Μόλις στείρωσα τη Ζουλού μου

mriag

Νεοφερμένο μέλος

Η mriag αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 40 μηνύματα.
Γεια σας, έχω πολύ καιρό να ποστάρω στο φόρουμ, τρεχάματα. Μόλις χθες στείρωσα το Ζουλουδάκι μου το οποίο και πήγα και το πήρα σήμερα το πρωί και η καημενούλα μου είναι χάλια...
Μόλις πήγα στον κτηνίατρο και μου την έφερε στο κλουβάκι της δεν το πίστεψα που μόλις της μίλησα με πλησίασε και τη χάιδεψα ενώ τον γιατρό και τον βοηθό του με το που πήγαιναν να την ακουμπήσουν έβγαζε κάτι κραυγές καθόλου φιλικές. Της πήρα μια καλή κονσέρβα της royal canin για τις πρώτες μέρες που θα είναι κάπως, πήγε να φάει αλλά απλά έγλυψε λίγο. Τώρα κάθεται στην αγαπημένη της θέση πίσω απ τον καναπέ που έχει ήλιο τέτοια ώρα.
Νόμιζα ότι είχε περάσει οίστρο αλλά ο γιατρός με διέψευσε... Δεν ήταν λέει ιδιαίτερα αναπτυγμένα τα γεννητικά της όργανα. Βλακεία μου, αλλά είμαι άσχετη από γάτες, πρώτη φορά έχω. Επειδή την έσωσα απ το δρόμο δεν ξέρω πόσο ακριβώς είναι. Ξεγελάστηκα με κάποια συμπεριφορά της και θεώρησα ότι θα έχει ήδη ζευγαρώσει. Για να αποφύγω λοιπόν κι άλλα αδέσποτα μωρά γατιά έσπευσα στον κτηνίατρο.
Ποτέ δεν περίμενα να έχω γάτα, πάντα με σκυλιά ήμουνα. Είναι όμως απίστευτα ζώα και με έχει εκπλήξει πολύ ευχάριστα το γεγονός ότι μου δείχνει αδυναμία. Τώρα για παράδειγμα με το που την έφερα σπίτι και της άνοιξα το κλουβάκι, πήγα στην κουζίνα να της βάλω να φάει και ήρθε να με βρει και να μου τριφτεί παρόλο που είναι έτσι χάλια, ακόμα ζαλισμένη απ τη νάρκωση.
Πότε θα συνέλθει κάπως;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα..και περαστικα σας..:)
Χτες το απογευμα στειρωθηκε;;; ε...λογικα σε ενα 24ωρο ειναι πολυ καλυτερα.Στα θηλυκα παντα η στειρωση πεφτει πιο βαρια.Αυριο..θα ειναιν ακομα καλυτερα.Εξαρταται και απο τον οργανισμο του καθε γατιου.Εμενα η πουπυ την επομενη μερα χοροπηδαγε σαν το κατσικι...υπαρχουν αλλα,που θελουν 2-3 μερες για να συνελθουν.Το βασικο ειναι να δειχνει φανερη βελτιωση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μόλις έκανε εμετό... τη στείρωσε χθες κατά τις 7 και κάτι... μήπως δεν έπρεπε να της βάλω να φάει;

Ναι...αστην λιγο να συνελθει..και κατα το βραδακι θα δεις αν θα το αποζητησει το φαγητο..της δινεις.Νερακι εχε της παντως.Κατα τα αλλα πως ειναι;; κινηται;;;

ναι την καημένη, κάνει βολτούλες αλλά είναι ζαλισμένη. Της έχω και νερό και φαγητό αν θελήσει. Απλα την αφήνω στην ησυχία της, τη χαϊδεύω αλλά δεν προσπαθώ να τη σηκώσω και να την ταλαιπωρώ

Καλα κανεις.:)Επισης φροντισε το σπιτι να ειναι ζεστο..και καθολου εξω ή σε ρευμα..:)

Σιδερένια!!!!:):):)

Σιδερένια!!!!:):):)

ευχές κι απο μας
κι όπως σου είπε η Πόυπυ
ασε το φαγάκι κι οταν θέλει τρώει
βασικά νεράκι φρέσκο να έχεις συνεχώς

Σας ευχαριστώ πολύ. Όσα μου λέτε τα έχω κάνει, κάτι έχω μάθει κι εγώ από γάτες. Έλειψα για μια ωρίτσα περίπου (έπρεπε να πάω και την σκύλα μου βόλτα) και ομολογουμένως η Ζουλουδένια μου είναι ακόμα καλύτερα. Με ακολουθεί όπου πάω η καημένη. Μα πόσο παρεξηγημένα είναι αυτά τα υπέροχα πλάσματα.

πήγε και στην άμμο της η καλή μου. Έχει συνέλθει σε σχέση με το μεσημέρι!!! Αύριο ελπίζω να είναι ακόμα καλύτερα

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Μπραβο...πολυ χαιρομαι!!!!:D
ΥΓ .Οπως τα λες...παρα πολυ παρεξηγημενα...

Κι από μένα ήταν παρεξηγημένα ζώα οι γάτες. Σαν φιλόζωη, ποτέ δεν ήθελα το κακό τους, αλλά έλεγα ότι ποτέ δεν θα αποκτήσω γάτα (μεγάλη κουβέντα μην πεις που λένε). Πριν από μερικά χρόνια, είχα βγάλει την Ίρμα (την σκύλα μου) βόλτα. Όπως περπατούσαμε, είδα μια γάτα να μη χαίρεται και πολύ που την είδε. Η Ίρμα ήταν φυσικά με λουρί. Ενώ την κρατούσα κοντά μου να μην την ενοχλήσει, η γάτα επιτέθηκε στην Ίρμα, η Ίρμα την απέφυγε και μετά η γάτα επιτέθηκε σε μένα! Με άρπαξε απ το πόδι, με καταγρατζούνισε και μου έχει αφήσει σημάδι απ τη δαγκωνιά της! Δεν έφταιγε το ζώο, την είχαν σε μια ταβέρνα, είχε γεννήσει και της είχαν πάει τα μωρά της μπροστά στο δρόμο. Το ένστικτό της ήταν να προστατέυσει τα μικρά της και έγινε ό,τι έγινε. Φώναξα τον ταβερνιάρη, είχα τέτοια νεύρα που του μίλησα πολύ άσχημα: Πώς είναι δυνατόν να μην την έχει και τη γάτα και τα μικρά σε ασφαλές μέρος και τέτοια. Μετά πήγα και έκανα αντιτετανικό στο νοσοκομείο.
Από τότε δεν ένιωθα άνετα με τις γάτες, δεν μπορούσα να προβλέψω πώς θα φερθούνε δλδ. Μέχρι που βρήκα τη Ζουλού σε αθλία κατάσταση στην άκρη του δρόμου και τελικά την υιοθέτησα (αν και στην αρχή δεν ήθελα). Με τη Ζουλού έχω πλέον εξοικειωθεί με όλες τις γάτες και έχω δει πόσο απλά υπέροχες είναι. Αν και αν με ρωτήσεις θα δηλώσω dog person

κι εγώ dog person ξεκίνησα
κι όλη μου τη ζωή είχα σκυλάκια
αλλά όταν γνώρισα τις πλανεύτρες και γοητευτικές αυτές κούκλες
έγινα "οπαδός" και "σκλάβα" τους παντοτινή
οι σκύλοι είναι οι πιστοί μου φίλοι
κι αυτές τα αφεντικά μου;);)

Περαστικα και απο εμας!!!:D

Περαστικουλια! Εμενα η Σελινα εκανε εμετο 3 ημερες μετα.Και την πρωτη μερα ειχε συνεχεια ταση προς εμετο και εβγαζε σαλακια.
Οι αναγουλες ειναι απο το φαρμακο της ναρκωσης..Οσοι εχετε κανει ναρκωση για χειρουργειο θα το εχετε νιωσει μολις ξυπνησατε..
Η γατουλα σου τα παει περιφημα!

Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας. Η αλήθεια είναι ότι ήδη έχει συνέλθει αρκετά, περπατάει πλέον χωρίς αστάθεια και μάλιστα επιταχύνει αν κάτι της κεντρισει το ενδιαφέρον της. Απλά δεν έχει φάει καθόλου και πρέπει να της δώσω και αντιβίωση...
Για 2.300 που ζυγίζει τα πάει πραγματικά περίφημα, είναι μωρό ακόμα και ομολογώ ότι νιώθω κάποιες τύψεις για αυτό που περνάει τώρα η καημενούλα μου

αμαν..2.300!!! πολυ μικρη καλε..:worry::worry:..γιατι τοσο νωρις;; τεσπα..ναι..κατι οπρεπει να φαει..και εχει περασει και ενα 24ωρο...δηλαδη..δεν εχει ορεξη;;

Γενικά η Ζουλού είναι μικρόσωμη γατούλα. Πριν από 2 εβδομάδες είχε τα σημάδια του οίστρου, κι επειδή της αρέσει να βγαίνει και έξω καμιά βόλτα, πήγα και ρώτησα τον κτηνίατρο αν μπορώ και είναι σωστό να τη στειρώσω από τόσο μικρή. Φοβόμουνα ότι ήδη θα ήταν έγκυος και δεν ήθελα ποτέ να είμαι η αιτία να μείνουν τα γατιά της Ζουλού αδέσποτα, αλλά ούτε κι εγώ με άλλα πόσα γατιά.
Όπως σας είπα βέβαια δεν είχα ποτέ εμπειρία με γάτες και ο κτηνίατρος μου είπε ότι μπορεί λέει και να μην είχε οίστρο (μετά τη στείρωση). Αλλά του περιέγραψα και τα σημάδια που είδα εγώ, με έβλεπε και νιαούριζε όπως ποτέ, όποτε τη χάιδευα σήκωνε ουρά και τριβόταν ασταμάτητα. Τι να πω, μπορεί να βιάστηκα, αλλά τρόμαξα μην έχει ζευγαρώσει ήδη.

Πάντως σήμερα είναι πολύ καλά. Ψιλοέφαγε και ήρθε να με ξυπνήσει με γουργουριτά. Της έβαλα μια κονσέρβα της royal canin, την καταέγλειψε και το κρέας δεν το πολυακούμπησε... Λέτε να μην της αρέσει; Τι να κάνω για να φάει; Και την κονσέρβα αν την πολυαφήσεις στο πιάτο γίνεται άχρηστη.
Και επίσης, δυσκολεύομαι πάρα πολύ με την αντιβίωση. Είναι σε μορφή κρέμας (σαν ένεση) και δεν κάθεται με τίποτα. Στο τέλος βάζω τη δόση της στο δάχτυλό μου και το βάζω στο στόμα της..Υπάρχει κανένα κόλπο;

Γενικά η Ζουλού είναι μικρόσωμη γατούλα. Πριν από 2 εβδομάδες είχε τα σημάδια του οίστρου, κι επειδή της αρέσει να βγαίνει και έξω καμιά βόλτα, πήγα και ρώτησα τον κτηνίατρο αν μπορώ και είναι σωστό να τη στειρώσω από τόσο μικρή. Φοβόμουνα ότι ήδη θα ήταν έγκυος και δεν ήθελα ποτέ να είμαι η αιτία να μείνουν τα γατιά της Ζουλού αδέσποτα, αλλά ούτε κι εγώ με άλλα πόσα γατιά.
Όπως σας είπα βέβαια δεν είχα ποτέ εμπειρία με γάτες και ο κτηνίατρος μου είπε ότι μπορεί λέει και να μην είχε οίστρο (μετά τη στείρωση). Αλλά του περιέγραψα και τα σημάδια που είδα εγώ, με έβλεπε και νιαούριζε όπως ποτέ, όποτε τη χάιδευα σήκωνε ουρά και τριβόταν ασταμάτητα. Τι να πω, μπορεί να βιάστηκα, αλλά τρόμαξα μην έχει ζευγαρώσει ήδη.

Πάντως σήμερα είναι πολύ καλά. Ψιλοέφαγε και ήρθε να με ξυπνήσει με γουργουριτά. Της έβαλα μια κονσέρβα της royal canin, την καταέγλειψε και το κρέας δεν το πολυακούμπησε... Λέτε να μην της αρέσει; Τι να κάνω για να φάει; Και την κονσέρβα αν την πολυαφήσεις στο πιάτο γίνεται άχρηστη.
Και επίσης, δυσκολεύομαι πάρα πολύ με την αντιβίωση. Είναι σε μορφή κρέμας (σαν ένεση) και δεν κάθεται με τίποτα. Στο τέλος βάζω τη δόση της στο δάχτυλό μου και το βάζω στο στόμα της..Υπάρχει κανένα κόλπο;
την αντιβιωση αφου ειναι σε μορφη κρεμας,βαλτης την στο στομα γυρω γυρω ή στο ποδαρακι πανω.Οι γατες δεν γουστραρουν να ειναι λερωμενες και γλειφονται για να καθαριστουνε.Ετσι θα φαει και την κρεμα..
Για το φαι μην την πολυπιεζεις.Προσωπικα οσα γατια εχω ταισει με ρουαλ κανιν,αρεσε σε ολα. Δοκιμασε ομως κροκετες.Μπορει να της αρεσουν πιο πολυ..

Τελικά την κονσέρβα την άφησε, την ξηρά τροφή την έφαγε! Γενικά είναι πολύ καλά, τρέχει από δω κι από κει, γουργουρίζει, τρίβεται. Απλά δεν ξέρω αν κάνει να την αφήσω να βγει έξω, 3 μέρες μετά την επέμβαση (Παρασκευή τη στείρωσα). Της κακοφαίνεται που την έχω μόνο μέσα, γιατί πριν έκανε και τις βόλτες της και γύριζε μετά πίσω.
Την αντιβίωση της την πασαλείβω στο μουσούδι και ό,τι μένει στο πόδι, διαφορετικά δεν γίνεται τίποτα... Ελπίζω να την τρώει...

Μπραβο!!!Πολυ χαρηκα που ειναι καλυτερα η Ζουλου!!!:D:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back