Μωρό γατάκι! Φροντίδα και άλλες απορίες

Απάντηση: Μωρό γατάκι στο σπίτι! Φροντίδα και άλλες απορίες

Ένα μωρό γατί ή ένα μωρό έμψυχο όν γενικότερα, δεν είναι σκοτούρα...είναι μια ζωή..που εξαρτάται από εσένα που συνάντησε στο δρόμο του.. Η μάνα του μπορεί να χτυπήθηκε από αμάξι ή να φολιάστηκε. Αλλά όπως είπε και η αγαπητή προλαλήσασα, η επιλογή ανήκει στον καθένα μας. Καλό απόγευμα. Και καλό μας καλοκαίρι. Ανέμελο, χωρίς σκοτούρες και βάσανα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελικά βρήκα τα 3 από τα 4 σήμερα, υγιή, να παίζουν μεταξύ τους στο σπίτι του γείτονα.

Αφήστε τις βλακείες, που έχω 5 ευρώ όλα κι όλα και θα πάω να αγοράσω μπιμπερό και γαλατάκι. :p
Από τους γονείς χρήματα, ούτε συζήτηση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα μωρά γατάκια θέλουν ειδική φροντίδα εφόσον εγκαταλειφθούν από τη μαμά τους, αλλιώς αποβιώνουν.
Ακούγεται πολύ άσχημο να θεωρείς βλακεία να διαθέσεις κάποιο χρόνο & ορισμένα χρήματα προκειμένου να τα σώσεις...λυπάμαι πολύ με τέτοιες καταστάσεις.

Απάντηση: Kit επιβίωσης για νεογέννητα γατάκια

καλησπερα? θα ήθελα τη βοήθειά σας αν γνωρίζετε πληροφορίες. Την Δευτέρα βρηκα ένα νεογέννητο γατάκι, μάλλον δέν πρόλαβε να θηλάσει απ´ότι μου είπε η κτηνήατρος, και του έδινα το orniluc. Άν δέν τράφουν το πρώτο 48ωρο με το γάλα που αναφέρατε δεν υπάρχει περίπτωση να επιζήσει; Ήταν μια χαρά μέχρι σήμερα όπου άρχισε να νιαουρίζει συνέχεια και να κάνει διάρροια. Μέχρι προχτές μπορούσε να ενεργηθεί φυσιολογικά μετα απο παρέμβαση της κτηνιάτρου. Φαινόταν πολύ ζωντανό πάντως αυτές τις μέρες και ήλπιζα ότι θα επιζήσει. Σας έχει τύχει κάτι τετοιό; Ένω δείχνει καλά για τόσες μέρες να μήν επιζήσει τελικά; Γνωρίζετε τη μπορεί να του έχει συμβεί; Γιατί η κτηνίατρος είπε απλά απ'το τηλέφωνο να του βάλω λαδάκι μήπως ερεθίστηκε η περιοχή.

Ευχαριστώ!

Καλημερα,
και χωρις το πρωτογαλα μπορει να επιζησει,πολλα γατακια τα εχουν καταφερει.Το εντερο τους ειναι πολυ ευαισθητο σε αυτη την ηλικια,μηπως αλλαξατε την αραιωση του γαλακτος;

Καλημέρα,
όχι δεν άλλαξε. Το άλλο που φοβάμαι είναι μήπως το παραείχα ζεστό γιατί αγχώθηκα μήν κρυώσει, αλλά δέν είχε και σταθερή θερμοκρασία βγάλε βάλε στο καλαθάκι για να το ταϊσω... Φοβάμαι μήπως αρρώστησε. Και φαντάζομαι εμεις δέν μπορούμε να παρέμβουμε πολύ τόσο μικρά που είναι, σωστά; Η κτηνίατρος τουλάχιστον δέ μου είπε άν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Απλα να είμαι προετοιμασμένη σε περίπτωση που δέν επιζήσει... Το γλυκούλη μου..

Ευχαριστώ

Μπορει να εχει και παρασιτα,και γι'αυτο να κανει διαρροια.Σε αυτη την ηλικια οχι,δυστυχως δε μπορεις να κανεις και πολλα...

Ευχαριστώ πολύ!

Δεν κανει τιποτα,ελπιζω ολα να πανε καλα!

να προσθέσω και κάτι άλλο. Μια κτηνίατρος είπε να δώσουμε 2 σταγονίτσες απο φάρμακο για διάρροια, η άλλη το απαγόρευσε και είπε να κάνουμε μίξη απο ρυζόνερο και γάλα... Ποιόν ακολουθείς τώρα;!

Εγω θα ελεγα το ρυζονερο,συνηθως πιανει.

ευχαριστώ. Θα το δοκιμάσουμε.

E αφού δεν έχω χρήματα λέμε. 5 ευρώ φτάνουν για μπιμπερό και γάλατα; Λίγο εβαπορέ με μια παλιά σύριγγα έδωσα στο ένα, αυτό μπορούσα να κάνω, αυτό έκανα.
Έλεος είστε.

E αφού δεν έχω χρήματα λέμε. 5 ευρώ φτάνουν για μπιμπερό και γάλατα; Λίγο εβαπορέ με μια παλιά σύριγγα έδωσα στο ένα, αυτό μπορούσα να κάνω, αυτό έκανα.
Έλεος είστε.

qwertyuiop, από τη στιγμή που ζητάς από κάποιους συνομιλητές σου κάποια συμβουλή επάνω σε ένα ζήτημα, θα πρέπει να είσαι σε θέση να ακούσεις και την θετική και την αρνητική άποψη τους για αυτό το ζήτημα ή για τον τρόπο με τον οποίο εσύ το προσεγγίζεις.
Το να σου λέμε κάποιοι ότι τα νεογέννητα ορφανά γατάκια πρέπει να πίνουν ειδικό γάλα για γατάκια είναι κάτι το οποίο απλώς έτσι έχει κι όχι κάτι το οποίο δεν ευσταθεί.
Το γάλα ανθρώπινης κατανάλωσης μπορεί να τους προκαλέσει διάρροια, η οποία σ' αυτήν την ηλικία μπορεί να έχει πολύ άσχημες επιπτώσεις...

Δεν καταλαβαίνω τι συζητάμε εδώ?
Μπορείς να διαθέσεις τα χρήματα?Έχει καλώς έχεις μια ελίδα να το σώσεις.
Δεν μπορείς? Θα πεθάνει!
Δική σου είναι η απόφαση.
Τι ακριβώς περιμένεις να σου πούμε?
Όσο για τα περί ελέους..αστο καλύτερα.
Μακάρι να υπήρχε ένας μαγικός τρόπος να σώζουμε γατάκια χωρίς χρήματα και σκοτούρα... αλλά όπως ισχύει και για όλα τα έμβια όντα..μάλλον αυτό δεν γίνεται.
Επίσης μια απορία..τα γατάκια με τον ομφάλιο λώρο παίζουν στο σπίτι του γείτονα???:eek:

Επίσης μια απορία..τα γατάκια με τον ομφάλιο λώρο παίζουν στο σπίτι του γείτονα???:eek:

Εε, μα...και είπα να μην το θίξω αυτό...:hmm:

Όπως και να 'χει, αντιδράς έτσι γιατί μάλλον αισθάνθηκες ότι σε αποπήραμε. Δεν έχεις και άδικο, έτσι φαίνεται. Όμως ο λόγος είναι ότι ξέρουμε πολύ καλά ότι τα γατάκια δεν θα επιβιώσουν αν δεν κινητοποιηθεί κάποιος άμεσα. Τώρα φαντάζομαι θα είναι ήδη πολύ αργά, εκτός αν κάποιος τα ανέλαβε & τα φροντίζει όπως πρέπει.

Απάντηση: Απορίες για ορφανά γατάκια

ρε παιδια εχω κιεγω ενα γατακι,το οποιο δεν εχει μαθει να πλενεται και μυριζει συχνα.υπαρχει τροπος να το μαθω ή θα πρεπει να συνεχισω να το καθαριζω με υγρα πανακια για παντα?????!!!! :baby:

Απάντηση: Απορίες για ορφανά γατάκια

Καλε σαφεστατα και θα μαθει να καθαριζεται μονο του.Ειναι στο ενστικτο τους αυτο,και ειναι παρα πολυ δυνατο.Δεν υπαρχει περιπτωση να μην μαθει.Απλα τωρα ειναι μωρο και δεν μπορει.:)
ΥΓ.Για να ειμαι σιγουρη,ποσο ειναι το γατακι;

Ειναι καπου στον πρωτο μηνα της ζωης του... :)

Ο λώρος δεν υπήρχε όταν τα είδα, περπατούσαν κανονικά, φαίνονταν να έχουν κανονικό πάχος και παίζανε μεταξύ τους.
Νομίζω το ένα από τα 4 δεν εντόπισα, πρέπει να πέθανε γιατί ήταν καχεκτικό κι ασθενικό από τη γέννα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back