Μπορώ να την εκπαιδεύσω;

aristea1

Νεοφερμένο μέλος

Η aristea1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους.. Είμαι νέα στην παρέα σας και χρειάζομαι βοήθειαααααα! Η μικρή μου ειναι 3,5 μηνων και ειναι πολυ παιχνιδιάρα.. Ηθελα να μου πείτε αν μπορώ να την εκπαιδεύσω να μενει κοντά μου..δεν θέλω να μου φύγει:( αν καποια στιγμή την βγάλω στην αυλή:redface:.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσήρθες.
Οι γάτες δεν εκπαιδεύονται για να μην απομακρύνονται. Για να μην τη χάσεις θα πρέπει:
  • να τη στειρώσεις έγκαιρα (γύρω στην ηλικία των 6 μηνών δηλαδή), ώστε να μην απομακρυνθεί για να ζευγαρώσει.
  • να περιφράξεις όσο το δυνατόν καλύτερα την αυλή σου (υπάρχουν πολλά σχετικά θέματα στο φόρουμ, όπως αυτό εδώ, για περισσότερα χρησιμοποίησε την αναζήτηση).
  • να μην την αφήνεις έξω χωρίς επίβλεψη.
Εφόσον έχει πρόσβαση σε αυλή, είναι σημαντικό να την αποπαρασιτώνεις τακτικά και να της κάνεις όλα τα εμβόλια. Καλό θα ήταν επίσης να της μάθεις να φοράει λουράκι (ασφαλείας, για να μην κινδυνεύει) με ταυτότητα, όπου θα γράφεις τα στοιχεία σου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα και από εμένα. Όντως, δεν μπορείς να την εκπαιδεύσεις για να μην φεύγει απο κοντά σου. Δεν είναι σαν τα σκυλιά που θα σε ακούσει!! Εγώ είμαι της άποψης ότι αφού είναι μέσα στο σπίτι θα ήταν καλό να μείνει εκεί. Εγώ να φανταστείς τώρα έβαλα περίφραξη στο μπαλκόνι μου για να βγαίνει έξω ο γατούλης μου και δεν τον αφήνω χωρίς επίβλεψη.

Σας ευχαριστώ:)

Καλησπέρα και από εμένα. Όντως, δεν μπορείς να την εκπαιδεύσεις για να μην φεύγει απο κοντά σου. Δεν είναι σαν τα σκυλιά που θα σε ακούσει!! Εγώ είμαι της άποψης ότι αφού είναι μέσα στο σπίτι θα ήταν καλό να μείνει εκεί. Εγώ να φανταστείς τώρα έβαλα περίφραξη στο μπαλκόνι μου για να βγαίνει έξω ο γατούλης μου και δεν τον αφήνω χωρίς επίβλεψη.

Επειδη με ενδιαφερει παρα πολυ το θεμα της περιφραξης του μπαλκονιου ( εχω διαβασει και αλλα σχετικα θεματα) μηπως θα μπορουσες να μας πεις τι ακριβως εκανες, μπας και παρουμε καποια διαφορετικη ιδεα?

Γεια σου..
Την βγάζω έξω αφού είμαι πάνω από το "κεφαλάκι" τηςςς:P
δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιος τρόπος να την κάνω να με ακούει:( και να μην φεύγει:redface:.. Είναι μικρή ακόμη και την πιάνω, όταν μεγαλώσει όμως?????:hmm:...

Dion, σχετικά με την περίφραξη του μπαλκονιού, εγώ έκανα ενά πολύ απλό πραγματάκι: πήρα από ένα μαγαζί αυτό το πλαστικό που βάζουν και όταν έχουν παιδάκια, και το έδεσα με κάτι ειδικά πλαστικά που μου τα έδωσαν στο ίδιο μαγαζί. Μου ήταν πολύ οικονομικό, συνολικά, δεν πρέπει να ξεπέρασα τα ?30 για 10 μετρα περίφραξης που αγόρασα. Εγώ αυτό που ήθελα αρχικά να βάλω ήταν καλαμωτή, αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό στην περιοχή μου!
Υπάρχει ένα σχετικό θεματάκι στο mycat, που μπορείς να συμβουλευτείς. Εκεί κάποιοι χρήστες έχουν αναρτήσει και φωτογραφίες οπότε θα έχεις και οπτική άποψη!
Ελπίζω να βοήθησα!

Dion, σχετικά με την περίφραξη του μπαλκονιού, εγώ έκανα ενά πολύ απλό πραγματάκι: πήρα από ένα μαγαζί αυτό το πλαστικό που βάζουν και όταν έχουν παιδάκια, και το έδεσα με κάτι ειδικά πλαστικά που μου τα έδωσαν στο ίδιο μαγαζί. Μου ήταν πολύ οικονομικό, συνολικά, δεν πρέπει να ξεπέρασα τα ?30 για 10 μετρα περίφραξης που αγόρασα. Εγώ αυτό που ήθελα αρχικά να βάλω ήταν καλαμωτή, αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό στην περιοχή μου!
Υπάρχει ένα σχετικό θεματάκι στο mycat, που μπορείς να συμβουλευτείς. Εκεί κάποιοι χρήστες έχουν αναρτήσει και φωτογραφίες οπότε θα έχεις και οπτική άποψη!
Ελπίζω να βοήθησα!

Ευχαριστω πολυ;)

Εχω διαβασει τα αλλα σχετικα θεματα.
Μαλλον στη καλαμωτη θα καταληξω...:hmm:

Επειδη με ενδιαφερει παρα πολυ το θεμα της περιφραξης του μπαλκονιου ( εχω διαβασει και αλλα σχετικα θεματα) μηπως θα μπορουσες να μας πεις τι ακριβως εκανες, μπας και παρουμε καποια διαφορετικη ιδεα?
σημερα θα παρεις μια εικονα;):)

Εκπαιδεύοντας τη Survi

Κάπου είχα βρει ένα άρθρο σχετικά με την εκπαίδευση της γάτας.. Επειδή το τρισχαριστωμένο μου γατί :lol: καταλαβαίνει και όταν θέλει ανταποκρίνεται στο όνομά της, ξεκίνησα κατευθείαν την εκπαίδευση του κόλπου "κάνω την ψόφια"
Έλεγε το άρθρο (στο περίπου τώρα)...
Μόλις δείτε τη γάτα ξαπλωμένη στο πάτωμα και με το κεφάλι στο πάτωμα (σαν να είναι ψόφια) φωνάξτε "Μπαμ!" κι επιβραβεύστε την με χάδια και μεζεδάκι. Το κάναμε αυτό για καμία βδομάδα, όταν αποφάσισα πως ήρθε η ώρα να το δούμε και στην πράξη..

Εκεί που περιφερόταν μια μέρα η Survi στο μαγαζί φωνάζω "Μπαμ!". Γυρίζει με κοιτάει... Ξαναφωνάζω "Μπαμ!". Και όντως το σαϊνι μου ανταποκρίθηκε κι έκανε την ψόφια! Δεν μπορείτε να φανταστείτε το πόσο περήφανη ένιωσα! :D Το κάναμε καναδυο φορές ακόμα - όλες με επιτυχία και φυσικά με την κατάλληλη επιβράβευση (φακελλάκια Hills)

Σε κάποια φάση η κυρία είχε χορτάσει φαίνεται κι εκεί έκανα το μοιραίο λάθος (και μάλιστα δύο - τρεις φορές συνεχόμενα): Στο άκουσμα του "Μπαμ" ξάπλωνε μεν, χωρίς όμως να ακουμπάει το κεφαλάκι κάτω και να παριστάνει την κακαρωμένη!΄

Της έδωσα και πάλι μεζεδάκι, αλλά αυτό ήταν και το σημείο που την πάτησα! Φαίνεται ότι η κυρία επεξεργάστηκε το όλο θέμα μες στον εγκέφαλό της και σκέφτηκε... Μία μπαμ, δύο μπαμ... το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: ο μεζές! Με αποτέλεσμα μετά από λίγο καιρό με το που άκουγε "Μπαμ" το μόνο που έκανε ήταν να τρέχει στο μπωλάκι της και να περιμένει να φάει! :lol:

εγω απο οσα εχω διαβασει η γατες δν εκπαιδευονται γιατι σε αντιθεση με τ σκυλο...δν εχουν τ χαρισμα της μιμησεις...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back