shadowdancer
Δραστήριο μέλος
Γι'αυτο θα ζητησω για ακομη μια φορα τις διαφωτιστικες ιδεες σας

Μεχρι ποσο καιρο maximum μπορει να μεινει μια γατα μονη της στο σπιτι? Και αν μεινει το θεμα του νερου και του φαγητου πως κανονιζεται? Δεν θελω να αφησω την φροντιδα του σε γειτονες γιατι αυτοι που ξερω δεν συμφωνουν με την ιδεα γατα στο σπιτι και με βλεπουν με μισο ματι....
.Τι θα μπορουσα να κανω? εσεις τι κανεται συνηθως?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ιβανα
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
shadowdancer
Δραστήριο μέλος
τις ιδιες αποριες κ το ιδιο αγχος εχω και εγω. περιμενω και εγω απαντησεις.......![]()
Aααα και κατι ακομα επειδη ηταν να ταξιδεψω με καραβι αλλα τελικα ακυρωθηκε.....θα ηθελα να ξερω ....στην περιπτωση που περνουμε μαζι την γατουλα και ταξιδευουμε με καραβι,η γατα που κανει την αναγκη της και πως ? Γιατι το ταξιδι διαρκει και πολλες μα παααρα πολλες ωρες....
aretha
Περιβόητο μέλος
Κρύψε ό,τι εύθραυστο υπάρχει στο σπίτι, καθώς και καλώδια ή ό,τι άλλο δυνητικά επικίνδυνο. Άφησέ του αρκετά παιχνίδια σκορπισμένα στο πάτωμα για να μη βαρεθεί. Εγώ, όταν τα αφήνω μόνα τους, τους αφήνω και ένα φως αναμμένο, κάποιοι αφήνουν και ραδιόφωνο να παίζει. Λόγω εποχής, θα πρέπει να υπάρχει και εξαερισμός στο σπίτι, για να μην ανέβει πολύ η θερμοκρασία (εγώ αφήνω μια μπαλκονόπορτα ανοιχτή, με τα πατζούρια κλειστά).
Αν τον πάρεις μαζί σου στο καράβι, θα είναι καλύτερο να κλείσεις καμπίνα, για να γλιτώσεις από τη γκρίνια και την παραξενιά κάποιων. Πάρε μαζί σου καθαρή άμμο σε μια γερή σακκούλα και ένα μικρό ταψάκι για να του την απλώσεις (αυτά τα αλουμινένια της μιας χρήσης είναι πολύ ελαφρά). Και βέβαια, αφού είναι τόσο πολλές οι ώρες, θα πρέπει να του βάλεις και λίγο φαγάκι και νερό.
ιβανα
Επιφανές μέλος
Μέχρι 3-4 μέρες μπορεί να μείνει και μόνος του στο σπίτι. Φρόντισε να του αφήσεις αρκετό φαγητό (καλύτερα λίγο παραπάνω, παρά να του λείψει). Φυσικά, γι' αυτή την περίπτωση ιδανική είναι η ξηρή τροφή, γιατί η νωπή θα χαλάσει τόσες μέρες. Νερό πρέπει επίσης να του αφήσεις αρκετό και σε περισσότερα από ένα δοχεία, γιατί μπορεί κάποιο να το αναποδογυρίσει και να μείνει μετά χωρίς νερό. Στα πετ σοπ υπάρχουν ειδικές ταΐστρες και ποτίστρες που βοηθάνε την κατάσταση (υπάρχουν ας πούμε ταΐστρες που αποδεσμεύουν συγκεκριμένη ποσότητα τροφής σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και ποτίστρες που ανακυκλώνουν το νερό για να μένει πιο φρέσκο), δεν έχω χρησιμοποιήσει όμως ποτέ κάτι τέτοιο. Επίσης, θα είναι καλό να του αφήσεις τουλάχιστον δύο μεγάλες, καθαρές αμμολεκάνες.
Κρύψε ό,τι εύθραυστο υπάρχει στο σπίτι, καθώς και καλώδια ή ό,τι άλλο δυνητικά επικίνδυνο. Άφησέ του αρκετά παιχνίδια σκορπισμένα στο πάτωμα για να μη βαρεθεί. Εγώ, όταν τα αφήνω μόνα τους, τους αφήνω και ένα φως αναμμένο, κάποιοι αφήνουν και ραδιόφωνο να παίζει. Λόγω εποχής, θα πρέπει να υπάρχει και εξαερισμός στο σπίτι, για να μην ανέβει πολύ η θερμοκρασία (εγώ αφήνω μια μπαλκονόπορτα ανοιχτή, με τα πατζούρια κλειστά).
Αν τον πάρεις μαζί σου στο καράβι, θα είναι καλύτερο να κλείσεις καμπίνα, για να γλιτώσεις από τη γκρίνια και την παραξενιά κάποιων. Πάρε μαζί σου καθαρή άμμο σε μια γερή σακκούλα και ένα μικρό ταψάκι για να του την απλώσεις (αυτά τα αλουμινένια της μιας χρήσης είναι πολύ ελαφρά). Και βέβαια, αφού είναι τόσο πολλές οι ώρες, θα πρέπει να του βάλεις και λίγο φαγάκι και νερό.
πολυ χρησιμα ολα αυτα..

και αν πχ καποιος λειψει 5 μερες, καθε ποτε ειναι καλο να επισκεπτεται τη γατα καποιος? μερα παρα μερα ειναι καλα?

shadowdancer
Δραστήριο μέλος

aretha
Περιβόητο μέλος
Αν δεν μπορεί κάθε μέρα, τότε και μέρα παρά μέρα υποθέτω ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα, αρκεί να αφήνει αρκετή τροφή και νερό... Αλλά θα είναι καλό να μπορεί κάποιος να πηγαίνει κάθε μέρα, για να έχει και το καημένο το γατάκι λίγη παρέα. Αν βρεις κάποιον που να μένει σχετικά κοντά, δεν είναι και τόσο δύσκολο, μισής ώρας υπόθεση είναι το γατο-sitting.αν πχ καποιος λειψει 5 μερες, καθε ποτε ειναι καλο να επισκεπτεται τη γατα καποιος? μερα παρα μερα ειναι καλα?![]()

Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Αν δεν μπορεί κάθε μέρα, τότε και μέρα παρά μέρα υποθέτω ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα, αρκεί να αφήνει αρκετή τροφή και νερό... Αλλά θα είναι καλό να μπορεί κάποιος να πηγαίνει κάθε μέρα, για να έχει και το καημένο το γατάκι λίγη παρέα. Αν βρεις κάποιον που να μένει σχετικά κοντά, δεν είναι και τόσο δύσκολο, μισής ώρας υπόθεση είναι το γατο-sitting.![]()
Καλε ουτε μιση,15 λεπτακια το πολυ,νερακι,κροκετουλα και βγαζουμε τα μπισκοτακια απο την αμμο,σιγα την διαδικασια!
aretha
Περιβόητο μέλος
Αααα, εγώ όταν αναλαμβάνω γατο-sitting, μετά από το απαραίτητο σέρβις ρίχνω και κανένα χαδάκιΚαλε ουτε μιση,15 λεπτακια το πολυ
γι' αυτό το είπα το μισάωρο 
Υακίνθη
Νεοφερμένο μέλος
ιβανα
Επιφανές μέλος
θα δω τι θα κανω.....

aretha
Περιβόητο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool