Μωράκι κουκουβάγιας

1. Μη βγαζεις φωτο το πτηνο, στρεσσαρεται
2. Παρε τηλεφωνο το κεντρο περιθαλψης αγριων ζωων
3. Αστο σε μια κλειστη κουτα με μικρες τρυπες για να παιρνει αερα σε ησυχο μερος και μη το πειραζεις - πρεπει να αναρωσει
4. Μη του συμπεριφερεσαι σαν κατοικιδιο, δεν ειναι.
5. Δεν μου φαινεται για μωρο αλλα για ενηλικη αν κρινω απο το μεγεθος της φτερουγας
6. Επικοινωνησε με καποιον κτηνιατρο σε περιπτωση που δεν μπορεις να "πετυχεις" τους ειδικους του κεντρου αγριων ζωων.

Να ξανατονισω οτι δεν πρεπει να το βγαζεις απο το κουτι, να το πειραζεις και να το βγαζεις φωτογραφιες. Στρεσσαρεται πολυ ασχημα και μπορει να πεθανει. Περισσοτερο κινδυνευει να πεθανει απο το στρες παρα απο την ελλειψη τροφης.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Φωλίτσα ? και η μαμά της που είναι? Σε βλέω εκτός από σκυλία και γάτες θα έχεις και pet κουκουβάγια . Σοφίαααα Σοφίααααα θα φωνάζεις , έλα να φάς το πρωινό σου καλή μου.Αχ πάλι ξενύχταγες το βράδι γιαυτό δεν ξυπνάς .... σήκω 11 η ώρα
χαχαχαχααχαχαχαχ

3. Αστο σε μια κλειστη κουτα με μικρες τρυπες για να παιρνει αερα σε ησυχο μερος και μη το πειραζεις - πρεπει να αναρωσει
5. Δεν μου φαινεται για μωρο αλλα για ενηλικη αν κρινω απο το μεγεθος της φτερουγας
6. Επικοινωνησε με καποιον κτηνιατρο σε περιπτωση που δεν μπορεις να "πετυχεις" τους ειδικους του κεντρου αγριων ζωων.

Να ξανατονισω οτι δεν πρεπει να το βγαζεις απο το κουτι, να το πειραζεις και να το βγαζεις φωτογραφιες. Στρεσσαρεται πολυ ασχημα και μπορει να πεθανει. Περισσοτερο κινδυνευει να πεθανει απο το στρες παρα απο την ελλειψη τροφης.

Μια φωτογραφία δεν θα παιθάνει κιόλας
Μωρό είναι έχεις δει ενήλικη κουκουβάγια ......2 μέτρα!!
Δεν είναι κατοικίδιο αλλά αν δεν απαντήσουν από το κέντρο περίθαλψης θα γίνει , και εννοώ από την αγάπη και την φροντίδα που θέλει να του δείξει και να του παρέχει η φίλη μας

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Ελένη...μην περιμενεις να σε παρουν τηλεφωνο.Αυτο δεν γινεται..πνιγονται συνηθως αυτοι.ΕΣΥ θα πρεπει να επικοινωνησεις παλι μαζι τους..και αυτο πρεπει να γινει ΤΩΡΑ..η κουκουβαγια δειχνει να ειναι σε ασχημη κατασταση,και ΔΕΝ ειναι κατοικιδιο..δεν ειναι ευκολη υποθεση να το φροντισεις μονη σου.Χρειαζεσαι οπωσδηποτε οδηγιες απο ΕΙΔΙΚΟΥΣ.
Δεν ειναι αστειο βρε παιδια...και δεν γινεται να γινει κατοικιδιο,και ουτε ΠΡΕΠΕΙ .Αγριο ζωο ειναι.Μακαρι να πανε ολα καλα

Καλησπέρα.
Θα είναι κρίμα να πάθει κάτι.
Τα τηλέφωνα που σου έδωσαν είναι αν δεν κάνω λάθος από το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων
www.ekpazp.gr
Προσπάθησε όσο περισσότερο μπορείς να έρθεις σε επικοινωνία μαζί τους.
Υπάρχει και φόρμα για να επικοινωνήσεις με e-mail εδώ
https://www.ekpazp.gr/multi158/index...8-12-15-22-52-34&catid=12:--&Itemid=3&lang=el

Ήταν δύσκολο για μας όταν βρήκαμε το Ζαχαρία με την αδερφή του που ήταν γάτες να τα σώσουμε.
Στην διαδικασία χάθηκε το ένα και έμεινε ο Ζαχαρίας.
Η κουκουβάγια είναι άγριο ζώο.
Δεν ξέρεις με τι μπορεί πάνω στην προσπάθειά σου να την σώσεις να της κάνεις κακό.
Οπότε καλύτερα να το αναλάβουν άνθρωποι που ξέρουν καλύτερα και πως θα σωθεί και πότε θα είναι έτοιμη να κυνηγήσει ξανά πριν την αφήσουν ελεύθερη.

Τι συνεβη με τη γλυκια κουκουβάγια? Ακόμη να στο σπίτι είναι ?

Αγάπη μου!!! Ράγισε η καρδιά μου αυτό το ζωάκι είναι τρομαγμένο και πληγωμένο. Ευτυχώς που το βρήκες. Εύχομαι να τα καταφέρεις να το βοηθήσεις. Μην τα παρατάς και προπάντων μην περιμένεις να σε πάρουν τηλέφωνα.. Πάρε εσύ όπου φανταστείς κτύπα τηλέφωνα σαν μανιακή μέχρι να βρεις βοήθεια γι' αυτό το πλασματάκι. Είσαι η μόνη του ελπίδα!!

1. Δεν στρεσσαρίστηκε καθόλου. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν δίχως φλας.
2. Μίλησα με το κέντρο περίθαλψης.
3. Στην λεκάνη που το έχω βάλει είναι μιά χαρά. Δεν μπορεί να πετάξει ούτως ή άλλως. Σε κούτα με τρύπες βάζουμε πουλιά που πετούν.
4. Από που κρίνεις ότι του συμπεριφέρομαι σαν κατοικίδιο?
5. Είναι μωρό.

Καλησπέρα! Πώς πάει το κουκουβαγιάκι? Αν το έχεις ακόμα, πάρε καλύτερα τηλέφωνο την ΑΝΙΜΑ στο τηλ. 210 9510075, 6972664675. Είναι ΜΚΟ που περιθάλπτει άγρια ζώα και βρίσκεται στην Καλλιθέα, Αθήνα. Μην το καθυστερείς, και τώρα να πάρεις μπορεί να σου απαντήσει κάποιος, έστω για συμβουλές μέχρι να το πας. Η ιστοσελίδα τους είναι wild-anima.gr.

Ακόμα και στον κτηνίατρο σε πρώτη φάση...ειναι μια λύση..μέχρι να επικοινωνήσει με τους ειδικούς.Εχει σπασμένο φτερουγάκι..και σίγουρα χρειάζεται κτηνιατρική περίθαλψη.

Φωλίτσα ? και η μαμά της που είναι? Σε βλέω εκτός από σκυλία και γάτες θα έχεις και pet κουκουβάγια . Σοφίαααα Σοφίααααα θα φωνάζεις , έλα να φάς το πρωινό σου καλή μου.Αχ πάλι ξενύχταγες το βράδι γιαυτό δεν ξυπνάς .... σήκω 11 η ώρα
χαχαχαχααχαχαχαχ
Δεν είναι και άσχημη σαν ιδέα αυτό που λες:) Βέβαια ποτέ δεν πρόκειται να γίνει κατοικίδιο αλλά φαντάζομαι ότι τις επισκέψεις μας θα τις έχουμε:clapup:
Πριν αρκετά χρόνια σε κάποια εκδρομή μας είχαμε βρει ένα γεράκι πληγωμένο από σκάγια κυνηγού και εκείνα τα χρόνια ήταν στα σπάργανα όλες αυτές οι οργανώσεις που περιθάλπτουν τα άγρια ζώα. Μόνο της Αίγινας υπήρχε.
Ο κτηνίατρός μου έλειπε και ο μόνος που μπόρεσε να το βοηθήσει ήταν ο άντρας μου που έχει όλα του τα χρόνια περιστέρια και γνωρίζει από πουλιά.
Αποστείρωσε ένα αιχμηρό αντικείμενο ( δεν θυμάμαι τι ήταν ) και το τσιμπιδάκι των φρυδιών μου. Του τα αφαίρεσε όλα και σε κάποια σημεία που χρειάστηκε το έρραψε κιόλας.
Αυτό το πουλί λόγω του ότι ήταν μεγάλο είχε μπει σε κούτα στην αρχή και μερικές μέρες αργότερα το φιλοξένησε σε μιά κλούβα αφού είχε μεταφέρει σε μιά άλλη τα περιστέρια του.
Σε πληροφορώ λοιπόν ότι όταν ανάρρωσε τελείως και το βγάλαμε γιά να πετάξει πρώτον άργησε να φύγει, αλλά το πιό σπουδαίο γιά μένα ήταν ότι μας επισκεπτόταν πάρα πολύ συχνα!!! Ερχόταν στο μπαλκόνι συνήθως απόγευμα και με το ράμφος του χτυπούσε ή μιά γλάστρα σιδερένια που είχα ή τα πατζουρόφυλλα. Ετρωγε και έφευγε.

Τι συνεβη με τη γλυκια κουκουβάγια? Ακόμη να στο σπίτι είναι ?
Σπίτι είναι και θα μείνει μαζί μας μέχρι να αναρρώσει τελείως!!!!!

Πιστεύω ότι τουλάχιστον θα πρέπει να το δει κτηνίατρος.Δεν είναι γατάκι ή σκυλάκι..δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση.
Το ζωάκι είναι πληγωμένο...αλλά και τα γατακια μας ακόμα..οταν ειναι αρρωστα..τα παμε στον κτηνιατρο..

Ωραία!Χαίρομαι και εύχομαι οι γνώσεις που έχετε να αρκούν για να συνέλθει το μικρούλι! Και είμαι σίγουρη πως στο τέλος θα σας ευγνωμονεί και αυτό όπως το γεράκι..:) Καλή τύχη !

Ωστόσο θα συμφωνήσω με την Πουπουλίνα, μια επίσκεψη στον κτηνίατρο, σε καμία περίπτωση δε θα έβλαπτε.. Καλές είναι οι γνώσεις για πρώτες βοήθειες, ωστόσο κτηνίατροι δεν είμαστε και δε θα έπρεπε να "παίζουμε" από τη στιγμή κιόλας που έχουμε την ευκαιρία...Όλα αυτά, φιλικά, για το καλό του μικρού!

Ευχαριστώ γιά την βοήθεια με τις πληροφορίες και το εδιαφέρον που δείχνετε όλοι για τη μικρή Σοφία!!!
Μου απάντησαν στο μηνυμα που τους έστειλα και κατόπιν συνενόησης κάνω τα ακόλουθα...
1. Νερό με σύριγγα τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα.
2. Ωμό κρεατάκι αλεσμένο 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού καθόλη τη διάρκεια της ημέρας γιά τις πρώτες μέρες. Αργότερα πρέπει να αυξηθεί η ποσότητα.
3. Η φτερουγίτσα δέθηκε και ακινητοποιήθηκε με τον τρόπο που μου υπέδειξαν.
4. Αφού δεν μπορεί να πετάξει δεν είναι απαραίτητο να μπει σε κουτίτσα.
Γιά να της δίνω το κρεατάκι μου είπαν πως θα της ανοίγω το ράμφος αλλά μου είχε δείξει τον τρόπο και ο Νίκος.
Ολα πάνε καλά!!!!:clapup::clapup:

Ωστόσο θα συμφωνήσω με την Πουπουλίνα, μια επίσκεψη στον κτηνίατρο, σε καμία περίπτωση δε θα έβλαπτε.. Καλές είναι οι γνώσεις για πρώτες βοήθειες, ωστόσο κτηνίατροι δεν είμαστε και δε θα έπρεπε να "παίζουμε" από τη στιγμή κιόλας που έχουμε την ευκαιρία...Όλα αυτά, φιλικά, για το καλό του μικρού!
Εχει κλειστεί γιά αύριο το ραντεβού:)

Μπράβο!!!!!! Γρήγορα να αναρρώσει και να χαθεί στους ουρανούς!!!!! :D

Ευχαριστώ γιά την βοήθεια με τις πληροφορίες και το εδιαφέρον που δείχνετε όλοι για τη μικρή Σοφία!!!
Μου απάντησαν στο μηνυμα που τους έστειλα και κατόπιν συνενόησης κάνω τα ακόλουθα...
1. Νερό με σύριγγα τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα.
2. Ωμό κρεατάκι αλεσμένο 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού καθόλη τη διάρκεια της ημέρας γιά τις πρώτες μέρες. Αργότερα πρέπει να αυξηθεί η ποσότητα.
3. Η φτερουγίτσα δέθηκε και ακινητοποιήθηκε με τον τρόπο που μου υπέδειξαν.
4. Αφού δεν μπορεί να πετάξει δεν είναι απαραίτητο να μπει σε κουτίτσα.
Γιά να της δίνω το κρεατάκι μου είπαν πως θα της ανοίγω το ράμφος αλλά μου είχε δείξει τον τρόπο και ο Νίκος.
Ολα πάνε καλά!!!!:clapup::clapup:
Μπράβο σου που το βοηθάς!!! Είναι τυχερό που σε βρήκε! Φαίνεται ότι κάνεις το καλύτερο για την μικρή κουκουβάγια! Περιμένουμε κι άλλα νεα!!:clapup:

Μπράβο!!!!!! Γρήγορα να αναρρώσει και να χαθεί στους ουρανούς!!!!! :D
Τι να χαθεί? Εδώ γύρω τριγύρω θα γυρίζει:D:D:D και το πρωι στον ευκάλυπτο για ύπνο!!!

Ναι..η κοπέλα εννοει να πετάξει στην ελευθερια...αγριο ζωο είναι..:D

Μπράβο σου που το βοηθάς!!! Είναι τυχερό που σε βρήκε! Φαίνεται ότι κάνεις το καλύτερο για την μικρή κουκουβάγια! Περιμένουμε κι άλλα νεα!!:clapup:
Σίγουρα είναι τυχερό που με βρήκε, αλλά και γω? εγώ δεν είμαι νομίζεις?
Γιά εκείνο βρέθηκε ένας άνθρωπος , να το βοηθήσει στο σπάσιμο της φτερουγίτσας και μέχρι να γίνει τελείως καλά να του δίνει τροφή και νερο... και μετά ελευθερία...
Γιά μένα βρέθηκε μιά μικρή κουκουβάγια χτυπημένη, τελείως συμπτωματικά στην αυλή μου, να με βοηθήσει στο να κάνω μιά καλή πράξη , να γαληνέψει η ψυχή μου. Σίγουρα έχω βοηθήσει έναν γεράκο να περάσει απέναντι ή έχω σηκωθεί από το κάθισμα του λεωφορείου για να κάτσει ένας ανήμπορος. Βοηθώντας αυτό το μωρό νιώθω το ίδιο!!!!!για να μη σου πω ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!!!
Μπορεί κάποιος να πει τι έπαθε αυτή σάλταρε και τα λέει αυτά?
Δεν με ενδιαφέρει τι θα πει ο οποιοσδήποτε. Με ενδιαφέρει τι λέω εγώ:D:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back