Μόνος... στο σπίτι (μοναχικές διακοπές για γατούλη)

Χωριστές διακοπές

καλησπέρα σε όλους! Λοιπόν... ξέρω ότι το θέμα αυτό είναι πολυσυζητημένο αλλά επειδή κάθε γατούλα είναι διαφορετική θέλω τη γνώμη σας. Την Παρασκευή φεύγω διακοπές και δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα να πάρω το γατούλι μου μαζί μου:( για δύο βασικούς λόγους 1- το ταξίδι θα γίνει με μηχανή 2- θα είμαι φιλοξενούμενη σε σπίτι με σκύλο.
Οι επιλογές είναι δύο. Να μείνει μόνη στο σπίτι και να έρχεται να την ταίζει έμπιστο άτομο ανά δύο μέρες ή να την πάρει σπίτι της και να την φροντίζει εκεί. Το θέμα είναι ότι η Μουρίτσα είναι υπερβολικά προσηλωμένη πάνω μου. Φοβάμαι ότι η αλλάγη περιβάλλοντος και του προσώπου που τη φροντίζει θα την ταράξει πολυ. Από την άλλη δεν ξέρω αν είναι ασφαλές να μείνει ολομόναχη σπίτι με τέτοιο καύσωνα!
Αχ! Είμαι πολύ προβληματισμένη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλησπέρα σε όλους! Λοιπόν... ξέρω ότι το θέμα αυτό είναι πολυσυζητημένο αλλά επειδή κάθε γατούλα είναι διαφορετική θέλω τη γνώμη σας. Την Παρασκευή φεύγω διακοπές και δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα να πάρω το γατούλι μου μαζί μου:( για δύο βασικούς λόγους 1- το ταξίδι θα γίνει με μηχανή 2- θα είμαι φιλοξενούμενη σε σπίτι με σκύλο.
Οι επιλογές είναι δύο. Να μείνει μόνη στο σπίτι και να έρχεται να την ταίζει έμπιστο άτομο ανά δύο μέρες ή να την πάρει σπίτι της και να την φροντίζει εκεί. Το θέμα είναι ότι η Μουρίτσα είναι υπερβολικά προσηλωμένη πάνω μου. Φοβάμαι ότι η αλλάγη περιβάλλοντος και του προσώπου που τη φροντίζει θα την ταράξει πολυ. Από την άλλη δεν ξέρω αν είναι ασφαλές να μείνει ολομόναχη σπίτι με τέτοιο καύσωνα!
Αχ! Είμαι πολύ προβληματισμένη.

Καλησπερα!
Ποσες μερες θα λειψεις?? Επειδη στις γατες δεν αρεσουν οι αλλαγες στο περιβαλλον τους κατα την γνωμη μου καλο ειναι να παραμεινει στο σπιτι σας και απλα το εμπιστο ατομο να πηγαινει να την ελεγχει και να της κανει παρεα!:):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Χωριστές διακοπές

Ξέχασα να το γράψω! θα λείψω περίπου μία βδομάδα...
Ναι... και εγώ αυτό σκέφτομαι και μετά από λίγο το μετανιώνω:redface:... σκέφτομαι <<τι θα κάνει η καημενούλα τόσες ώρες μόνη της;>>

Ξέχασα να το γράψω! θα λείψω περίπου μία βδομάδα...
Ναι... και εγώ αυτό σκέφτομαι και μετά από λίγο το μετανιώνω:redface:... σκέφτομαι <<τι θα κάνει η καημενούλα τόσες ώρες μόνη της;>>

Να της αφησει μπολικα παιχνιδακια..:) και το ατομο που θα την προσεχει απλα αν μπορει να καθετε για καμια ωριτσα να παιζει μαζι της και να της κανει παιχνιδια!:):)
Βεβαια μπορει να σου κανει μερικα μουτρακια αλλα μολις επιστρεψεις θα τα ξεχασει ολα!:D:D:P:P

Χαίρομαι που το βλέπεις τόσο αισιόδοξα! Μου δίνεις κουράγιο!:):):)
Ανησυχώ βέβαια και για τα πιθανά οικιακά ατυχήματα αλλά θα το ξεπεράσω!

Χαίρομαι που το βλέπεις τόσο αισιόδοξα! Μου δίνεις κουράγιο!:):):)
Ανησυχώ βέβαια και για τα πιθανά οικιακά ατυχήματα αλλά θα το ξεπεράσω!

Θα αποσυνδεσεις μπριζες συσκευες και τετοια.. μην γινει κανενα ατυχημα..:):)
Ολα θα πανε καλα!!:D:D:D:D:D

Φυσικά! Τα ελεγχόμενα θα τα ρυθμίσω! πιο πολύ με αγχώνει μην πάθει καμία θερμοπληξία από τη ζέστη! :)
Ευελπιστώ να μην έχουμε καύσωνα την άλλη βδομάδα και να είναι πιο δροσερά τα πράγματα στο σπίτι!

Για να αποφύγεις τα ατυχήματα, κρύψε καλά οτιδήποτε χημικό θα μπορούσε να την πειράξει (καλλυντικά, σαπούνια, απορρυπαντικά, αρωματικά). Κρύψε επίσης εύθραυστα και αιχμηρά αντικείμενα και καλώδια που θα μπορούσε να μασήσει. Κλείσε την πόρτα της τουαλέτας ή αν όχι, τουλάχιστον το καπάκι της λεκάνης.
Για τη ζέστη, εγώ κάνω το εξής: κλείνω τα πατζούρια για να μην μπαίνει ήλιος μέσα στο σπίτι και αφήνω τα τζάμια ανοιχτά για να ανανεώνεται ο αέρας και να δροσίζει το σπίτι τη νύχτα. Μπορείς επίσης να ζητήσεις από αυτόν που θα έρχεται για να της καθαρίζει την άμμο και να της βάζει φαγητό να βρέχει μια πετσετούλα και να της την απλώνει σε μια γωνία.

Ευχαριστώ Αλίκη! Ειδικά το σύστημα με την πετσέτα δεν το είχα σκεφτεί. Αυτό θα το κάνω και τις μέρες που την βλέπω ότι ζεσταίνεται. Νομίζω ότι θα το εκτιμήσει πολύ.

Εχω λειψει 10 μερες απο το σπιτι και τα γατουνια ηταν μονα τους.Βεβαια εμενα ειναι 2 οποτε το θεμα της μοναξιας δεν επαιζε. Δε νομιζω οτι σοκαριστηκαν,σιγουρα τους ελειψα αλλα καναν πολλα παιχνιδια,ξεστρωνανε τους καναπεδες,τα τραπεζομαντηλα και επιπλεον ηταν η καλυτερη τους που ειχαν αφθονο φαγητο.
Παρε μια ταιστρα και μια ποτιστρα οπωσδηποτε θα σου χρειαστουνε και στο μελλον.
Οσο για τη ζεστη δεν ξερω τι να σου πω,δεν εχω λειψει καλοκαιρι,αλλα νομιζω πως θα ειναι οκ αν κλεισεις εντελως παραθυρα και παντουρια που τα βαραει ο ηλιος ωστε να υπαρχει δροσια στο σπιτι και να αφησεις να μπαινει αερας απο ενα παντουρι που δεν το χτυπαει ο ηλιος.
Ολα θα πανε μια χαρα,μην αγχωνεσαι!

και εγω δεν γινεται να τα παιρνω μαζι μου...πριν παρω τη 2η μου γατα..αναγκαστικα εμενε μονος του ο μπουκακος..σιγουρα δεν ηταν οτι καλυτερο,αλλα ηταν προτιμοτερο απο την αλλαγη περιβαλλοντος που φρικαρει παρα πολυ..οτι σου ειπε η αρεθα..μην φοβασαι..αν κανεις ολα αυτα,δεν υπαρχει κανενα προβλημα..εγω μαλιστα δεν εχω κανενα ατομο να τα επισκεπτεται..αφηνω παρα πολυ νερο(σε μεγαλη ποτιστρα για σκυλους+ τα μπωλακια του νερου,τα οποια ειναι οχι πολυ κοντα στο φαγητο,διοτι αν πεσει μεσα κροκετα,μετα αχρηστευεται το νερο..)φαγητο τους αφηνω μια ολοκληρη σακουλα ξηρη τροφη..και εγω παντζουρια κλειστα με ανοιχτα παραθυρα..και οτι σπαει το απομακρυνω..αυτο με την πετσετα ειναι πολυ καλο!!!...καλες διακοπες σου ευχομαι..:)

Εχω λειψει 10 μερες απο το σπιτι και τα γατουνια ηταν μονα τους.Βεβαια εμενα ειναι 2 οποτε το θεμα της μοναξιας δεν επαιζε. Δε νομιζω οτι σοκαριστηκαν,σιγουρα τους ελειψα αλλα καναν πολλα παιχνιδια,ξεστρωνανε τους καναπεδες,τα τραπεζομαντηλα και επιπλεον ηταν η καλυτερη τους που ειχαν αφθονο φαγητο.
Παρε μια ταιστρα και μια ποτιστρα οπωσδηποτε θα σου χρειαστουνε και στο μελλον.
Οσο για τη ζεστη δεν ξερω τι να σου πω,δεν εχω λειψει καλοκαιρι,αλλα νομιζω πως θα ειναι οκ αν κλεισεις εντελως παραθυρα και παντουρια που τα βαραει ο ηλιος ωστε να υπαρχει δροσια στο σπιτι και να αφησεις να μπαινει αερας απο ενα παντουρι που δεν το χτυπαει ο ηλιος.
Ολα θα πανε μια χαρα,μην αγχωνεσαι!

Η αλήθεια είναι ότι και γω θα ήμουν πιο ήσυχη αν είχε παρεούλα. Πάντως 10 μέρες είναι αρκετός καιρός και ένα καλό δείγμα ότι μπορούν να μείνουν μόνα τους σπίτι χωρίς να πάθουν κακό. Πολύ χαίρομαι! Ευχαριστώ:)

και εγω δεν γινεται να τα παιρνω μαζι μου...πριν παρω τη 2η μου γατα..αναγκαστικα εμενε μονος του ο μπουκακος..σιγουρα δεν ηταν οτι καλυτερο,αλλα ηταν προτιμοτερο απο την αλλαγη περιβαλλοντος που φρικαρει παρα πολυ..οτι σου ειπε η αρεθα..μην φοβασαι..αν κανεις ολα αυτα,δεν υπαρχει κανενα προβλημα..εγω μαλιστα δεν εχω κανενα ατομο να τα επισκεπτεται..αφηνω παρα πολυ νερο(σε μεγαλη ποτιστρα για σκυλους+ τα μπωλακια του νερου,τα οποια ειναι οχι πολυ κοντα στο φαγητο,διοτι αν πεσει μεσα κροκετα,μετα αχρηστευεται το νερο..)φαγητο τους αφηνω μια ολοκληρη σακουλα ξηρη τροφη..και εγω παντζουρια κλειστα με ανοιχτα παραθυρα..και οτι σπαει το απομακρυνω..αυτο με την πετσετα ειναι πολυ καλο!!!...καλες διακοπες σου ευχομαι..:)

Ευχαριστώ πολύ Πουπουλίνα... Ελπίζω στο μέλλον και η Μουρίτσα μου να έχει παρεούλα... Θα κάνω όλα αυτά που μου είπατε. Τουλάχιστον τώρα πια ξέρω ότι το καλύτερο για αυτήν είναι να μείνει στο χώρο της. Ευτυχώς είναι λιτοδίαιτη και δεν ανησυχώ μην το παρακάνει με το φαγητό. Θα προσέξω και τα υπόλοιπα και όλα θα πάνε καλά. :D

:):):)

Σοφία, πως αντιμετώπισες το θέμα τελικά; Τι έκανες την γάτα;:confused:

Όλα πήγαν περήφημα!:clapup:

Έκανα ότι μου είπαν τα κορίτσια! Έβαλα πολύ φαγητό, δύο δοχεία με άμμο, νερό σε δυο τρία σημεία μες το σπίτι πέρα από το καθιερωμένο μπολάκι που βρίσκεται δίπλα στο φαγητό της. Αποσύνδεσα καλώδια και άφησα παιχνιδάκια στους διαδρόμους του σπιτιού. Το μόνο απρόοπτο, που ευτυχώς συνέβη πριν φύγουμε, είναι ότι η χαζούλα έφαγε ένα ολόκληρο κορδόνι που το είχα για να παίζουμε:redface:! Για αυτό έδωσα μεγάλη προσοχή στο να καθαρίσω το χώρο από πράγματα που μπορούσε να καταπιεί! Η αλήθεια είναι ότι το είχε ξανακάνει, οπότε μάλλον καλό είναι πριν αφήσει κανείς το γατούλι του μόνο για μερικές μέρες, να σκέφτεται και τυχόν απειλές που μπορεί να ποικίλουν ανά ζώο όπως η σχέση της δικής μου με τα κορδόνια! Επίσης άφησα κάποια παράθυρα ανοικτά από μέσα για να ανανεώνεται ο αέρας και κάποια άλλα με τα παντζούρια ανοικτά για να μπαίνει φως και να βλέπει έξω. Το καλό είναι ότι είχα άτομο που την επισκεπτόταν μέρα παρά μέρα αλλά από ότι μου είπε δεν το εκτίμησε και πολύ:redface:! (μερικές φορές είμαστε λίγο αντικοινωνικές:)). Γύρισα και τη βρήκα μια χαρά! Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές....Το σίγουρο είναι ότι την επόμενη φορά θα είμαι ήρεμη και θα ξέρω ότι το καλύτερο είναι να την αφήνω στο χώρο που έχει μάθει να ζει! Βέβαια υπάρχει ένα ενδεχόμενο μετακομισης τον Σεμπτεβρη...αλλά ως τότε:)

Απάντηση: Δεν τρώμε και νιαουρίζουμε παραπονεμένα..

Και κάτι άλλο βρε παιδιά:το τριήμερο που θα φύγω,αν τον αφήσω μόνο του, λέτε να στρεσαριστεί πολύ;;Είναι πολύ βολικός στις μετακινήσεις, αλλά οδικώς είναι 4 ώρες συν του ότι θα μείνουμε σε ξενοδοχείο και δεν το ρισκάρω. Φαγάκι και νεράκι θα έχει άφθονο-πήρα ταίστρα, θα του αφήσω και κονσέρβες και όσο για το νερό έχω πάρει το Drinkwell Fontaine-οπότε θα είναι οκ. Μήπως να του αφήσω ανοιχτή και καμιά τηλεόραση και το aircondition να νιώθει ζωή μέσα στο σπίτι και να έχει και δροσιά;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ όταν λείπω λίγες ημέρες το καλοκαίρι βάζω το aicondition με χρονοδιακόπτη. 3 ωρίτσες το μεσημέρι για να δροσιστεί το σαλόνι. Βάζω και το σωλήνα που βγάζει το νερό σε ένα μεγάλο κουβά για μην πέσουν τα νερά σε κανέναν περαστικό. Επίσης, παλαιότερα όταν δεν είχα κλιματιστικό, άφηνα τη βρυση του μπάνιου να στάζει. Μια χαρά ήταν η γάτα μου, άσε που δεν ήθελε και πολυκοσμία...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οταν λες να αφησεις κονσερβες;Αν ερχεται καποιος σπιτι για να τις βαζει..οκ..αλλιως σε καμια περιπτωση.Οι κονσερβες χαλανε αμεσως.:)
Κανενα προβλημα δεν θα εχει για ενα τριημερο.Εγω να φατνατστεις οτι τα αφηνω μια βδομαδα μονα τους.Βαλε μπολικη ξηρη τροφη(εγω αφηνω μια ολοκληρη σακουλα),νερο..οχι μονο στο συστημα που εχεις παρει,αλλα και σε μεγαλα μπωλ(δεν ξερεις ποτε τι γινεται,μπορειο να κανει διακοπη ρευματος..ή να χαλασει),καθαρη αμμος..και μια χαρα θα ειναι.Απομακρυνε τιποτε βαζα και γενικα αντικειμενα που σπαζουν.
Οσον αφορα τον κλιματισμο,εγω βασικα δεν αφηνω τιποτα στν πριζα,(ειναι και σεισμογενες το μερος που ζω)εκτος απο το ψυγειο.
Κλεισε τα παντζουρια,αλλα αφησε τα παραθυρα τα εσωτερικα ανοιχτα.:)

Το πρόβλημα είναι ότι δεν τρώμε ξηρά τροφή με όρεξη...αυτό με προβληματίζει.. :worry:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back