Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
1. Είναι από διαφορετικές περιοχές (Πειραιάς, Χαλάνδρι, Κέντρο και Θεσσαλονίκη) που σημαίνει ότι μπορούμε να ανταποκρινόμαστε σε περιστατικά σε διάφορες περιοχές.
2. Φαντάζομαι ότι αν δεν τις γνωρίζει προσωπικά η Michelle τουλάχιστον έχει κάποια παραπάνω στοιχεία. Έτσι εξασφαλιζονται και τα κορίτσια και εμείς. Γιατί σίγουρα κάποια στιγμή θα εμφανιστούν καλοθελητές να κατηγορήσουν και να πουν διάφορα, οπότε κλείνουμε στόματα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Ξεκαθαρίζοντας ότι σε ότι αποφασίσετε είμαι μέσα, οικονομικά εννοώ γιατί απο εδώ που είμαι άλλο τρόπο δεν έχω.
Απο εκεί και πέρα έβλεπα πριν κανά μήνα στην ΕΡΤ3 μια εκπομπή με θέμα την ανθρωπιστική βοήθεια για το τσουνάμι.
Εκεί λοιπόν ένας απο τους εκπροσώπους των οργανώσεων έλεγε ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η πολυδιάσπαση των οργανώσεων που δραστηροποιούνται σε τέτοιου είδους θέματα. Ανέφερε ότι υπάρχουν πάνω απο 200 οργανώσεις με παρεμφερές αντικείμενο και μάλιστα σε σχέση με τον πληθυμσό μας κατέχουμε παγκόσμια πρώτη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα:
1/ Τη πολυδιάσπαση. Δηλαδή σαν πληθυσμός δεν μπορούμε να διατηρήσουμε ενεργές και άρα αποτελεσματικές όλες τις οργανώσεις και έτσι να υπολειτουργούν οι περισσότερες και αυτές που επιβιώνουν να μην μπορούν να παράγουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
2/ Ακριβώς επειδή είναι πολλές και ο έλεγχος τους δύσκολος έχουν μπει σε αυτόν τον χώρο απο άσχετους στη καλύτερη περίπτωση μέχρι επικίνδυνους στην χειρότερη με αποτέλεσμα να μπαίνουν σε αμφισβήτηση και αυτοί που πραγματικά παράγουν ή μπορεί να παράξουν θετικά αποτελέσματα και έτσι να απομακρύνεται ο κόσμος απο όλες.
Έτσι κατέληγε αυτό που χρειάζεται δεν είναι μια ακόμα οργάνωση αλλά ξεκαθάρισμα του χώρου απο άσχετους και επιτήδειους και να κατευθυνθεί η τάση που έχουμε σαν λαός (γιατί την έχουμε όσο και αν σας φαίνεται περίεργο) σε υγιείς προσπάθειες.
Ο χώρος ο δικός μας έχει και αυτός απο τα δύο και επίσης κάτι παραπάνω απο πολλές οργανώσεις. Εμείς ως φόρουμ μια άποψη την έχουμε διαμορφώσει ας βοηθήσουμε όσο μπορούμε αυτές τις προσπάθειες. Και λεφτά να μαζέψουμε και κτηνίατρους να βρούμε και ότι θέλετε αλλά ας πηγαίνουν συντονισμένα σε οργανωμένες και ήδη αποδοτικές προσπάθειες.

aspasiapef
Διάσημο μέλος
Αυτό για το οποιοδήποτε υποκατάστημα δεν νομίζω ότι ισχυει. Πρέπει όλοι να υπογράψουν και να δώσουν τα στοιχεία τους (ονομ/νυμο, διευθυνση, ΑΦΜ κλπ.) στο υποκατάστημα που έχει ανοίξει ο λογαρισμός γιατί εκεί ανόίγεται καρτέλα. Αυτό το ξέρω σίγουρα για Εθνική, Alpha Bank και Ταμιευτήριο.Ναι, χρειάζεται. Πας σε οποιοδήποτε υποκατάστημα της τράπεζας που είναι ο λογαριασμός και δίνεις "δείγμα υπογραφής" ώστε όταν θες να σηκώσεις χρήματα από το λογαριασμό να ξέρουν ότι η υπογραφή είναι η δικιά σου!!! Έτσι ζητήσαν σε εμάς τουλάχιστον όταν ανοίξαμε κοινό οικογενειακό λογ/μο. Πρέπει όμως να κοιτάξουμε τι γίνεται με την ανάληψη. Δηλαδή αν μπορεί ένας μόνος του να κάνει ανάληψη, αν και νομίζω ότι μπορεί.
Όλοι όσοι είναι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν ανάληψη με το βιβλιάριο. Το θέμα είναι ότι δεν μπορούν να έχουν όλοι από ένα βιβλιάριο. Το βιβλιάριο θα το έχει ένας μόνο. Μπορούν όμως όλοι όσοι είναι δικαιούχοι να κάνουν αίτηση για cash card και να σηκώνουν χρήματα από μηχάνημα. Κάτι που βρίσκω πιο πρακτικό. Ένας θα έχει βιβλιάριο και οι υπόλοιποι cash card. Δεν ξέρω όμως μέχρι πόσα άτομα μπορούν να μπουν στον λογαριασμό. Ξέρω σίγουρα μέχρι 3.Μπορει, τουλαχιστον στην τραπεζα που εχουμε εμεις λογαριασμους. Ενω ειναι πολλα ονοματα στο λογαριασμο, ενας μονος του μπορει να κανει αναληψη.
ladycat
Διάσημο μέλος
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Εγώ είχα ένα κοίνό λογαρισμό με τη μητέρα μου στην Εθνική, ο οποίος είχε ανοιχτεί Κεφαλλονιά. Για να μπεί και τρίτο όνομα που ήθελε η μητέρα μου να βάλει τον ανηψιό μου έπρεπε να γίνει στο ίδιο υποκατάστημα που είχε ανοιχτεί ο λογαριασμός. Έτσι τον ακυρώσαμε και ανοίξαμε καινουργιο σε υποκ/μα εδώ στη Ν.Σμύρνη για να πάει ο μικρός και να υπογράψει...
Όπως και να΄χει ας συμφωνήσουμε σε ποια ονόματα θα ανοιχθεί ο λογαριασμός και τ'αλλα τα βρίσκουμε στην πορεία
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Ξεκαθαρίζοντας ότι σε ότι αποφασίσετε είμαι μέσα, οικονομικά εννοώ γιατί απο εδώ που είμαι άλλο τρόπο δεν έχω.
![]()
Απο εκεί και πέρα έβλεπα πριν κανά μήνα στην ΕΡΤ3 μια εκπομπή με θέμα την ανθρωπιστική βοήθεια για το τσουνάμι.
Εκεί λοιπόν ένας απο τους εκπροσώπους των οργανώσεων έλεγε ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η πολυδιάσπαση των οργανώσεων που δραστηροποιούνται σε τέτοιου είδους θέματα. Ανέφερε ότι υπάρχουν πάνω απο 200 οργανώσεις με παρεμφερές αντικείμενο και μάλιστα σε σχέση με τον πληθυμσό μας κατέχουμε παγκόσμια πρώτη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα:
1/ Τη πολυδιάσπαση. Δηλαδή σαν πληθυσμός δεν μπορούμε να διατηρήσουμε ενεργές και άρα αποτελεσματικές όλες τις οργανώσεις και έτσι να υπολειτουργούν οι περισσότερες και αυτές που επιβιώνουν να μην μπορούν να παράγουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
2/ Ακριβώς επειδή είναι πολλές και ο έλεγχος τους δύσκολος έχουν μπει σε αυτόν τον χώρο απο άσχετους στη καλύτερη περίπτωση μέχρι επικίνδυνους στην χειρότερη με αποτέλεσμα να μπαίνουν σε αμφισβήτηση και αυτοί που πραγματικά παράγουν ή μπορεί να παράξουν θετικά αποτελέσματα και έτσι να απομακρύνεται ο κόσμος απο όλες.
Έτσι κατέληγε αυτό που χρειάζεται δεν είναι μια ακόμα οργάνωση αλλά ξεκαθάρισμα του χώρου απο άσχετους και επιτήδειους και να κατευθυνθεί η τάση που έχουμε σαν λαός (γιατί την έχουμε όσο και αν σας φαίνεται περίεργο) σε υγιείς προσπάθειες.
Ο χώρος ο δικός μας έχει και αυτός απο τα δύο και επίσης κάτι παραπάνω απο πολλές οργανώσεις. Εμείς ως φόρουμ μια άποψη την έχουμε διαμορφώσει ας βοηθήσουμε όσο μπορούμε αυτές τις προσπάθειες. Και λεφτά να μαζέψουμε και κτηνίατρους να βρούμε και ότι θέλετε αλλά ας πηγαίνουν συντονισμένα σε οργανωμένες και ήδη αποδοτικές προσπάθειες.![]()
ΣΥΜΦΩΝΩ δυστυχως εδω ο καθενας θελει να τα κανει μονος του γιατι δεν εμπιστευεται και δεν υπαρχει ομαδικο πνευμα
Αν γινει ετσι, τοτε δεν εχω προβλημα να δωσω και εκει χρηματα.
χριστινα
Διάσημο μέλος
Παρολαυτα, μπορει καποιο περιστατικο να μην μπορει να εξυπηρετηθει απο το σωματειο. Δηλαδη, αν ειναι στην Κρητη, και το σωματειο στην Αθηνα, τι γινεται?Μονο εαν στειλουν χρηματα γρηγορα γινεται δουλεια.
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Δαντέλα
Νεοφερμένο μέλος
Συμφωνώ και επαυξάνω, θα μπορούσε να γίνεται και ηλεκτρονικά εάν το ψάξουν τα μέλη (γιατί θέλει μία διαδικασία που συνήθως κάνουν δικηγόροι, έγκριση από Νομοθετικό όργανο, να γίνει δεκτή η αίτηση και κατόπιν να δακτυλογραφηθεί). Αλλά θα είναι μεγάλη διευκόλυνση πιστεύω για όλους όσους δεν διαθέτουν το χρόνο να πηγαίνουν σε τράπεζες κλπ.και θα μπορεί οποιοσδήποτε θέλει να βοηθήσει να καταθέτει ένα ποσό χωρίς υποχρεωτικά να είναι μέλος.Υπάρχει διαφάνεια και έγγραφη και ηλεκτρονική ενημέρωση του υπολοίπου του λογαριασμού, των κινήσεων κλπ. Όπως έχουν πολλοί οργανισμοί μή κερδοσκοπικοί οι οποίοι έχουν ένα πλήκτρο με την ονομασία δωρεές που σε οδηγεί σε κάποιο ασφαλές σύστημα (π.χ paypal, bidpay)χρέωσης του ποσού που εσύ θέλεις από πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ... ψάξτε το παιδιά
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Αν θελετε θα παρω τη μαρινα τηλ να της πω και για το στραυ.
Η ιδια δουλεια μπορει να γινει για αλλα μερη οπου υπαρχουν εμπειρα σωματεια που θα μας υποδειξει η Ηοοκ την οποια εμπιστευομαι απολυτα.
Προτεινω να γινει μια μικρη λιστουλα με 6-7 σωματεια ανα περιοχη, πχ ενα στη κρητη ενα στη χιο κλπ, και να γινει ειδικη συμφωνια με αυτα για ειδικες τιμες και να οριστει ενας εκπροσωπος στο καθενα για συνενοηση κι ενας εκπροσωπος στο σιτε που θα συνενοηθει.
Εγω μπορω να εκπροσωπω τον Αργο και οσοι εχουν προβλημα με γατουλα να απευθυνονται σε μενα εδω.
Θα δειτε οτι αν η συμφωνια και η συνενοηση ειναι καλες κα δεν μπερδευτουν πολλοι μεσα θα γινει πολυ καλη δουλεια.Πρεπει απλα να υπαρχει συγκεκριμενη διαδικασια, καλες προθεσεις και ικανα ατομα.
RedCat
Διάσημο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Aχαικος σύλλογος για τη μέριμνα των ζώων, Πάτρα.
2. Afipa Eλλάς, Αθήνα.
3. «Αίσωπος» – φίλοι των ζώων, Καβάλα.
4. Φιλοζωικο σωματείο Λέσβου.
5. «Σωζω» - σωματείο ζωόφιλων Ξάνθης.
6. Αpma, Βέλγιο.
7. «Αργος», Θεσσαλονίκη.
8. Φίλοι των ζώων, Χίος.
9. Cornwallʼs voice for the animals, Αγγλία.
10. Φιλοζωικος σύλλογος Κρήτης.
11. Εθελοντές προστασίας αδέσποτων ζώων, Σαρωνίδα.
12. Φιλοζωικος σύλλογος Καστοριάς.
13. Φίλοι των ζώων και του περιβάλλοντος, Κως.
14. Φίλοι των ζώων, Νέα Μάκρη
15. Σύλλογος φίλων των ζώων, Ερμιονιδα.
16. Φίλοι των ζώων, Ρέθυμνο
17. Φροντίδα ζώων, Αθήνα.
18. Greek animal rescue, Αγγλία.
19. Greek animal rescue, Καναδάς.
20. Φιλοζωικος σύλλογος Καλαμάτας.
21. Kefalonia animal trust, Κεφαλονιά.
22. Κι.δι.ζω., Ιωάννινα.
23. Φιλοζωικος σύλλογος Λευκάδος.
24. Σύλλογος φιλοζωικης Ρόδου.
25. Φιλοζωικος σύλλογος Σαντορίνης.
26. Καταφύγιο σκύλων Σκιάθου.
27. Προστασία των ζώων και της φύσης, Σκόπελος.
28. Sos αδέσποτα, Βριλήσσια.
29. «Κιβωτός», Κέρκυρα.
30. Σύλλογος υποστήριξης καταφυγίου ζώων του πανεπιστημίου Πάτρας, Πάτρα.
31. Φιλοζωικος σύλλογος Ζακύνθου.
32. ΣΠΑΖ, Γλυφάδα
33. Εταιρία Φίλων Αδέσποτης Γάτας
34. Ζωοφιλικό Οικολογικό Σωματείο «Μαζί Μπορούμε»
35. Σύλλογος Ευημερίας της Ελληνικής Γάτας
36. Σωματείο Φίλων Αδέσποτων Ζώων Σκύλου και Γάτας Ν. Μηχανιώνας
37. Σωματείο Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων - Stray.gr
38. Φιλοζωικός Σύλλογος Πανοράματος
39. Φιλοζωική, Ορειβατική και Οικολογική Ένωση
40. Φιλοζωικό Σωματείο «Άνθρωποι και Ζώα»
41. Φιλοζωικό Σωματείο Ασπροβάλτας «Οδυσσέας»
42. Φιλοζωικό Σωματείο Μενεμένης «Φοίβος»
43. Πανελλήνια Ένωση Φιλόζωων «Ο Άργος»
44. Επιτροπή Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Δήμου Ψυχικού
45. Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης
46. Σύνδεσμος Ζωοφίλων Κηφισιάς για τα Δικαιώματα και την Προστασία των ζώων
47. Φίλοι των Ζώων Αγ. Θεοδώρων Κορινθίας
48. Φιλοζωϊκός Όμιλος Σερρών
49.Zωοφιλικό σωματείο Θεσσαλονίκης «Η ΑΓΑΠΗ»
50.Παγκρήτιος σύλλογος προστασίας ζώων « Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ»
51.Εταιρία προστασίας ζώων Αίγινας «ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΖΩΑ»
52. Ζωοφιλικό σωματείο Σαλαμίνας «Ζ.Ο.Ε.Σ»
53. Ζωοφιλικός Σύλλογος Αργυρούπολης «ΥΜΗΤΤΟΣ»
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool