Μωρό...

Αρχική Δημοσίευση από みことftw;476484:
Eσυ εισαι που πηρες ενα απο τα τρια πανθηρακια της αγγελιας? :happy: Τους miles, joker και λιχουδη? ;)
αν ειναι αυτος ειναι πολυ τυχερος..ειναι κουκλακια..εχω μπει σε τεραστιο πειρασμο αλλα εχε χαρη:P
Ναι! :)

(πλέον μόνο ο Joker είναι διαθέσιμος! :up:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα και απο μένα, και να σου ζήσει.

Κάθε γατάκι είναι διαφορετικό, αλλιώς θα είχε βγεί manual!!;)
Το πόσο θα πάρει εξαρτάται, το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλει υπομονή, υπομονή, και.... υπομονή.

Μην το πιέζεις να έρθει και μην το στριμώχνεις. Θα έρθει αυτό όποτε είναι έτοιμο. Αυτην την στιγμή σας περνάει απο ΤΕΣΤ. Σας εξερευνεί, σας μαθαίνει, εσάς και το σπίτι, τις οσμές, το περιβάλλον. Δώστου χρόνο... και θα έρθει μόνο του, όταν είναι έτοιμο.

Το ότι φωνάζει είναι επίσης λογικό, αποκόπηκε απο μια ομάδα, είναι σε νέο περιβάλλον, και φοβάται.
Κάνε του στο μέρος που κρύβετε μια φωλίτσα, δηλ απλά βάλε κάτι μάλλινο, ένα πουλόβερ, κάτι. Εκεί κοντά βάλτου και το μπολάκι με το φαγητό. (αν φοβάται να έρθει στην κουζίνα...)

Σιγά σιγά θα προσαρμοστεί. Αν θέλεις ρίξε και μια ματιά στα άρθρα.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γεια σας και παλι..
καταρχην ακομα δεν καθετε να το χαιδεψω οποτε δε θελω να το τρομοκαρτισο και αλλο με μεταφορεσ(να το απο σε γιατρο)2μηνων ειναι δηλαδη αν το απω στο 3ο πειραζει??
στα ευχαριστα τωρα κοβει βολτεσ σε ολοτ οσπιτι πλεον και παιζει συνεχεια δυστιχοσ δεν εχο οσο χρονο θα θελα αλλα και μονοσ του με μπαλακια και λοιπα δειχνει χαρουμενοσ...μη παρεκσηγηθω πεζουμε 3-4 ορεσ τουλαχιστον με ξεθεονει,απλα στεναχοριεμε που δε καθετε στην αγκαλια μου..
ερωτηση τωρα..παιδια τρει μια σχεδον κονσερβα τη μερα..και θελει κιαλο ποσο πρεπει να του δινο κ ποσεσ φορεσ?η ξηρη τροφη ειναι καλυτερη μηποσ να του δινα??
αυτα..φιλια απο το precius να ξαναβαφτηστικε

δεν ξερω ποσες κονσερβες πρεπει να τρωει, αλλα καλυτερα να του δινεις μιας καλης ποιοτητας ξηρη τροφη, και να του βαζεις οση ποσοτητα θελει, γιατι ειναι μικρο..οχι τροφη απο σουπερμαρκετ, προτιμησε καποια απο της royal canin, hills, κτλ..

δεν ξερω ποσες κονσερβες πρεπει να τρωει, αλλα καλυτερα να του δινεις μιας καλης ποιοτητας ξηρη τροφη, και να του βαζεις οση ποσοτητα θελει, γιατι ειναι μικρο..οχι τροφη απο σουπερμαρκετ, προτιμησε καποια απο της royal canin, hills, κτλ..

επισησ δικα μασ φαγητα..κοτοπουλο και λοιπα κανει?

σε μονιμη βαση οχι! μονο για λιχουδια..και πολυ προσεκτικα, γιατι πολλα επιπροσθετα που βαζουμε στα μαγειρευτα κρεατικα, δεν κανουν για γατες...αν θες βρασε σκετο κοτοπουλο ή με λιγο ρυζι..αλλα σου λεω, δεν θα την καλυπτει μονο το κοτοπουλο, θα θελει κι αλλα θρεπτικα, οποτε μια καλη ξηρη τροφη για μικρα γατακια θα σε καλυπτει:)

Ναι, θα σου έλεγα και εγώ μια καλή ξηρή είναι ότι πρέπει, και νερό φυσικά. Θα είναι πιο ακριβή, απο τις κοινές, αλλά θα τραφεί σωστά, θα δίνεις λιγότερη ποσότητα, γιατί είναι υψηλής ενέργειας, και όχι μόνο λίπη, κι υδατάνθρακες που δεν θα το κρατάει καθόλου, και θα πεινάει συνέχεια. Και μακροπρόθεσμα, μια καλή τροφή, θα σε γλυτώσει απο τις συχνές επισκέψεις στον Κτηνίατρο, για τα προβλήματα που θα σου παρουσιαστούν, δόντια, νεφρά κλπ κλπ, απο τις χάλια τροφές....

Όσο για τον Κτηνίατρο, δεν υπάρχει λόγος ακόμα... μπορείς να περιμένεις, να ηρεμήσει, μην το φρικάρεις, και με την γατοφόρο, και το ταξίδι στον γιατρό περισσότερο.:)

και εγω θα σου ελεγα καλης ποιοτητας ξηρη τροφη..η κονσερβα δεν κανει καλο..εγω στα δικα μου δινω 2-3 το πολυ τον μηνα και αυτο οχι περισσοτερες απο 1 την βδομαδα..επισης επειδη και εμεις πηραμε πριν 4 μερες γατακι του δινουμε την royal canin και ξετρελενεται..δεν μετραμε ποσοτητα γιατι μας ειπε ο γιατρος οτι πρεπει να τρωει οσο θελει επειδη ειναι μωρο..στον γιατρο καλο θα ηταν να το πας οταν θα ειναι ηρεμο..

εγώ θα σου έλεγα κροκέτες kitten Hill's, Purina pro plan, Royal κτλ και λίγη κονσέρβα για μεζέ....μέχρι να γίνει 1 έτους πρέπει να τρώει όσο θέλει...από άμμο σου προτείνω Biokats πράσινη-είναι λίγο ακριβή αλλά αξίζει πιστεύω...έχει ψύλλους;...καλό θα ήταν να πας σε έναν κτηνίατρο πάντως σχετικά σύντομα...όταν ηρεμήσει λίγο...πάντως αποπαρασίτωση πρέπει να κάνεις...πάρε ένα τηλ. κάποιον vet......
(biokats=7+ τα 10kg)

η biokats για την δουλεια που κανει ειναι παμφθηνη:Pοσο για τους ψυλλους εχει δεν εχει καλο ειναι να γινει αποπαρασιτωση αφου ειναι απο τον δρομο..εμεις του καναμε με σπρευ αλλα ειναι μαρτυριο..καλυτερα μια αμπουλα αφου ειναι φοβισμενο και ξεμπερδευεις..

η biokats για την δουλεια που κανει ειναι παμφθηνη:Pοσο για τους ψυλλους εχει δεν εχει καλο ειναι να γινει αποπαρασιτωση αφου ειναι απο τον δρομο..εμεις του καναμε με σπρευ αλλα ειναι μαρτυριο..καλυτερα μια αμπουλα αφου ειναι φοβισμενο και ξεμπερδευεις..
Νομίζω ότι ακόμη και οι μικρότερες αμπούλες είναι για γατάκια που είναι κοντά στα 3kg, και αυτό ακόμη είναι μια σταλιά! :/:

Είναι καλύτερο σε αυτή την περίπτωση το σπρέυ (Frontline):
σε σχετικά ανοιχτό χώρο (γιατί μυρίζει τα πρώτα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί) ένας έχει σβερκώσει (με το μαλακό) το γατάκι και ο αλλος φορώντας πλαστικά γάντια ψεκάζει πρώτα σε αυτά και μετά αλοίφει το γατάκι...μέχρι να γίνει punk :lol:, σε όλο το σώμα και τα πόδια (με έμφαση σε ουρά, βάση της ουράς, λαιμό όπου και συνηθίζουν να πηγαίνουν οι ψύλλοι)!

Βέβαια για όλα αυτά, η συμβουλή ενός γιατρού σίγουρα χρειάζεται.

Νομίζω ότι ακόμη και οι μικρότερες αμπούλες είναι για γατάκια που είναι κοντά στα 3kg, και αυτό ακόμη είναι μια σταλιά! :/:

Είναι καλύτερο σε αυτή την περίπτωση το σπρέυ (Frontline):
σε σχετικά ανοιχτό χώρο (γιατί μυρίζει τα πρώτα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί) ένας έχει σβερκώσει (με το μαλακό) το γατάκι και ο αλλος φορώντας πλαστικά γάντια ψεκάζει πρώτα σε αυτά και μετά αλοίφει το γατάκι...μέχρι να γίνει punk :lol:, σε όλο το σώμα και τα πόδια (με έμφαση σε ουρά, βάση της ουράς, λαιμό όπου και συνηθίζουν να πηγαίνουν οι ψύλλοι)!

Βέβαια για όλα αυτά, η συμβουλή ενός γιατρού σίγουρα χρειάζεται.

Συμφωνω και εγω για το σπρει frontline,γι'αυτη την ηλικια.Για τις αμπουλες ξερω πως ειναι απο 7-8 μηνων και πανω,οπως και το χαπι για τα σκουληκια,δεν το δινουμε σε μικρουλια:)

οπως τα λεει η Μ81 ειναι και ακομα και με το σπρευ προσοχη στην ποσοτητα και πως θα το κανεις... Προχθες εκανε ενα αδεσποτακι μια κοπελα , εκεινο το εγλυψε και επαθε δηλητηριαση:( ...ευτυχως το προλαβε νωρις

:hmm::hmm::hmm:εμεις πηγαμε σημερα στον γιατρο ειμαστε 4 μηνων και ο γιατρος μας εβαλε αμπουλα..

Και εγώ στον μικρό μου που είναι 2 μηνών αμπούλα του βάλαμε και του δώσαμε και χάπι milbemax για γατάκια.:)
Το σπρέυ το φοβάμαι λίγο.;);)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back