Μωρό γατάκι! Φροντίδα και άλλες απορίες

Καλημερα σ'ολους και χρονια πολλα.

Ζηταω την βοηθεια σας. Πριν απο 6 μερες βρηκα ενα γατακι το οποιο δεν πρεπει να ηταν πανω απο 2 ημερων . Εδω και 6 μερες το ταιζω με υποκαταστατο μητρικου γαλακτος καθε 2 ωρες, μετα απο δυο μερες ενεργηθηκε και απο τοτε καθε μερα την ιδια ωρα ενεργηται κανονικα. Εχουμε καταφερει να μετραμε ηδη 6 μερες ζωης μαζι. Ζηταω την βοηθεια σας αν καποιος μπορει, 1ον τα ματακια του τα οποια ειναι κλειστα ακομα φαινονται καπως πρησμενα (απο την πρωτη μερα ηταν ετσι και καθε μερα το πρηξιμο φαινεται να υποχωρει αλλα δεν παυει να παραμενει) τι μπορει να ειναι αυτο? 2ον κατα την διαρκεια της μερας το νιαουρισματου αλλαζει και γινεται πιο βραχνο πρεπει να ανησυχω ? ευχαριστω για το χρονο σας και την φιλοξενια
Kαλησπέρα mary-lee, είναι καλό που τρώει κανονικά και ενεργείται επίσης κανονικά.:)
Τα ματάκια του βέβαια είναι νωρίς ακόμα για να ανοίξουν, γράφεις πως το βρήκες περίπου 2 ημερών και το έχεις άλλες 6 μέρες. Οπότε είναι κάπου 8 ημερών. Από την 10η μέρα και μετά θα ανοίξουν σιγά σιγά τα ματάκια του. Αν σου φαίνονται πρησμένα όπως λες, καλό θα ήταν να του έκανες κομπρεσούλες με χαμομηλάκι ή ακόμα καλύτερα με φυσιολογικό ορό σε γαζούλα αποστειρωμένη. Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να το έβλεπε και να σε συμβούλευε κτηνίατρος.
Για την φωνούλα του που λες πως βραχνιάζει στην διάρκεια της μέρας, πρέπει να οφείλεται μάλλον στο ότι νιαουρίζει πολύ. Γενικά όταν τα μωρά τα βρίσκουμε με τα αδελφάκια τους, ανάμεσα στα ταίσματα έχουν το ένα το άλλο και κουρνιάζουν και κοιμούνται. ΄Οταν όμως είναι ένα μόνο του είναι πιο δύσκολο να παρηγορηθεί...
Θα σε συμβούλευα να του βάλεις στην κουτίτσα που το έχεις ένα λούτρινο κουκλάκι και κάτω από τα στρωσιδάκια του ένα ρολόι που κάνει τικ-τακ για να του θυμίζει τον ήχο της καρδιάς της μανούλας του. Επίσης βοηθάει να το παίρνεις αρκετά αγκαλιά.
Γράψε μας πως πάει και αν μπορέσεις από Δευτέρας πήγαινέ το σε έναν κτηνίατρο να του ρίξει μια ματιά.:)

Υ.Γ. Δεν ξέρω αν κατάλαβα λάθος, έχω όμως την εντύπωση πως γιορτάζεις σήμερα. Αν είναι έτσι σου εύχομαι να είσαι πολύχρονη και να έχεις ότι επιθυμείς.:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η μαμά-γάτα δεν έχασε καθόλου καιρό μου φαίνεται. :P
Αρκούντως ερωτική, την πολύ πρόσφατη επιτυχία της φρόντισε άμεσα να την... επαναλάβει :hehe:

Η μαμα-γατα γυριζει ολο το βραδυ και το πρωι ερχεται στα μικρα τα θηλαζει ,μολις με βλεπει τα αφηνει συξυλα και ερχεται σε μενα γιατι εχει μαθει οτι θα τους δωσω φαγητο και αρχιζει το γουργουρισμα σαν μοτερ.:)Εχει γινει παρα πολυ φιλικη μαζι μου.Τα πασπατεψα παλι τα μικρα πρεπει οι δυο μπουκακοι να ειναι αρσενικοι ,το μαυρακι μαλλον θηλυκο και το αλλο μπουκακι μου φαινεται θηλυκο,το γκρι δεν μπορω να το πιασω ,δεν καθεται.Σημερα που πηγα το μεσημερι να τους βαλω φαγητο ειδα το μαυρακι και το ενα μπουκακι να μην μπορουν να περπατησουν καλα σα να σερνονταν,σαν να ειχαν ασταθεια φοβηθηκα πολυ σκεφτηκα μηπως εχουν παρασιτα και βρηκα την ευκαιρια και τα ψεκασα εξωτερικα και τους εδωσα λιγη παστα στο καθενα για εσωτερικη αποπαρασιτωση.Φοβαμαι μηπως αρχισουν και εκδηλωνονται ασθενειες καθως μεγαλωνουν και χρειαζονται και αντιβιωση .Εδω δεν εχει και κτηνιατρο να τα παω:(Το μαυρακι και το ενα μπουκακι τα ειχα αγκαλια και με κοιταζαν μεσα στα ματια. Μπροστα στη μαμα , μια χαιδευα εκεινη μια τα μικρα ,τι θα κανω οταν θα ειναι η ωρα για να φυγω πως θα τα αφησω πισω ,αυτα σκεφτομαι και εχω τρελαθει και να παρω το μαυρακι , ελα που θελω να παρω και το ενα μπουκακι ,πως θα τα χωρισω απο τη μαμα και τα αδελφια τους,βεβαια μετα σκεφτομαι οτι οταν μεγαλωσουν ουτε μητερα αναγνωριζουν ουτε αδελφια αυτα θα πανε μεταξυ τους .;)Εχω τρελαθει δεν ξερω τι να κανω.Πρωτη φορα ειμαι σε τετοιο διλημμα .Τι με συμβουλευετε απο τη πειρα σας να κανω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Φλώρα μου, νομίζω σωστά έκανες και τα αποπαρασίτωσες. Από κει κι έπειτα, ας μην ανησυχείς για πιθανά νοσήματα που μπορεί να προκύψουν, μα προσπάθησε να βγάλεις αρνητικές σκέψεις και χαλαρά να τα απολαύσεις βλέποντάς να μεγαλώνουν και να κάνουν τις τσαχπινιές τους πλάι στη φυσική τους μαμά. Και περνώντας οι μέρες, σιγά σιγά θα σχηματίζεται στη σκέψη σου η εικόνα που θα σε βοηθήσει στην απόφαση για το αν θα είναι ένα το γατάκι που θα πάρεις μαζί σου, ή δυο.
Όσο για το χωρισμό από τη μαμά τους, αυτό (καλά το λες) θα γινόταν ούτως ή άλλως λίγο αργότερα από τη φύση. Και μεν η ελευθερία τους θα είναι αρκετά πιο περιορισμένη, αλλά κοντά σου θα κερδίσουν σε προστασία από διάφορους κινδύνους.
Εύχομαι γερά να είναι όλα τα τσιτσινάκια και η γατομαμά τους και να τα χαίρεστε.:D

Υ.Γ. Έχουμε κι εμείς τα δικά μας, 4 είναι ζωή να'χουν, βλασταράκια της γατούλας στο σπίτι του χωριού της μάνας μου. Προσεχώς θα επανέλθω με φωτο;)

Πριν λιγο που πηγα να βαλω φαγητο στα γατακια το μαυρακι καθοταν μονο του απομονωμενο και ουτε πλησιασε για φαγητο ,το πηρα λιγο στη αγκαλια μου και μετα το εβαλα να φαει και εφαγε πολυ λιγο,παρατηρησα δε οτι ειχε ενα πρηξιμο αριστερα στα χειλακια του και το βαδισμα του ειναι ασταθες,περπαταει και πεφτει,τι να κανω να το παρω μεσα στο σπιτι να το φροντιζω μονο του;

ευχαριστω πολυ για την απαντηση . ωσ εκ θαυματος σημερα τα ματακια του ειναι ξεπρησμενα. και παλι ευχαριστω πολυ

Kαλησπέρα mary-lee, είναι καλό που τρώει κανονικά και ενεργείται επίσης κανονικά.:)
Τα ματάκια του βέβαια είναι νωρίς ακόμα για να ανοίξουν, γράφεις πως το βρήκες περίπου 2 ημερών και το έχεις άλλες 6 μέρες. Οπότε είναι κάπου 8 ημερών. Από την 10η μέρα και μετά θα ανοίξουν σιγά σιγά τα ματάκια του. Αν σου φαίνονται πρησμένα όπως λες, καλό θα ήταν να του έκανες κομπρεσούλες με χαμομηλάκι ή ακόμα καλύτερα με φυσιολογικό ορό σε γαζούλα αποστειρωμένη. Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να το έβλεπε και να σε συμβούλευε κτηνίατρος.
Για την φωνούλα του που λες πως βραχνιάζει στην διάρκεια της μέρας, πρέπει να οφείλεται μάλλον στο ότι νιαουρίζει πολύ. Γενικά όταν τα μωρά τα βρίσκουμε με τα αδελφάκια τους, ανάμεσα στα ταίσματα έχουν το ένα το άλλο και κουρνιάζουν και κοιμούνται. ΄Οταν όμως είναι ένα μόνο του είναι πιο δύσκολο να παρηγορηθεί...
Θα σε συμβούλευα να του βάλεις στην κουτίτσα που το έχεις ένα λούτρινο κουκλάκι και κάτω από τα στρωσιδάκια του ένα ρολόι που κάνει τικ-τακ για να του θυμίζει τον ήχο της καρδιάς της μανούλας του. Επίσης βοηθάει να το παίρνεις αρκετά αγκαλιά.
Γράψε μας πως πάει και αν μπορέσεις από Δευτέρας πήγαινέ το σε έναν κτηνίατρο να του ρίξει μια ματιά.:)

Υ.Γ. Δεν ξέρω αν κατάλαβα λάθος, έχω όμως την εντύπωση πως γιορτάζεις σήμερα. Αν είναι έτσι σου εύχομαι να είσαι πολύχρονη και να έχεις ότι επιθυμείς.:D

ευχαριστω πολυ για την απαντηση και τα χρονια πολλα. τα ματακια του ειναι ξεπρησμενα εντελωσ σημερα. και παλι αευχαριστω

Αμα ειναι αγορακια λετε να τα πανε καλα με τη Μινι μου,θελω να τα παρω το Μπουκακο και το μαυρακι.

Συνημμένα

• 20150816_155212.jpg
    20150816_155212.jpg
    189,5 KB · Εμφανίσεις: 37
χαχααχχαχαχα...ειναι τοσο μα τοσο ομορφα και γλυκουλια! Μια χαρα θα τα πανε! Οποιο και να παρεις μπουκια και συγχωριο ειναι!

Πριν λιγο που πηγα να βαλω φαγητο στα γατακια το μαυρακι καθοταν μονο του απομονωμενο και ουτε πλησιασε για φαγητο ,το πηρα λιγο στη αγκαλια μου και μετα το εβαλα να φαει και εφαγε πολυ λιγο,παρατηρησα δε οτι ειχε ενα πρηξιμο αριστερα στα χειλακια του και το βαδισμα του ειναι ασταθες,περπαταει και πεφτει,τι να κανω να το παρω μεσα στο σπιτι να το φροντιζω μονο του;
Παρακολούθησέ το μήπως είναι κάτι περαστικό, ειδάλλως μπορεί να χρειαστεί ειδική φροντίδα.Το πρήξιμο στα χειλάκια έστω οτι είναι από τραυματισμό, η αστάθεια (σχετική ή άσχετη με το πρήξιμο) είναι λίγο ανησυχητική...:hmm:

Αμα ειναι αγορακια λετε να τα πανε καλα με τη Μινι μου,θελω να τα παρω το Μπουκακο και το μαυρακι.
Αυτό κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά, αν δηλαδή με την πρώτη θα τα πάνε καλά. Συνήθως περνάει κάποια περίοδος προσαρμογής, μέχρι να εξοικειωθούν με νεοφερμένο(α) μέχρι να το αποδεχτούν και να γίνει και "επισήμως" μέλος της οικογένειας. Νομίζω περισσότερες πιθανότητες αυτό να γίνει ευκολότερα και συντομότερα, όταν είναι του αντίθετου φύλου (π.χ. υιοθεσία αρσενικού με προϋπάρχουσα θηλυκή στο σπίτι και κατά προτίμηση όχι της ίδιας ηλικίας). Ας μιλήσουν όμως και οι εμπειρότερες που έχουν περισσότερα του ενός γατιά στο σπίτι ;)

Ειναι και οι κοιλιτσες φουσκωμενες ,εχουν παρασιτα μαλλον αυτα τα δυο ,η μαμα τους τα θηλαζει πολυ λιγο μπορει να μην εχει γαλα ,μηπως δεν τρωνε καλα,ειναι και η ζεστη καθονται συνεχεια εξω ,μηπως για αυτο δεν περπαταει καλα,δεν ξερω εχω αγχωθει πολυ μπορει να φυγω νωριτερα για Αθηνα να τα παω σε κτηνιατρο.Τα αλλα τρια ειναι μια χαρα το δε γκρι δε μπορω να το πιασω καθολου ,μονο που ερχεται και τρωει με τα αλλα.

Απάντηση: Πώς ξεχωρίζουμε το φύλο στα γατάκια;

Όλα καλά, όλα ανθηρά δηλαδή με τα δυο αντράκια!:D
Τις κροκέτες για μωρά, για αρχή δοκίμασε για λίγες μέρες να τις μουλιάζεις σε νερό ή γάλα (μόνο προσοχή, δεν θα αφήνεις ο,τι δεν έφαγαν για πολλές ώρες στο μπολ, γιατί υπάρχει περίπτωση να αναπτυχτούν μύκητες στη νοτισμένη τροφή),μέχρι να τη συνηθίσουν.
Ειδικά για το μαυράκι, θα σου πρότεινα να του πάρεις κονσερβούλες σε μορφή mousse. Νομίζω θα είναι δέλεαρ για να τρώει λίγο παραπάνω ώστε να δυναμώσει.:strong:
Για το γάλα τώρα, άλλα κάνουν διάρροια, άλλα όχι. Τη δική μου λ.χ. ουδέποτε την πείραξε -και μάλιστα γάλα που "έκλεβε"
από τη δική μου κούπα. :P

Κονσερβουλες σε μορφη mousse αγορασα της Purina gourmet golden kitten και της OK passion premium για γατακι μοσχαρι.Εφαγε πολυ λιγο το μεσημερι,δεν εχει ορεξη,μηπως στεναχωρηθηκε απο την αλλαγη περιβαλλοντος,μηπως επειδη την πηρα απο τη μαμα της,απο τη μια στεναχωριεμαι,απο την αλλη σκεφτομαι οτι τα εσωσα απο το να γυρνανε αδεσποτα.Τελικα μαλλον ολα αγορακια ειναι,αντε να ειναι το γκρι κοριτσακι το οποιο δεν καθεται καθολου να το πλησιασεις.

Τα δυο μικρα τα εχω κλεισει στο δωματιο με μια αμμο ανοιχτη,τους εχω ενα μπωλ με νερο αλλα μαλλον δεν εχουν μαθει να πινουν και τους εβαλα ενα καλαθακι και καθονται αγκαλιτσα τα γλυκουλια μου και ενα φωτακι για να μην ειναι εντελως σκοταδι.Η δε Μινι εχει ξεβολευτει γιατι καθοταν σε αυτο το δωματιο ,εχει στεναχωρηθει που βλεπει τη πορτα κλειστη και δεν μπορει να παει και αυτη τη στιγμη εχει ανεβει και καθεται επανω στα ντουλαπια στη κουζινα,της μιλαω και με αγνοει,το μεσημερι δε εκανε εμμετο.Τι εχω μονο να τραβηξω μεχρι να συνηθισει τη παρουσια των γατουληδων.:)

Δεν έχω καταλάβει...
thinking.gif
βρίσκεσαι ακόμα Αθήνα που πετάχτηκες να δεις τι κάνει η Μίνι (αλήθεια τι κάνει? παραμελήσαμε λίγο τα νέα της, τώρα με τα μωρά :redface:) με το μπουκάκι και το μαυράκι, ή έχεις επιστρέψει?
Όπως και να'ναι, φυσικό κι αναμενόμενο η αλλαγή περιβάλλοντος να επηρεάζει. Αν όμως καθώς περνούν οι μέρες εξακολουθεί να τρώει λιγότερο απ'όσο πρέπει, ίσως να πρέπει να ξαναζητήσεις τη συμβουλή του κτηνίατρου. Εύχομαι πάντως να μη χρειαστεί και οι ανησυχίες σου να αποδειχτούν άδικες.:)

Να σκέφτεσαι μόνο οτι είναι προσωρινή η κατάσταση αυτή.. Θα μάθουν και τα μικρά να πίνουν και να τρώνε ό,τι χρειάζεται, θα μάθει και η Μίνι να ζει μαζί τους και -αν είναι τυχερό- να τα αγαπάει.
Βάλε κι ένα όμορφο στρωσίδι σ'ένα κρεβατάκι για τη Μίνι, να μη νιώθει παραγκωνισμένη με τον ερχομό των μωρών..
Εδώ και άνθρωπος (λογικό ον, υποτίθεται) θα ζήλευε και θα διαμαρτυρόταν..:)

Γυρισα στη Αθηνα ,για να δω τη Μινι γιατι την ειχα αφησει μονη στο σπιτι,και για να παω στο γιατρο τα μικρα.:)

Φλώρα μου καλημέρα κι από εμένα.:)
Εγώ θα σε συμβούλευα να μην τους δώσεις το γάλα που σου είπε ο κτηνίατρος, αντίθετα θα σου πρότεινα γάλα κατσικίσιο που θα το εμπλουτίζεις με λίγο απλό εβαπορέ. Την τροφούλα την μους, αφού δεις πως δέχεται το γάλα και το πίνει, ξεκίνα να την βάζεις διαλυμένη μέσα στο γάλα και σιγά σιγά δίνε και σκέτη.
΄Ετσι έμαθα τα Στρουμφάκια μου να τρώνε.;)
Η τροφή που πήρες είναι καλή και ποιοτική, όμως δεν είναι τόσο γευστική όσο τα μους της Gourmet... Γι' αυτό καλύτερα ξεκίνα με αυτά, όσο και να μην είναι το ίδιο ποιοτικά μέχρι να συνηθίσει να τρώει στερεά τροφούλα.
Επίσης μην απορίπτεις την πιθανότητα να του δώσεις κάποιο βιταμινούχο σκεύασμα όπως το Nourish UM για να πάρει τα πάνω του.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να γίνει θρεφταράκι το νέο σου μωρό.:D

Το ξανθουλι ζωη να εχει τρωει και γαλα πινει και νερο ,ειναι ζωηρο.Ο Μαυρουλης με το ζορι να φαει λιγο ,γαλα δεν πινει απο το μπωλ μπιμπερο για μωρα δεν εχω ,ευτυχως ειχα μια συριγγα μετρια που χωραει 10 ml και του εδωσα λιγο λιγο και χτες και σημερα ,μαλλον ο μικρουλης υποσιτιζοταν απο τη μαμα,ετρωγαν τα αλλα και αυτο ισως δεν επιανε θηλη και ετσι εμεινε πισω στην αναπτυξη.Να παρω καλυτερα μπιμπερο για μωρα για να νομιζει οτι ειναι η θηλη της μαμας του και να του δινω γαλα;Ρωταω γιατι δεν εχω πειρα απο τετοια περιπτωση.:hmm:

Καλημερα Βασω μου , να παρω φρεσκο κατσικισιο και θα ριχνω μεσα το εβαπορε το Νουνου ποση αναλογια;:hmm:

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Φλώρα μου καλημέρα κι από εμένα.:)
Εγώ θα σε συμβούλευα να μην τους δώσεις το γάλα που σου είπε ο κτηνίατρος, αντίθετα θα σου πρότεινα γάλα κατσικίσιο που θα το εμπλουτίζεις με λίγο απλό εβαπορέ. Την τροφούλα την μους, αφού δεις πως δέχεται το γάλα και το πίνει, ξεκίνα να την βάζεις διαλυμένη μέσα στο γάλα και σιγά σιγά δίνε και σκέτη.
΄Ετσι έμαθα τα Στρουμφάκια μου να τρώνε.;)
Η τροφή που πήρες είναι καλή και ποιοτική, όμως δεν είναι τόσο γευστική όσο τα μους της Gourmet... Γι' αυτό καλύτερα ξεκίνα με αυτά, όσο και να μην είναι το ίδιο ποιοτικά μέχρι να συνηθίσει να τρώει στερεά τροφούλα.
Επίσης μην απορίπτεις την πιθανότητα να του δώσεις κάποιο βιταμινούχο σκεύασμα όπως το Nourish UM για να πάρει τα πάνω του.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να γίνει θρεφταράκι το νέο σου μωρό.:D

Καλημερα Βασω μου, ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες,θα κανω οτι μου ειπες,εκανα καλα λοιπον που το πηρα το μαυρακι γιατι δεν θα ειχε καμμια τυχη να επιβιωσει μονο του,πηρα και το ξανθουλι αλλα αυτο ειναι ζωηρο και τρωει και ας μου βγηκαν αγορακια δεν πειραζει.:)

Όλα καλά, όλα ανθηρά δηλαδή με τα δυο αντράκια!:D
Τις κροκέτες για μωρά, για αρχή δοκίμασε για λίγες μέρες να τις μουλιάζεις σε νερό ή γάλα (μόνο προσοχή, δεν θα αφήνεις ο,τι δεν έφαγαν για πολλές ώρες στο μπολ, γιατί υπάρχει περίπτωση να αναπτυχτούν μύκητες στη νοτισμένη τροφή),μέχρι να τη συνηθίσουν.
Ειδικά για το μαυράκι, θα σου πρότεινα να του πάρεις κονσερβούλες σε μορφή mousse. Νομίζω θα είναι δέλεαρ για να τρώει λίγο παραπάνω ώστε να δυναμώσει.:strong:
Για το γάλα τώρα, άλλα κάνουν διάρροια, άλλα όχι. Τη δική μου λ.χ. ουδέποτε την πείραξε -και μάλιστα γάλα που "έκλεβε"
από τη δική μου κούπα. :P

Ευχαριστω πολυ και σενα Αλεξανδρα μου για τις συμβουλες που μου εδωσες.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back