Μόλις παρέλαβα τη γάτα της Όλγας

Ελίνα , εμείς στειρώσαμε τους γάτους μας 9 μηνών . Νομίζω το ίδιο υσχύει και για τα θηλυκά . :D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ελίνα και εγώ θα έλεγα όχι στην ένεση. Πολλές παρενέργειες. Και για τη στείρωση και ο δικός μας γιατρός είπε μετά τους 6 μήνες, αλλά θα κάνουμε λίγο υπομονή κανα δίμηνο ακόμα να πάνε τουλάχιστον 8.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βασικά οι θηλυκές αν δεν βγαίνουν έξω δεν καταλαβαίνω γιατί να είναι τόσο επιτακτική η ανάγκη στείρωσης τους τόσο άμεσα. Δεν ψεκάζουν δλδ όπως οι αρσενικοί. Το μόνο "κακό" είναι οτι ουρλιάζουν τη νυχτα όταν έχουν οίστρο αλλά αυτό αντέχεται χαλαρά. Εδώ τη Ζαν δεν την έχουμε στειρώσει ακόμα και είναι 12 ετών και ποτε δεν έκανε γατάκια εκτός απο μια φορά που θέλαμε εμείς να βιώσει και αυτή την εμπειρία (δεν υπονοώ οτι δεν είναι απαραίτητη η στείρωση σε ένα ζώο, όταν η Ζαν ήταν νέα δεν γνωρίζαμε και πολλα και στείρωση στα γεράματα δεν νομίζω οτι έχει κάποια χρησιμότητα, απλά το λέω γιατί δεν καταλαβαίνω γιατί βιάζεστε τόσο).

ειναι απιστευτο αλλα η γατα ενος φιλου μου που ειναι θηλυκια ψεκαζε κανονικοτατα και γιαυτο της εκανε στειρωση... το εχετε ξαναακουσει αυτο???

Οι θηλυκές υποφέρουν αν δεν είναι στειρωμένες . Συσσωρεύεται αίμα στις θηλές και πονάνε .. Είναι κρίμα :(

ειναι απιστευτο αλλα η γατα ενος φιλου μου που ειναι θηλυκια ψεκαζε κανονικοτατα και γιαυτο της εκανε στειρωση... το εχετε ξαναακουσει αυτο???
Οχι το έχω δει να συμβαίνει με τη Ρόζα μια γάτα που είχαμε παλιά.
Εντομεταξύ είχα πάρει κάτι βιβλιοθήκες από το Hartomania τις οποίες ψέκασε. Ακόμα έχουν πάνω τα αποτυπώματα!:lol:

Και η Νταίζη ψέκαζε όσο ήταν αστείρωτη κ έκανε τσίσα της σε άλλα σημεία εκτός τουαλέτας, φώναζε συνεχώς κ τριβόταν πάνω μας κ στα πατώματα, φαινόταν να υποφέρει πολύ.

Παιδιά τι να κάνω να την στειρώσω απο τώρα είναι 6 μηνων, η κατάσταση είναι ανυπόφορη. φωνάζει ολη μέρα και όλη νύχτα.Την λυπάμαι γιατί υποφέρει και δεν μπορεί να ησυχάσει.Εκτός αυτού κανά δυο φορές τα έκανε στο σαλόνι.

Ο γιατρός μου μου είπε ότι καλο θα ήταν να περιμένουμε να κλείσει χρόνο, οπου θα έχουν αναπτυχθεί η μήτρα και ωοθήκες και μετα να κανει την επέμβαση. Αλλα μου φαίνεται υπερβολικό για χρόνο.

ο χρονος ειναι οντως υπερβολικος,αλλα νομιζω οτι θα ηρεμησει οταν περασει η εποχη τους και νομιζω οτι τελειωνει τωρα.

https://www.mypetz.gr/posts/5252060/
και εδω https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=23019
Σχετικά με τον οίστρο στις θηλυκιές και μιλώντας από προσωπική εμπειρία, εκείνο που έχω παρατηρήσει είναι το εξής: Οταν πρωτοεμφανιστεί ο οίστρος εάν δε μείνει έγκυος η γάτα, ξαναέχει οίστρο μετά απο 1 μήνα περίπου. Όσο παραμένει χωρίς στείρωση και δεν μένει έγκυος οι κύκλοι των οίστρων μικραίνουν και διαρκούν περισσότερο. Ετσι καταντάει να είναι σχεδόν μόνιμα σε αυτή την κατάσταση.
Γνωρίζω τέτοια περίπτωση. Μια θηλυκιά γατούλα που την έχουν 6 χρόνια και είναι διαρκώς σε οίστρο. Υποφέρει το καημένο και 99% έχει κάνει πυομήτρα. (Και εγώ και άλλοι προσπαθούμε να την πείσουμε να τη στειρώσει...αλλα...:down: )

οι πιο πολλοι συμφωνουν απ'οσο ξερω στους 6 μηνες.αφου τη βλεπεις οτι υποφερει κιολας,νομιζω οτι πρεπει να τη στιερωσεις.

εγω το ενα απο τα θηλυκα το στειρωσα 6 μηνων και εχει γινει τερας,ειναι πιο μεγαλο και απο τα αρσενικα μου!!

P1040170-1.jpg

πολυ κουκλα!!!

ναι,τι ομορφουλα που ειναι:P

τι κουκλα είναι αυτή...Έχει πανέμορφη φατσούλα!! (Είναι βεβαια και λίγο τεράστια!):)

ειναι τεραστια και να φανταστειτε οτι την βρηκα μες την βροχη οταν ηταν4 μηνων,μια σταλιτσα, ετοιμοθανατη,ξαπλα,χτυπημενη και ισα ισα που νιαουριζε,ουτε να κουνηθει μπορουσε.

χιχι και εγω νομιζα οτι ειναι αρσενικο οταν το δα στη φοτο με ολους τουσ αλλους γατους.Ειναι φατσουλα:)

Δηλαδή αν ήταν αρσενικό , πώς θα ήταν ; :hmm:

χιχι και εγω νομιζα οτι ειναι αρσενικο οταν το δα στη φοτο με ολους τουσ αλλους γατους.Ειναι φατσουλα:)

Νομίζω πως τα τρίχρωμα είναι πάντα θηλυκά, για γενετικούς λόγους.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back