jennykon
Νεοφερμένο μέλος
με βοηθουν πολυ αυτα που μου γραφετε, μιας κ δεν εχω εξοικειωση με τα γατακια. η ψωρα φανταζομαι ειναι κολλητικη...τι αλλο παρασιτο θα πρεπει να φροντισω; εχω κ το κουνελακι μου που πρεπει να σκεφτομαι... ειναι ομως δυνατον αυτο στα αυτακια της να ειναι ψωρα;; μα δεν ειναι πολυ μικρουλικο για κατι τετοιο; στην πραγματικοτητα ειναι σαν μουτζουρα, κ μου φαινεται πολυ λογικο μιας κ περασε σχεδον 1 ολοκληρη μερα σε ενα αυτοκινητο... πλεον μενει εδω, δεν φευγει, κ πηρα κ τα μετρα μου σχετικα με την περιφραξη! μου κανει απιστευτη εντυπωση το οτι ειναι τοσο χαδιαρα..συνεχως ανεβαινει πανω μου κ γουργουριζει...νομιζα οτι οι γατες ηταν πιο ανεξαρτητες!
το απογευμα θα της παρω κροκετες, λογικα για πολυ μικρα γατακια, τζουνιορ ή κατι τετοιο ε; ειναι παρα πολυ γλυκια αν κ εχω καποιες μικρες αμφιβολιες για το φυλο της τελικα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lydia.Nataly
Νεοφερμένο μέλος
Αν ειναι μουτζουρα τοτε ενταξει μπορει να ειναι και βρωμια...νομιζα οτι ηταν αλλιως...η ηλικια δεν εχει σημασια...καλα ειναι ετσι και αλλιως να το δει κτηνιατρος...ευτυχως που φροντισες την περιφραξη,οσο για τα χαδια,σε αγαπαει πολυ και σχετικα με την ανεξαρτησια,το οτι μπορουν να επιβιωσουν και μονες τους δεν σημαινει οτι δεν δενονται μαζι μας...οι γατες ειναι παρεξηγημενες σε αυτο το θεμα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
εδώ , ίσως βρεις κάποιον πιο οικονομικό κτηνίατρο.

τιγρογατο
Νεοφερμένο μέλος
Εδώ και μια βδομάδα μια αδέσποτη γάτα μάς έφερε τα τρία γατάκια της, που πρέπει να είναι περίπου πέντε εβδομάδων.
Τα θηλάζει κανονικά και τα φροντίζει, όμως επειδή δεν μου έχει ξανατύχει κάτι τέτοιο θα ήθελα όσες περισσότερες συμβουλές για να τα βοηθήσουμε να είναι ασφαλή και υγιή

Ένα είναι ότι βγάζουν πολλές τσίμπλες. Μου έχουν πει να βράζω χαμομήλι και με βαμβακάκι να τα καθαρίζω. Το έκανα αλλά ξαναβγάζουν κάθε μέρα και αναρωτιέμαι αν υπάρχει άλλος τρόπος
μου είπανε και για μια αλοιφή (Tobradex) για να τη βάζω μέσα στα μάτια τους αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι θα τους κάνει καλό αυτό 
Γενικά ό,τι έχετε να συμβουλέψετε είμαι όλο αυτιά!
kat-cats
Διάσημο μέλος
Αγαπητή φίλη αν πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα κολλύριο ή καλύτερα την αλοιφή, αυτό να είναι το tombrex (χωρίς κορτιζόνη) και όχι το tombratex γιατί αυτό περιέχει κορτιζόνη και δεν κάνει σίγουρα, εκτός αν το πει ο γιατρός. Το χαμομηλάκι δεν θα κάνει τίποτα. Αν είναι χλαμύδια ίσως χρειαστεί κάποιο σιροπάκι. Βέβαια το καλύτερο θα είναι να τα πάτε σε γιατρό. Αν δεν μπορείτε, κάντε ερώτηση στο γιατρό του φόρουμ που σίγουρα θα σας κατατοπίσει καλύτερα.
Ευχομαι όλα καλά να πάνε για τα μικράκια και τη μανούλα!

τιγρογατο
Νεοφερμένο μέλος
Χίλια ευχαριστώ για τη βοήθεια! Είναι λίγο δύσκολο να τα πάμε σε γιατρό από τη μία γιατί είναι τρία αλλά και από την άλλη γιατί πραγματικά δεν προλαβαίνουμε αυτόν τον καιρό
Το τομπρεξ πού μπορώ να το βρω; Είναι μεγάλη ανάγκη γιατί ειδικά του ενός είναι διαρκώς κλειστά τα ματάκια του
Κατά τ' άλλα είναι πολύ παιχνιδιάρικα και έχουν ήδη αρχίσει να τρώνε κονσερβούλα με τη μαμά
λογικά δεν υπάρχει πρόβλημα αν τρώνε κι αυτά λίγο από το φαγητό της έτσι;
kat-cats
Διάσημο μέλος
Μπορείς να το αγοράσεις από το φαρμακείο! το τομπρέξ θα πεις την αλοιφή, θα βάζεις 4-5 φορές στα ματάκια τους την ημέρα και θα δεις γρήγορα διαφορά. Στην αρχή για να ανοίξεις τα ματάκια του ενός που είναι κλειστά χρησιμοποίησε λίγο φυσικό ορρό, θα ανοίξει αμέσως. Ετσι ήταν και η Κίρα μου. Η αλοιφή τομπρέξ θα μένει πιο πολύ ώρα μέσα στα ματάκια οπότε θα χεις αποτελέσματα γρήγορα.
Απλά να προσέξεις γιατί η μανούλα τώρα μπορεί και πάλι να πέσει στα δίχτυα των αρσενικών....και μπορεί να τα αφήσει....έχε απλά το νου σου στα μικρά γιατί δεν θα μπορούν να επιβιώσουν. Οσο για το φαγητό μια χαρά κάνει να φάνε. Βάζε τους κονσερβούλα για μωράκια και θα δυναμώσουν γρήγορα!
τιγρογατο
Νεοφερμένο μέλος
η πλάκα είναι ότι και το δικό μας που του κλείνουν τα ματάκια είναι μαυρούλι θηλυκό (και στρουμπουλούλι
), θα δοκιμάσω αύριο το τομπρέξ, ελπίζω να λειτουργήσει! Οπότε το βάζω μέσα στα μάτια με το δάχτυλο; Δεν πειράζει να έρθει σε επαφή με το μάτι έτσι; (ίσως είναι λίγο χαζές οι ερωτήσεις μου αλλά πρώτη φορά έρχομαι σε επαφή με τόσο μικρά γατάκια
)Ωχ, υπάρχει περίπτωση να θέλει να ζευγαρώσει πάλι;
Υπάρχουν κανα δυο γάτοι που έρχονται και στην αρχή ανησυχούσα μήπως σκοτώσουν τα μικρά, όμως απλά τα μυρίζουν και ο ένας ειδικά μαρκάρει την περιοχή που τα φυλάει η μάνα τους.Εννοείται πως θα τη στειρώσουμε μόλις διώξει τα μικρά πάντως

kat-cats
Διάσημο μέλος
Η Κίρα είναι η μαύρη γατούλα στη φωτογραφία; Πανέμορφη!η πλάκα είναι ότι και το δικό μας που του κλείνουν τα ματάκια είναι μαυρούλι θηλυκό (και στρουμπουλούλι
), θα δοκιμάσω αύριο το τομπρέξ, ελπίζω να λειτουργήσει! Οπότε το βάζω μέσα στα μάτια με το δάχτυλο; Δεν πειράζει να έρθει σε επαφή με το μάτι έτσι; (ίσως είναι λίγο χαζές οι ερωτήσεις μου αλλά πρώτη φορά έρχομαι σε επαφή με τόσο μικρά γατάκια
)
Ωχ, υπάρχει περίπτωση να θέλει να ζευγαρώσει πάλι;Υπάρχουν κανα δυο γάτοι που έρχονται και στην αρχή ανησυχούσα μήπως σκοτώσουν τα μικρά, όμως απλά τα μυρίζουν και ο ένας ειδικά μαρκάρει την περιοχή που τα φυλάει η μάνα τους.
Εννοείται πως θα τη στειρώσουμε μόλις διώξει τα μικρά πάντως![]()
Ναι η γάτα μας είναι!
την αλοιφή θα βάζεις ως εξής: έχει ένα ρύγχος η αλοιφή και πιέζοντάς το βγαίνει η αλοιφή και όπως το κρατάς βάζεις το ρύγχος κοντά στο μάτι και αφήνεις μια μικρή ποσότητα να μπει στο ματάκι...αν χρειαστεί με το δάχτυλο αλοίφεις ελάχιστα το ματάκι γύρω γύρω αυτό ανοιγοκλείνοντας θα μπαίνει μέσα...Βάζε το αρκετές φορές και πιστεύω πως θα πάει καλύτερα!
δεν έχω καταλάβει...η γατούλα είναι εκτεθειμένη στον κήπο...;; και έρχεται σε επαφή και με άλλες γάτες...;; έχω την εντύπωση ότι πολύ γρήγορα τα μωράκια θα μείνουν μόνα τους...τουλάχιστον κρίνοντας από τα αδεσποτούλια μου έτσι γίνεται...τα μωράκια μένουν μόνα τους γρήγορα γιατί στο μήνα επάνω τη γατούλα την πολιορκούν οι γάτοι...

τιγρογατο
Νεοφερμένο μέλος
η γατούλα είναι τελείως αδέσποτη αλλά πολύ φιλική οπότε αν χρειαστεί να την πιάσουμε για στείρωση θα είναι εύκολο. Πάντως ως τώρα μένει κοντά τους, μόνο κάτι βόλτες κάνει μάλλον για φαί
πότε είναι καλύτερα να τη στειρώσουμε;προσπαθώ να τη βάζω κάπως έτσι την αλοιφή όμως δεν κάθονται κιόλας τα ευλογημένα
το ένα δε βγάζει καθόλου τσίμπλες πια, το μαυράκι που του κλείνανε τα μάτια τώρα είναι πολύ καλύτερα και μόνο το γκρι με ανησυχεί 
cooperaki
Νεοφερμένο μέλος
γειά σας. έχω δύο γάτες. αρσενικό ενός χρόνου και θηλυκό 5,5 χρόνων. όλα καλά μέχρι εδώ.
βρήκα όμως ένα μικρό γατάκι σε ένα παρκάκι της γειτονιάς ηλικίας ενός δύο μηνών το πολύ. παρατημένο..... και αμφιβάλλω αν θα κατάφερνε να επιβιώσει. έτσι ............ το πήρα σπίτι. σε διαφορετικό δωμάτιο από τα άλλα. είναι ένα γλυκό αρσενικό, γεμάτο όρεξη για ζωή.
τις γάτες μου τις πήρα σε πιο μεγάλη ηλικία (8 μηνών) και δεν ξέρω πως να φροντίσω το μικρό. έκανα αποπαρασίτωση με πάστα-αλοιφή για τα εσωτερικά παράσιτα και σκόνη για τα εξωτερικά. είναι πολύ συνεργάσιμο και πάει σε ένα ταπεράκι που του έχω βάλει με άμμο για τις ανάγκες του. κάποιες φορές του ξεφεύγουν κάποια ΄΄αγαθά΄΄ αλλά ξέρω ότι θα μάθει με τον καιρό. η απορία μου είναι η εξής. για φαγάκι, του έδωσα ξηρή τροφή και βρασμένο κοτόπουλο. επειδή έκανε διάρροια σταμάτησα την ξηρά τροφή και του δίνω κοτοπουλάκι βρασμένο με ρύζι. έχει διορθωθεί κάπως το θέμα της διάρροιας αλλά όχι τελείως. και η κοιλίτσα του είναι στρογγυλή σαν μικρό τουμπανάκι. φταίει κάτι ή έτσι είναι τα μικρά; είναι ευδιάθετο και έχει όρεξη για φαϊ και παιχνίδι. χρειάζεται κάτι άλλο να του κάνω; τα εμβόλια γίνονται σε μεγαλύτερη ηλικία. ποιά είναι τα βήματα στη συνέχεια; πρέπει να προσέχω κάτι σε σχέση με εμάς ή τα άλλα γατιά μου;
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Νομιζω πως το πρωτο σου βημα θα ειναι να το πας σε κτηνιατρο, να το δει να σου πει αν ειναι ενταξει απο υγεια, να του κανει εσωτερικη αποπαρασιτωση γιατι η κοιλιτσα τουμπανο μαλλον απο αυτο ειναι και να σε ενημερωσει ποτε θα ξεκινησει τα πρωτα του εμβολια. Επισης μπορει να σου δωσει ειδικη τροφουλα για να του περασει τελειως η διαρροια. Και τελος θα σε συμβουλεψει ποια τροφη ειναι καταλληλη για την ηλικια του και αν πουλαει και τροφες μπορει να στην προμηθεψει κιολας.
Μπραβο σου που δεν αδιαφορησες και το πηρες το ψυχακι, νομιζω πως θα ζησει μια πολυ ομορφη ζωη κοντα σου.

cooperaki
Νεοφερμένο μέλος
Νομιζω πως το πρωτο σου βημα θα ειναι να το πας σε κτηνιατρο, να το δει να σου πει αν ειναι ενταξει απο υγεια, να του κανει εσωτερικη αποπαρασιτωση γιατι η κοιλιτσα τουμπανο μαλλον απο αυτο ειναι και να σε ενημερωσει ποτε θα ξεκινησει τα πρωτα του εμβολια. Επισης μπορει να σου δωσει ειδικη τροφουλα για να του περασει τελειως η διαρροια. Και τελος θα σε συμβουλεψει ποια τροφη ειναι καταλληλη για την ηλικια του και αν πουλαει και τροφες μπορει να στην προμηθεψει κιολας.
Μπραβο σου που δεν αδιαφορησες και το πηρες το ψυχακι, νομιζω πως θα ζησει μια πολυ ομορφη ζωη κοντα σου.![]()
Σε ευχαριστώ Βάσω για την απάντηση! Απλά περιμένω να πληρωθώ γιατί είναι και αυτός σημαντικός παράγοντας όπως καταλαβαίνεις και εν τω μεταξύ έλεγα να μη μείνω άπραγη. χάρηκα που τα είπαμε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Φροντισε τουλαχιστον πριν το δει κτηνιατρος να μην ερθει σε επαφη με τα δικα σου, ετσι κι αλλιως η γνωριμια τους θα πρεπει να γινει σταδιακα.Σε ευχαριστώ Βάσω για την απάντηση! Απλά περιμένω να πληρωθώ γιατί είναι και αυτός σημαντικός παράγοντας όπως καταλαβαίνεις και εν τω μεταξύ έλεγα να μη μείνω άπραγη. χάρηκα που τα είπαμε.
alexandragia1
Νεοφερμένο μέλος
Ποσες φορές την ημέρα πρέπει να ταιζω τα γατακια μου που ειναι 40 ημερων με ενος μήνα και τι ;
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Σε αυτη την ηλικια εγω τα ταιζα καθε 4 ωρες, τους εδινα ormilac και μετα σιγα-σιγα το αντικατεστησα με κατσικισιο γαλα, οχι ομως αγελαδινο.Ποσες φορές την ημέρα πρέπει να ταιζω τα γατακια μου που ειναι 40 ημερων με ενος μήνα και τι ;
ειρηνη91
Νεοφερμένο μέλος

cooperaki
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας φίλοι μου...χρειάζομαι τις συμβουλές σας...χθες βρηκα ένα γατάκι στο δρόμο μόνο και ταλαιπωρημένο και το πήρα σπίτι μου...του έδωσα γάλα εβαπορέ γιατί δεν μπορούσα εκείνη την ώρα να του βρω ειδικό και του έφτιαξα μια φωλίτσα με κουβέρτες...το πρόβλημά μου είναι ότι δεν κάνει τις ανάγκες του...του έτριψα τον πρωκτό και τα γεννητικά όργανα με βρεγμένο βαμβάκι όπως διάβασα ότι πρέπει να κάνω αλλά τίποτα...τι να κάνω??? επίσης αν έχετε και κάποια άλλη γενική συμβουλή θα με βοηθούσατε πολύ...νιώθω ότι δεν έχω ιδέα πάνω στο θέμα και αγχώνομαι μη μου πάθει τίποτα...![]()
όπως διάβασες παραπάνω το ίδιο έπαθα πριν λίγες μέρες. βρήκα ένα γατάκι στο δρόμο...... πήρα κάποιες γνώμες από εδώ και μίλησα με την κτηνίατρο και μου είπε ότι τα βασικά βήματα είναι : αποπαρασίτωση εξωτερική και εσωτερική. Η εξωτερική γίνεται με σκόνη η οποία σκοτώνει τους ψύλλους και αλοιφή-πάστα που του δίνεις σύμφωνα με τις οδηγίες για τα σκουλικάκια που έχει στην κοιλίτσα του. Βάλε του εφημερίδα ή ένα τάπερ με λίγη άμμο για να κάνει τις ανάγκες του και επειδή λες ότι δεν κάνει υπάρχει η περίπτωση να μην κάνει γιατί ίσως το εντεράκι του δεν έχει την αρκετή ποσότητα ώστε να την αποβάλει. επίσης μπορεί να είναι τρομαγμένο και να θέλει λίγο χρόνο. τέλος αν δεις ότι δεν γίνεται τίποτα, υπάρχει στο φαρμακείο υπόθετο γλυκερίνης για βρέφη και μπορείς να του βάλεις για να το βοηθήσεις. αυτό στο λέω με λίγη επιφύλαξη και διασταύρωσέ το και με άλλες γνώμες. για φαγάκι και γάλα απόφυγε του εμπορίου (σουπερ μάρκετ) γιατί καλό δεν κάνουν. πάρε από πετ σοπ για μωρά γατάκια. τα ματάκια μπορείς να κάνεις με λίγο χαμομήλι πριν καταφύγεις σε αλοιφές από φαρμακείο. επίσης θέλει χώρο με ησυχία ώστε να νιώσει ασφάλεια σε περίπτωση που είναι τρομαγμένο και κουρασμένο. αυτά έκανα εγώ και τώρα ο μικρός μου είναι όλο χαρά και παιχνίδια. με το φαγάκι του ακόμα δεν έχουμε βρει ακριβώς την τροφή που πρέπει γιατί εμένα έκανε διάρροιες και του βράζω κοτόπουλο και του δίνω που και που λίγο ξηρά τροφή. και έχει βελτιωθεί αρκετά. εύχομαι ότι καλύτερο!!!!!!!!
γατομαμά1
Νεοφερμένο μέλος
Λοιπόν βρήκα ένα γατάκι παρατημένο περίπου 1 εβδομάδας έχει κλειστά ματάκια προσπαθώ και το ταΐζω με μπιμπερό αλλά επειδή δεν έχω ασχοληθεί με τόσο μωρό δεν ξέρω αν η ποσότητα που τρώει είναι επαρκείς τρώει γύρω στα 5 με 6 ml κάθε 2 ώρες!! Διαπίστωσα ότι όταν του τρίβω την κοιλίτσα κάνει πιπί του είναι σωστό ??? Βοηθάτε παίδες γιατί χανόμαστε δεν ξέρω τίποτα για τόσο μωρά!! Ά ξέχασα έχει λίγο πρησμένη κοιλίτσα είναι φυσιολογικό αυτό???
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool