Μωρό γατάκι! Φροντίδα και άλλες απορίες

Απάντηση: Γατάκι 25 ημερών

αχ πανέμορφος ο μικρούλης! πόσο χαίρομαι όταν έχουν καλή τύχη τα μωράκια από το δρόμο!

το frontline είναι μια καλή λύση να το πάρεις, δεν είναι πολύ ακριβό και θα σου μείνει κιόλας, να μη τρέχεις στο γιατρό μόνο για αυτό.
οι ψύλλοι πεθαίνουν γρήγορα εφόσον ψεκαστεί το γατάκι, μην ανησυχείς.
για τροφές και τέτοια στα είπαν παραπάνω κι εγώ δεν ξέρω καλά, δεν είχα ποτέ τόσο μωράκι γατάκι.

να τον χαίρεσαι και να τον κρατήσεις κοντά σου ασφαλή και με αγάπη!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γατουλης είναι σιγουρα μιας και είναι πορτοκαλουλης, ξερεις τι ζωηροι είναι οι πορτοκαλι γατοι, εχω έναν πια ενός ετους και ξερω, καλως τον δεκτηκες, μωρε δεν χορταινω να τον βλέπω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να το χαιρεσαι...μερα με τη μερα ολο και πιο όμορφο θα γινεται.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και τις συμβουλές σας!!!Στην κούτα έβαλα χαρτί κουζίνας μπόλικο,οπότε το αλλάζω συχνά!Τρώει γάλα για μωράκια και θα πάω να του πάρω και την κονσερβούλα!Σήμερα πάντως έχει πολύ όρεξη,είναι ομιλητικότατος..
Δεν είναι σίγουρο άμα θα τον κρατήσω ακόμα αλλα σίγουρα δεν θα μείνει στο δρόμο..
Πάρτε κα σημερινές φωτογραφίες να λιγώθητε !!!
P1030395.jpg

P1030384.jpg

Συνημμένα

• P1030395.jpg
    P1030395.jpg
    1,4 MB · Εμφανίσεις: 43
  • P1030376.jpg
    P1030376.jpg
    1,4 MB · Εμφανίσεις: 32
  • P1030384.jpg
    P1030384.jpg
    1,5 MB · Εμφανίσεις: 42
  • P1030395.jpg
    P1030395.jpg
    1,4 MB · Εμφανίσεις: 43
  • P1030384.jpg
    P1030384.jpg
    1,5 MB · Εμφανίσεις: 42

Μα τι υπέροχο μωράκι είναι αυτό!!! μπράβο! πολύ καλά έκανες και το χαρτί κουζίνας είναι μια χαρά! βάλε του κι άμμο να αρχίσει να συνηθίζει και δώσε του και κονσερβούλα να στυλώσει η περδικούλα του!!! τον έχει πιάσει και η αντιβίωση και από εδώ και πέρα θα γίνεται ομορφότερος!!!

Καρδούλα μου όμορφη, κουκλάκι πορτοκαλάκι!:inlove: Να τον κρατήσεις, να τον κρατήσεις!;):clapup:

Χριστέ μου είναι κούκλος. Κούκλος όμως. Εύχομαι να βρει σπιτάκι, είτε μαζί σου είτε με κάποιον άλλον. Να μη μείνει ποτέ ξανά στο δρόμο.

Αχ μουτράκι μου πασίγλυκο, μου θύμισες τον Χουζούρη μου όταν τον έδωσα για υιοθεσία.:inlove:

Μα τι υπέροχο μωράκι είναι αυτό!!! μπράβο! πολύ καλά έκανες και το χαρτί κουζίνας είναι μια χαρά! βάλε του κι άμμο να αρχίσει να συνηθίζει και δώσε του και κονσερβούλα να στυλώσει η περδικούλα του!!! τον έχει πιάσει και η αντιβίωση και από εδώ και πέρα θα γίνεται ομορφότερος!!!

Αμμο τον έβαλα και μόλις έκατσε κατευθείαν και κακά και τσίσα!Βέβαια έγινε χάλια ,άλλα το έχει πίασει το νόημα!!
Είναι όντως κούκλος και μέγαλο νούμερο κλόουν!! :D :D

Κουκλι ειναι. Πιστευω δεν υπαρχει περιπτωση να θες να το δωσεις:D σου εχει ηδη κλέψει την καρδιά

Καινούριο γατάκι 20 ημερών! Τροφή και φροντίδα

Γεια σας.
Βρήκα πριν δυο μέρες ενα κουτί παρατημένο με 5 γατάκια μέσα. Άρπαξα ένα από αυτά και μου φάνηκε τόσο χάλια και άρρωστο που το πήρα σπίτι. Την πρωτη νυχτα,εκλαιγε ολη την ωρα και ήπιε μονο λιγο νερο απο μπολακι οταν εγω του εσπρωξα λιγο το κεφαλακι. Την επομενη μερα πηγα και του αγορασα μπιμπερο και γαλα για γατακια σε σκονη. Εβρασα το γαλα,το εβαλα στο μπιμπερο και του εδωσα.Δεν το επινε για κανενα λογο..Ολη την ωρα εσπρωχνε το μπιμπερο και δεν καθοταν. Μετα συναντησα μια κοπελα,γνωστη,στον δρομο και της εξηγησα την κατασταση και μ ειπε πως εκεινη ειχε βρει 3 γατακιια στην ιδια κατασταση και πως αυτη τα μεγαλωσε με φρεσκο γαλα.Οταν πηγα σπιτι ζεστανα λιγο απο το δικο μας γαλα και του το εδωσα και το ηπιε.Μετα απο 3 ωρες του ξαναεδωσα και παλι ηπιε. Ομως μου ειπαν πως το γατακι μου θα πεθανει γιατι δεν κανει να πινει τέτοιο γαλα...Τι να κάνω?????? :( :hmm:

Καλησπέρα! Νομίζω πρέπει να ξαναδοκιμάσεις να του δώσεις το ειδικό γάλα! Το αγελαδινό μπορεί να του προκαλέσει διάρροιες και δεν του παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Μπορεί στην αρχή να μην έτρωγε γιατί ήταν σοκαρισμένο ακόμη. Επίσης φρόντισε να το έχεις ζεστό. Αυτό φαντάζομαι τώρα το καλοκαίρι δεν είναι πολύ δύσκολο, ίσως μια κουβερτούλα να αρκεί και να μη χρειάζονται θερμοφόρες κλπ, θα σε κατατοπίσουν πιο έμπειρα μέλη σχετικά. Α, ξέχασα να πω, πως το γάλα δεν το βράζεις, απλά το διαλύεις σε ζεστό νερό και το δίνεις σε θερμοκρασία που να μην "καίει", όπως κάνουμε δηλαδή και στα μωρά. Εύχομαι όλα να πάνε καλά! :flowers:

Καλώς το δέχτηκες το μωρούλι!:)
Κατ'αρχήν πόσων ημερών είναι? Έχει βγάλει δοντάκια?:hmm: Πρέπει να γνωρίζεις την ηλικία του γιατί από αυτό εξαρτάται αν θα
πρέπει να τρέφεται αποκλειστικά με γάλα (σ'αυτή την περίπτωση καλό είναι να του δίνεις ειδικό γάλα για γατάκια-βρέφη, ειδάλλως εβαπορέ πάντα αραιωμένο),
ή είναι πλέον σε φάση απογαλακτισμού, οπότε μπορεί κάλλιστα να τρώει και ξηρή τροφή.

Όπως κι αν έχει, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι, το συντομώτερο, να το πας σε κτηνίατρο που είναι και ο πλέον αρμόδιος κι εκείνος θα σου δώσει τις ακριβείς οδηγίες, αφού πρώτα εξετάσει το γατάκι.
Παράλληλα μπορείς να ενημερωθείς για τα απαραίτητα που χρειάζεται ένα γατάκι, εδώ
Περιμένουμε νέα σας. Να σου ζήσει και να το χαίρεσαι!:)

καλημερα και απο εμενα . την προηγουμενη βδομαδα μαζεψα ενα γατακι στο σπιτι γιατι ηταν παρατημενο απο την μαμα του. το γατακι τωρα μαλλον εναι κοντα 15 ημερων εχει δοντακια μικρα και ειναι παιχνιδιαρικο . τσισα κανει μονο του αλλα κακακια εχει να κανει 3 μερεσ. του δινω γαλα σκονη που πηρα απο το πετσοπ με μπιμπερο. τρωει περιπου 120-150 μλ την ημερα ειναι καλα η ειναι λιγο αυτη ειναι η απορια μου. κονσερβα ποτε θα του δωσω? ακομα δεν πινει μονο του απο το πιατακι. σκεφτομαι να του δωσω βερμοξ σιροπακι μηπωσ και εχει σκουλικια και γιαυτο δεν κανει κακα. εσεισ τι λετε?

καλημερα και απο εμενα . την προηγουμενη βδομαδα μαζεψα ενα γατακι στο σπιτι γιατι ηταν παρατημενο απο την μαμα του. το γατακι τωρα μαλλον εναι κοντα 15 ημερων εχει δοντακια μικρα και ειναι παιχνιδιαρικο . τσισα κανει μονο του αλλα κακακια εχει να κανει 3 μερεσ. του δινω γαλα σκονη που πηρα απο το πετσοπ με μπιμπερο. τρωει περιπου 120-150 μλ την ημερα ειναι καλα η ειναι λιγο αυτη ειναι η απορια μου. κονσερβα ποτε θα του δωσω? ακομα δεν πινει μονο του απο το πιατακι. σκεφτομαι να του δωσω βερμοξ σιροπακι μηπωσ και εχει σκουλικια και γιαυτο δεν κανει κακα. εσεισ τι λετε?
Καλώς τους. Καλά έκανες και το μάζεψες το μικράκι και μπράβο σου.:)
Τώρα, την στιγμή που έχει βγάλει δοντάκια δεν είναι μόνο 15 ημερών. Πρέπει να είναι περίπου ενός μηνός γιατί τότε βγάζουν δοντάκια. Βέβαια δεν τα βγάζουν όλα την ίδια ακριβώς μέρα, εγώ θα το υπολόγιζα από 20 ημερών μέχρι ενός μήνα.
Οπότε θα έλεγα να δοκίμαζες να του δώσεις ξηρή τροφούλα ή κονσερβούλα μους για μωράκια. Θα το κρατάει πιο χορτάτο και όσο εκείνο θέλει, δίνε του και το γαλατάκι του.
΄Οσο για το βερμόξ που λες για τα σκουληκάκια, εγώ θα έλεγα να το πήγαινες μια βόλτα από τον κτηνίατρο. Μόνο εκείνος μπορεί να κρίνει ακριβώς την ηλικία του και άρα το τι πρέπει να πάρει για τα σκουλήκια και ίσως και κάτι για να ενεργηθεί.

Καλησπερα!Σημερα το απόγευμα βρηκα πεταμμενα στα σκουπίδια τρια γατακια,νεογεννητα με τον ομφαλιο λωρο.Τα ταισα ειδικο γαλα και το ηπιανε μια χαρα..το πρόβλημα είναι πως ενώ τα τριβω με μια πετσετουλα για να ενεργηθουν αυτα δεν εχουν κανει τιποτα ακομη!Ουτε καν τσισα..και ανησυχω...κανω κατι λαθος??Εχω τριψει το καθενα 2-3 φορες για μερικα λεπτα και παλι τιποτα...ουτε καν μετα το φαγητο...τι να κανω??καμια συμβουλη???ευχαριστω πολύ!!

Κατ΄αρχήν μπράβο σου που ανέλαβες τη φροντίδα αυτών των μωρών και πιστεύω ότι είναι πολύ πολύ νωρίς για να σε ανησυχεί που δεν έχουν ακόμη ενεργηθεί..προς το παρόν προέχει να πίνουν το γάλα τους κι αφού αυτό γίνεται είναι πολύ καλό σημάδι :)

Ευχαριστω πολύ για την απαντηση!Θα τα ξαναταισω σε 4 ωρες και θα είναι η τεταρτη φορα που τα ταιζω..αν παλι δεν κανουν τιποτα θα είναι και παλι φυσιολογικο??

Πιστεύω ναι...εγώ τουλάχιστον δε θα αγχωνόμουν γι΄αυτό προς το παρόν, αφού αν ήταν για πολλές ώρες νηστικά λογικό μου φαίνεται να αργήσουν να ..ανταποκριθούν, άσε που τόσο μικρούλια που είναι κάνουν και απειροελάχιστες ποσότητες...δηλ μπορεί κάτι να έχουν κάνει ήδη και να μην το κατάλαβες καν...:/:

Σωστα..θα περιμενω λιγο ακομη να δω..ευχαριστω πολύ!!=)

Και μια ερωτηση ακομη..!Τα εχω βαλει σε μια λεκανιτσα με μια πετσετουλα..μηπως δεν αρκει?μηπως χρειαζονται καμια κουβερτουλα??Στο πετ σοπ μου ειπαν να μην βαλω θερμοφορα...=/

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back