Μωρό γατάκι! Φροντίδα και άλλες απορίες

ποτε περπατανε καλα τα νεογεννιτα γατακια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Μωρό γατάκι στο σπίτι! Φροντίδα και άλλες απορίες

Νομίζω πως μάλλον το ένα γατάκι κρυολόγησε..
<τι μπορώ να κάνω τώρα?
Θα το απομονωσω σε μια κουτα μονο του μεχρι να δω τι οντως γινεται, τι αλλο μπορω να κανω?
Σκεφτομουνανατα πηγαινα στην κτηνιατροπ αυριο
Ειναι περιπου 12 ημερων

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

<τι μπορώ να κάνω τώρα?
Θα το απομονωσω σε μια κουτα μονο του μεχρι να δω τι οντως γινεται, τι αλλο μπορω να κανω?
Ειναι περιπου 12 ημερων

Αν και με νεογέννητα δεν έχω καμιά πείρα, θα έλεγα οτι τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει ο κτηνίατρος.
Είναι ο μόνος που θα σου πει μια υπεύθυνη γνώμη. Καλά θα κάνεις, όπως λες, να το απομονώσεις κι αν δεν μπορείς να το πας άμεσα, τουλάχιστον δοκίμασε να του τηλεφωνήσεις και να του περιγράψεις τα συμπτώματα.
Μέχρι τότε, το μόνο που θα κάνεις είναι να το κρατάς, όσο γίνεται, ζεστό. Με κουβερτούλα, ίσως και μια καλυμένη θερμοφόρα. Περαστικούλια του εύχομαι:)

<τι μπορώ να κάνω τώρα?
Ειναι περιπου 12 ημερων
Τι συμπτωματα εχει δηλαδη;
Δεν ξερω κατα ποσο θα σε βολεψει το να το εχεις χωριστα, ειναι σιγουρα καλυτερο αν οντως ειναι αρρωστο για να μην κολλησουν τα αλλα, το θεμα ειναι πως εχει συνηθισει να ειναι με τα αδελφακια του, χωρια που κρατιουνται και πιο ζεστα μαζι και αν μπει καπου μονο του θα τρελλαθει στο κλαμα.
Παντως να ξερεις, οταν ηρθε η κτηνιατρος να δει τα δικα μου μαζι με την Τασουλα, επειδη το ενα ειχε κανει διαρροια μου ειπε να το βαλω χωριστα και το εκανα για λιγες ωρες μεχρι που φοβηθηκα πως θα με διωξουν απο την πολυκατοικια, τοσο πολυ φωναζε και αυτο και τα αλλα που το εχασαν.
Τελικα το ξαναβαλα μαζι με τα αλλα και ολα ειναι μια χαρα απο τοτε και ουτε διαρροια ξανακανε ουτε τιποτα, ισως ηταν απο την αλλαγη γαλακτος.:hmm:

Τι συμπτωματα εχει δηλαδη;
Δεν ξερω κατα ποσο θα σε βολεψει το να το εχεις χωριστα, ειναι σιγουρα καλυτερο αν οντως ειναι αρρωστο για να μην κολλησουν τα αλλα, το θεμα ειναι πως εχει συνηθισει να ειναι με τα αδελφακια του, χωρια που κρατιουνται και πιο ζεστα μαζι και αν μπει καπου μονο του θα τρελλαθει στο κλαμα.
Παντως να ξερεις, οταν ηρθε η κτηνιατρος να δει τα δικα μου μαζι με την Τασουλα, επειδη το ενα ειχε κανει διαρροια μου ειπε να το βαλω χωριστα και το εκανα για λιγες ωρες μεχρι που φοβηθηκα πως θα με διωξουν απο την πολυκατοικια, τοσο πολυ φωναζε και αυτο και τα αλλα που το εχασαν.
Τελικα το ξαναβαλα μαζι με τα αλλα και ολα ειναι μια χαρα απο τοτε και ουτε διαρροια ξανακανε ουτε τιποτα, ισως ηταν απο την αλλαγη γαλακτος.:hmm:

Βασικά μολις αναρτησα το post , πήρα την κτηνιατρο τηλ. και μου ειπε να της τα πάω κατευθείαν!!
Οπότε τα μάζεψα .... και έφυγα σφαίρα!
Της γειτόνισσας, που τα προσέχει το βράδυ, οι γάτες έχουν ρινοτραχείτιδα και δεν ξέραμε ότι κολλάει και με τον αέρα, γι αυτό και ψιλοτρόμαξα που είδα το ένα να φτερνίζεται!
Εντάξει τα είδε, μου είπε να μην τα χωρίσουμε και μας έδωσε βιταμίνες σε κονσέρβα,τώρα δεν θυμάμαι το όνομα!
Το τσάκισαν τα μικρά! Έχουν ξεραθεί τώρα στον ύπνο και δεν ξυπνάνε με τίποτα!!!:lol:

Εσύ bessy τι κάνουν τα μικρά σου??:):)

Βασικά μολις αναρτησα το post , πήρα την κτηνιατρο τηλ. και μου ειπε να της τα πάω κατευθείαν!!
Της γειτόνισσας, που τα προσέχει το βράδυ, οι γάτες έχουν ρινοτραχείτιδα και δεν ξέραμε ότι κολλάει και με τον αέρα, γι αυτό και ψιλοτρόμαξα που είδα το ένα να φτερνίζεται!
Εντάξει τα είδε, μου είπε να μην τα χωρίσουμε και μας έδωσε βιταμίνες σε κονσέρβα,τώρα δεν θυμάμαι το όνομα!
Το τσάκισαν τα μικρά! Έχουν ξεραθεί τώρα στον ύπνο και δεν ξυπνάνε με τίποτα!!!:lol:

Άντε, περαστικούλια και σιδερένια όλα τους !:flowers:

Άντε, περαστικούλια και σιδερένια όλα τους !:flowers:

Ευχαριστούμε!!!!:happy::happy:
Αντε να πάνε όλα καλά!!!!!!:redface::)

τι εννοεις βιταμινες σε κονσερβα? ειναι 12 ημερων και τρωνε κονσερβα? :eek: κι εμενα μου εβγαλαν τη πιστη κι εφτασαν 35 ημερων για να αφησουν το μπιμπερο? ζηλευω!!

Περαστικουλια στα μωρακια :)

τι εννοεις βιταμινες σε κονσερβα? ειναι 12 ημερων και τρωνε κονσερβα? :eek: κι εμενα μου εβγαλαν τη πιστη κι εφτασαν 35 ημερων για να αφησουν το μπιμπερο? ζηλευω!!

Περαστικουλια στα μωρακια :)

xaxaxaa!!
Καλά μην νομίζεις .. είναι πολύ μαλακή τροφή , και τους το δίνω σιγά σιγά εγώ!!!:hehe::hehe:

Εντωμεατξύ είχα λυθεί στα γέλια γιατί το είχαν καταβροχθίσει στο ιατρείο!! Τους το έδινε η κτηνιατρος με τη σύριγγα , και το καθένα την άδειασε από τρεις φορές!!!
'Οποιος πάρει αυτάτα πλάσματα σπίτι του θα πρέπει να είναι καλοφαγάς!!!!:P:P

Να ρωτήσω 2 θερμοφόρες είναι πολλές σε μια κούτα εεε??:worry:

Τις έβαλα και τσιγκλίσανε ... βέβαια παρατήρησα ότι έβγαζε πολύ ζέστη η κούτα...
Αλλά αυτά ζέστη δεν ζητάνε ούτως ή άλλως?

ΧΑχαχαχα!! Τα έψησες τα δόλια τα ψιψίνια!
Έχω την αίσθηση ότι δεν κάνει να είναι και υπερβολικά ζεστά.
Νομίζω η μια θερμοφόρα είναι οκ.:P

Ναι μωρε, φτανει μια θερμοφορα αν την εχεις αναμμενη συνεχεια και στην σωστη θερμοκρασια. Μην ξεχναμε πως δεν εχουμε και καταχειμωνο, οσο ναναι και τα μικρουλια αντιλαμβανονται την αλλαγη της εποχης.:hmm:

ΧΑχαχαχα!! Τα έψησες τα δόλια τα ψιψίνια!
Έχω την αίσθηση ότι δεν κάνει να είναι και υπερβολικά ζεστά.
Νομίζω η μια θερμοφόρα είναι οκ.:P

Λες ε?? ήταν λίγο σάουνα εδώ που τα λέμε!!!:(

Ναι μωρε, φτανει μια θερμοφορα αν την εχεις αναμμενη συνεχεια και στην σωστη θερμοκρασια. Μην ξεχναμε πως δεν εχουμε και καταχειμωνο, οσο ναναι και τα μικρουλια αντιλαμβανονται την αλλαγη της εποχης.:hmm:

οκ! εντάξει θα μείνω στη μια!!:):)

Παιδιά....
καθώς τάιζα τον μαυρούλη που λέμε να κρατήσουμε, ενώ ήταν ζωηρός, εκεί που τον τάιζα ήταν ξαφνικά σαν να χάνει τις αισθήσεις... δεν έκανε τίποτα, παρόλαυτα είχε τα μάτια ανοιχτά!
Μου το έκανε 3 φορές! Τον κράταγα όπως κρατάνε τα μωρά όταν τα ταίζουν, και το επαθε αυτό! Και μετά τον έβαζα κατευθείαν μπρούμητα, και ξανα ζωντανευε εαν μπορω να το πω και ετσι...
Τι ήταν αυτό τώρα? μήπως τον πίεσα πολύ και δεν το κατάλαβα?
λέτε να έχουμε τράβαλα?

Για να το πω πιο σωστα, ξαφνικά ήταν τόσο αδύναμος που δεν κουνιόταν... και μετά όταν τον έβαζα κανονικά συνερχόταν

Αν τα ταιζεις ανασκελα, μην το ξανακανεις. Κινδυνευουν να πνιγουν ετσι, παντα μπρουμητα.

Ωχ... τί είναι αυτό τώρα..
Αυτό που σου λέει η Βάσω... Μπορεί να βαρυστομαχιάζει...
ΜΑυρούλη!! Το νου σου!! Μη μας κάνεις κανένα χουνέρι!!

Αμα mου κάνει χουνερι .... θα τον πνίξω!!!!!!!
Τον βλάκα... του έχω βρει και τόσο ωραίο όνομα... Χοσέ!!!! :happy:

Λοιπόν θα μεγαλώσει και θα σας βγάλω φωτογραφίες!!! Τέλος!!!!!:P:P

Ξεκίνησα το μπρούμυτα... είναι καλύτερα τα πράγματα δεν πνίγηκε.
Επίσης , μίλησα το βράδυ με μία κοπέλα, και μου είπε ότι μπορεί να έπαθε υπογλυκαιμική κρίση.
Την ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές της!
Όπως επίσης θέλω να ευχαριστήσω και την bessy πάρα πολύ!!;)

Kai όλους εσάς που τόσες μέρες με ανέχεστε!!!!
Και το γατόνι μου την Ήρα - η οποία αν και μου κράταγε μούτρα, τώρα κρατάει τσίλιες να δει εάν είναι καλά τα μικρά-:inlove::inlove:

Καλημέρα σε όλα τα γατάκια είμαι νέα και θέλω να συστηθώ .Με λένε λουλού και είμαι 3χρονών.Από τότε που ήρθε στο σπίτι μας αλλαξε και η ζωή μας .Είναι ναζιάρα χαδιάρα τρώει πολύ και δεν θέλει πολλά πολλά όταν είναι στο σπίτι της και χαλαρώνει.Διαβάζοντας για τα γατάκια πριν από την φίλη μας θυμήθηκα την λουλού μικρό γατάκι που την έβρισκα να κοιμάται στα αθλητικά του άντρα μου και τα παιχνίδια που έκανε με τα κορδόνια....ωραίες αναμνήσεις .Τώρα είναι σοβαρή σωστή κυρία και παίζει μόνο με τα παιχνίδια της.

Παιδιά... δεν ξερω τι γινεται...

ειλικρινά...

πήγα να τα ταίσω και το ένα το πιο φουντωτό ήταν τρομερά υποτονικό!!Δεν δέχτηκε καν το μπιμπερό για να το ταίσω....
Κανω κάτι λάθος??

Πριν 3 ώρες μια χαρά και ΄΄ετρωγε και ήταν μέσα στην ενέργεια
Μηπως φταιει το οτι εινια δυσκοιλιο?
Ηθελε να κανει κακα του πριν και δεν μπρουσε!!
Κοντα μια ωρα παλευα, αλλά τελικ΄λα δεν τα κατάφερε.
Μη-πως έχει αέρια και τον ταλαιπωρούν?

Υ.Γ. Ο μικρός, ο Χοσέ και μπρούμυτα που τον έβαλα πάλι πνίγηκε....

Έλα ρε γαμώτο... Κοίτα, όσο να `ναι είναι ταλαιπωρημένα, λογικό είναι να ζορίζονται. Όμως η υποτονικότητα δεν μ`αρέσει σαν σύμπτωμα...:hmm:
Αυτό που είναι δυσκοίλιο, δοκίμασες να του τρίψεις απαλά και κυκλικά την κοιλίτσα, ίσως με ένα μπαμπακάκι βουτηγμένο σε λαδάκι (αυτή τη συμβουλή την έχω διαβάσει πολλές φορές εδώ στο φόρουμ). Αλλά για την υποτονικότητα και που δεν έχουν όρεξη, τι να σου πω, εγώ θα φώναζα κτηνίατρο. Είναι πολύ ευαίσθητοι οργανισμοί ακόμα κ δεν θα το άφηνα απλά να το παρακολουθώ σε πρώτη φάση, όπως μπορεί να έκανα με μια ενήλικη γάτα σε παρόμοια περίπτωση.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back