Μωρό γατάκι! Φροντίδα και άλλες απορίες

papakimou

Νεοφερμένο μέλος

Η papakimou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
τα ορφανούλια μου τα έχω είδη 2 εβδομάδες! Κουράστηκα πολύ είναι η αλήθεια γιατί είναι 4 αλλα χαλάλι τους! είναι περιπου 22 ημερών . Προσπάθησα να τα βάλω να φάνε απο μπολάκι (γιατί ένα ένα με το μπιμπερο με κουρασε πάρα πολύ) αλλα πατούσαν μέσα στο μπολακι και εριχναν το γάλα έξω... Μετα προσπαθησα να τα βάλω να φάνε αλεσμένη κονσερβα αλλα οταν έτρωγαν έκαναν σα να φτερνίζονται και φοβήθηκα μηπως πνιγονται! Ποτε θα μπορεσουν να φάνε τροφή;; Μπορουν σε αυτή την ηλικία να καταπιουνε κανονικά; έχουν αρχίσει να βγάζουν δοντάκια.
ένα άλλο πρόβλημα είναι τα κακα τους. κάνουν τα κακά τους πατανε πάνω τους και μετα παίζουν μεταξύ τους και γινονται όλο σκατουλες. τα σκουπιζω με βαμβάκι και νερό αλλα δε φευγουν καλα και σε μερικα εχουν κάνει κόμπους. Μπορώ να τα κάνω μπάνιο σε αυτή την ηλικία;;; Έχω βρει οικογένειες και για τα τέσσερα. Τα τρια θηλυκα θα μείνουν στο ίδιο σπίτι ο αρσενικούλης μου θα παέι σε ένα φίλο που έχει είδη μια γατα. Θέλω όμως να τα δώσω όταν θα αρχίσουν να τρώνε από μπολ. και κατι ακομα να ρωτησω βρε παιδια μηπως σας εχει τυχει. Ειναι λίγο αστείο:whistle: αλλα ενα γατακι, το πιο ήσυχο, το πιο δειλο πιπιλαει συνέχεια το πουλακι του αρσενικου, γιατι το κάνει ; φοβάμαι μηπως πάθει καμια μολυνση και αυτή αλλα και ο αρσενικος.:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απορια για "ορφανα" γατακια

Μου ηρθε το παρακατω μνμ απο γνωστη μου.Το παραθετω οπως ειναι

καλησπερα.θελω να κανω μια ερωτηση ειμαι διακοπες στο εξωχικο μου και μια γατα της γειτονιας εχει κανει 4 μικρα (δν ειναι παραπανω απο 15 ημερων ττωρα ανοιγουν τα ματια τους.) και τα εχει παρατημενα δεν τα ταιζει.τα εχω μαζεψει σε μια κουτα και τα ταιζω γαλα με συριγγα.θα ηθελα να ρωτησω αν καποιος γνωριζει κατα ποσο κανει που τα ταιζω γαλα εμποριου σε τοσο μικρη ηλικια και επειδη ανακαλυψα πως εχουν ψυλλους κατα ποσο κανει να τους βαλω καποιο φαρμακο για τους ψυλλους(λογω ηλικιας παλι) ευχαριστω πολυ

Το μονο που ηξερα να πω στην κοπελα ειναι να παει αν ειναι εφικτο σε πετ σοπ να παρει γαλα ειδικο για γατακια και για τους ψυλους οτι μαλλον απογορευεται σε τοσο μικρα να τους βαλουμε φαρμακα του εμποριου και καλυτερα να τα δει κτηνιατρος αν παλι ειναι εφικτο. ΟΠοιος ξερει ας απαντησει να βοηθησουμε την κοπελα και τα μωρακια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Απορίες για ορφανά γατάκια

Καλα απαντησες.:)
Το ανθρωπινο γαλα προκαλει διαρροιες.Να παρει ειδικο γαλα για γατακια απο πετ,ή κτηνιατρειο.Επισης μπιμπερο για γατακια,που θα τους μεγαλωσει λιγο την τρυπουλα,για να πινουν πιο ευκολα.Περιπου καθε 4 ωρες ταισμα.Τριψιμο το πωπουδακι τους μετα απο καθε γευμα,για να ενεργουνται.
Για τους ψυλλους θα πρεπει να ρωτησει κτηνιατρο..και καλυτερα να του τα παει να τα δει κιολας.Δες και εδω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλα απαντησες.:)
Το ανθρωπινο γαλα προκαλει διαρροιες.Να παρει ειδικο γαλα για γατακια απο πετ,ή κτηνιατρειο.Επισης μπιμπερο για γατακια,που θα τους μεγαλωσει λιγο την τρυπουλα,για να πινουν πιο ευκολα.Περιπου καθε 4 ωρες ταισμα.Τριψιμο το πωπουδακι τους μετα απο καθε γευμα,για να ενεργουνται.
Για τους ψυλλους θα πρεπει να ρωτησει κτηνιατρο..και καλυτερα να του τα παει να τα δει κιολας.Δες και εδω.
ευχαριστω Εφη μου για την απαντηση!ΛΟγικα τα βλεπει η κοπελα εδω.Επικοινωνησε με κτηνιατρο και της ειπε να τους δινει γαλα(το δικο μας) μεχρι την τριτη που θα ανοιξουν πετ σοπ και κτηνιατρεια να τα παει

αμα ειναι 22 μερων μια χαρα ειναι,μπορεις να τους δωσεις κονσερβα για γατακια απ το σουπερ μαρκετ,εγω 2 βδομαδων τα ειχα βρει και τους εδωσα,(λογω συγκυριων,δεν εχουμε πετ-σοπ,κτηνιατρο,κλπ.)θα βαλεις ενα πιατακι ρηχο με κονσερβα,λυωμενη καλα με πηρουνακι,βουτας ενα-ενα κεφαλακι και τρωνε,διπλα ενα πιατακι απ αυτο που βαζουμε στον πατο της γλαστρας με αμμο για γατες,τους κανεις τον ποπο με μωρομαντηλο να ενεργοποιηθει το αντερακι κι απευθειας στην αμμο,αμεσως μαθαινουν.μετα σε καφασι με καθαρη πετσετα,χαχχα βοηθησε το καφασι τις πρωτες μερες,απλα αλλαζα συχνα πετσετες μεχρι που εμαθαν την αμμο τους.και μια χαρα θα πανε,γενικα τα μονα μωρα που εχω βρει και δεν εζησαν ειναι οσα ειχαν κλειστα ματια,κι αυτο γιατι δεν εχω εδω ειδικο γαλα,με αγαπη κι υπομονη ολα πανε καλα συνηθως!

Kαλε..εδω γραφει οτι τωρα ανοιγουν τα ματακια τους..τι 22 ημερων;:)

διαβασε το πανω-πανω,ετσι γραφει οτι τα εχει ηδη δυο βδομαδες και ειναι περιπου 22 μερων.

Kαλε..εδω γραφει οτι τωρα ανοιγουν τα ματακια τους..τι 22 ημερων;:)
Εφη νομιζω οτι αναφερεται στο πιο πανω απο το δικο μου!

οκ πουπουλινα δικιο ειχες,το μυνημα που απαντησα εγω ηταν το παραπανω,που ειχε ημερομηνια περσυνη δε το προσεξα συγνωμη.εσυ μιλας για το καινουργιο μνμ,που λεει 15 μερων.σωστα εκει θελει ειδικο γαλα,και πολυ υπομονη,ευχομαι καλη τυχη!!!!!!!

διαβασε το πανω-πανω,ετσι γραφει οτι τα εχει ηδη δυο βδομαδες και ειναι περιπου 22 μερων.
ΡΕνακι η απαντηση που εδωσες ειναι για ποστ του 2010!

ναι τωρα το ειδα το γραψα και παραπανω για τη γκαφα μου!!!!αν εχετε ενα πετ σοπ εκει θα σου δωσουν υγρο σπρευ για ψυλους,εγω τους ειχα βαλει frontline 15 μερων τα ειχα βρει και δεν ειχα γαλα ειδικο,με υπομονη τους εδωσα κονσερβα και επεζησαν.με το γαλα δε τα ειχαμε παει καλα,μου ειχαν κανει διαρροιες.

Οταν απαντατε σε συγκεκριμενο ποστ,καλο θα ειναι να κανετε παραθεση(παταμε το κουμπακι ΠΑΡΑΘΕΣΗ,στο ποστ που θελουμε),και εχουμε κανει την παραθεση.Για να μην μπερδευομαστε δηλαδη.:)

Μωρό γατάκι στο σπίτι! Φροντίδα και άλλες απορίες

Καλησπέρα!
Πριν από μια βδομάδα βρήκα στην άκρη του δρόμου, μέσα σε κάτι χόρτα, ένα μικρό γατάκι να κλαίει. Το πήρα σπίτι αλλά η πρώτη επαφή με το σκυλί μου ήταν ... επεισοδιακή. Η Μίλι (το σκυλί μου) δεν εκτίμησε τον νεοφερμένο και με το που βρήκε την ευκαιρία τον άρπαξε απο το κεφάλι. Βασικά έβαλε το κεφάλι του μέσα στο στόμα της, όλο το κεφάλι! Όλη αυτή την εβδομάδα προσπαθούμε να την κάνουμε να το συνηθίσει. Έχει κάνει πρόοδο, του δαγκώνει μόνο το αυτάκι και του γαβγίζει, αλλά εγώ φοβάμαι μήπως δεν τα βρουν. Εσείς τι νομίζετε;
Ο Γατούλης, όπως τον φωνάζω γιατί δεν του έχω βρει όνομα ακόμα, είναι περίπου 40 ημερών σύμφωνα με τον κτηνίατρο αλλά ακόμα τρώει (πατέ) και πίνει με την σύριγγα. Πως θα τον κάνω να φάει και να πιεί μόνος του; Επίσης, πως θα μάθει να πλένεται μόνος του αφού δεν έχει τη μαμά του να του δείξει; Τον έχω δει μετά το φαγητό που γλύφει λίγο τα πόδια του αλλά φοβάμαι μήπως δεν μάθει να πλένεται με τις ώρες όπως όλες οι γάτες!
Και η τελευταία ερώτηση μου, προς το παρόν, είναι τι να του βάλω στο "δωμάτιο" του για να είναι ευχαριστημένος και να έχει να ασχολείται όσο είναι μόνος του; Δεν έχω και πολύ χρόνο αυτή την περίοδο για να ασχολούμαι μαζί του λόγω διαβάσματος (είμαι φοιτήτρια)...
Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια γιατί έχω πελαγώσει λιγάκι! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Νέο γατάκι στο σπίτι! Φροντίδα και άλλες απορίες :)

Γεια σου Λίνα! Συγχαρητήρια που μάζεψες το μικρούλι, εύχομαι να είναι καλά. Μπορείς να βρεις αρκετές πληροφορίες για το πώς μεγαλώνεις γατάκι εδώ https://www.mypetz.gr/threads/Ορφανά-γατάκια-και-πώς-να-τα-μεγαλώσετε.220884/
Εύχομαι όλα να πάνε καλά :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νεογέννητα-βοήθεια

3, ίσως μίας ημέρας. Είναι Κυριακή δεν έχω ειδικό γάλα ούτε μπιμπερό. Τι τα ταίζω? Πεινάνε και κλαίνε συνεχεια. Βοήθεια!!

Απάντηση: Νεογέννητα-βοήθεια

Μια συνταγή που έχω διαβάσει από τη Σταυρούλα είναι η εξής:

85 γρ συμπυκνωμένο γάλα
85 γρ νερό
115 γρ γιαούρτι (πλήρες, όχι light)
3 μεγάλους ή 4 μικρότερους κρόκους αυγού (όχι ασπράδια)

Τι να το κάνω αυτό?Να τα ανακατλέψω όλα μαζί?Και με τι να τους το δώσω εναλλακτικά του μπιμπερό?Μόνο γάλα και νερό δεν είναι καλύτερο??

Εμένα μου είχε πει η κοπέλα στο πετ σοπ αν δεν έχω γάλα για γάτες να αραιώσω νουνού συμπυκνωμένο με νερό (λίγο περισσότερο νερό), μπορείς απλά να κάνεις αυτό μέχρι αύριο που θα πάρεις ειδικό γάλα μιας και είναι δευτέρα. Ούτε σύριγγα έχεις; καλαμάκι αν δοκιμάσεις; Να τους ρίχνεις λίγο λίγο στο στόμα;

Νομίζω Ναταλία μου, πως η συνταγή που σου δωσε ο Γιώργος είναι πολύ καλή, σαν λύση ανάγκης βέβαια, μέχρι να τα πας σε κτηνίατρο. Πιστύεω πως όλ' αυτά πρέπει να τα κτυπήσεις λιγάκι για να ενωθούν.
Πως πάνε τα γατάκια;

Τι εγινε με τα μικρα;;:worry:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back