Gloriana
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είχε δύσκολη γέννα αλλά νομίζω δεν ήταν η πρώτη της. Τη βοηθήσαμε να γεννήσει και μας ήθελε δίπλα της. Βάλαμε μια κούτα με μαξιλάρι δίπλα της, αλλά κατά τη μετακίνηση έδειξε να φοβήθηκε και μετέφερε τα μωρά της σε μια απόμερη γωνία καλά φυλαγμένη του κήπου, στο τσιμέντο όμως.
Βάλαμε την κούτα δίπλα της. Δυο μωρά της τα άφησε μέσα στην κούτα και τα άλλα τα είχε μαζί της και θήλαζαν. Μετά από μερικές ώρες αποφασίσαμε να τα τοποθετήσουμε κοντά της και βρήκαν και αυτά στοργή στην κοιλιά της.
Έχει νυχτώσει. Την αφήσαμε μόνη. Έδειχνε καλά και ευδιάθετη.
Τώρα τι πρέπει να κάνουμε? Μας είπαν ότι χρειάζεται εκτός από την ξηρά τροφή που της δίνουμε ΚΑΙ γάλα. Αληθεύει?
Χρειαζόμαστε επειγόντως βοήθεια και οδηγίες ώστε να διευκολύνουμε την αγαπημένη μας Ηλέκτρα!

Please help!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drusilia
Διάσημο μέλος
νομίζω αρκεί να τρώει καλά...
Το γάλα έχω την αίσθηση οτι δεν θα της προσφέρει κάτι, μπορεί και να την πειράξει στο στομάχι καθώς πολλές γάτες έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
Συνήθως οι γάτες ειναι πολύ καλές μαμάδες, οπότε μην ανησυχείς, θα φροντίσει καλά τα μικρά. Αλλά έχετε και το νου σας αν ειναι ολα ΟΚ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Gloriana
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είναι φοβερό, είχα πολλές γάτες και εντός σπιτιού αλλά και εκτός αλλά είναι η πρώτη φορά που μια γάτα που φιλοξενώ γεννάει.
Είναι απίστευτο πόση αγωνία νιώθω γι' αυτήν και τα γατάκια της...
drusilia
Διάσημο μέλος
Μετά καθόταν με τα μικρά αρκετή ώρα αλλά τα άφηνε και μόνα τους για να πάει καμιά βολτίτσα, φαγητό κλπ.
Απλά έχε υπόψιν οτι καμιά φορά μπορεί κάποια μικρά να γεννηθούν προβληματικά και να πεθάνουν σύντομα ή να τα εγκαταλείψει η γάτα. Ή, πιο σπάνια θα έλεγα, η γάτα να μην έχει εμπειρία και να τα παρατήσει. Αλλά στη γενική περίπτωση οι γάτες ξέρουν τι κάνουν. Και αμα λες οτι ολα τα έχει μαζί και τρώνε κανονικά φαίνονται ολα ΟΚ.
Βέβαια είσαι κι εσύ εκεί τριγύρω σαν φύλακας άγγελος αν χρειαστεί κάτι, που δεν νομίζω. Μην ανησυχείς και ρίχνε μια ματιά απλά που και που.
Gloriana
Εκκολαπτόμενο μέλος
marigo173
Δραστήριο μέλος
Σε γενικές γραμμές τις πρώτες 1-2 εβδομάδες δεν πρέπει να πλησιάζετε ιδιαίτερα τα μωρά, άλλωστε πριν τις 10-12 μέρες που αρχίζουν να έχουν μια επαφή με το περιβάλλον, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος. Πρέπει όμως να φροντίζετε ιδιαίτερα τη μαμά, εκτός από τη διατροφή καλό θα ήταν να της βάλετε και μία αμπούλα για τους ψύλλους (αυτό θα προστατεύσει και τα μωρά) και γενικά πρέπει να έχετε το νου σας. Υπάρχει πχ ο κίνδυνος να πάθει μαστίτιδα (θα δείχνει να πονάει, δεν θα αφήνει τα μωρά να θηλάσουν και ο άρρωστος μαστός θα πετρώσει και θα μελανιάσει), αν -ο μη γένοιτο- συμβεί κάτι τέτοιο, ΒΟΥΡ στον κτηνίατρο! (Με συγχωρείς για την κινδυνολογία αλλά είναι καλύτερα να ξέρεις να αναγνωρίζεις κάποια πράγματα παρά να τρέχεις μετά..)
Τα γατάκια τώρα, θα τα φροντίζει η μαμά τους κυρίως αλλά έλεγξε τα για ψύλλους, αν έχουνε, μπορείς να τα καθαρίσεις με το ειδικό σπρέυ (frontline). Στις 2,4 και 6 εβδομάδες θα πρέπει να τους δώσετε και μία πάστα για τα παράσιτα του εντέρου (banmith) και όταν με το καλό φτάσουν 45 ημερών να τους κάνετε τα πρώτα τους εμβόλια. Όταν ανοίξουν τα ματάκια τους και αρχίσουν να μετακινούνται λίγο, καλό θα ήταν (αν σας αφήνει η μαμά) να τα παίρνετε για λίγη ώρα τη μέρα αγκαλιά και να τα χαϊδεύτε για να συνηθίσουν από νωρίς την ανθρώπινη παρουσία και να κοινωνικοποιηθούν καλύτερα.
Τέλος το καλύτερο που θα μπορούσατε να κάνετε για την Ηλέκτρα σας είναι όταν με το καλό απογαλακτιστούν τα μωρά να τη στειρώσετε για να μην ταλαιπωρείται με συνεχείς εγκυμοσύνες και γέννες.
Πολλά συγχαρητήρια για την απόφασή σας να την υιοθετήσετε! Όλα να πάνε κατ' ευχήν εύχομαι!

Gloriana
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ευχαριστώ για τις οδηγίες.
Άσε έχασα και τον ύπνο μου. Ξενυχτισμένη χτες, παρ'όλα αυτά σήμερα ξύπνησα πολύ νωρίς γιατί είχα την έγγνοια τους.
Τα γατάκια τελικά είναι 6, απίστευτο! Η μαμά δείχνει πολύ ήρεμη και υγιής. Μόλις με είδε σηκώθηκε για να με χαιρετήσει και να φάει και έτσι που την κοίταξα μου φαινόταν μια χαρά, φτου, φτου, φτου.
Όπως και τα γατέλια. Ρε παιδιά είναι απίστευτα μικρά. Έκανε 5 σκούρα και ένα ανοιχτόχρωμο.
Θα πάρω την αμπούλα για τους ψύλλους αύριο.
Της δίνω whiskas τροφή και της αρέσει πολύ. Έχει κανονικό βάρος τώρα πια, παρότι μου ήρθε σκελετός!
Δείτε την οικογένεια:
Gloriana
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έχουμε ήδη κανονίσει με τον φιλοζωικό για στείρωση μόλις μεγαλώσουν τα γατέλια. Θέλαμε πιο νωρίς, απλά μας πρόλαβε η σουρτούκο!
drusilia
Διάσημο μέλος
Καταπληκτική γατοοικογένεια!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Gloriana
Εκκολαπτόμενο μέλος

marigo173
Δραστήριο μέλος
Μ' αφού τρώει whiskas πάρε τώρα whiskas junior και δίνε της, είναι καλύτερα
Gloriana
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τα έχει ρε πεντακάθαρα! Με συγκίνησε! Μοσχομυρίζει και η ίδια. Φοβερή γάτα!
anabou
Διάσημο μέλος
. Να σας ζήσουν τα γατάκια είναι πανέμορφα. Αφού η γάτα είναι τόσο καλή μαμά δεν έχετε να ανησυχείτε για τίποτα. Μπόλικο φαγάκι χρειάζεται και πολύ αγάπη 
Gloriana
Εκκολαπτόμενο μέλος
Vana Balafa
Δραστήριο μέλος
Λογικό να πίνει πολύ νερό, εφόσον τρώει ξηρή τροφή, και όπως είπες τρώει και πολύ!!
το έχει ανάγκη τώρα με 6 ψιψινέλια να την βυζαίνουν!!!
Μια χαρούλα φαίνονται γατέλια και μαμα!!!!!
Gloriana
Εκκολαπτόμενο μέλος
Vana Balafa
Δραστήριο μέλος
και τα φροντίζει και τρώνε όσο πρέπει και δεν κλαίνε...
ναι, και η δικιά μου η Μπλάκυ ζυμώνει στο πάτωμα μερικές φορές, δεν έχει πολύ πλάκα????
διάβασα και αυτό που είπες για την αμπούλα, ρώτα καλύτερα αν πρέπει να της την βάλεις
τώρα που έχει γεννήσει και τα μωρά περπατάνε πάνω της και ίσως γλύφουν κιόλας!!!!!!! ισως πρέπει να περιμένεις λίγο....αλλά ρώτα!
Gloriana
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αυτό ρε συ με τα ζυμαράκια στο πάτωμα είναι φοβερό! Ακόμα και όταν τρώει ζυμαράκια κάνει!
Της έβαλα μια κούτα στη γωνία της με ένα ρουχαλάκι μέσα και μπήκε εκεί μέσα με τα μωρά και είναι βασίλισσα τώρα!
Vana Balafa
Δραστήριο μέλος
Φαίνεται όλα οκ......
έχεις και άλλά γατάκια????
Gloriana
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ωραιότατα, όπως σου είπαν, ησυχία, αγάπη και φαγάκι/νεράκι χρειάζεται τώρα......
Φαίνεται όλα οκ......
έχεις και άλλά γατάκια????
Στο παρελθόν ήμουν γατομαμά πολλών γατιών. Έχω γράψει το... ιστορικό μου στο τόπικ των νέων μελών. Απλά μετά από απανωτούς θανάτους γατιών μου και επειδή λείπω όλη μέρα από το σπίτι αποφάσισα να μην πάρω άλλο ζωντανό (τα τελευταία 5 χρόνια).
Παιδιά ο θάνατος και ο αποχωρισμός από ένα γατί είναι σα να χάνεις έναν άνθρωπο!
Η Ηλέκτρα όμως μου έκλεψε την καρδιά με το χαρακτήρα της, ζει στην αυλή και έτσι όλα καλά. Ήδη φίλοι και γνωστοί εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για τα μωρά και ελπίζω μόλις μεγαλώσουν λιγάκι να χαρίσω μερικά και τα υπόλοιπα να τα κρατήσω, αφού μόλις κάνω στείρωση στη μαμά δεν θα υπάρχει πρόβλημα.
Είναι κληρονομικό μας με τα ζώα. Η θεία μου είναι η μεγαλύτερη ζωντανο-γιατρεύτα του κόσμου. Πρόσφατα έσωσε ένα σκυλάκι που γεννήθηκε άρρωστο και όλοι οι κτηνίατροι έλεγαν ότι η ευθανασία θα το έσωζε. Μιλάμε η γυναίκα σε 6 μήνες το έκανε το ζωντανό να πετάει! Άλλο πράμα! Τη βλέπει ζωντανό στο δρόμο και τις κάνει χαρές! Τέτοιο πράμα δεν έχω ξαναδεί.
Να φανταστείς η Ηλέκτρα γέννησε αφού απαιτούσε από τη μάνα μου να τη χαϊδεύει συνεχώς! Μπροστά της γέννησε!
Πρόσφατα πιάσαμε στα πράσα έναν 80χρονο γείτονα που μας δηλητηρίαζε τα ζώα με φόλα. Τον φοβερίσαμε και ελπίζουμε να μην συνεχίσει, αν πάντως πάθει κάτι η Ηλέκτρα μπορεί και να γίνω δολοφόνος. Ελπίζω ότι πήρε το μάθημα του μετά την απειλή μηνύσεως και δημόσιου ξεφτυλίσματος. Τον έσωσε η ηλικία του. Εγώ πάντως μπορώ να τον λυντσάρω άνετα! Λόγω τιμής.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool