Lia33
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Γενικά όχι τροφές από σούπερ μάρκετ, αλλά από κτηνιατρεία ή καλά pet shops. Διότι το φτηνό, ενίοτε καταλήγει ακριβό αν σκεφτείς τι κακό μπορεί (έστω και μακροπρόθεσμα) να κάνει στην υγεία του.

Σε ό,τι αφορά την κλειστή αμμολεκάνη, μπορείς να δεις και εδώ και για ό,τι αφορά σε καθάρισμα αυτής, καθώς και σε άμμο εδώ
Για στεγνό καθάρισμα, έχω χρησιμοποιήσει αυτόν τον αφρό σε σπέι που κάνει και για σκύλους και για γάτες, αλλά με την προϋπόθεση οτι θα εγκρίνει κι ο κτηνίατρος για τόσο μικρό γατάκι
Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτό έγινε επειδή το γατάκι αυτό ήταν ορφανό από 10 ημερών (!!!) και το τάιζε η αδερφή μου, οπότε το στομαχάκι του έπαθε με τόσες τεχνητές τροφές. Κάποια έχουν ευαίσθητο στομαχάκι και συμβαίνει. Έκανε λοιπόν μαλακά κακάκια για καιρό, τα μαλακά κακάκια δεν πίεζαν αρκετά αυτούς τους αδένες για να γίνει φυσιολογικά και άοσμα το άδειασμά τους, και μάζεψαν υγρό και μύριζε ο καημένος.
Ρωτήστε μήπως είναι το ίδιο
Επίσης ναι, πρέπει να αλλάξεις τροφή όσο γρηγορότερα γίνεται.ΥΓ: Είναι κούκλος ο γατίνος σου!
ντιμη
Νεοφερμένο μέλος
καλησπερα. βρηκα σε μια σακκουλα σκουπιδιων 3 νεογεννητα γατακια..ημερων. τα μαζεψα τους πηρα γαλα σε σκονη και ολα πηγαιναν καλα. το ενα εχει προβλημα απο σημερα το μεσημερι δεν τρωει μοιαζει αδυναμο και μολισ παρατηρησα σαλια σαν βλεννες απο το στομα.. κανει επισης σαν να ποναει..σαν να ζοριζεται.. τι μπρει να ειναι?
προσπαθησα να το κανω να κανει και κακα ,εκανε αλλα λιγα.. και δεν φαινεται πρησμενο
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Καλησπέρα φίλη μου. Το καλύτερο θα ήταν να έβλεπε το γατάκι κτηνίατρος. Πάντως θα έλεγα να δοκιμάσεις να του δώσεις χλιαρό ζαχαρόνερο και να προσπαθήσεις λίγο ακόμα μήπως κάνει κι άλλα κακάκια.καλησπερα. βρηκα σε μια σακκουλα σκουπιδιων 3 νεογεννητα γατακια..ημερων. τα μαζεψα τους πηρα γαλα σε σκονη και ολα πηγαιναν καλα. το ενα εχει προβλημα απο σημερα το μεσημερι δεν τρωει μοιαζει αδυναμο και μολισ παρατηρησα σαλια σαν βλεννες απο το στομα.. κανει επισης σαν να ποναει..σαν να ζοριζεται.. τι μπρει να ειναι?
προσπαθησα να το κανω να κανει και κακα ,εκανε αλλα λιγα.. και δεν φαινεται πρησμενο
Επίσης μπορείς να δεις κι αυτό το θέμα για να βοηθηθείς.
ντιμη
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα,
Όπως έγραψα κι εδώ, εχτές πήρα το καινούριο μου γατάκι. Από υγεία φαίνεται να είναι καλά, αύριο θα τον πάμε στον κτηνίατρο, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω σε περίπτωση που ξέρετε, ώστε να μην περιμένω μέχρι αύριο, και να το δουν και μελλοντικές γατομαμάδες και γατομπαμπάδες,
πως μπορώ να του βγάλω κάτι μυξούλες μαύρες που είναι αριστερά και δεξιά στο κάτω μέρος της μύτης, καθώς και τσιμπλίτσες. Δοκίμασα με ένα χαρτομάντηλο και λίγο νερό, αλλά δεν δούλεψε. 
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Ο καλύτερος τρόπος είναι με φυσιολογικό ορό και γαζούλα αποστειρωμένη. Το βαμβάκι μπορεί να του αφήσει ίνες που να το ενοχλούν και ειδικά στα ματάκια δεν ενδείκνυται.Καλημέρα,
Όπως έγραψα κι εδώ, εχτές πήρα το καινούριο μου γατάκι. Από υγεία φαίνεται να είναι καλά, αύριο θα τον πάμε στον κτηνίατρο, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω σε περίπτωση που ξέρετε, ώστε να μην περιμένω μέχρι αύριο, και να το δουν και μελλοντικές γατομαμάδες και γατομπαμπάδες,πως μπορώ να του βγάλω κάτι μυξούλες μαύρες που είναι αριστερά και δεξιά στο κάτω μέρος της μύτης, καθώς και τσιμπλίτσες. Δοκίμασα με ένα χαρτομάντηλο και λίγο νερό, αλλά δεν δούλεψε.
![]()
Θα ρίξεις λίγο από τον φυσιολογικό ορό και θα σκουπίσεις με την γαζούλα. Αν χρειαστεί μπορείς να επαναλάβεις 2-3 φορές. Το ίδιο ισχύει και για τα ματάκια τους, πάλι με τον ίδιο τρόπο θα το κάνεις.

anast62
Νεοφερμένο μέλος
Από αύριο θα είμαι και επισήμως μια νέα γατομαμά και παρόλο που είμαι πολύ πολύ ενθουσιασμένη έχω πολλές απορίες (για να μην μιλήσω για το άγχος!)
Καταρχάς, το γατάκι θα το πάρω από μια γνωστή μου που ζευγάρωσε την γάτα της. Τον μικρούλη μου τον έχει σε αυλή, είναι 20 και κάτι ημερών και μου είπε πως άρχισε να τρώει και γιαούρτι εδώ και λίγες μέρες.
Έχω ήδη προμηθευτεί το starting kit (!) - λεκάνη, άμμο, γάλα σε σκόνη, μπιμπερό, κροκέτες, κονσέρβα, σαμπουάν, αποπαρασιτικό σπρέι, κρεβατάκι - έχω διαβάσει τις οδηγίες τους, μέχρι και σημειώσεις κράτησα! Η βασική μου ερώτηση είναι: επειδή το γατάκι δεν έχει απαπαρασιτωθεί, αύριο που θα τον φέρω σπίτι να του βάλω πρώτα το σπρέι ή να τον πλύνω;
Επίσης, να αρχίσω να χρησιμοποιώ από τον πρώτο καιρό την λεκάνη ή να ψάξω κάτι πιο χαμηλό να μπορεί να μπαίνει εύκολα;
Με το φαγητό του τι να κάνω; Να τον ταΐζω από το μπιμπερό και να του βάζω και στερεά τροφή να μαθαίνει;
Και το πιο σημαντικό, πότε πρέπει να τον πάω σε κτηνίατρο;
Αυτά τα λίγα για αρχή νομίζω!
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Αυτό το διάστημα της αναμονής, και σε καταλαβαίνω, είσαι γεμάτη από "άγχος ενθουσιασμού" (όπως το λέω εγώ), ήδη έχεις συγκεντρώσει την "προίκα" του και πολύ καλά έκανες. Μην ανησυχείς καθόλου. Και μια χαρά θα τα καταφέρεις και θα περάσετε μαζί πολλές χαρές και αξέχαστες στιγμές, βιώνοντας τη μοναδική εμπειρία του να συζείς με αυτό το θαυμάσιο πλάσμα.
Για να είσαι πλήρως προετοιμασμένη και επί των πρακτικών θεμάτων που αφορούν το νέο μέλος της οικογένειας, μπορείς να ρίξεις μια ματιά κι εδώ
Με το καλό να τον υποδεχτείς, να του δώσεις και το ονοματάκι του και, όποτε θελήσεις, θα χαρούμε πολύ να τον γνωρίσουμε σε δικό του θεματάκι, να τον θαυμάσουμε και σε φωτογραφίες,
στις σελίδες που έχουμε ειδικά για τα ζουζούνια μας "Οι γάτες μου"
anast62
Νεοφερμένο μέλος
Γιαούρτι!!!!!! Για αρχή να αναφέρω πως γιαούρτι δεν κάνει να δίνουμε, τα γατιά είναι δυσανεκτικά στην λακτόζη. Οπότε στον κτηνίατρο μπορείς να το πας με το που το πάρεις. Θα σου εξηγήσει καλύτερα και πως να βάλεις το σπρέι κτλ. Το λέω αυτό γιατί το γατί θα είναι πολύ μωρό όταν θα το πάρεις. Επίσης κροκέτες σε κανένα δεκαήμερο να περιμένεις να φάει, Και μάλιστα τότε μουσκεμένες σε γάλα για να μπορέσει να φάει. Την λεκάνη μπορείς να την χρησιμοποιείς αλλά είμαι σίγουρη πως σε αυτή την ηλικία έκανε την ανάγκη του το γατί με την βοήθεια της μαμάς του. Θα πρέπει να το βοηθάς κι εσύ με ένα κομμάτι βρεγμένο βαμβάκι με το οποίο θα το χαϊδεύεις για να προκαλέσεις κακά και τσίσα. Μήπως να περιμένεις άλλες 10 μέρες να μεγαλώσει για να το πάρεις? Ή άμα το πάρεις αύριο βουρ στον κτηνίατρο κατευθείαν.
Βασικά θα έχω τελικά και τη βοήθεια της κολλητής μου τις πρώτες μέρες, έμπειρη γατομαμά, οπότε όλα καλά!!! Θα τον πάω και στον δικό της κτηνίατρο...
Εγώ να σου πω την αλήθεια σε δύο βδομάδες υπολόγιζα να το πάρω το γατί αλλά σήμερα που πήρα τηλέφωνο για να ρωτήσω λεπτομέρειες για το τι θα χρειαστώ μου είπαν να πάω να το πάρω!
Ευχαριστώ πολύ πάντως!
k@lypso
Νεοφερμένο μέλος
Σε κάθε περίπτωση, με το καλό να το δεχτείς εύχομαι!
rouli726
Δραστήριο μέλος
Επίσης, όντως αυτό με το γιαούρτι είναι λίγο περίεργο καθώς οι περισσότερες γάτες έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, τουτέστιν θα το πιάσουν διάρροιες το μικρό. Στην ηλικία που είναι μόνο μητρικό γάλα ή ειδικό γάλα κάνει να τρώει.
Προσωπικά θα έλεγα, επειδή αντιλαμβάνομαι τον ενθουσιασμό σου και την όμορφη ανυπομονησία σου, να συμφωνήσεις, αφού είναι φίλη σου η κοπέλα που θα στο δώσει, να το πάτε μαζί σε πρώτη φάση στο γιατρό να το δει και να σας πει εκείνος, που σίγουρα ξέρει καλύτερα :

Να είσαι καλά και καλώς ήρθες στο κλαμπ των...χαζογατομαμάδων!!!

anast62
Νεοφερμένο μέλος
Με το καλό να το δεχτείς το γατάκι, αν κι είμαι κι εγώ της άποψης, εφόσον υπάρχει η μαμά του, να το αφήσεις λίγες μέρες ακόμη. Τα μωρά γατάκια αποκτούν περισσότερα αντισώματα και κοινωνικοποιούνται περισσότερο όσο περισσότερο μένουν με τη μαμά τους.
Επίσης, όντως αυτό με το γιαούρτι είναι λίγο περίεργο καθώς οι περισσότερες γάτες έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, τουτέστιν θα το πιάσουν διάρροιες το μικρό. Στην ηλικία που είναι μόνο μητρικό γάλα ή ειδικό γάλα κάνει να τρώει.
Προσωπικά θα έλεγα, επειδή αντιλαμβάνομαι τον ενθουσιασμό σου και την όμορφη ανυπομονησία σου, να συμφωνήσεις, αφού είναι φίλη σου η κοπέλα που θα στο δώσει, να το πάτε μαζί σε πρώτη φάση στο γιατρό να το δει και να σας πει εκείνος, που σίγουρα ξέρει καλύτερα :
Να είσαι καλά και καλώς ήρθες στο κλαμπ των...χαζογατομαμάδων!!!![]()
Το συζήτησα σήμερα με την κυρία που πήγα να το πάρω (τελικά ήταν της πεθεράς της φίλης μου η γάτα που γέννησε) και από ότι κατάλαβα ήθελε να το δώσει οπωσδήποτε γιατί θα αρχίσουν δουλειές στην αυλή από αύριο... Τέλος πάντων!
Ένα θα σας πω, ο μικρός που κοντεύει τον μήνα σε λίγες μέρες τελικά, έγλειφε τις κροκέτες της μαμάς του. Επειδή δεν έπινε το γάλα από το μπιμπερό που του έδινα του μούλιασα κροκέτες και έφαγε ένα μπολάκι!!! Και την ανάγκη του μόνο του την έκανε...
Christinakitty
Νεοφερμένο μέλος
Εγω εχω 3 γατακια (αδεσποτα) αλλα ζουν στη βεραντα του σπιτιου και τους βαζω τροφη και νερο και τα εχω σε μια κουτα ααα επεισης σημερα (6/24/2015) γινανε 2 βδομαδων το ξερω οτι ειναι νωρις αλλα θελω να ξερω τελοσπαντον ειμαι μικρη και δεν εχω καμοια εμπειρια με τοσο μικρα γατακια (τωρα τα φροντιζει η μανα τους η προεγουμενη γατα μου αλλα αυτη τη ειχα απο περιπου 9 μηνων για αργοτερα λεω για να ειμαι προετημασμενη) τα προβληματα μου ειναι 1) οταν πανε 1 μηνων αρχιζουν να τρωνε ξηρα τροφη για 3 γατακια ποσα μπολακια πρεπει να βαλω(μικρου μεγεθους περιπου 14 εκ.) 2) ποσα παιχνιδια και ποια πρεπει να παρω για να παιζουν και ποσο πρεπει να παιζουν; 3) σε αυτη τη ηληκια (2 βδομαδων) εχουν τσιμπλες στα ματακια και τα δυο δεν ανοιγουν το ενα ματακι το αλλο δεν ειχε καθολου τσιμπλες και μου κανει εντυπωση ενω ολα ειναι αδερφια... μπορει καποιος που εχει εμπιρια να μου προτεινει κατι; σας ευχαριστω που με ακουσατε
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγω εχω 3 γατακια (αδεσποτα) αλλα ζουν στη βεραντα του σπιτιου και τους βαζω τροφη και νερο και τα εχω σε μια κουτα ααα επεισης σημερα (6/24/2015) γινανε 2 βδομαδων το ξερω οτι ειναι νωρις αλλα θελω να ξερω τελοσπαντον ειμαι μικρη και δεν εχω καμοια εμπειρια με τοσο μικρα γατακια (τωρα τα φροντιζει η μανα τους η προεγουμενη γατα μου αλλα αυτη τη ειχα απο περιπου 9 μηνων για αργοτερα λεω για να ειμαι προετημασμενη) τα προβληματα μου ειναι 1) οταν πανε 1 μηνων αρχιζουν να τρωνε ξηρα τροφη για 3 γατακια ποσα μπολακια πρεπει να βαλω(μικρου μεγεθους περιπου 14 εκ.) 2) ποσα παιχνιδια και ποια πρεπει να παρω για να παιζουν και ποσο πρεπει να παιζουν; 3) σε αυτη τη ηληκια (2 βδομαδων) εχουν τσιμπλες στα ματακια και τα δυο δεν ανοιγουν το ενα ματακι το αλλο δεν ειχε καθολου τσιμπλες και μου κανει εντυπωση ενω ολα ειναι αδερφια... μπορει καποιος που εχει εμπιρια να μου προτεινει κατι; σας ευχαριστω που με ακουσατε
Ειναι μικρα ακομα και θελουν τη φροντιδα τη μαμα τους οποτε καλο ειναι να μεινουν μαζι της μεχρι να μεγαλωσουν λιγο και να μπορουν να τρωνε μονα τους ξηρη τροφη. Μπωλακια μπορεις να εχεις δυο ετσι και αλλιως οποιο πειναει θα πηγαινει να τρωει ,αν και αμα βλεπουν τη μαμα τους να τρωει θα πηγαινουν κι αυτα απο το ιδιο μπωλ και ενα μεγαλο να βαλεις ,καλα ειναι.
Οσο για τα ματακια τους ειναι κλειστα γιατι ειναι μικρα ,κανονικα σιγα σιγα πρεπει να τα ανοιξουν,εαν υπαρχει ομως μολυνση η τσιμπλες ,καλο θα ειναι να βρασεις χαμομηλι να το σουρωσεις να το αφησεις να κρυωσει και με ενα βαμβακι απαλα να περασεις τα ματακια τους και τα δυο.Αλλα σε καθε γατακι θα αλλαζεις βαμβακι να μην μεταφερεις μικροβια απο το ενα στο αλλο.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool