Παιδιά, καλησπέρα! Πριν σας πω την ιστορία-σεντόνι, να σας πω οτι:
1. δεν είχα ποτέ μου κατοικίδιο και ούτε μου αρέσει να έχω εδώ που μένω (μόνο να τα παίζω όταν έχουν οι άλλοι

)
2. έχω θέμα με καθαριότητες και είμαι κάπως υποχόνδρια.
3. έχω βρει σπίτι για τα γατιά μόλις ξεπεταχτούν λίγο (δλδ αυτονομία φαγητού κ τουαλέτας)
4. Αυτή την εβδομάδα δεν μπορώ να διαθέσω χρήματα για κτηνίατρο (έπαθα και ένα έγκαυμα και είμαι εκτός προυπολογισμού ήδη απο φάρμακα)
Ξέρω οτι σας προκαταβάλλω αρνητικά με τα παραπάνω, αλλά οι καλοί λογαριασμοί...
Λοιπόν, πριν 3 μέρες (Σάββατο βράδυ) περισυνέλλεξα 2 γατάκια (κλειστά μάτια, με το λώρο ξερό, τα υπολόγιζω σήμερα 6 ημερών, άρα τότε 3 ημερών) απο σκουπιδοτενεκέ μεσ' τη βρώμα και με κλάμα όπως δεν το χετε ξανακούσει. Τα βρήκα 5 λεπτά πριν ξεκινήσω τη δουλειά μου σε μεγάλη εκδήλωση στην επαρχία (και ερημιά). Τα έβαλα σε αυτοσχέδιο κουτί μαζί με ό,τι ζεστό βρήκα (φύλλα, τις κάλτσες μου, χαρτοπετσέτες και ένα μαντήλι μου) και τα άφησα 4 ώρες μέχρι να τελειώσω τη δουλειά. Επιστρέφοντας τα βρήκα να κοιμούνται ήσυχα σα μπαλάκια. Στο μεταξύ είχα μαζέψει βρεφικό γάλα απο μπιμπερό / μωράκια αγκαλιάς στην εκδήλωση, και τάισα λίγες σταγόνες τα γατιά κάνοντας τρύπα σε αυτοσχέδια polybag.
Φτάσαμε Αθήνα περασμένες 3 τα ξημερώματα και βρήκα απο φίλη επιτόπου σταγονόμετρο. Στις 4 τα τάισα ζεστό αγελαδινό. Την επόμενη όλη μέρα δούλευα, τα τάιζα κάθε 6-7 ώρες ζεστό αγελαδινό που είχα προετοιμάσει μέσα σε παλιά άδεια δικά μου κολλύρια. Και τα δύο έτρωγαν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ (4-5 ml το καθένα, ξέρω, λίγο, αλλά είχαν και όρεξη και αντανακλαστικό θηλασμού)
Κυριακή βράδυ αποτελειώνω όλα μου τα διαβάσματα (περι υγιεινής, ζέστης, διατροφής, κλπ κλπ κλπ) και νιώθω 2-3 σταγόνες, τα πρώτα τους τσισάκια.
Δευτέρα FIRST THING in the morning γίνονται τα εξής
γατίσιο γάλα και μπιμπεράκι (τρώνε μέχρι και 15 ml σε κάθε γεύμα... 15 το ασπρο-χοντρουλι και 10 το γκρι-λιπόσαρκο)
μασαζάκι και πολλααααά τσίσα ανήμερα
μπατονέτα με λάδι κατόπιν συμβουλή κτηνιάτρου τηλεφωνικά
ζεστό σπίτι - λούτρινο και μπουκάλι ζεστό, διαρκώς καθαρό πάτωμα με εφημερίδες
δυστυχώς, τυμπανισμός απο την πρώτη μέρα που επιδεινώνεται (εξού και η κλήση στον κτηνίατρο και η μπατονέτα)
σπρει για ψυλλους -επίσης συμβουλή του - (ειδα δυο μαύρα στρογγυλά, σα μικρά μυρμηγκάκια με διαφορά 24 ωρών το κάθε μαμούνι και έπαθα πανικό, μα καλά που κρυβόντουσαν στα γατιά αφού ΤΑ ΨΑΧΝΩ)
ΔΕΝ κοιμούνται παρά μόνο λίγο. Κλαίνε πολύ. Τέτοια κινητικότητα ούτε καλοζωισμένος δίχρονος μπόμπιρας
τάισμα κάθε 3 ώρες (συν πλην κάτι)
και, συνδυασμός τσαγιού-ζάχαρης-σκόνης στο μπιμπεράκι, για να προλάβουμε υπογλυκαιμία (κτηνίατρος)
σήμερα Τρίτη:
έχουμε χeσει την κοινωνία όλη, με κάθε αποχρωση απο καφέ μέχρι καναρινί. αρχικά σχηματισμένα, μετά νερουλά.
τρώμε το 1/3 της ποσότητας που τρώγαμε χτες (το γκρι με ανυσυχεί, 2-3 ml ανά 3 ωρο; λίγο...και δεν πολυθηλάζει πια... του το στάζω..)
λιγότερος τυμπανισμός, αλλά εμφανής ακόμα
το άσπρο ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ, το γκρι τη μισή μέρα κοιμάται, την υπόλοιπη μέρα καβαλάει το άσπρο και πάει γύρω γύρω απο το κουτί-κουράζομαι και μόνο που το βλέπω)
κατουριούνται πάνω τους διαρκώς
δεν κλαίνε-το ασπρο καθολου, το γκρι που και που λιιιιιγο
Μη μου πείτε να πάω σε κτηνίατρο, το έχω σκοπό απο εβδομάδα - Εκτός αν με παραπέμψετε σε δικό σας που δεν θα χρεώσει.
Μέχρι τότε, αν θέλετε πείτε μου τί απο τα παραπάνω που διαβάζετε σας μυρίζει "υποπτο", γιατί εγώ δεν έχω εμπειρία καθόλου απο ζώα, ούτε γατάκια (προφανώς) ΙΔΙΩΣ νεογέννητα! Πείτε μου τι απο τα παραπάνω μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο για την υγεία τους, τι μπορώ να κάνω διαφορετικά, τη σκέψη σας τελοσπαντων. Εσείς ξέρετε καλύτερα απο μένα και σίγουρα θα προλάβετε κάτι κακό αν σας το πω, σε σχέση με μένα που δεν έχω ιδέα... πείτε μου τι σας ξενίζει για να ρωτήσω το γιατρό πάλι τηλεφωνικά.
Σας ευχαριστώ!!!!