Μωρό γατάκι! Φροντίδα και άλλες απορίες

Γειά σας!Είχα πάνω από 10 γάτες μέχρι πριν λίγους μήνες.Τώρα μου έχει μείνει μια και έχει γεννήσει 4 πανέμορφα γατάκια.
Στα μάτια τους έχουνε κάτι κίτρινα.Λογικά είναι τσίμπλες.Να ρωτησώ:Πότε ανοίγουν τα μάτια τους και από πότε μπορούμε να τα πιάνομε?:worry:
Μετα την πρωτη εβδομαδα κανονικα ανοιγουν τα ματακια τους. Τωρα για το πιασιμο τι να σου πω, υπαρχουν γατακια που τα μεγαλωνουν ανθρωποι και για να τα φροντισουν τα πιανουν, οποτε δεν πρεπει να υπαρχει προβλημα. Θελει μονο προσοχη στο πως θα τα πιασεις, οχι οπως η μανα απο το σβερκακι, μονο η γατα ξερει πως να τα πιανει σωστα.:confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

SOS βρήκα νεογέννητα!

Καποιος αδαης πεταξε σε μια σακουλα σκουπιδιων 4 γατακια , εχουν δεν εχουν 2 μερες που ειναι γεννημενα!!!!!

Συμβουλες!!!!
Τι να κανω????
Πηγα στην κτηνιατρο σφαιρα, και μου ειπε μ συριγγα λιγο νουνου και κροκο αυγου. Και ΄τοι θέλω να την παιρνω τηλ!
Εκτος απο αυτο τι αλλο γαλα μπορω να τους δωσω και γενικοτερα τι να κανω για να ζησουν???

Μου ειπε για θερμοφορα, να τους βαλω και μια λαμπα απο πανω να τα εχει ζεςστα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: SOS βρήκα νεογέννητα!

https://www.mypetz.gr/threads/%CE%9F%CF%81%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%AC-%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B5.220884/

Μην δωσεις νουνου με κροκο το λιγοτερο που θα γινει ειναι να παθουν τρομερες διαροιες!
πηγαινε σε ενα πετσοπ και παρε γαλα για μικρα γατακια(εγω δινω το ormilak), να τα ταιζεις με μπιμπερο και οχι με συριγγα αφου μπορει να παει πολυ ευκολα γαλα στους πνευμονες! αν ειναι τοσο μικρα οσο λες θα πρεπει να τα ταιζεις ανα 1.5-2 ωρες το πρωι και ανα 3 το πολυ το βραδυ! μπορει ακομα να μην ξερουν να πιασουν το μπιμπερο αν ειναι τοσο μωρα οποτε πρεπει να εχεις αρκετη υπομονη και ισως στην αρχη το ταισμα να παιρνει πολυ χρονο..εχουν το λωρο πανω τους?

αν αυτη τη στιγμη δεν βρεις ανοιχτο πετσοπ πηγαινε στο σουπερμαρκετ και παρε γαλα 1ης βρεφικης ηλικιας για μωρα αλλα και παλι ουτε με αυτο ουτε με το νουνου θα μεγαλωσουν σωστα..ειναι δηλαδη λυση αναγκης!πρεπει να παρεις γαλα για γατακια!

να τα εχεις σε θερμοφορα και βαλε καμια κουβερτα να ειναι ζεστα! επισης βοηθαει πολυ ενα αρκουδακι με ενα αναλογικο ρολοι για να ηρεμουν αφου θεωρουν οτι ειναι ο χτυπος της καρδιας της μαμας τους!

ευχομαι ολα να πανε καλα!

https://www.mypetz.gr/threads/%CE%9F%CF%81%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%AC-%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B5.220884/

Μην δωσεις νουνου με κροκο το λιγοτερο που θα γινει ειναι να παθουν τρομερες διαροιες!
πηγαινε σε ενα πετσοπ και παρε γαλα για μικρα γατακια(εγω δινω το ormilak), να τα ταιζεις με μπιμπερο και οχι με συριγγα αφου μπορει να παει πολυ ευκολα γαλα στους πνευμονες! αν ειναι τοσο μικρα οσο λες θα πρεπει να τα ταιζεις ανα 1.5-2 ωρες το πρωι και ανα 3 το πολυ το βραδυ! μπορει ακομα να μην ξερουν να πιασουν το μπιμπερο αν ειναι τοσο μωρα οποτε πρεπει να εχεις αρκετη υπομονη και ισως στην αρχη το ταισμα να παιρνει πολυ χρονο..εχουν το λωρο πανω τους?

αν αυτη τη στιγμη δεν βρεις ανοιχτο πετσοπ πηγαινε στο σουπερμαρκετ και παρε γαλα 1ης βρεφικης ηλικιας για μωρα αλλα και παλι ουτε με αυτο ουτε με το νουνου θα μεγαλωσουν σωστα..ειναι δηλαδη λυση αναγκης!πρεπει να παρεις γαλα για γατακια!

να τα εχεις σε θερμοφορα και βαλε καμια κουβερτα να ειναι ζεστα! επισης βοηθαει πολυ ενα αρκουδακι με ενα αναλογικο ρολοι για να ηρεμουν αφου θεωρουν οτι ειναι ο χτυπος της καρδιας της μαμας τους!

ευχομαι ολα να πανε καλα!

Ηταν η τελευταια μας λύση , γιατί μας είπε η κτηνιατρος ότι θα πεθάνουν αμα δεν τα ταισουμε αμεσα!!
Πήρα στο pet shop και θα φυγω σε λιγο να παω να τους παρω μια συσκευασια, είναι τόσο μικρά που το μπιμπερό δεν νομίζω να μπορέσουν να το δεχτούνε!
Σε θερμοφορα τα εχω!
Α! μπραβο! το ρολόι ... το ξεχασα τελειως!!! Σ ευχαριστω Ηλιάννα!!!!!!

Διάβασε και εδώ: https://www.mypetz.gr/threads/Μωρό-γατάκι-Φροντίδα-και-άλλες-απορίες.232986/ & εδώ https://www.mypetz.gr/threads/Πώς-να-φροντίσετε-ένα-ορφανό-γατάκι.219061/

Γενικά να σου πω από τη δική μου εμπειρία:
Μπορείς να πάρεις γάλα από ένα πετ και μπιμπερό θα σε βοηθήσουν πολύ με το τάισμα. Από τη δική μου εμπειρία θα σου πω πως έβαζα γάλα ειδικό σε αναλογία 1 προς 3 (1 γάλα - 3 νερό). Το νερό να είναι χλιαρό, το δοκιμάζεις στο εσωτερικο μέρος καρπού σου. Βάλε στην κουτίτσα που θα τα έχεις χαρτί απορροφητικό κουζίνας. Θα σε διευκολύνει τον πρώτο καιρό να απορροφώνται τα τσισάκια τους και να μην είναι βρεγμένα. Ευτυχώς ο καιρός είναι καλός οπότε μια θερμοφόρα (κάλυψέ την με πανί να μην καούν) νομίζω πως είναι αρκετή. Τάιζέ τα κάθε 3 ώρες (όπως σε ένα μωρό βασικά) και μετά από κάθε γεύμα χάιδευέ τους απαλά την κοιλίτσα, είτε με βαμβάκι είτε με χαρτί απορροφητικό κουζίνας (εγώ έτσι έκανα) για να κάνουν τσίσα και στη συνέχεια κακά.
Εύχομαι όλα καλά να πάνε!

Διάβασε και εδώ: https://www.mypetz.gr/threads/Μωρό-γατάκι-Φροντίδα-και-άλλες-απορίες.232986/ & εδώ https://www.mypetz.gr/threads/Πώς-να-φροντίσετε-ένα-ορφανό-γατάκι.219061/

Γενικά να σου πω από τη δική μου εμπειρία:
Μπορείς να πάρεις γάλα από ένα πετ και μπιμπερό θα σε βοηθήσουν πολύ με το τάισμα. Από τη δική μου εμπειρία θα σου πω πως έβαζα γάλα ειδικό σε αναλογία 1 προς 3 (1 γάλα - 3 νερό). Το νερό να είναι χλιαρό, το δοκιμάζεις στο εσωτερικο μέρος καρπού σου. Βάλε στην κουτίτσα που θα τα έχεις χαρτί απορροφητικό κουζίνας. Θα σε διευκολύνει τον πρώτο καιρό να απορροφώνται τα τσισάκια τους και να μην είναι βρεγμένα. Ευτυχώς ο καιρός είναι καλός οπότε μια θερμοφόρα (κάλυψέ την με πανί να μην καούν) νομίζω πως είναι αρκετή. Τάιζέ τα κάθε 3 ώρες (όπως σε ένα μωρό βασικά) και μετά από κάθε γεύμα χάιδευέ τους απαλά την κοιλίτσα, είτε με βαμβάκι είτε με χαρτί απορροφητικό κουζίνας (εγώ έτσι έκανα) για να κάνουν τσίσα και στη συνέχεια κακά.
Εύχομαι όλα καλά να πάνε!

Ωραια!! Σ ευχαριστώ πολύ! :):)

Ποσα γατακια ειναι;μα ποσο τραγικα αρρωστοι ειναι ορισμενοι ανθρωποι;;ευχομαι ολα να πανε καλα κ να γινεις συτυχισμενη γατομαμα αν κ απ οσο βλεπω τα γατακια εχουν πεσει σε αξιαα χερια;)

Ποσα γατακια ειναι;μα ποσο τραγικα αρρωστοι ειναι ορισμενοι ανθρωποι;;ευχομαι ολα να πανε καλα κ να γινεις συτυχισμενη γατομαμα αν κ απ οσο βλεπω τα γατακια εχουν πεσει σε αξιαα χερια;)

4 γατάκια είναι!!
Κορίτσια μακάρι να πάνε όλα καλά και τα μικρά να γίνουν ολόκληρα θηρία!
Ευτυχώς είναι η γειτόνισσα κορίτσια, η οποία τα προσέχει και εκείνη!!! :):):)

Ολα καλα θα πανε αφου εχεις κ συμπαραστατρια ολα οκ..εε χωρίς να φανω υπερβολικα στον κοσμο μ μες στον χαμο θα μπορουσε να βαλεις κ μερικες φωτο;;οχι τωρα μολις παρουν τα πανω τους

Αν όλα πάνε καλά , θα ανεβάσω μερικές... Και εγώ το σκεφτηκα να σου πω την αλήθεια!!

Ηταν η τελευταια μας λύση , γιατί μας είπε η κτηνιατρος ότι θα πεθάνουν αμα δεν τα ταισουμε αμεσα!!
Πήρα στο pet shop και θα φυγω σε λιγο να παω να τους παρω μια συσκευασια, είναι τόσο μικρά που το μπιμπερό δεν νομίζω να μπορέσουν να το δεχτούνε!
Σε θερμοφορα τα εχω!
Α! μπραβο! το ρολόι ... το ξεχασα τελειως!!! Σ ευχαριστω Ηλιάννα!!!!!!

δεν εχει σημασια αν θα το δεχτουν το μπιμπερο και λογικο ειναι να μην πιασουν κατευθειαν αλλα σε λιγες μερες αν ειναι τοσα μωρα, ειναι πολυ επικυνδυνη η συριγγα εγω πηγα να τη πατησω και τελικα εμαθα οτι πεθαινουν πολλα ετσι :)

μακαρι ολα να πανε καλα :)

δεν εχει σημασια αν θα το δεχτουν το μπιμπερο και λογικο ειναι να μην πιασουν κατευθειαν αλλα σε λιγες μερες αν ειναι τοσα μωρα, ειναι πολυ επικυνδυνη η συριγγα εγω πηγα να τη πατησω και τελικα εμαθα οτι πεθαινουν πολλα ετσι :)

μακαρι ολα να πανε καλα :)

Οκ ! Θα παω και στο pet shop τωρα σε λιγακι!

Σας ευχαριστώ όλους!
Οτι νεότερο θα σας πω!!

Οκ ! Θα παω και στο pet shop τωρα σε λιγακι!

Σας ευχαριστώ όλους!
Οτι νεότερο θα σας πω!!
Λοιπον επειδη ειμαι ομοιοπαθουσα απο χθες, εχω να σου πω πως με το μπιμπερω και αυτα τρωνε καλυτερα και εσυ παιδευεσαι λιγωτερο. Εγω απο σημερα που ξεκινησα το μεσημερι μπιμπερω, η μερα με την νυχτα. Και γρηγορωτερα τελειωνω το ταισμα και εκεινα τρωνε περισσοτερο χωρις να γινονται μανταρα απο το γαλα που πεφτει επανω τους.

Λοιπον επειδη ειμαι ομοιοπαθουσα απο χθες, εχω να σου πω πως με το μπιμπερω και αυτα τρωνε καλυτερα και εσυ παιδευεσαι λιγωτερο. Εγω απο σημερα που ξεκινησα το μεσημερι μπιμπερω, η μερα με την νυχτα. Και γρηγορωτερα τελειωνω το ταισμα και εκεινα τρωνε περισσοτερο χωρις να γινονται μανταρα απο το γαλα που πεφτει επανω τους.

Τελικά τα παδιιά από το pet shop δεν πρόλαβαν να μου φέρουν τα πράγματα οπότε θα πάω αύριο από το μαγαζί να πάρω και μπμπερό γιατί με τη σύριγγα είναι δύσκολο!

Εντωμεταξύ, αποφασίσαμε με τη γειτόνισσα να τα έχω εγω τη μέρα και εκείνη το βράδυ, ωστε να μοιραστεί κάπως!
Το ένα είναι αρκετά αδύναμο και φοβάμαι μήπως δεν τα καταφέρει....

Ελπίζω το πρωί που θα πάω να τα πάρω τα γατάκια να είναι μια χαρά!Τα έχω άγχος!

Λοιπόν σας ανεβάζω μια φωτό να τα δείτε....
Το ακριανό είναι το πιο αδύναμο... το βάλαμε μαζί με τα άλλα και γενικά προσπαθώ να το έχω ζεστό... πριν δεν ήταν πολύ καλά και το έτριψα και συνήλθε!!

29032013764.jpg

Συνημμένα

• 29032013764.jpg
    29032013764.jpg
    1,1 MB · Εμφανίσεις: 1.042
  • 29032013764.jpg
    29032013764.jpg
    1,1 MB · Εμφανίσεις: 1.042
Το ακριανό είναι το πιο αδύναμο... το βάλαμε μαζί με τα άλλα και γενικά προσπαθώ να το έχω ζεστό... πριν δεν ήταν πολύ καλά και το έτριψα και συνήλθε!!

29032013764.jpg
:baby:Αχου μωλέ τα ζουζουνάκια !... :inlove:
Και πόσο μικρές ουρίτσες! :P:jumpy:
Εύχομαι όλα καλά να πάνε και να βρουν το δρόμο τους για καλά σπιτάκια και μόνιμη ζεστασιά :)

ειναι επικινδυνο να τα ταισεις με συριγγα...εγω οσες φορες εχω μαζεψει απο τον δρομο, με μπιμπερο τα εχω μεγαλωσει.. και τις 2 τελευταιες φορες που μεγαλωνα μωρακια οταν τα βρηκα ηταν το ΠΟΛΥ 2 ημερων.. Οποτε ανοιξε τους το στοματακι προσεκτικα, ισως στην αρχη αντιδρασουν αλλα μετα θα το δεχτουν το μπιμπερο! Την χιονατη μου (ενα γατακι που ειχα βρει στον δρομο 2 ημερων και το κρατησα) την ταιζα με μπιμπερο μεχρι 2+ μηνων. Στην αρχη δεν το δεχοταν αλλα το προσπαθησα, ασχοληθηκα και ολα οκ! Και μεχρι και τωρα το γλυκουλι μου, βυζαινει το δαχτυλο μου..Σαν πιπιλα! Ευχομαι να σου ζησουν τα μικρακια και το ιδιο ευχομαι και για τα δικα μου μικρακια τα οποια μεγαλωνω τωρα.

παιδια ερωτηση εχω και εγω...τα μικρα μου ειναι περιπου 13 ημερων τωρα..Τρωνε με ορεξη ανα 3 μαξιμουν 4 ωρες, κανουν τσισακια (με τριψιμο στην κοιλιτσα και τα κλασσικα) κτλ αλλα εχουν να κανουν κακακια απο την τριτη το πρωι.. και ξημερωνει σαββατο! Εχω ψιλοαγχωθει...Τι να κανω?

29032013764.jpg

Να πάνε όλα καλά μέσα από την ψυχή μου! Είσαι πολύ άξια, μπράβο σου.

Παιδιά ΚΑλημέρα!
Έχω ψιλό άγχος να δω αν έχουν πάει όλα καλά, ειδικά με το μικρουλί, μιας και ε΄΄ιναι στη γειτόνισσα τα μικρά τώρα!
Μόλις μιλήσω μαζί της, θα πάω στο pet να πάρω γαλατακι και μπιμπερό!

LilI , Σ ευχαριστώ, ελπίζω και τα δικά σου να γίνουν θηρία και να τους βρούμε σπιτιά που να τα αγαπήσουν!!

Για ότι νεότερο θα σας στείλω!!

παιδια ερωτηση εχω και εγω...τα μικρα μου ειναι περιπου 13 ημερων τωρα..Τρωνε με ορεξη ανα 3 μαξιμουν 4 ωρες, κανουν τσισακια (με τριψιμο στην κοιλιτσα και τα κλασσικα) κτλ αλλα εχουν να κανουν κακακια απο την τριτη το πρωι.. και ξημερωνει σαββατο! Εχω ψιλοαγχωθει...Τι να κανω?
Ευα μου απο οτι γνωριζω κι εγω απο αυτα που εχω διαβασει, πρεπει ειτε να τα δει κτηνιατρος, ειτε να τους δωσεις λενε καποιοι που εχουν μεγαλωσει πολλα και εχουν πειρα 0,2ml Ντουφαλακ. Εγω στη θεση σου θα συμβουλευομουν κτηνιατρο παντως.:worry:
Ευτυχως τα δικα μου μας χεζουν πατοκορφα.:P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back