Σε ευχαριστώ πάρα πολύ..! Στεναχωριέμαι πολύ να τα βλέπω τόσο αδύναμα και να μην μπορώ να κάνω κάτι να τα βοηθήσω. Η μαμά όντως δεν το πρόσεχε. Την παρακολούθησα από χθες. Δεν το πλησίαζε καν. Πρόσεχε μόνο τα άλλα δυο και εκείνο όλο κοιμόταν. Μακάρι να μην μου ξανατύχει αλλά σίγουρα τώρα θα είμαι πιο προετοιμασμένη..!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lili.
Δραστήριο μέλος
για να μην το προσεχε, σημαινει οτι το γατακι ηταν αρρωστο..οι μανες απομακρυνονται απο τα μωρακια που δεν ειναι καλα στην υγεια τους. σαν να τα διωχνουν καπως
.. οποτε δεν φταις εσυ.. απλα τα μικρουλια εχουν πολυ ευαισθητο στομαχακι..την πρωτη βδομαδα της ζωης τους ειδικα θελουν ταισμα ανα 2 ωριτσες, μαλαξεις για να κανουν κακακια, θερμοφορα, ρολογακι (ωστε να ακουνε τους χτυπους και να νομιζουν πως εχουν την μαμακα τους) και πολυ φροντιδα γενικοτερα! εγω καθε φορα που εχω αναλογη περιπτωση ειμαι εντελως στην τσιτα διοτι ειναι τοσο μωρουλια που φοβασαι μεχρι και να τα ακουμπησεις!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evanevi
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα στην όμορφη παρέα σας!
Την καθαρά δευτέρα βρήκα με την κοπέλα μου δύο νεογέννητα γατάκια δίπλα σε έναν σκουπιδοτενεκέ. Αμέσως τα μαζέψαμε και τα πήραμε στο σπίτι μας. Από την πρώτη στιγμή άρχισα να διαβάζω άπειρες πληροφορίες στο ίντερνετ για την ανατροφή ορφανών γατιών! Πήραμε γάλα και αρχίσαμε το τάισμα με σύριγγα! Το ένα είχε ακόμα τελείως κλειστά τα μάτια του και μία πληγή στην κοιλιά του, το άλλο είναι πιο ζωηρό, είχε λίγο ανοιχτά τα μάτια του και γενικά φαινότανε καλύτερα! Την τρίτη το πρωί πήγαμε αμέσως στον κτηνίατρο για να τα δει και τα δύο. Μας είπε ότι αναλάβαμε δύσκολο έργο και ότι το πιο αδύναμο ίσως να μην βγάλει το 24ωρο! Δυστυχώς βγήκε αληθινός! Το τραυματισμένο το χάσαμε και τώρα έχουμε πέσει με τα μούτρα στο αδελφάκι του! Όπως είπα και πριν έχω διαβάσει άπειρα πράγματα στο ίντερνετ αλλά η απειρία και οι αντίθετες απόψεις με κάνουν να έχω πολλές απορίες!
Το γατάκι το ταίζω με μπιμπερό γάλα σε σκόνη ειδικό! Διάβασα ότι δεν πρέπει να το πιέζω πολύ και έτσι το αφήνω να φάει όσο θέλει. Φοβάμαι όμως μήπως δεν είναι αρκετό γιατί δεν τρώει όσο θα έπρεπε για την ηλικία του.
-Πως μπορώ να καταλάβω ακριβώς πόσο ημερών είναι. Μόλις προχθές άνοιξε τελείως τα ματάκια του!
-Πόσο ακριβώς πρέπει να τρώει! Βάζω και ξυπνητήρι και σηκώνομαι το βράδυ αλλά πάντα φοβάμαι μήπως δεν τρώει αρκετά.
-Πρέπει τελικά η όχι να του δίνω μέλι γιατί ο κτηνίατρος μου το είπε και τις δύο φορές που το πήγα αλλά έχω διαβάσει ότι το μέλι μπορεί να περιέχει βακτήρια και να βλάψει το μικρό...γιαυτό και δεν του έχω δώσει μέχρι σήμερα!
-Κάθε πότε πρέπει να κάνει κακάκια; Εχθές έκανε για πρώτη φορά μετά από μασάζ και σήμερα η κοπέλα μου μου είπε ότι έκανε μόνο του.
-Γάλα του δίνω το vitakraft baby milk που βρήκα στο petshop. Είναι καλό, παίζει ρόλο η μάρκα;
-Προσπαθώ να το κρατήσω ζεστό με μπουκάλια νερό, σήμερα πήρα μία θερμοφόρα νερού αλλά μάλλον πρέπει να πάρω ηλεκτρική που έχει πιο σταθερή θερμοκρασία. Καλά κατάλαβα;
Έχω πάρα πολύ άγχος μη πάθει κάτι γιατί διάβασα και εδώ μέσα για γατάκια που τα πήγαιναν καλά αλλά δεν τα καταφέρανε! Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ με το αδελφάκι του που χάθηκε που τρέμω μήπως δεν κάνω κάτι σωστά και με αυτό!
Περισσότερο απ όλα με αγχώνει το τάισμα! Τρώει αλλά δεν ξέρω αν τρώει τη σωστή ποσότητα! Έχω βρει και γατομαμά αλλά ειλικρινά φοβάμαι πολύ να το αφήσω σε κάποιον άλλο μήπως δεν το προσέξει. Μου είπε και ο κτηνίατρος ότι πολύ δύσκολα μία γάτα δέχεται τα ξένα γατάκια και είμαι πολύ επιφυλακτικός. Φοβάμαι μήπως κολλήσει τίποτε από τα άλλα γατάκια, μήπως περάσει άγχος κτλ με την αλλαγή και στο τέλος του κάνω κακό τώρα που έχει βρει μία σειρά!
Περιμένω τις συμβουλές σας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anna 21
Δραστήριο μέλος
Καλησπέρα στην όμορφη παρέα σας!
Την καθαρά δευτέρα βρήκα με την κοπέλα μου δύο νεογέννητα γατάκια δίπλα σε έναν σκουπιδοτενεκέ. Αμέσως τα μαζέψαμε και τα πήραμε στο σπίτι μας. Από την πρώτη στιγμή άρχισα να διαβάζω άπειρες πληροφορίες στο ίντερνετ για την ανατροφή ορφανών γατιών! Πήραμε γάλα και αρχίσαμε το τάισμα με σύριγγα! Το ένα είχε ακόμα τελείως κλειστά τα μάτια του και μία πληγή στην κοιλιά του, το άλλο είναι πιο ζωηρό, είχε λίγο ανοιχτά τα μάτια του και γενικά φαινότανε καλύτερα! Την τρίτη το πρωί πήγαμε αμέσως στον κτηνίατρο για να τα δει και τα δύο. Μας είπε ότι αναλάβαμε δύσκολο έργο και ότι το πιο αδύναμο ίσως να μην βγάλει το 24ωρο! Δυστυχώς βγήκε αληθινός! Το τραυματισμένο το χάσαμε και τώρα έχουμε πέσει με τα μούτρα στο αδελφάκι του! Όπως είπα και πριν έχω διαβάσει άπειρα πράγματα στο ίντερνετ αλλά η απειρία και οι αντίθετες απόψεις με κάνουν να έχω πολλές απορίες!
Το γατάκι το ταίζω με μπιμπερό γάλα σε σκόνη ειδικό! Διάβασα ότι δεν πρέπει να το πιέζω πολύ και έτσι το αφήνω να φάει όσο θέλει. Φοβάμαι όμως μήπως δεν είναι αρκετό γιατί δεν τρώει όσο θα έπρεπε για την ηλικία του.
-Πως μπορώ να καταλάβω ακριβώς πόσο ημερών είναι. Μόλις προχθές άνοιξε τελείως τα ματάκια του!
-Πόσο ακριβώς πρέπει να τρώει! Βάζω και ξυπνητήρι και σηκώνομαι το βράδυ αλλά πάντα φοβάμαι μήπως δεν τρώει αρκετά.
-Πρέπει τελικά η όχι να του δίνω μέλι γιατί ο κτηνίατρος μου το είπε και τις δύο φορές που το πήγα αλλά έχω διαβάσει ότι το μέλι μπορεί να περιέχει βακτήρια και να βλάψει το μικρό...γιαυτό και δεν του έχω δώσει μέχρι σήμερα!
-Κάθε πότε πρέπει να κάνει κακάκια; Εχθές έκανε για πρώτη φορά μετά από μασάζ και σήμερα η κοπέλα μου μου είπε ότι έκανε μόνο του.
-Γάλα του δίνω το vitakraft baby milk που βρήκα στο petshop. Είναι καλό, παίζει ρόλο η μάρκα;
-Προσπαθώ να το κρατήσω ζεστό με μπουκάλια νερό, σήμερα πήρα μία θερμοφόρα νερού αλλά μάλλον πρέπει να πάρω ηλεκτρική που έχει πιο σταθερή θερμοκρασία. Καλά κατάλαβα;
Έχω πάρα πολύ άγχος μη πάθει κάτι γιατί διάβασα και εδώ μέσα για γατάκια που τα πήγαιναν καλά αλλά δεν τα καταφέρανε! Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ με το αδελφάκι του που χάθηκε που τρέμω μήπως δεν κάνω κάτι σωστά και με αυτό!
Περισσότερο απ όλα με αγχώνει το τάισμα! Τρώει αλλά δεν ξέρω αν τρώει τη σωστή ποσότητα! Έχω βρει και γατομαμά αλλά ειλικρινά φοβάμαι πολύ να το αφήσω σε κάποιον άλλο μήπως δεν το προσέξει. Μου είπε και ο κτηνίατρος ότι πολύ δύσκολα μία γάτα δέχεται τα ξένα γατάκια και είμαι πολύ επιφυλακτικός. Φοβάμαι μήπως κολλήσει τίποτε από τα άλλα γατάκια, μήπως περάσει άγχος κτλ με την αλλαγή και στο τέλος του κάνω κακό τώρα που έχει βρει μία σειρά!
Περιμένω τις συμβουλές σας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
φαινεται οτι ενδιαφερεσαι πολυ για το μικρο
ελπιζω ολα να πανε καλα. ως προς τις αποριες σου θα σου πω ο,τι ξερω:για να ανοιξε τα ματια του διανυει τη δευτερη εβδομαδα της ζωης του. μπορει να ειναι απο 8- 14 ημερων περιπου.
υπαρχουν ενδεικτικες ποσοτητες στα περισσοτερα αρθρα για φροντιδα νεογεννητων. απ' οσο ειχα διαβασει συμβουλες απο πιο εμπειρους παιζει πολυ μεγαλο ρολο η συχνοτητα τοσο και οχι η ποσοτητα. δλδ πρεπει να ταιζεται καθε 2-3 ωρες σε τετοια ηλικια. απο εκει και περα καλο ειναι να τρωει την ενδεικτικη ποσοτητα ισως και λιγο περισσοτερο (αυτα που φροντιζα εγω στην αρχη ετρωγαν πολυ λιγο και προσπαθουσα καθε μια ωρα και μετα οταν συνηθισαν ετρωγαν τον αμπακο! παραπανω απο την ενδεικτικη ποσοτητα.)
θα σου προτεινα τη σκονη γαλακτος της Royal Canin. ειναι πολυ ευαισθητα τα μικρα και πχ μια διαρροια λογω "κακου" γαλακτος δεν θα ειναι ευχαριστη... εμας αυτη η σκονη μας βοηθησε. ειχα παρει και εγω μια αλλη αρχικα οχι γνωστη αλλα την αλλαξα γρηγορα λογω διαρροιας και για να εχω το κεφαλι μου ησυχο με κατι ας πουμε πιο δοκιμασμενο.
εγω χρησιμοποιουσα μονο μπουκαλι με ζεστο νερο που το ανανεωνα τυλιγμενο σε πετσετα.
ως προς την γατο-μαμα δε θα ελεγα οτι δυσκολα δεχεται ξενα γατακια... συμβαινει παρα πολυ συχνα να τα δεχονται τουλαχιστον απ οσο εχω δει εγω. δεν ειναι δεδομενο βεβαια και αν το επιχειρησεις θα πρεπει να προσεξεις πολυ στην αρχη να δεις πως θα το αντιμετωπισει.και εγω στη θεση σου δεν ξερω τι θα προτιμουσα ειναι πολυ δυσκολο να εμπιστευτεις κατι τοσο ευαισθητο και "πολυτιμο" σε καποιον αλλο.
ως προς το μελι και εγω δε θα το ρισκαρα το ιδιο εχω διαβασει και σιγουρα παντως δεν ειναι κατι απαραιτητο. ισως αν ρωτουσες και 2ο κτηνιατρο?
κακα νομιζω αν οχι καθε μερα μια φορα στις 2 μερες ειναι καλα.
απλα εχε υποψην σου οτι λογικο ειναι στην αρχη να μην τρωει πολυ γιατι ειναι κατι ξενο και το γαλα αυτο και η διαδικασια. θελει επιμονη και υπομονη και σιγα σιγα θα τρωει περισσοτερο. και εγω ανησυχουσα πολυ την πρωτη μερα ετρωγαν ελαχιστο. επεμενα ομως και σιγα σιγα το επιασαν το νοημα. καλη τυχη!
evanevi
Νεοφερμένο μέλος
Σε ευχαριστώ πολύ anna 21 για τις συμβουλές σου! Σκέφτομαι για την ώρα να μην του αλλάξω γάλα αφού μέχρι στιγμής αντιδράει θετικά και δεν είχα πρόβλημα με διάρροια. Φοβάμαι μήπως η αλλαγή το επηρεάσει. Εχθές έκανε κακά δύο φορές και μάλιστα τη δεύτερη μόνο του. Και βρήκα και λίγα στο κρεββάτι του. Επίσης πλέον κατουράει μόνο του και σήμερα το πρωί έφαγε μπόλικο γάλα! Μακάρι να παν όλα καλά. Το βλέπω δυνατό και πιστεύω θα τα καταφέρει!
παιδια,εχω ενα νεογεννητο γατακι το πολυ 3-4 ημερων και δυστηχως εχει ψυλλους τι μπορω να κανω?(εκτοσ απο φαρμακο γιατι δε νομιζω οτι θα το αντεξει)
kat-cats
Διάσημο μέλος
Το μόνο που θα μπορούσες να κάνεις αν και δεν ενδείκνυται είναι να πάρεις frontline σπρέι για ψύλλους, να βάλεις γάντια, να ψεκάσεις τα χέρια σου και απαλά να το χαιδέψεις στη γουνίτσα του, ίσα - ίσα να μείνει λίγο ώστε να φύγουν οι ψύλλοι. Λογικά αν το χεις στα ζεστά, καθαρά, θα εξαφανιστούν. Αυτό έκανα και εγώ όταν είχα βρει μωράκια και δεν έπαθαν κάτι γιατί ακόμα δεν μπορούν να γλυφτούν. Φυσικά να φροντίσεις να του έχεις μπουκαλάκια με καυτό νερό τα οποία θα τα έχεις τυλίξει για να μην πάθει έγκαυμα και να έχεις χαρτί κουζίνας στον πάτο της κουζίνας ή πάνα. Οχι εφημερίδες. Εύχομαι να πάνε όλα καλά για το μικράκι.
anna 21
Δραστήριο μέλος

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
"
Τι κανουμε οταν βρουμε ενα νεογεννητο γατακι?
-αναλαμβανουμε να το μεγαλωσουμε
-βρισκουμε αλλον εθελοντη που να μπορει να ανταπεξελθει καλυτερα
Πολλα γατακια πεθαινουν διοτι οποιος τα βρηκε μεριμνει μονο στο να δωθουν αλλου και δεν κανει καποια βασικα πραγματα ωστε να επιβιωσουν εστω και στις λιγες ωρες που μεσολαβουν μεχρι να μεταφερθουν.
Παρακαλω διαβαστε και προωθειστει την παρακατω σημειωση
Κριτηρια για να αποφασισουμε αν θα το μεγαλωσουμε εμεις
-----------------------------------------------------------------------
1)μπορουμε να το ταιζουμε καθε 2-3 ωρες ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
2)γνωριζουμε τι πρεπει ακριβως να κανουμε ωστε να αφοδευσει και ουρισει και τι πρεπει να κανουμε οταν αυτα δεν γινονται
3)γνωριζουμε τι κανουμε αν δουμε διαρροια
ΠΟΛΥ σημαντικο το να τρωει και το βραδυ...(οπως και εσεις οταν γεννηθηκατε...και ακομα περισσοτερο λογω μεγεθους..οσο πιο μικρο το ζωακι, τοσο πιο ευαλωτο)
ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ
-------------------------------------------------------------
Εαν δεν μπορειτε να το κρατησετε για οποιοδηποτε λογω..μεχρι να μεταφεθει σε αλλο σπιτι σιγουρευουμε οτι ειναι ΖΕΣΤΑ!! Τυλιγουμε μια θερμοφορα με μια πετσετουλα με προσοχη ωστε το γατακι να μην χωθει απο κατω η να μην ακουμπησει την θερμοφορα και καει.Επισης δεν κανουμε πολυ χοντρη την πετσετα αλλιως δεν θα ζεσταθει!
ΕΑΝ ΔΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΛΩΣ....ΕΑΝ ΟΧΙ...>>>>
Εαν μπορουμε να το ταισουμε εστω και λιγο(αν πχ το δωσουμε σε αρκετες ωρες και δεν πρεπει να μεινει νηστικο)Εχουμε μια συριγγα ινσουλινης(γιατι αν ειναι αλλη συριγγα θα ειναι πιο σκληρη και πατωντας την μπορουμε να το πνιξουμε).Χρησιμοποιουμε γαλα σε σκονη ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑ ΓΑΤΑΚΙΑ οπου προμηθευομαστε απο pet shop η απο κτηνιατρειο.(ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιοδηποτε αλλο γαλα...!ΟΧΙ friskies )Το καλυτερο ειναι το ORMILAC το οποιο δεν προκαλει διαρροιες ειδικα σε πολυ μικρα γατακια.Αν του δωσουμε λαθος γαλα το στελνουμε ευκολοτατα στον αλλο κοσμο οποτε προσοχη...!Δεν βαζουμε αυγα, μελι και αλλα παλαβα που ακουω κατα καιρους στο μπιμπερο η την συριγγα
ΠΡΟΣΟΧΗ το γατακι να ειναι μπρουμητα ΠΑΝΤΑ αλλιως θα πνιγει!
Του δινουμε γαλα αναλογο της ηλικιας του και προσοχη στο ποση σκονη και ποσο νερο θα αναμειξετε(οδηγιες στο κουτι)
Οσο περισσεψει το ΠΕΤΑΜΕ και δεν κανουμε τσιγγουνιες.Φτιαξτε οσο χρειαζεται για καθε δοση
Δεν το μπουκωνουμε με το ζορι γιατι το γατακι αν ειναι ακομα παγωμενο δεν θα φαει.Δεν πρεπει το γαλα να βγει απο την μυτουλα του!
Του το δινουμε λιγο λιγο με παυσεις για να μην πνιγει και σε αυτο επαναλαμβανω μας διευκολυνει η ενεση ινσουλινης η το μπιμπερο (Ormilac το καλυτερο)
Εμενα με βολευει να ξεπλενω το μπιμπερο και να το γεμιζω με νερο γυριζοντας την πιπιλα αναποδα οταν δεν το χρησιμοποιω
EΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΩΣΕΤΕ >>>>
Kαταρχας θα το ταιζετε καθε 2-3 ωρες.(2 αν ειναι πολυ πολυ μωρο - τα ματια ανοιγουν μετα την πρωτη εβδομαδα)
Εαν δεν μπορειτε να ξυπνατε...το δινετε αλλου να το φροντισουν!ΔΕΝ επιβιωνει αν μεινει νηστικο ολο το βραδυ
Οποτε βαζουμε υπενθημιση στο κινητο !
Οταν φαει, βρεχουμε ενα χαρτακι, η γαζα, η βαμβακι και κανουμε μασαζ στον ποπο τους ωστε να αφοδευσουν.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να ενεργηθουν αν δεν το κανουμε!!!Εαν περασουν 2 μερες και δεν εχουν κανει κακα...μπορουμε να τους δωσουμε duphalac 0,2 ml .
Εαν η κοιλια τους ειναι πολυ φουσκωμενη επισκεπτομαστε αμεσα τον κτηνιατρο...Μπορει να εχουν σκουλικια η πανλεκοπαινια...
Μονο το banminth επιτρεπεται για αυτη την ηλικια σε ποσοτητα οσο 1-2 κοκκοι φακης.
Εαν ειναι πολυ υποτονικα και αδυναμα, η εχουν πολυ πρησμενες κοιλιες μπορουμε επισης να χορηγησουμε augmentin - παιδικο σιροπι (σε σκονη, το φτιαχνουμε με νερο)σε αναλογια που θα μας πει ο γιατρος αναλογα με το μεγεθος τους.
Τα φαρμακα αυτα χορηγουνται μονο σε περιπτωσεις που το γατακι δεν εχει ελπιδες να επιβιωσει και πολλοι γιατροι ισως σας πουν να μην δωσετε τιποτα.Εχω σωσει απειρα γατακια με το να μην τους ακουσω και να ακουσω εναν πολυ αξιοπιστο κοντα στο σπιτι μου πριν 1 χρονο...
Θα σας πει banminth οχι τοσο μικρα...αλλα οταν του τρυπησουν το εντερο τα σκουλικια...τι θα σας πει?Οτι ηταν η μοιρα του?Μην ακουτε μια και μονο γνωμη ποτε
ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ωστε να μην τρελλαθουμε τελευταια στιγμη
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-Ormilac γαλα και μπιμπερο (προσοχη στην ημερομηνια ληξης)
-θερμοφορα
-συριγγες ινσουλινης
-banminth
-augmentin παιδικο σιροπι
-duphalac
>>>>Μην αγχωθειτε οτι δεν μπορειτε να το κρατησετε οταν μεγαλωσει....Το διαδυκτιο και εθελοντες κανουν θαυματα...
Μην το σηκωνετε απο το σβερκο...μονο η μαμα του γνωριζει ΑΚΡΙΒΩΣ τον πως να το κανει σωστα!
Δεν το ψεκαζουμε με αντιπαρασιτικο παρα μονο ειδικο για μωρα εαν εχει ψυλλους, διαφορετικα μπορει να πεθανει, ειναι τοξικα για τοσο μικρες ηλικιες
Εαν βρουμε γατομαμα βαζουμε λιγο βουτυρο στο γατακι, ισως να το δεχθει πιο ευκολα...Παρατηρουμε αν εχει την διαθεση να το ταισει η αν της ειναι τελειως αδιαφορο!
Με καλειτε για οποιαδηποτε απορια...οποιαδηποτε ωρα.Αν το βρειτε 4 το πρωι η παθει κατι τετοια ωρα, μην διστασετε...!
Επισης μπορω να σας βοηθησω με προωθηση της υοθεσιας του.Ολα τα γατακια τα δινω με συμβολαια υοθεσιας ωστε να ξερω οτι ειναι καλα.
Ευχαριστω και ...καλα ταισματα !
Κατερινα"
Πηγη:https://www.facebook.com/notes/katerina-kartsona/%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%B9-%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B5%CF%85%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CF%89%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF/370936962713
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Να ρωτησεις κτηνιατρο και θα σου πει αυτος.Διοτι οντως ειναι παρα πολυ μικρο για φαρμακα,οποτε για να εισαι σιγουρος ρωτα τον.παιδια,εχω ενα νεογεννητο γατακι το πολυ 3-4 ημερων και δυστηχως εχει ψυλλους τι μπορω να κανω?(εκτοσ απο φαρμακο γιατι δε νομιζω οτι θα το αντεξει)

evanevi
Νεοφερμένο μέλος
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές σας! Το γατάκι για την ώρα είναι μια χαρά! Τρώει όλο και περισσότερο αν και με ταλαιπωρεί γιατί μπορεί όταν ξυπνήσει να φάει ελάχιστα, μετά από λίγο να το ξαναταίσω, μετά να κάνουμε χάδια και μετά πάλι φαγητό! Σήμερα κάποια στιγμή ενώ το τάιζα άρχισε να φτερνίζεται και κατατρόμαξα γιατί είχα διαβάσει κάπου ότι άμα περάσει γάλα από τη μύτη μπορεί να πάθει πνευμονία!!! Γενικά φοβάμαι πάρα πολύ μήπως κάνω κάτι λάθος αν και προσπαθώ για το καλύτερο... Τώρα κοιμάται και είναι μια χαρά!
Ένα άλλο θέμα έχω με τα κακάκια του! Κάνει 2-3 φορές την ημέρα ενώ το τρίβω αλλά είναι σκληρά και μικρά σαν σφαίρες! Βέβαια καλύτερα από το να είχε ευκοίλια αλλά και πάλι επειδή νιαουρίζει πολύ εκείνη την ώρα φοβάμαι μήπως πονάει και μήπως είναι δυσκοίλιο. Ελπίζω, εύχομαι και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει γιατί φαίνεται να έχει δύναμη και θέληση!
evanevi
Νεοφερμένο μέλος
https://imageshack.us/photo/my-images/854/55202610200846586271077.jpg/
Να το το ζουζουνάκι!!!
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Αχου ψυχουλακι μου, μια γλυκα ειναι.

kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος
Αχου μωρε ενα τιγρακι!!!!!!!!!!!!!!

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Τι πανέμορφο που είναι!

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ειναι θεεικο,ελιωσα μολις το ειδα!!

,αλλο θεμα ρωρα πηγα σε εναν κτηνιατρο και τουζητισα royal canine h ormilac και μου επε επιδει τα γατακια ειναι πολυ μωρα οτι δεν κανει αυτο και μου εδωσε ενα χυμα που λεγεται nulkamell δεν το εχω ξανακουσει,αν καποιοσ απο εσασ ξερει τι ειναι αυτο?δεν εχω δωσει ακομα στα μικρουλιαhttps://www.nukamel.com/index.asp?M=27&P=15
εδω ειναι και το λινκ του
Hlianna
Διάσημο μέλος
Μανο αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να βρεξεις λιγο βαμβακι με frontline σπρευ και να το περασεις ισα ισα απο πανω σε σβερκο λαιμο και ραχη! εγω τουλαχιστον σε οσα εχω μεγαλωσει αυτο κανω, γιατι δυστυχως ταλαιπωρουνται πολυ απο τους ψυλλους..
ρωτα ομως κι εναν γιατρο, εγω σου λεω απλα τι κανω μετα φυσικα απο συμβουλη του δικου μου κτηνιατρου!
μην δωσεις χυμα γαλα!! το ορμιλακ ειναι ιδιο με το royal απλα αρκετα πιο φθηνο..εγω χρησιμοποιω το ορμιλακ παντα με μεγαλη επιτυχια!
ευχομαι ολα να πανε καλα και να επιβιωσει το γατουλακι!
lili.
Δραστήριο μέλος
σωθηκαμε αν ρωτησω τον κτηνιατρο,αυτος θα πει αστο οπως ειναι(να το φανε οι ψηλλοι)οσο επαιρνα στα σοβαρα τους κτηνιατρους πεθαιναν ολα τα γατακια που εβρησκα,τους εβαλα λιγο λεμονι με νερο και οι ψυλλοι εγιναν αφροσ¨,αλλο θεμα ρωρα πηγα σε εναν κτηνιατρο και τουζητισα royal canine h ormilac και μου επε επιδει τα γατακια ειναι πολυ μωρα οτι δεν κανει αυτο και μου εδωσε ενα χυμα που λεγεται nulkamell δεν το εχω ξανακουσει,αν καποιοσ απο εσασ ξερει τι ειναι αυτο?δεν εχω δωσει ακομα στα μικρουλια
https://www.nukamel.com/index.asp?M=27&P=15
εδω ειναι και το λινκ του
το nukamel δεν το εχω ξανακουσει! To ormilak ειναι εγγυηση..Εχουν σωθει πολλα γατακια με αυτο το γαλα. Και γω στα μωρα που εχω τωρα παλι, αυτο δινω με καλα αποτελεσματα εως τωρα τουλαχιστον!!
Στα μάτια τους έχουνε κάτι κίτρινα.Λογικά είναι τσίμπλες.Να ρωτησώ:Πότε ανοίγουν τα μάτια τους και από πότε μπορούμε να τα πιάνομε?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool