lili.
Δραστήριο μέλος
και γω στα τελευταια νεογεννητα που μεγαλωσα, το κλισματακι (ετσι με φυσικο ορο οπως περιγραφει ο μανος), τους το εκανε ο κτηνιατρος μου διοτι εγω ψιλοφοβομουν!...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
και τωρα εχει αποκοιμιθει,μακαρι να πανε απο εδω και περα ολα καλαΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bigbong
Νεοφερμένο μέλος
Βρήκαν προχτές το βράδυ οι φίλες μου τρία νεογέννητα στον κάδο σε πλαστική σακούλα( είχαν ακόμα ομφάλιο λώρο).
Επειδή έχουν σκυλάκι δεν μπορουσαν να τα κρατήσουν και μου τα φέρανε!
Με τη βοήθεια όσον διάβασα εδώ( έβαλα θερμοφόρα, τους έδωσα εβαπορέ και μετά πήρα ειδικό γάλα, τα βοήθησα να κάνουν τσίσα τους) τις βγάλαμε της πρώτες δυο νύχτες!
Είναι σκέτη γλύκα! Τρώνε κανονικά, τα ταΐζω περίπου κάθε 3 ώρες, η τσαμπι που είναι και το ποιο μεγαλόσωμο τρώει κάλα αν και είναι το ποιο δύσκολο! Η βολντεμορτ τρώει και αυτή πολύ καλά και είναι η ποιο ήσυχη, και ο φαιτερ που είναι το ποιο μικρόσωμο καλά τρώει αλλά είναι απίστευτος γκρινιαρης!!
Κάνουν τσίσα κανονικά αλλά έχω πρόβλημα με τα κακάκια! Δεν έχουν κάνει καθόλου! Τους τρίβω με βαμβάκι το ποπό και κάνω μασάζ στην κοιλιά αλλά τίποτα! Αύριο θα τα πάω στον γιατρό, αλλά μπορεί να πάθουν κάτι που δεν έχουν κάνει κακά ακομα??
Επίσης αφού περάσαμε της πρώτες νύχτες και φαίνονται καλά, μπορώ να ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Χωρις να εχω φροντισει τοσο μωρα γατακια, νομιζω πως εφ' οσον εξακολουθουν να τρωνε, δεν θα γινει τιποτα κακο μεχρι να τα πας στον κτηνιατρο.
Καλυτερα ομως να σου απαντησει και καποιος που ξερει καλυτερα απο μωρακια.
Καταρχάς μπράβο σου!!!
Προσωπικά έχω δει να μεγαλώνουν και να ζούν μέχρι βαθειά γεράματα τόσο νεογέννητα. Θέλει προσοχή κα θεωρώ και λίγη τύχη.
Συνέχισε να τα φροντίζεις, έτσι, να θυμάσαι είναι πολύ λεπτεπίλεπτα κι ευαίσθητα, με προσοχή και σιγά-σιγά το γάλα, ζέστη συνεχόμενη. Εγω στη φωλιά τους θα έβαζα κάτι γούνινο ή μάλλινο (π.χ. ακόμα και μιαα παλιά χειμωνιάτικη παντόφλα), ό,τι έχεις τέλος πάντων για να τους δημιουργείς την ψευδαίσθηση της μαμάς τους.
Νομίζω μέχρι άυριο θα είναι καλά, αν δεις κανένα να πέφτει σε λήθαργο, να είναι πιο άτονο απ`ό,τι τις άλλες μέρες κλπ, μόνο τότε θα πρέπει σίγουρα να τον πάρεις τηλ. ή να το δει άμεσα.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά!!!

Bigbong
Νεοφερμένο μέλος
Τους έχω ένα κουκλάκι όπου παλεύουν για το ποιο θα χωθεί από κάτω και τελικά καταλήγουν να κοιμούνται το ένα πάνω στο άλλο! Έχουν πολύ πλάκα!
Με καθησυχάζει κάπως το ότι τρώνε όλα τους καλά και είναι και αρκετά ζωηρά! Απλά διάβαζα και άλλες ιστορίες και λέγανε ότι δύσκολα επιβιώνουν χωρίς την μαμά τους!

Ε εντάξει, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα! Κάτι κάνει κι η μαμά...
Απλά γίνεται και χωρίς αυτή, ή μάλλον με μια "θετή" μαμά (ή θετό μπαμπά
)Είναι στη φωτό στο άβατάρ σου?
Bigbong
Νεοφερμένο μέλος

Ναι είναι η τσαμπη και η βολντεμορτ! Ο φαιτερ έχει χωθεί κάτω από το κουκλάκι και δεν φαίνεται!

lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος
εχω μια μικρη αδυναμια σταπορτοκαλογατα κ τα μαυρογατα..εχουν πολυ πλακα ολα καλα θα πανε..μπραβο σου αναμενουμε νεα κ φωτο..συντομα
Milve
Νεοφερμένο μέλος
Γλύκες είναι... Ειδικά το καφετούλι!Κουράγιο και όπως είπε και η Elko, μπράβο σου!!! Να ζήσουνε...
AperfectCircle
Νεοφερμένο μέλος
μπράβο σου για την καλή πράξη και απορώ για αυτούς που πετάνε σε κάδο γατάκια και τα κλείνουν σε σακούλες.μα για ποιόν λόγο να το κάνουν?στην τελική δεν θές να τα βοηθήσεις μην το κάνεις αλλά μην τα πειράζεις.
Bigbong
Νεοφερμένο μέλος
Αλλά πάντως φαίνονται πολύ δυνατά! Τρώνε καλά , κάναμε ευτυχώς και τα κακάκια μας, δεν έχουν διάρροια οπότε ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε!
Επειδή είναι και τόσο όμορφα ανέβασα και άλλες φωτογραφίες να τα δείτε!
anna 21
Δραστήριο μέλος
Βρήκαν προχτές το βράδυ οι φίλες μου τρία νεογέννητα στον κάδο σε πλαστική σακούλα( είχαν ακόμα ομφάλιο λώρο).
Επειδή έχουν σκυλάκι δεν μπορουσαν να τα κρατήσουν και μου τα φέρανε!
Με τη βοήθεια όσον διάβασα εδώ( έβαλα θερμοφόρα, τους έδωσα εβαπορέ και μετά πήρα ειδικό γάλα, τα βοήθησα να κάνουν τσίσα τους) τις βγάλαμε της πρώτες δυο νύχτες!
Είναι σκέτη γλύκα! Τρώνε κανονικά, τα ταΐζω περίπου κάθε 3 ώρες, η τσαμπι που είναι και το ποιο μεγαλόσωμο τρώει κάλα αν και είναι το ποιο δύσκολο! Η βολντεμορτ τρώει και αυτή πολύ καλά και είναι η ποιο ήσυχη, και ο φαιτερ που είναι το ποιο μικρόσωμο καλά τρώει αλλά είναι απίστευτος γκρινιαρης!!
Κάνουν τσίσα κανονικά αλλά έχω πρόβλημα με τα κακάκια! Δεν έχουν κάνει καθόλου! Τους τρίβω με βαμβάκι το ποπό και κάνω μασάζ στην κοιλιά αλλά τίποτα! Αύριο θα τα πάω στον γιατρό, αλλά μπορεί να πάθουν κάτι που δεν έχουν κάνει κακά ακομα??
Επίσης αφού περάσαμε της πρώτες νύχτες και φαίνονται καλά, μπορώ να ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε??![]()
μπραβο σου! ειναι πολυ ομορφη εμπειρια (αν και πολυ κουραστικη επισης)

δε θελω να σε απογοητευσω αλλα αφου ειχαν ομφαλιο λωρο σημαινει οτι ηταν ωρων τα γατακια. οσο πιο μικρα ειναι τοσο πιο ευαισθητα δεν προλαβαν καν να θηλασουν...
(συγγνωμη αλλα δεν μπορω να συγκρατησω τις σκεψεις μισους που μου βγαινουν για τον "ανθρωπο" που με τοση ευκολια αρπαξε τα νεογεννητα απ τη μαμα τους και τα πεταξε στα σκουπιδια! οσες φορες και να το ζησω ή να το ακουσω δεν μπορω να το χωνεψω ευχομαι να του συμβουν να χειροτερα 
)οπως μου ειχαν πει και εμενα σε αναλογη περιπτωση να εισαι προετοιμασμενη αν δεν επιβιωσουν. κανε ο,τι καλυτερο μπορεις. αυτα που λες (οτι ειναι ζωηρα και τρωνε) ειναι παρα πολυ θετικα! μακαρι να συνεχισουν ετσι σας το ευχομαι.
το ιδιο θεμα ειχα και εγω με τα κακα. απ ο,τι καταλαβα ειναι συχνο. δοκιμασε να τους δωσεις λιγο (πολυ λιγο) ελαιολοδο να πιουν και τριψε τους και λιγο στον πωπο. επισης δοκιμασε εντονο μασαζ κυκλικα κρατωντας τα ανασκελα μπας και ενεργοποιηθει το εντερακι. απο εκει και περα αν δεν τα καταφερεις ο κτηνιατρος λογικα θα κανει κλυσμα. στη δικη μας περιπτωση ηρθε μια γνωστη μου πιο εμπειρη και τους πιεσε με συγκ τροπο το εντερο. δε στο συστηνω αν δεν εχες την αναλογη εμπειρια (ουτε εγω θα μπορουσα να το κανω). παντως ετσι "ξεστουμπωσαν" και μετα εκαναν κανονικα. δεν ειναι ολες οι σκονες γαλακτος για νεογεννητα καλες υποψην.
το καλοκαιρι βρηκε και μια φιλη μου με ομφαλιο λωρο στα σκουπιδια και εζησαν ολα! αυτα που φροντισα εγω επισης απο σκουπιδια ηταν 10 ημερων περιπου και επισης πηγαν ολα καλα! καλη δυναμη

υγ: μπραβο!!! ειναι σκετη γλυκα!! απ το μπιμπερο καταλαβα ποια σκονη πηρες και εμας μας ειχε βολεψει αυτη. μπορεις να βαλεις και ενα ρολοι στη φωλια τους (αντικαθιστα το χτυπο της καρδιας της μαμας). οταν ταιζεις με το μπιμπερο να προσεχεις να ειναι παντα μπρουμυτα. δοκιμασε και με συριγγα μηπως σασ βολεψει περισσοτερο.
υγ2: θα σου προτεινα παντως να βαλεις και μια αγγελια μηπως εχει καποιος γατα που θηλαζει. συνηθως δεχονται και ξενα μωρα και τα φροντιζουν σαν δικα τους.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Δεν θα μπορούσαν να βρουν καλύτερη θετή μαμά από εσένα
Μπράβο και στις φίλες σου που τα έσωσαν
Από την άλλη, δεν μπορώ να καταλάβω τι καρδιά, τι ψυχή κουβαλάει εκείνος ή εκείνοι που τα
πέταξαν λες και είναι άχρηστα πράματα, κι όχι ζωούλες που χρήζουν τουλάχιστον σεβασμό

.Ευτυχώς, απ'ότι διαβάζω, φαίνονται γερές κράσεις και πιστεύω θα τα καταφέρουν

Δεν έχω ζήσει την εμπειρία, αλλά θα είναι ένα θαύμα να τα βλέπεις να μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα

Να σου ζήσουν !Είναι ένα κι ένα... κι όλα τους γλύκες

Bigbong
Νεοφερμένο μέλος
Προς το παρόν μάλλον καλά πάμε! Είναι αγωνιστές και το παλεύουν!

Είναι πράγματι καταπληκτικό να τα βλέπεις! Δεν έχω ξανακάνει κάτι αντίστοιχο, και είναι θαυμάσια αίσθηση! Τα έχω μόλις τρεις μέρες αλλά είναι τόσο γλυκά που έχω δεθεί πολύ μαζί τους!

Αλλά ούτε εγώ δεν μπορώ (και ούτε θέλω) να καταλάβω αυτόν που μπόρεσε να πάρει αυτές τις τρεις ψυχούλες, να τις βάλει σε σακούλες σκουπιδιών και να τα πετάξει για να πεθάνουν!
Πεθαίνω! Με τις φωτογραφίες αυτές λιώνω! Ειλικρινά, εύχομαι κάθε τύχη και κάθε καλό σε αυτές τις ψυχούλες αλλά και σε εσένα bigbong!

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Εκτός του οτι οι φωτογραφίες είναι πολύ όμορφες , το ίδιο και η φωλίτσα που με τόση φροντίδα τους έχεις φτιάξει,
στάθηκα με συγκίνηση στην προτελευταία και στην προσπάθειά του να σκαρφαλώσει...
Ενώ η τελευταία με τρέλλανε !...

Με το "χεράκι-"πατουσάκι τόσο δα πάνω στο δάχτυλό σου να ακουμπά με εμπιστοσύνη...
Δεν έχω λόγια..Εύχομαι με όλη μου την καρδιά να είναι γερά και τυχερά, το ίδιο κι εσύ,
να βλέπεις αυτά τα σποράκια-μπουμπουκάκια να ανθίζουν

lili.
Δραστήριο μέλος
μπραβο σου!!
ειναι πολυ ομορφα! βαλε και ενα ρολογακι -εκει που κοιμουνται- αν θελεις για να ακουνε τους χτυπους της καρδιας της "μαμας" τους και μια θερμοφορα..εγω ετσι τα ειχα..θελουν συνεχες ταισμα ανα 2 ωρο ειδικα την πρωτη εβδομαδα...ειναι λιγο κουραστικο αλλα συναμα πολυ ομορφο! τα τελευταια γατακια που τα ειχα και εγω απο 2 ημερων ετσι μεγαλωσαν..ταισμα πολυ τακτικο, τριψιμο στην κοιλιτσα για τσισακια-κακακια (κακακια δεν κανουν τοσ ευκολα αλλα και μερα παρα μερα να κανουν μην ανησυχησεις- σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση συμβουλεψου τον κτηνιατρο).. και τελος να εισαι προετοιμασμενη για παν ενδεχομενο γιατι γατακια που δεν εχουν θηλασει ειναι δυσκολο αλλα οχι ακατορθωτο να επιβιωσουν.. εγω φροντιζα αυτα τα 2 αδερφακια (που προανεφερα) και μεγαλωναν μια χαρα ωσπου στους 2 μηνες, το ενα το εχασα
..απροσδοκητα και ξαφνικα... το αλλο (η χιονατη μου) ειναι μια χαρα, ζει και βασιλευει

σου ευχομαι οτι καλυτερο!
Χαίρομαι πάρα πολύ με τα νέα σας!! Κάνανε και κακάκια τι καλά!! Όντως είναι σαν σποράκια!!!
Τέλεια ιδέα αυτή που γράφτηκε, να ψάξεις και μέσω του κτηνιάτρου μήπως μπορείς να τα πάς σε κάποια άλλη λεχώνα γάτα, τουλάχιστον για λίγες μέρες ή και ώρες...
Όλη μου τη θετική ενέργεια, είναι τόσο μικρά ψυχουλάκια...
Μαχητές!! Όλα να πάνε καλά!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool