Μωρό γατάκι! Φροντίδα και άλλες απορίες

το ενα απο τα 2 μωρα μου εχανε εδω και μερες πολυ τριχα και τωρα βλεπω οτι εχει αρχισει και φαινεται. δλδ δεν εχει κενα στη γουνα του αλλα εχει αραιωσει πολυ. ηταν πολυ φουντωτο πριν... εχει κανεις ιδεα τι μπορει να φταιει?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

το ενα απο τα 2 μωρα μου εχανε εδω και μερες πολυ τριχα και τωρα βλεπω οτι εχει αρχισει και φαινεται. δλδ δεν εχει κενα στη γουνα του αλλα εχει αραιωσει πολυ. ηταν πολυ φουντωτο πριν... εχει κανεις ιδεα τι μπορει να φταιει?

μηπως ειναι μυκητες?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιατι δεν παιρνεις ενα τηλ τον κτηνιατρο?
Μπορεί να μην είναι και τίποτα και να το έχει πειραξει η ζέστη, μπορεί να είναι και μύκητες, μπορεί να του λείπουν βιταμίνες, μπορεί όμως να είναι και κάτι άλλο!

κοιταξε αυτο το παρατηρησα χθες δλδ οτι αραιωσε η γουνα του και νομιζω οτι ολα ειναι κλειστα και σημερα. δε μου φαινεται κατι ανησυχητικο απ την αλλη εννοειται οτι με την πρωτη ευκαιρια θα ρωτησω και κτηνιατρο απλα καπου ειχα ξαναδει να γραφει καποια κοπελα οτι τα γατακια της ειχαν χασει γουνα σε τετοια ηλικια... :hmm:

μυκητες δεν νομιζω να ειναι πρωτον γιατι δεν εχει καμια σχεση με αυτο που εβλεπα οταν ειχε μυκητες ο γατος μου (δλδ εκεινος ειχε κενο στη γουνα του ξεκαθαρο) και δευτερον γιατι ειναι ολη μερα αγκαλια τα μικρα λογικα θα κολλουσε και το αλλο σκεφτομαι... να πω την αληθεια οταν εβλεπα οτι χανει τριχα το ενα μονο το απεδιδα στον οτι ειναι πολυ φουντωτο και λογω ζεστης μαδαει.. απλα τωρα μου φαινεται οτι παραμαδισε! το αλλο εν τω μεταξυ που δεν ηταν τοσο φουντωτο δε μαδαει καθολου.

κοιταξε αυτο το παρατηρησα χθες δλδ οτι αραιωσε η γουνα του και νομιζω οτι ολα ειναι κλειστα και σημερα. δε μου φαινεται κατι ανησυχητικο απ την αλλη εννοειται οτι με την πρωτη ευκαιρια θα ρωτησω και κτηνιατρο απλα καπου ειχα ξαναδει να γραφει καποια κοπελα οτι τα γατακια της ειχαν χασει γουνα σε τετοια ηλικια... :hmm:

μυκητες δεν νομιζω να ειναι πρωτον γιατι δεν εχει καμια σχεση με αυτο που εβλεπα οταν ειχε μυκητες ο γατος μου (δλδ εκεινος ειχε κενο στη γουνα του ξεκαθαρο) και δευτερον γιατι ειναι ολη μερα αγκαλια τα μικρα λογικα θα κολλουσε και το αλλο σκεφτομαι... να πω την αληθεια οταν εβλεπα οτι χανει τριχα το ενα μονο το απεδιδα στον οτι ειναι πολυ φουντωτο και λογω ζεστης μαδαει.. απλα τωρα μου φαινεται οτι παραμαδισε! το αλλο εν τω μεταξυ που δεν ηταν τοσο φουντωτο δε μαδαει καθολου.

οι μυκητες δεν εχουν παντα την ιδια οψη.. οποτε αυτο μην σε καθησυχαζει..επισης, δεν ειναι απαραιτητο οτι επειδη εχει το ενα, θα κολλησει και το αλλο! το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να παρεις τον γιατρο αυριο που λειτουργουν ολα κανονικα παλι! :) και ενημερωσε μας! :)

Απάντηση: Μωρό γατάκι στο σπίτι! Φροντίδα και άλλες απορίες

Παντως αυτη την εποχη ειναι συνηθες να χανουν τριχωμα τα γατια.Σαφεστατα δεν μοπρω να ξερω αν ειναι αυτο,αλλα παιζει και αυτη η πιθανοτητα.:)

οι μυκητες δεν εχουν παντα την ιδια οψη.. οποτε αυτο μην σε καθησυχαζει..επισης, δεν ειναι απαραιτητο οτι επειδη εχει το ενα, θα κολλησει και το αλλο! το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να παρεις τον γιατρο αυριο που λειτουργουν ολα κανονικα παλι! :) και ενημερωσε μας! :)

ωχ λες να ειναι μυκητες δλδ ε? ναι θα επικοινωνησω αμεσα απλα αυριο θα εχουμε και ταξιδι και λογικα θα πρεπει να τα δει για να πει τι ειναι. θα σας ενημερωσω!

Παντως αυτη την εποχη ειναι συνηθες να χανουν τριχωμα τα γατια.Σαφεστατα δεν μοπρω να ξερω αν ειναι αυτο,αλλα παιζει και αυτη η πιθανοτητα.:)

αυτο ελπιζω και εγω πουπουλινα :) απλα με προβληματιζει που μαδαει μονο το ενα.

ηταν στο δρομο πεταμενα και απο οτι εμαθα ειχε γεννησει σε ενα σπιτι και αυτος τα εβαλε εξω απο το σπιτι του γιατι δεν τα ηθελε.....εκει που ηταν μπορουσε ανετα να τα πατησει αμαξι ή να τα τραυματισει καποιο αλλο ζωο..ετσι δεν μπορουσα να τα αφησω ..:(

Θα ηθελα να σας πω οτι δεν αγορασα γαλα για γατακια ειδικο.και τους δινω αγελαδισιο γαλα ... ουτε τα ενοχλησε ουτε τιποτα.ισα-ισα τους αρεσει παρα πολυ.και εχουν μεγαλωσει αρκετα.;)

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
δικιο ειχες ευα το ειδε το μικρο σημερα η κτηνιατρος μυκητες! :( μας τρομαξε κι ολας οτι ειδικα απ τα μωρα ειναι πολυ κολλητικο. ειχε κανεις εμπειρια με μικρακι που εβγαλε μυκητες?

δικιο ειχες ευα το ειδε το μικρο σημερα η κτηνιατρος μυκητες! :( μας τρομαξε κι ολας οτι ειδικα απ τα μωρα ειναι πολυ κολλητικο. ειχε κανεις εμπειρια με μικρακι που εβγαλε μυκητες?

Εγω ειχα ενα θυληκο γατακι 20 ημερων που ειχε μυκητες...μας εδωσε ο κτηνιατρος φαρμακο και ολα πηγαν μια χαρα μην ανυσηχεις!!!

Εγω ειχα ενα θυληκο γατακι 20 ημερων που ειχε μυκητες...μας εδωσε ο κτηνιατρος φαρμακο και ολα πηγαν μια χαρα μην ανυσηχεις!!!

ευχαριστω πολυ για την απαντηση! τι φαρμακο σας ειχε δωσει?? εμας μας ειπε να παρουμε το σπρει lamisil. το θεμα ειναι οτι αυτα ψιλογλειφονται και φοβαμαι μην γλειψουν καθολου φαρμακο :/: βαζω μια ψεκασια στην πλατη αλλα ποτε δεν ξερεις! το ενα που εχει μυκητες εχει χασει σχεδον ολο του το τριχωμα... ελπιζω να ξαναβγει συντομα εχει κανεις ιδεα ποσες μερες θα παρει?

Τελευταία επεξεργασία:
Η μικρή η Φρου Φρου τρώει χαρτια και τέτοια ψιλο πράγαματα, όπως οι σακούλες από τα σουπερ μαρκετ... είναι φυσιολογικό ή της λείπει καμια βιταμίνη?

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Η μικρή η Φρου Φρου τρώει χαρτια και τέτοια ψιλο πράγαματα, όπως οι σακούλες από τα σουπερ μαρκετ... είναι φυσιολογικό ή της λείπει καμια βιταμίνη?

Είναι λογικό να παίζει με διάφορα αντικείμενα, να πειραματίζεται και να δοκιμάζει τις δυνατότητές της.
Δεν νομίζω ότι της λείπει κάποια βιταμίνα, και τα δικά μου που είναι μεγαλύτερα σε ηλικία συνεχώς θέλουν να παίζουν και να δαγκώνουν χαρτί ή διάφορα μικροπράγματα.
Το θέμα είναι όμως να μην τρώει τα αντικείμενα αυτά, να μην τα καταπίνει δηλαδή.
Η μικρή απλώς τα δαγκώνει και παίζει μαζί τους, ναι;

Μικρή γατούλα

Γεια σας!

Χρειαζομαι τη βοηθεια σας μιας κ ειμαι εντελως απειρη σε ο,τι αφορα τα γατακια. Χθες βραδυ ακουσα ενα μικρο γατακι που νιαουριζε στον κηπο μου, πολυ πολυ δυνατα. Σημερα εξακολουθουσε να ειναι στη γειτονια κ να νιαουριζει αλλα δεν μπορουσα να το εντοπισω. Τελικα, το βρηκα εντελως τρομαγμενο στη ροδα του αυτοκινητου και μετα απο πολλες προσπαθειες το εβγαλα. Το πηγα στον κηπο, του εβαλα κ γαλατακι με λιγη φρυγανιτσα εντελως τριμμενη (δυστυχως σημερα δεν ειχα φρεσκο). Ειναι πολυ αδυνατο αλλα παρα πολυ ζωηρο. Δεν μπορω ομως να προσδιορισω ποσο μικρο ειναι. Δυστυχως δεν εχω τη δυνατοτητα να το παω στον κτηνιατρο. Εχω ηδη ενα κουνελακι μεσα στο σπιτι, οποτε αναγκαστικα θα μεινει στον κηπο η γατουλα...απλα χρειαζομαι μερικες συμβουλες για αρχη.

Ευχαριστω εκ των προτερων,

Τζενη

γεια σου τζενη! αν ανεβασεις φωτογραφια, θα μπορεσουμε ευκολοτερα να υπολογισουμε ηλικια. συνηθως αυτα τα σκηνικα συμβαινουν σε γατακια 1,5 μηνα περιπου. η αυλη σου ειναι περιφραγμενη? μη του δινεις γαλα θα του προκαλεσει διαρροιες. παρε γατοτροφη για γατακια (ξηρα καλυτερα ή κονσερβες) και βαλτου και ενα μπολ με νερο. καντου και ενα αυτοσχεδιο σπιτακι (κανα κουτι με μια κουβερτουλα μεσα) να εχει να κοιμαται.

Γεια σου anna,

ευχαριστω για τις πληροφοριες! Ο κηπος ειναι περιφραγμενος, εχει ομως εισοδο που δεν κλεινει...αυτο βεβαιως δεν την απετρεψε απο το να το σκασει! Την ακουγα το βραδυ που νιαουριζε αραια κ που, το πρωι ομως δεν ηταν εκει. Φανταζομαι δεν εχει παει μακρια, το μεσημερι που θα γινει ησυχια θα την ξανακουσω και θα την εντοπισω, αλλωστε και τα γειτονικα σπιτια ειναι περιφραγμενα. Παντως στο κουτακι που της εβαλα ειχε μπει, φαινεται απο το υφασμα που ειχα βαλει!

Συνημμένα

• μπεμπιτσα.jpg
    μπεμπιτσα.jpg
    1 MB · Εμφανίσεις: 156
:( κριμα το μωρο, ελπιζω να το βρεις. 2 μηνων περιπου φαινεται, αν και δεν μπορω να καταλαβω μεγεθος, παντως σιγουρα θα μπορει να φαει γατοτροφη. αφου δεν ειναι εντελως περιφραγμενη η αυλη θα σου λεγα αν το βρεις, να το παρεις μεσα τουλαχιστον μεχρι να μεγαλωσει λιγο. ειναι πολυ μικρο ακομη. αλλιως ακομη και να το βρεις θα ειναι συνεχως εκτεθειμενο σε παρα πολλους κινδυνους :/: δεν νομιζω να εχουν προβλημα παντως με το κουνελι, τωρα που ειναι και μικρο το γατακι, μπορεις να δοκιμασεις.

γυρισε ξανα! πηγε στο κρεβατακι της κ νιαουριζε! θα της παρω γατοτροφη αυριο κ ελπιζω να μεινει :) δυστυχως δεν ειναι ευκολο να την παρω μεσα στο σπιτι, δεν μενω μονη μου κ σε λιγοτερο απο 20 μερες θα φυγω στο εξωτερικο. δεν μπορω να επιφορτισω τους γονεις μου κ με αλλο ζωακι μεσα στο σπιτι. θα ειναι χαρα τους ομως να την φροντιζουν εξω αν μεινει. κ το αστειο ειναι οτι σημερα ηρθαν κ 2 πολυ μικρα σκυλακια με τη μαμα τους, οποτε φροντιζω και αυτα...
σευχαριστω για τις συμβουλες. εχω ακομη μια απορια: τα αυτακια της ειναι μεσα πολυ βρωμικα...αν καθησει, να της τα καθαρισω προσεκτικα;

θα ελεγα καλυτερα να την δει κτηνιατρος, μπορει να ειναι κατι που θελει θεραπεια (τωρα διαβαζα σε αλλο θεμα οτι καπως ετσι ειναι η ψωρα αν καταλαβα καλα). παντως τα σκυλια μπορουν να γινουν επιθετικα με τις γατες και να εχει ασχημη καταληξη το γατακι (ακομη και αν φαινονται φιλικα) ισως να εψαχνες μηπως εβρισκες καλυτερα καποιον που να το θελει για μεσα στο σπιτι ή τουλαχιστον να εχει περιφραγμενη αυλη? αν τελικα το κρατησετε και επιβιωσει παντως αφου θα ζει και εξω, στειρωστε την αμεσα οταν φτασει στην ηλικια εκεινη, τουλαχιστον ετσι θα ειναι πιο πιθανο να μην φευγει. ειναι πολυ ομορφο!

Απάντηση: Μωρό γατάκι στο σπίτι! Φροντίδα και άλλες απορίες

είναι παρά πολύ γλυκουλα(αν κατάλαβα καλά είναι θυληκο).Παντως δίκιο έχουν εκείνοι που σου λένε να το πάρεις μέσα είναι πολύ μικρό ακόμα και είναι επικίνδυνο να το έχεις στον κήπο αφού έχει τη δυνατότητα να φύγει .βρες τροπο να φραξεις την έξοδο η αν δεν μπορείς να το πάρεις μέσα καλά θα ήταν να βρεις να το δώσεις κάπου.οσο για τα αυτιά πρέπει να το πας σε κτηνίατρος όντως έτσι είναι η ψωρα...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back