καταφέρει να είμαστε απαλλαγμένοι από τη νόσο για πάνω από 20 χρόνια, χάρη στους εμβολιασμούς. Τη χρησιμότητα των εμβολίων λοιπόν δεν πρέπει να την παραβλέπουμε, παρά τις παρενέργειές τους.

NERINA, ένας από τους λόγους που ο γάτος σου είναι ακόμα υγιής είναι ότι οι ασθένειες που μπορεί να κολλήσει έχουν πλέον μικρή συχνότητα, επειδή οι περισσότεροι ιδιοκτήτες εμβολιάζουν τα ζώα τους.

Αρχική Δημοσίευση από marigo173:
Επίσης είναι ελαφρώς αντιδεοντολογικό αλλά θα μοιραστώ μαζί σου κτηνιατρικό μυστικό που μου αποκάλυψε η αδερφή μου: τα επαναληπτικά εμβόλια δεν γίνονται μια φορά το χρόνο επειδή ντε και καλά δεν είναι πια προστατευμένα τα ζώα (χρειάζονται δηλαδή ανανέωση αλλά όχι οπωσδήποτε κάθε ημερολογιακό έτος), γίνονται για να πηγαίνει υποχρεωτικά ο ιδιοκτήτης μία φόρα το χρόνο το ζώο του στον κτηνίατρο;).

marigo173, νομίζετε ότι ένα ιατρείο μικρών ζώων μπορεί να «ζήσει» με 50 πελάτες που θα έρχονται κάθε χρόνο να κάνουν το επαναληπτικό εμβόλιο;

Βασική μέριμνα του κτηνιάτρου όταν το παίρνεις για τα εμβόλια είναι να ελέγξει τη γενική κατάσταση της υγείας του, να εντοπίσει προβλήματα που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί και ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να εντοπίσει ή τα έχει εντοπίσει και δεν τους δίνει την πρέπουσα σημασία κτλ Το ηθικό δίδαγμα είναι προφανές και γι αυτό δεν θα το διατυπώσω.

Για να το διαπιστώσει αυτό ο κτηνίατρος δεν θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να πληρώσει την επίσκεψη; Και επειδή δεν μπορώ να καταλάβω το προφανές, παρακαλώ διατυπώστε το.

Αρχική Δημοσίευση από Mariel:
οσο για τα εμβολια,κι εμας ο γιατρος μας δεν ειναι υπερ του να γινονται ετσι ανεξελεγκτα καθε χρονο γιατι οπως μας ειπε περιεχουν και συντηρητικα που δεν ειναι και 100% αθωα και ασφαλη για τις γατες.ετσι αυτο που προτεινει ειναι να γινεται ετησιος ελεγχος αντισωματων.αν η γατα προστατευεται επαρκως με τα αντισωματα που εχει μπορει να μη χρειαστει και ποτε να εμβολιαστει ξανα.

Ξέρετε πόσο κοστίζει ο έλεγχος των αντισωμάτων; Πόσοι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν για κάτι τέτοιο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ξέρετε πόσο κοστίζει ο έλεγχος των αντισωμάτων; Πόσοι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν για κάτι τέτοιο;

ξέρω,γιατί ήδη στο Νοέλ έχουμε κάνει δύο φορές και δε νομίζω ότι το κόστος των 20 ευρώ είναι τοσο απαγορευτικό για τους ιδιοκτήτες.και στην περίπτωση του Νοέλ μας έσωσε γιατί έτσι βρήκαμε ότι ενώ υποτίθεται ότι είχε κάνει το τριπλό και μάλιστα δυο φορές,δεν είχε αντισώματα για πανλευκοπενία πέρα απο τα μητρικά,και επιπλέον είχε μολυνθεί από καλυκοϊό πριν τον εμβολιασμό.αν δεν είχαμε κάνει το τεστ ακόμα θα ψάχναμε την αιτία όλων των προβλημάτων του...:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για να το διαπιστώσει αυτό ο κτηνίατρος δεν θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να πληρώσει την επίσκεψη; Και επειδή δεν μπορώ να καταλάβω το προφανές, παρακαλώ διατυπώστε το.
Ωχ, μάλλον παρεξηγήθηκα. Το προφανές ηθικό δίδαγμα ήταν ότι αν η Νερίνα έπαιρνε έστω μια φορά το χρόνο το Μαντού για τα εμβόλια δε θα έφτανε στο σημείο να έχει τέτοιο πρόβλημα με τα αυτιά του και σίγουρα θα είχε το κεφάλι της ήσυχο για την υγεία του ζώου γενικότερα.
Δεν έχω τίποτα εναντίον των πρακτικών των κτηνιάτρων, αντιθέτως τους ενισχύω πολύ συχνότερα από το ετήσιο επαναληπτικό:P. Εκεί που ήθελα να καταλήξω είναι ότι ακόμη και αν τελοσπαντων κάποιος για τους δικούς του λόγους αποφασίσει ότι δε θέλει να κάνει τα ετήσια εμβόλια στα ζώα του (κάτι που σε καμία περίπτωση δεν με βρίσκει σύμφωνη), οφείλει αν μη τι άλλο να κάνει μια προληπτική επίσκεψη μια στο τόσο ή να μην αφήνει κάτι που του φαίνεται ανησυχητικό να περνάει απαρατήρητο.

Αν δεν εμβολιάζαμε τα ζώα μας για τη λύσσα, θα είχαμε σοβαρό πρόβλημα, όπως έχει η Κεντρική Ευρώπη και η Τουρκία. Με τέτοια συχνότητα λύσσας σε όλες τις γειτονικές μας χώρες έχουμε καταφέρει να είμαστε απαλλαγμένοι από τη νόσο για πάνω από 20 χρόνια, χάρη στους εμβολιασμούς. Τη χρησιμότητα των εμβολίων λοιπόν δεν πρέπει να την παραβλέπουμε, παρά τις παρενέργειές τους.
Αλήθεια από καθαρή περιέργεια ποια είναι η πρακτική με το εμβόλιο της λύσσας;:hmm: Είναι υποχρεωτικό και για τους σκύλους και για τις γάτες;
Στη δική μου το κάνω υποχρεωτικά επειδή ταξιδεύει αλλά αν θυμάμαι καλά μου είχε πει ο κτηνίατρος (μπορεί να θυμάμαι και λάθος μη με δείρεις) ότι δεν είναι από τα εμβόλια που γίνονται υποχρεωτικά γιατί η Κύπρος θεωρείται απαλλαγμένη από τη λύσσα. Είναι αλήθεια; Για την Ελλάδα τι ισχύει;:hmm:

Κι εμένα μου είπε ο γιατρός οτι δεν είναι απαραίτητο γιατί έχει σχεδόν εξαφανιστεί η λύσσα στην Ελλάδα, αλλά προτίμησα να του το κάνω γιατί είναι λίγο επιθετικός κι αν πάει κάτι στραβά και δαγκώσει κανέναν άγνωστο να μην έχω προβλήματα μετά...

Συζήτηση για την αναγκαιότητα ή μη του αντιλυσσικού είχε γίνει και εδώ, παλιότερα.

Θα συμφωνήσω με τον Ιωάννη για την σφαιρική αντιμετώπιση. Εγώ θεωρούσα ότι είναι φυσιολογικό να είναι έτσι τα αυτάκια του, τα οποία απλά στο βάθος είχαν κάτι σαν μαύρα ξεραμένα. Δεν ήταν υγρά και δεν είχαν άσχημη μυρωδιά.Τη φαγούρα που τον έπιανε που και που τη θεωρούσα και αυτή άσχετη με τα το εσωτερικό των αυτιών του, γιατί συνήθως ξυνόταν στο πίσω μέρος του δεξιού του αυτιού μόνο, από μικρός και αυτό όχι συχνά. Τέλος πάντων, εάν δεν ανησυχούσα για το αδυνάτισμα του, δεν θα τον πήγαινα στον κτηνίατρο. Α propos και αυτός δεν είναι φανατικά υπέρμαχος του υποχρεωτικού ετήσιου εμβολιασμού, αλλά δεν συζητά την αναγκαιότητα της ενδοπαρασιτικής αγωγής, με την οποία και δεν διαφωνώ. Υπόσχομαι να μην ξαναφήσω τα αυτιά του Μαντού να γεμίσουν μαυράκια. Και στο μέτρο του δυνατού και στα θέματα του Μαντού θα σταματήσω επίσης να το παίζω και ξερόλας (αυτό πονάει). Για την στείρωση βλέπουμε, ένα πράγμα τη φορά...:rolleyes::lol:

Αρχική Δημοσίευση από drusilia:
Κι εμένα μου είπε ο γιατρός οτι δεν είναι απαραίτητο γιατί έχει σχεδόν εξαφανιστεί η λύσσα στην Ελλάδα, αλλά προτίμησα να του το κάνω γιατί είναι λίγο επιθετικός κι αν πάει κάτι στραβά και δαγκώσει κανέναν άγνωστο να μην έχω προβλήματα μετά...

Οι εμβολιασμοί για τη λύσσα είναι υποχρεωτικοί για δύο λόγους:

1. Για νομικούς, σε περίπτωση που κάποιο ζώο δαγκώσει κάποιον άνθρωπο.

2. Για πρακτικούς, καθώς μπορεί να είμαστε απαλλαγμένοι από λύσσα, αλλά ο κίνδυνος υπάρχει, ιδιαίτερα στα σύνορα. Το πρόβλημα εκεί είναι τα άγρια ζώα (αλεπούδες και λύκοι κυρίως) που μπορεί να μεταδώσουν τον ιό. Σε τέτοιες περιοχές επιβάλλεται ο εμβολιασμός ανθρώπων και ζώων που έρχονται σε επαφή με άγρια ζώα (κυνηγόσκυλα, κυνηγοί, δασοφύλακες, κ.λπ.).

Αλήθεια από καθαρή περιέργεια ποια είναι η πρακτική με το εμβόλιο της λύσσας;:hmm: Είναι υποχρεωτικό και για τους σκύλους και για τις γάτες;

Στην Ελλάδα είναι υποχρεωτικό για σκύλους και γάτες (με ειδική νομοθεσία). Για την Κύπρο δεν γνωρίζω. Εκεί όμως το πρόβλημα είναι με τη νομοθεσία του ψευδοκράτους. Όταν στην Τουρκία υπάρχει λύσσα, πώς μπορεί η Δημοκρατία της Κύπρου να θεωρηθεί απαλλαγμένη;

Αρχική Δημοσίευση από Mariel:
ξέρω,γιατί ήδη στο Νοέλ έχουμε κάνει δύο φορές και δε νομίζω ότι το κόστος των 20 ευρώ είναι τοσο απαγορευτικό για τους ιδιοκτήτες.

Για εσάς μπορεί να μην είναι απαγορευτικό. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες όμως παζαρεύουν το 1 ευρώ.

Αυτο με τον ελεγχο των αντισωματων, με το κοστος που αναφερθηκε, μου αρεσε.... Θα δω αν τον κανει κανεις στην Κορινθο γιατι Αθηνα και με τα 3 γατακια δεν βλεπω να γινεται... Πρεπει να παρω αυτοκινητο γμτ.... αλλα προηγειται το διπλωμα :hmm::hmm::hmm: Ολο το αναβαλουμε :/:
Τωρα που περιγραφεις τα συμπτωματα βρε Νερινα και ο Πιου Μιου στο ενα αυτι εχει κατι μαυρα στο βαθος. Δεν ειναι κατι εξελιξιμο ομως. Τουλαχισον οχο ορατα... Επισης δεν ειναι υγρο και δεν μυριζει. Αλλα ειναι το αυτι που δεν μπορει να ξυσει λογω ποδιου... Προσπαθει αλλα ματαια (το ξυνω εγω οποτε τον βλεπω να πασχιζει). Κι εγω βρωμιτσες λεω τοσο καιρο πως ειναι. Για μπατονετα ουτε κουβεντα, τρεμω στην ιδεα, θα του τρυπησω κανενα τυμπανο... Μαλλον πρεπει να ο ελεγξω, με εβαλες σε σκεψεις...

Να ζησει το καναρινι σου :):):)

Βάζω εδώ πάλι την απάντηση της Mel σε παρόμοιο θέμα

Η έξω ωτίτιδα στη γάτα μπορεί να είναι διαφόρου αιτιολογίας, παρασιτικής (ψώρα), βακτηριακής, μυκητιακής κ.λπ. Τα βασικά συμπτώματα σε όλες τις περιπτώσεις είναι το ωτικό έκκριμα και ο κνησμός.

Το ωτικό έκκριμα συνήθως έχει διαφορετική όψη ανάλογα με την αιτιολογία της ωτίτιδας. Η όψη όμως του ωτικού εκκρίματος δεν είναι ικανή σε καμία περίπτωση να θέσει και την αιτιολογική διάγνωση της ωτίτιδας. Πρέπει πάντα να γίνεται μικροσκοπική εξέταση του ωτικού εκκρίματος (απλή και μετά από χρώση) και βέβαια ωτοσκόπηση για να δούμε τη σοβαρότητα των αλλοιώσεων.

Σε κάθε περίπτωση, όπως καταλαβαίνετε η θεραπεία και η πρόγνωση είναι διαφορετική ανάλογα με το αίτιο της ωτίτιδας και γι' αυτό είναι απαραίτητο να το γνωρίζουμε.
https://www.mypetz.gr/posts/5274274/

Χριστίνα δοκίμασε να του καθαρίσεις τα αυτάκια με λίγο baby oil ή ελαιόλαδο.. Μπορείς να ρίξεις απλά 2 σταγονες σε κάθε αυτί και μετά να τα τρίψεις λίγο όπως δείχνουν οι φωτογραφίες του link.

Ευχαριστω..... Θα κανω μια αποπειρα... Αν δεν εχετε νεα μου να ανησυχησετε.... :lol::lol::lol:
Ειναι πολυ ηρεμο γατακι αλλα δυνατος ο ατιμος... Για μπατονετα δεν το βλεπω, αλλα baby oil και τριψιμο οπως δειχνει το λινκ, τι στο καλο....
Και παλι ευχαριστω :):)

επειδη βλεπω οτι πολυ ταλαιπωρηστε με την ωτοδεικτικη ψωρα θα σας πω τι εγινε στην δικη μου περιπτωση.ειχαν ολα τα γατακια και δεν ξερω ποσο καιρο.η θεραπεια για εμας ηταν αμπουλες advocate ,αλλα οχι μεσα στο αυτι,αλλα στο σβερκο,ανα 10 μερες,4 φορες.το προβλημα λυθηκε αμεσως.η αμπουλα αυτη κανει την ιδια δουλεια με το drontal,αλλα θεραπευει και προστατεθει και απο την ψωρα αυτη.σε περιπτωση που κανεις απλα αποπαρασιτωση και δεν εχει προβλημα με ψωρα την βαζεις μια φορα το μηνα.

Να σου ζήσει το καναρίνι! Μη φοβάσαι! Ο θείος μου έχει 6-7 γάτες, 3 σκύλους και 30 περίπου καναρίνια και ζούνε όλα μαζί αρμονικά και χωρίς παρατράγουδα εδώ και χρόνια!:):P:D

α και εγω εχω καναρινη κανενα προβλημα απολυτος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back