Μπορώ να του δώσω κονσέρβες για ανθρώπους;

loulou22

Νεοφερμένο μέλος

Η loulou22 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 28 μηνύματα.
Έχω ένα γατάκι 3 μηνών περίπου...και καμία από τις γατοτροφές του σουπερ-μαρκετ δεν με έχει ευχαριστήσει:down: (ούτε εμένα ούτε αυτο)!!Μια μέρα του έδωσα κονσέρβα 'σκουμπρί' για ανθρώπους...και του άρεσε πολύ:up:!!! Δεν ξέρω όμως εάν αυτή η τροφή περιέχει τα θρεπτηκά συστατικά που περιέχουν οι ειδικές τροφές για γάτες..!?https://rds.yahoo.com/_ylt=A0WTefXkM...&sigi=11gdqgt6t&sigb=13rak0o6q&sigh=11akqnmk8

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλησπερα:)
ρωτα και τον γιατρο αλλα καλυτερα να μην δινεις τετοια. κατ'αρχας αυτο αν θυμαμαι καλα ειναι ψιλοκαυτερο..μη το πιασει καμια διαρροια...οι σεμπα ειναι καλες, δεν τις βρισκεις ?
παντως οι ανθρωπινες κονσερβες δεν ενδυκνεινται για γατες :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όχι, δεν μπορείς να του δίνεις κονσέρβες για ανθρώπους. Είναι εντελώς διαφορετικές οι διατροφικές ανάγκες της γάτας και δεν τις καλύπτεις έτσι. Επιπλέον, πολλά από τα συστατικά που περιέχονται σε ανθρώπινες τροφές μπορεί να είναι βλαβερά για την υγεία της γάτας (π.χ. κρεμμύδι, μπαχαρικά, αλάτι).
Οι γατοτροφές του σουπερμάρκετ δεν είναι η μοναδική σου επιλογή. Πολύ μεγαλύτερη ποικιλία και πολύ καλύτερη ποιότητα θα βρεις στα πετ σοπ. Δες εδώ κριτικές για κάποιες γατοτροφές και εδώ ποια τρόφιμα είναι βλαβερά για τις γάτες.

ασε που επειδη ειναι πιτσιρικι 3 μηνων πρεπει να τρωει ειδικες κονσερβες για γατακια (Κιττεν) :)

Δε νομιζω,οτι ειναι ο,τι καλυτερο.Εχουν παρα πολυ αλατι και θα το βλαψει μακροπροθεσμα,ασε που απο θρεπτικα υλικα νομιζω οτι το πας πολυ πισω.Αν θες τη γνωμη μου,πηγαινε σε πετ σοπ,παρε διαφορτικες κονσερβες για μικρα και δοκιμαζε!Τωρα μια στο τοσο να του δωσεις λιγο σκουμπρι για λιχουδια:hmm:,ισως,οχι ομως συχνα.Αν δεν του αρεσουν οι κονσερβες γενικα,γιατι να μην του βρασεις λιγο κοτοπουλακι σε συνδυασμο παντα με ξηρα τροφη για γατακια????

Ευχαριστώ..!!Από εδώ και πέρα θα του δίνω κανονική γατοτροφή..!!Μάλλον θα προτιμήσω τις(Κιττεν) :hmm:!!

.......:hmm:Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας και θα δω ποια γατοτροφή είναι η καλύτερη(και ποια θα του αρέσει περισσότερο φυσικά)..!!Τα πετ σοπ έχουνε τις ίδιες γατοτροφές με τα σουπερ μαρκετ??

.......:hmm:Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας και θα δω ποια γατοτροφή είναι η καλύτερη(και ποια θα του αρέσει περισσότερο φυσικά)..!!Τα πετ σοπ έχουνε τις ίδιες γατοτροφές με τα σουπερ μαρκετ??

καποιες τροφες που εχουν τα πετ σοπ τις εχουν και τα σουπερ, αλλα στα πετ σοπ θα βρεις μεγαλυτερη ποικιλια.:)
γιατι δεν το μαθαινεις να τρωει ξηρα τροφη για μωρακια ? ειναι πιο καλη ... :hmm:

Κονσερβα τοννου δινουμε ομως,ετσι?

Κονσερβα τοννου δινουμε ομως,ετσι?
Καλύτερα όχι αυτή που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση, τουλάχιστον όχι σε μεγάλη ποσότητα. Υπάρχουν κονσέρβες τόνου ειδικές για γατούλες, που είναι ασφαλείς.

Δεν εχω βρει γατοκονσερβες καθαρου τοννου.1 φορα την εβδομαδα δεν ειναι ασφαλες να δινουμε απο τις δικες μας?

Δεν εχω βρει γατοκονσερβες καθαρου τοννου.1 φορα την εβδομαδα δεν ειναι ασφαλες να δινουμε απο τις δικες μας?

Προσπάθησε να βρει σε πετ σοπ τις Almo Nature ή τις Applaws. Επίσης μια πολύ καλή εναλλακτική σε τόνο είναι οι Schesir;)

Δεν τις εχω δει νομιζω,θα ρωτησω ομως,ευχαριστω:)
Απο περιεργεια ομως,γιατι δεν κανουνοι δικες μας απο τη στιγμη που ειναι απλα ψαρι σε νερο;

γιατι δεν κανουνοι δικες μας απο τη στιγμη που ειναι απλα ψαρι σε νερο;
Κυρίως γιατί ο τόνος περιέχει αρκετό υδράργυρο, αλλά και γιατί του λείπουν διάφορα απαραίτητα συστατικά (η βιταμίνη Ε, π.χ.) που, αν λείψουν από τη διατροφή της γάτας προκαλούν διάφορα προβλήματα.
Οι κονσέρβες που προορίζονται για γάτες έχουν πιο ισορροπημένη σύσταση.
Δες ενδεικτικά εδώ, εδώ και εδώ.

ισχυει το ιδιο και για κονσερβα σολωμου; Του δινω μια στις τοσες λιγο κονσερβα σολωμου, κανενα κομματακι δηλαδη, ετσι για ορεξη (δεν τρωει πολυ ουτως η αλλως).

Νομίζω πως αφού το δίνεις σε τόσο μικρή ποσότητα, σαν κέρασμα δηλαδή και όχι σαν γεύμα, δεν μπορεί να κάνει κακό.:)

Κι εγω σαν κερασμα λεω για τον τοννο,οχι να το δινω σαν γευμα πολλες φορες την εβδομαδα,1-2 φορες απο μιση κονσερβα ελεγα:hmm:

Παιδιά πάντως η δικιά μου κροκέτες kitten σκέτες δεν έφαγε ακόμα. Μόνο αν τις μπερδέψω με τόνο. Τον τόνο (σε νερό όχι σε λάδι) τον τσακίζει σκέτο. Την ισσοροπημένη γατοτροφή την μυρίζει και φεύγει...

Κάπου διάβασα ότι αλλαγές στη διατροφή της γάτας πρέπει να γίνονται σταδιακά, με μίξη της συνηθισμένης και της νέας τροφής αρχικά και σιγά σιγά θα συνηθίσει και την καινούργια.

Πάντως δεν πιστεύω ότι ο τόνος μία φορά την εβδομάδα είναι κακός. Ως κύριο γεύμα δεν νομίζω ότι κάνει ,πρώτα και κύρια γιατί είναι κονσέρβα και δεν έχει πολλές από τις απαραίτητες βιταμίνες. Στο κάτω κάτω, και ο άνθρωπος αν τρώει κονσέρβες για μεγάλα διαστήματα παθαίνει σκορβούτο!

Νομιζω οτι ο τονος προκαλει συσσωρευση λιπους στο συκωτι...Μπορεις να της παιρνεις κονσερβες τονου για γατες και να τις ανακατευεις με τις κροκετες.Οσο για το οτι δεν τρωει κροκετες σκετες μην ανησυχεις,αν την αφησεις να πεινασει μια χαρα θα τη φαει.

Όπως μου έχει πει ο γιατρός μου αν η γάτα μάθει σε ένα είδος διατροφής (κ της αρέσει φυσικά) "κολλάει" κ είναι λίγο δύσκολο να ξεκολλήσει γι αυτό να κάνεις τη αλλαγή της τροφής σιγά-σιγά να αυξάνεις σιγά σιγα την ποσότητα της κροκέτας κ αν μπορείς να παίρνεις ψάρι φρέσκο κ όχι σε κονσέρβα γιατί η ανθρώπινη κονσέρβα ούτε για τον άνθρωπο δεν είναι καλή σαν παρατεταμένη διατροφή

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back