Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Αν μπορουσες να το παρατηρησεις την ωρα που κανει τα κακα του, μηπως τυχον δυσκολευεται και ειναι ελαφρα δυσκλοιλιο. Αν ειναι ετσι ισως χρειαζεται και λιγη υργη τροφουλα για να παιρνει περισσοτερα υγρα. Παντως στα μικρουλια ολα δειχνουν εξογκωμενα ειναι η αληθεια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
simpa1988
Νεοφερμένο μέλος
κοιτα κανει αρκετα κακα , φαινεται οτι σφιγγεται αλλα οχι κατι το ιδιαιτερο.
Οποτε αυτο δεν ειναι κατι ανησυχητικο...?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Μαλλον οχι, οπως σου ειπα στα μικρουλια ολα φαινονται να εχουν εξογκωματακια, το εχω παρατηρησει.

Hlianna
Διάσημο μέλος
Να ρωτήσω και κατι άλλο...
Με τι ψυχή θα τα δώσουμε??? Έχω δεθεί μαζί τους, και ειδικά με το μαύρο που ήταν το πιο αδύναμο και τώρα έχει μεγαλώσει!!!![]()
Αυτο να μην το συζητας καθολου.
Οταν περσυ μου εφερε μια φιλη μου ενα γατακι 3 ημερων να το μεγαλωσω γιατι εκεινη δουλευε και θα εμενε πολλες ωρες αταιστο ειχα στο σπιτι μου 6 γατες. Οταν τελικα τα καταφερε το μικρο δεν συζητηθηκε καν στο σπιτι αν θα μεινει ή οχι. Ηταν σιγουρο.
τα αγαπαω και τα λατρευω ΟΛΑ μου τα γατια. Αλλα αυτο που παλεψα για να μεγαλωσει και ξημεροβραδιαστηκα απο πανω του, που ειχα τοση αγωνια για το αν θα ζησει και που ξαφνικα σε ενα πρωινο ταισμα ανοιξε διαπλατα και τα 2 της ματια, εχω τελειως αλλο δεσιμο και το συνηδητοποιησα τωρα που ενα χρονο μετα κοντεψα να τη χασω.
simpa1988
Νεοφερμένο μέλος
Να ρωτησω και κατι ακομα
Φαγητο τρωει κανονικα απο ενα μπολακι που του εχω, αλλα νερο μονο απο το μπιμπερο, πως θα το μαθω να πινει απο μπολακι?
Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτο να μην το συζητας καθολου.
Οταν περσυ μου εφερε μια φιλη μου ενα γατακι 3 ημερων να το μεγαλωσω γιατι εκεινη δουλευε και θα εμενε πολλες ωρες αταιστο ειχα στο σπιτι μου 6 γατες. Οταν τελικα τα καταφερε το μικρο δεν συζητηθηκε καν στο σπιτι αν θα μεινει ή οχι. Ηταν σιγουρο.
τα αγαπαω και τα λατρευω ΟΛΑ μου τα γατια. Αλλα αυτο που παλεψα για να μεγαλωσει και ξημεροβραδιαστηκα απο πανω του, που ειχα τοση αγωνια για το αν θα ζησει και που ξαφνικα σε ενα πρωινο ταισμα ανοιξε διαπλατα και τα 2 της ματια, εχω τελειως αλλο δεσιμο και το συνηδητοποιησα τωρα που ενα χρονο μετα κοντεψα να τη χασω.
Το ένα μόλις άνοιξε τα ματάκια του!!!!!

Πήγα να το ταίσω στις 4 και ξαφνικά βλέπω κάτι ίσα ίσα να λαμπιρίζει!!!!!!! Αχχχ..... τα άτιμα τι θα τα κάνω????
Πάντως αποφασίστηκε!! Το μαύρο μένει σπίτι!!!!!!!!!

Και έχει και όνομα!!! Χοσέ!! Η μάνα μου βέβαια επειδή είναι χαδιάρης τον λέει Μπούλη...

Λοιπόν ερωτήσεις!!
1: Ηλιάννα , θέλω να κρατήσω και τα 4, γιατί και έστι όπως το παει δεν βλέπω να βρίσκω σόι ανθρώπους! Με την Ήρα μαζί θα έχουμε 5... είναι πολλά τα έξοδα το μήνα? Ρωτάω εσένα μιας και έχεις 7!!

2: Το καμάρι που μόλις άνοιξε τις ματάρες , είναι και αυτό που έχει φυσκωμένη κοιλίτσα , λες και έχει κατεβάσει 3 πιτσες!
Και από εχθές έχουμε γκρίνια, πολλή γκρίνια! Είναι δυσκοίλια από ότι έχω καταλάβει , συν το ότι μάλλον έχει και σκουλικάκια θεωρώ.
Εγώ τι μπορώ να κάνω για να την κάνω να ηρεμήσει λιγάκι? Η Bessy μου είπε θα λαδάκι , λέω να της βάλω λίγο μετά. Κάτι άλλο?? ίΣως με το γαλατάκι της μαζί?
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καταρχην βαλε του εκει και ενα ,μπωλακι με νερο.Απαλα,πλησιασε το μουτρακι του και προσπαθισε να αγγιξει με το μουσουδακι του το νερο.ΟΚ,δεν θα πιει απο την πρωτη φορα,αλλα θα πρεπει οπωσδηποτε να του εχεις πλεον ενα μπωλακι με νερο,και να αρχισεις να μειωνεις σταδιακα το μπιμπερο.Δεν λεω βεβαια να γκαγκανιασει το γατακι,σαφεστατα θα του δινεις με μπιμπερο,αν δεις οτι δεν το πλησιαζει,ομως σιγουρα θα πρεπει να υπαρχει το μπωλακι,αλλιως πως θα το μαθει;Σιγα σιγα,θα το παρει πρεφα.Να ρωτησω και κατι ακομα
Φαγητο τρωει κανονικα απο ενα μπολακι που του εχω, αλλα νερο μονο απο το μπιμπερο, πως θα το μαθω να πινει απο μπολακι?

simpa1988
Νεοφερμένο μέλος
το εχω κανει πολλες φορες αυτο αλλα ακομα τιποτα, νιαουριζει και θελει μονο το μπιμπερο.....τι να πω, ελπιζω να το συνηθισει
kat-cats
Διάσημο μέλος
Εγώ έκανα το εξής με την Κίρα....της έβαζα μους σε ένα πιατάκι αραιωμένο όμως νεράκι....οπότε το μύριζε και το τρωγε με ευχαρίστηση. Βέβαια όλα αυτά όταν η Κίρα ήταν 20 ημερών...πριν έδινα μόνο γάλα με μπιμπερό. Αυτό με το πιατάκι δεν έπιασε ποτέ....αντίθετα τη φόβιζα και δεν ήθελε να την πιάσω καθόλου....ενώ όταν το έκανα έτσι το τρωγε μια χαρά! Μήπως είναι πολύ μικρούλι ακόμα για να φάει ξηρά τροφή...;;;
Hlianna
Διάσημο μέλος
Το ένα μόλις άνοιξε τα ματάκια του!!!!!
Πήγα να το ταίσω στις 4 και ξαφνικά βλέπω κάτι ίσα ίσα να λαμπιρίζει!!!!!!! Αχχχ..... τα άτιμα τι θα τα κάνω????
Πάντως αποφασίστηκε!! Το μαύρο μένει σπίτι!!!!!!!!!
Και έχει και όνομα!!! Χοσέ!! Η μάνα μου βέβαια επειδή είναι χαδιάρης τον λέει Μπούλη...
Λοιπόν ερωτήσεις!!
1: Ηλιάννα , θέλω να κρατήσω και τα 4, γιατί και έστι όπως το παει δεν βλέπω να βρίσκω σόι ανθρώπους! Με την Ήρα μαζί θα έχουμε 5... είναι πολλά τα έξοδα το μήνα? Ρωτάω εσένα μιας και έχεις 7!!
2: Το καμάρι που μόλις άνοιξε τις ματάρες , είναι και αυτό που έχει φυσκωμένη κοιλίτσα , λες και έχει κατεβάσει 3 πιτσες!
Και από εχθές έχουμε γκρίνια, πολλή γκρίνια! Είναι δυσκοίλια από ότι έχω καταλάβει , συν το ότι μάλλον έχει και σκουλικάκια θεωρώ.
Εγώ τι μπορώ να κάνω για να την κάνω να ηρεμήσει λιγάκι? Η Bessy μου είπε θα λαδάκι , λέω να της βάλω λίγο μετά. Κάτι άλλο?? ίΣως με το γαλατάκι της μαζί?
Εχω 7 γατια τα οποια δεν τα αλλαζω με τιποτα. Αν γυρναγα ομως το χρονο πισω δεν θα ειχα σε καμια περιπτωση τοσα. Προσπαθησε να βρεις σπιτια κι αν τυχον δεν τα καταφερεις οκ. Ειναι δυσκολα τα πολλα γατια και σκεψου οτι του χρονου μπορει να βρεις αλλα τοσα, εκει τι θα κανεις?
Δεν μπορεις να τα ελεγξεις ευκολα, εμενα αν κανει ενα διαρροια δεν ξερω φυσικα ποιο ειναι και καθομαι και τα κλεινω ενα ενα σε δωματιο μεχρι να δω ποιο εχει θεμα. Οσο για τα εξοδα, με 7 γατια, καλη τροφη και αμμο ειναι γυρω στα 120 ευρω το μηνα. Χωρια φυσικα τα εμβολια, οι στειρωσεις, οι αποπαρασιτωσεις και οτι αλλο προκυψει.
Βαλε στο πωπο του λαδακι. Εμενα ο γιατρος μου απο 15 ημερων με βαζει και ξεκιναω αποπαρασιτωση, ρωτα και τον δικο σου να σου πει τι να κανεις. Δυσκοιλια ειναι οταν κανουν καθε 2-3 μερες οχι αν κανουν καθε μερα. Τα περσυνα μου μωρα τα ειχα το ενα που το ειχα βρει 3 ημερων και τα αλλα που τα ειχα βρει 15 ημερων απο την αρχη με ντουφαλακ γιατι ειχαμε πολυ μεγαλο θεμα

Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
Εχω 7 γατια τα οποια δεν τα αλλαζω με τιποτα. Αν γυρναγα ομως το χρονο πισω δεν θα ειχα σε καμια περιπτωση τοσα. Προσπαθησε να βρεις σπιτια κι αν τυχον δεν τα καταφερεις οκ. Ειναι δυσκολα τα πολλα γατια και σκεψου οτι του χρονου μπορει να βρεις αλλα τοσα, εκει τι θα κανεις?
Δεν μπορεις να τα ελεγξεις ευκολα, εμενα αν κανει ενα διαρροια δεν ξερω φυσικα ποιο ειναι και καθομαι και τα κλεινω ενα ενα σε δωματιο μεχρι να δω ποιο εχει θεμα. Οσο για τα εξοδα, με 7 γατια, καλη τροφη και αμμο ειναι γυρω στα 120 ευρω το μηνα. Χωρια φυσικα τα εμβολια, οι στειρωσεις, οι αποπαρασιτωσεις και οτι αλλο προκυψει.
Βαλε στο πωπο του λαδακι. Εμενα ο γιατρος μου απο 15 ημερων με βαζει και ξεκιναω αποπαρασιτωση, ρωτα και τον δικο σου να σου πει τι να κανεις. Δυσκοιλια ειναι οταν κανουν καθε 2-3 μερες οχι αν κανουν καθε μερα. Τα περσυνα μου μωρα τα ειχα το ενα που το ειχα βρει 3 ημερων και τα αλλα που τα ειχα βρει 15 ημερων απο την αρχη με ντουφαλακ γιατι ειχαμε πολυ μεγαλο θεμα![]()
Ηλιάννα σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
Θέλω να τα κρατήσω αλλά που.... το ένα μόνο μέχρι στιγμής θα κρατήσουμε σπίτι!!
Τα δικά μου τώρα μόλις το ενα άνοιξε τα ματάκια του, οπότε υπολογίζω πως είναι περίπου 8 ημερών τελικά! Μου είπε η κτηνίατρος να της τα πάω να τα δει!
Αυτό τώρα θα κάνω , παώ να τα ταίσω και να τους κάνω μασαζάκι!!
Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
να ρωτήσω γίνεται τόσο μικρό γατάκι να έχει λόξυγγα????
Hlianna
Διάσημο μέλος
Ηλιάννα σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
Θέλω να τα κρατήσω αλλά που.... το ένα μόνο μέχρι στιγμής θα κρατήσουμε σπίτι!!
Τα δικά μου τώρα μόλις το ενα άνοιξε τα ματάκια του, οπότε υπολογίζω πως είναι περίπου 8 ημερών τελικά! Μου είπε η κτηνίατρος να της τα πάω να τα δει!
Αυτό τώρα θα κάνω , παώ να τα ταίσω και να τους κάνω μασαζάκι!!
εχω κρατησει γατι επειδη τελικα δεν βρεθηκε κανεις να το θελει(λογικο αφου ειναι φοβικο) και φυσικα την ειχα αγαπησει και τη κρατησα. Εχω κρατησει ομως και γατια τα οποια θελαμε να τα κρατησουμε και μπορουσαν να βρουν σπιτι. Αυτα τωρα αν γυριζα το χρονο πισω θα τα ειχα δωσει. Ειναι κυριως το οικονομικο που τοτε ειχαμε, τωρα οχι. Το εκτακτο που μας ετυχε τωρα κοστισε παρα πολλα, φυσικα ομως κοψαμε απο αλλου και τα δωσαμε.
Θα σου ελεγα να τα βαλεις απο νωρις αγγελιες, οταν φτασουν 30 ημερων περιπου, να μπορεσεις να τα δωσεις πιο ευκολα.
να ρωτήσω γίνεται τόσο μικρό γατάκι να έχει λόξυγγα????
φυσικα. Εμενα μου το κανουν κυριως οταν τρωνε λαιμαργα το γαλα.
Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
Βέβαια τίποτα ακόμη δεν είναι σίγουρο100%
Τα 2 είναι πολύ ατσούμπαλα!!! Τρώνε, πνίγονται και τους βγαίνει το γάλα από τη μύτη. Κάθε μα κάθε φορά, και δεν είναι ότι δεν τα προσέχω... Ειδικά το αγόρι της παρέας! Είτε μια σταγόνα του δώσεις , είτε το μπιμπερό ολόκληρο θα πνιγεί!!!
Αλλά ναι σημερα βλέπω το άλλο να κάνει λόξυγγα και έμεινα έκπληκτη!!!
Τα χαζά!!!!

Hlianna
Διάσημο μέλος
Τα έχω βάλει σε αγγελία ήδη, και μάλλον βρήκα σπίτι για τα 2...
Βέβαια τίποτα ακόμη δεν είναι σίγουρο100%
Τα 2 είναι πολύ ατσούμπαλα!!! Τρώνε, πνίγονται και τους βγαίνει το γάλα από τη μύτη. Κάθε μα κάθε φορά, και δεν είναι ότι δεν τα προσέχω... Ειδικά το αγόρι της παρέας! Είτε μια σταγόνα του δώσεις , είτε το μπιμπερό ολόκληρο θα πνιγεί!!!
Αλλά ναι σημερα βλέπω το άλλο να κάνει λόξυγγα και έμεινα έκπληκτη!!!
Τα χαζά!!!!![]()
Να τους πεις να τα στειρωσουν οταν φτασουν στη καταλληλη ηλικια και να μην βγαινουν εξω. Αυτες τις μερες εχουν χαθει αρκετα αγαπημενα γατακια φιλων που ειναι μεσα-εξω. Ελπιζω να βρουν τα καλυτερα σπιτακια.
Αν σου αρεσει η διαδικασια μπορεις παντως να το κανεις συνεχεια

Το σπιτι μας το εχουμε συνηθισει πλεον με μωρα και καθε χρονο θελω να μεγαλωνω μωρακια οσο κουραστικο κι αν ειναι. Μπορεις να φιλοξενεις, απλα μεσα σου να λες οτι δεν θα τα κρατησεις για να μην φτασεις στον αριθμο τον δικο μου

Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
Να τους πεις να τα στειρωσουν οταν φτασουν στη καταλληλη ηλικια και να μην βγαινουν εξω. Αυτες τις μερες εχουν χαθει αρκετα αγαπημενα γατακια φιλων που ειναι μεσα-εξω. Ελπιζω να βρουν τα καλυτερα σπιτακια.
Αν σου αρεσει η διαδικασια μπορεις παντως να το κανεις συνεχεια
Το σπιτι μας το εχουμε συνηθισει πλεον με μωρα και καθε χρονο θελω να μεγαλωνω μωρακια οσο κουραστικο κι αν ειναι. Μπορεις να φιλοξενεις, απλα μεσα σου να λες οτι δεν θα τα κρατησεις για να μην φτασεις στον αριθμο τον δικο μου![]()
Για να δούμε... θα τους πω να κάνουμε και συμβόλαιο υιοθεσίας. Έχω μιλήσει ήδη και με το σωματείο φιλόζωων Πειραιά.
Το καλό είναι πως ο μπαμπας της μιας κοπέλας είναι κτηνίατρος!
Είναι εθισμός τα γατάκια!!!
Ελπίζω πάντως να μην ξανατύχει να τα κρατήσω υπό αυτές τις συνθήκες, αλλά να φιλοξενήσω τα γατάκια φίλων!

Καλά .. ας ανοιχτούν κάπως τα οικονομικά και θα σου πω πόσα θα στειρώσω από τη γειτονιά! Αν και αυτά τα συγκεκριμένα, πρέπει να ήταν δουλειά από σπίτι..

Αυτό κάνω στον εαυτό μου , γιατί έχω δεθεί ήδη μαζί τους! Και επειδή είναι και η πρώτη φορά, ακούω τα πρώτα γουργουρίσματα, βλέπω τα ζυμώματα που κάνουν , και λιώνω!!!

Καλημέρα.... η Σισυ μου γεννησε ξημερωματα Σαββατου... απλα παρατηρησα οτι το ενα γατακι.. το ματακι του ειναι ελαφρως ανοιχτο. Π΄ρεπει να ανησυχω;; Και κατι αλλο... εχουν πανω τους κολημενο τον ομφαλιο λωρο. Το κοβει η μανα καποια στιγμη ή πεφτει μονος του μολις ξεραθει εντελως;;;
Για το λώρο ξέρω ότι τον κόβει η μαμά τους, την έχεις δεί να τα καθαρίζει κανονικά;
Τώρα για το ματάκι του μωρού, μμμ, περίεργο.. Γενικά κάποια στιγμή θα μπορούσε ίσως να έρθει σπίτι σου ένας κτηνίατρος να τα δει όλα και να δει και τη μαμά αν είναι όλα οκ μετά τη γέννα.
Για το λώρο ξέρω ότι τον κόβει η μαμά τους, την έχεις δεί να τα καθαρίζει κανονικά;
Τώρα για το ματάκι του μωρού, μμμ, περίεργο.. Γενικά κάποια στιγμή θα μπορούσε ίσως να έρθει σπίτι σου ένας κτηνίατρος να τα δει όλα και να δει και τη μαμά αν είναι όλα οκ μετά τη γέννα.
Ναι ναι// μαζι τους ειναι συνεχεια... και τα φροντιζει υπερβλικα πολυ θα ελεγα. Μπανακι... βοηθεια να κανουν τις φυσικες τους αναγκες.. ολα!! .. Ευτυχως δηλαδη... δεν ξερω απλα επειδη ηταν η πρωτη μου γατουλα... που ουσιαστικα την μεγαλωσα εγω επειδη η μαμα την παρατησε προωρα, και τωρα ηταν η πρωτη της γεννα (ειναι 1 ετους πριπου αλλα θα στειρωθει), φοβηθηκα τις επιπλοκες... αλλα οχι.. ολα πηγα πολυ καλα. Σε ευχαριστω για την συμβουλη σου.. εχω σκοπο να φερω την κτηνιατρο μο στο σπιτι να τα δει ετσι κι αλλιως.. ναειμαστε καλυμενοι και εμεις... :p
Άντε με το καλό..
Βάλε και καμιά φωτό από τα μικρούλια κάπου...
Είναι αυτά τα πορτοκαλάκια μες στη γλύκα ρε παιδί μου..
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool