Μπορώ να τους κάνω εμβόλια μόνη μου;

mpoulaalekoula

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Έφη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1.628 μηνύματα.
Γεια σας !

Ναι εν μέσω οικονομικής κρίσης τρελάθηκα και αποφάσισα (??) να υιοθετήσω 3 από τα γατάκια τα οποία προωθώ έχοντας ήδη την Αλέκα βέβαια. Τα έχω ερωτευτεί και αυτά εμένα και δεν μπορώ να τα δώσω σε όποιον και όποιον!
Το θέμα είναι ότι δε θα ήθελα να λείψει τίποτα ούτε στην πριγκίπισσα Αλέκα ούτε και στα μικρά βέβαια όσο αφορά στο θέμα της ποιότητας της τροφής, οπότε θα ήθελα να προσπαθήσω να περικόψω από άλλα έξοδα.
Διάβαζα ότι τα εμβόλια μπορεί κάποιος να τα κάνει και μόνος του. Προσωπικά γνωρίζω πώς να κάνω υποδόριες ενέσεις σε γάτες και το θεωρώ αρκετά απλό σε ότι αφορά το πρακτικό του θέματος. Φυσικά θα ρωτήσω για περαιτέρω πληροφορίες πριν από οποιαδήποτε ενέργεια(πχ σε ποιο σημείο του σώματος γίνονται, κάθε πότε κτλ).
Οπότε η ερώτηση μου είναι, εάν επισκεπτόμαστε τον κτηνίατρο 1 φορά το χρόνο για check-up όλοι μαζί ώστε η χρέωση του ραντεβού να είναι 1, πιστεύετε ότι θα μου κοστίσει λιγότερο τελικά?
Ψάχνω να βρω το κόστος του εμβολίου μεμονομένα εαν αγοραστεί από φαρμακείο αλλά δε βρίσκω πουθενά.
Η όποια πληροφορία ή συμβουλή είναι καλοδεχούμενη!!

Μια άλλη λύση είναι ένας πολύ οικονομικός κτηνίατρος με κατανόηση και πολυυυυύ φιλοζωικές τάσεις:P πράγμα γενικά δύσκολο σε περίοδο οικονομικής κρίσης :/: Πάντως εάν έχετε κάποιον κατά νου, μένω Αθήνα (παγκράτι) αλλά έχω και αυτοκίνητο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Εμβόλια μόνη μου???

Σίγουρα αν επισκεπτόσαστε όλοι μαζί τον κτηνίατρο..η επίσκεψη θα κοστίζει λιγότερο..μια θα είναι βέβαια.Πάντως εδω..δεν κρατάνε λεφτά για την επίσκεψη...σε 3 κτηνιάτρους που έχω πάει,κανένας δεν μου χρέωσε ποτέ επίσκεψη..μόνο ότι έπαιρνα...δηλαδή τα εμβόλια κλπ.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση (συνονόματή μου:)) . Η δική μου μου χρεώνει και επίσκεψη νομίζω γύρω στο 25άρι. Ουκ ολίγα...

Όσο για τον εμβολιασμό στο σπίτι?? Είναι καλή ιδέα ή μήπως παρακινδυνευμένο?

Αν είσαι σίγουρη οτι τα γατιά βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, γιατί όχι;

Αυτό ακριβώς σκέφτομαι και εγώ..Γιατί όχι??
Αλλά από την άλλη δε γνωρίζω καθόλου τις τιμές για τα εμβόλια. Θεωρητικά, θα πρέπει να συμφέρει οικονομικά..

Σίγουρα συμφέρει. Αν τα γατάκια δεν είναι άρρωστα κάνε εσύ τα εμβόλια. Απλά θα πρέπει να είσαι εντελώς σίγουρη οτι τα γατάκια δεν είναι άρρωστα!

Μήπως όμως καθώς προσπαθείς να τους κάνεις τα εμβόλια αγριέψουν;;Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να βλέπω το γατάκι να χτυπιέται...αλλά όταν το πάω στον κτηνίατρο ξέρω πως δεν θα πάθει κάτι(η δίκη μου άποψη:))

Ευχαριστώ και εσένα goth για την απάντηση..Όχι νομίζω σε αυτό δεν έχω πρόβλημα..Άλλωστε υπάρχει και η μέθοδος της πετσέτας..Ή αλλιώς....σουβλάκι με πίτα :P! Πάντως η αλήθεια είναι ότι εάν είμαστε 2 άτομα(εγώ και ο φίλος μου), δεν υπάρχει πρόβλημα σε αυτό το θέμα!

Θα κάνω ότι μπορώ!! Δε θέλω να βρεθούν στο δρόμο αυτά τα γατάκια.....:(

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Εκτός το ότι μου άνοιξες την όρεξη κατάλαβα τι εννοούσε μία φίλη μου.(σουβλάκι:popcorn::yahoo::P)

ΝΑ επικοινωνήσεις με τη φιλοζωική της περιοχής σου! Θα ξέρουν να σου πουν για φτηνά εμβόλια.... Νομίζω ότι κοστίζουν γύρω στα 6 ευρώ το ένα και εδώ στο Χαλάνδρι αρκετές κυρίες από τη Φιλοζωική ξέρουν να τα κάνουν..

Καλησπερα, ειναι ο καιρος που πρεπει να κανω και εγω εμβολια στο μικρο μου. Της πρωτης μου γατουλας τα ειχα αγορασει εγω απο ενα φαρμακειο και μου τα ειχε κανει μια κοπελα νεα γιατρος αλλα τωρα εχω μετακομισει και δεν εχω κρατησει επαφες. Μηπως ξερετε να μου προτεινετε καποια κοπελα προς κεντρο που γνωριζει πως να κανει τα εμβολια?

Δυστυχώς όχι..Μακάρι να ήξερα και εγώ κάποιον να μπορούσε όχι μόνο να μου εμβολιάσει αλλά να μου δείξει κιόλας για μελλοντικές επιχειρήσεις....Μόνο που σκέφτομαι ότι πρέπει να πάω όχι 1 αλλά 2 γατούνια για εμβόλια, με πιάνει ένα σφίξιμο στην καρδιά αλλά και στην τσέπη...Αλλά επειδή μόνη μου δε το βλέπω τελικά, λογικά από βδομάδα, πάμε για ξεπαράδιασμα......:( Εύχομαι κάτι καλύτερο για σένα.......

Προσπαθήστε βρε κορίτσια να βρείτε επαφή με stray ή adespotologio. Λογικά θα θέλουν να βοηθήσουν.

ενδιαφερον θεμα,δυσκολα ομως μπορει να αναπτυχθει απο εδω,γιατι μπορει να παρερμηνευθει.εγω εχω κανει πολλες φορες μονη μου εμβολια,οχι ομως τα πρωτα και χωρις να εχει δει το γατι κτηνιατρος,δηλαδη προτεινω επισκεψη σε κτηνιατρο για να δει οτι οντως το ζωο ειναι καλα,αγορα εμβολιων απο φαρμακειο,5 ευρω το τριπλο,για 5 γατακια 25 εδωσα,και μετα επιστροφη στον κτηνιατρο να σας κανει τα εμβολια.αν παλι θελετε μονοι σας και εχετε θαρρος με το γιατρο μπορειτε να του πειτε να σας δειξει τον σωστο τροπο,αυτο βεβαια οταν περιθαλπετε μεγαλο αριθμο ζωων οπως εγω,για μια γατουλα η για δυο,δε θα το συνηστουσα.παρεπιπτοντως ημουν νοσοκομα καποτε και ακομα κανω ενεσεις,δε ξερω ποσο εφικτο ειναι να κανεις εμβολιο αν δεν ξερεις,δε πρεπει να παρει αερα μεσα και πολλα αλλα,γιατι αλλο ενδοδερμικα,αλλο ενδομυικα,αλλο ενδοφλεβια.

Οι περισσότεροι εκτροφείς τα κάνουν μόνοι τους!!

Φυσικά εχούν πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από εμας στο αν ένα γατάκι είναι υγειές..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back