Μύθοι και προκαταλήψεις περι ζώων

vi2ka

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Βιβή αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Βύρωνας (Αττική). Έχει γράψει 1.621 μηνύματα.
Δε ξέρω αν υπάρχει ήδη το θέμα αλλά άκουσα πρόσφατα μια ενδιαφέρουσα άποψη για τις γάτες...
Ενας γνωστός μου είπε ότι στα μέρη του πιστεύουν πως οι γάτες είναι αγωγοί μεταφυσικών φαινομένων.Χαρακτηριστικά θεωρούνται πλάσματα ενός παράλληλου κόσμου πιο σκοτεινού.Είναι λέει τα μόνα τετράποδα που θα βρεις σε ένα στοιχιωμένο σπίτι ή σε ένα νεκροταφείο να κυκλοφορούν ή να μένουν με τόση άνεση.Είναι λίγο ανατριχιαστική αλλά και ενδιαφέρουσα άποψη.:hmm:Εχετε ακούσει εσείς κάτι παρομοιο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δε ξέρω αν υπάρχει ήδη το θέμα αλλά άκουσα πρόσφατα μια ενδιαφέρουσα άποψη για τις γάτες...
Ενας γνωστός μου είπε ότι στα μέρη του πιστεύουν πως οι γάτες είναι αγωγοί μεταφυσικών φαινομένων.Χαρακτηριστικά θεωρούνται πλάσματα ενός παράλληλου κόσμου πιο σκοτεινού.Είναι λέει τα μόνα τετράποδα που θα βρεις σε ένα στοιχιωμένο σπίτι ή σε ένα νεκροταφείο να κυκλοφορούν ή να μένουν με τόση άνεση.Είναι λίγο ανατριχιαστική αλλά και ενδιαφέρουσα άποψη.:hmm:Εχετε ακούσει εσείς κάτι παρομοιο?

Ναι κι εγώ το έχω ακούσει αυτό. Έχω ακούσει επίσης πως οι γάτες μπορούν να δούν την αύρα του σώματος μας και αναλόγως διαλέγουν και τον ιδιοκτήτη τους. Γενικότερα υπάρχουν προκαταλήψεις όσον αφορά της γάτες και άλλα ζωάκια αλλά φυσικά δεν γνωρίζουμε τι ισχύει και τι όχι καθώς δεν μπορούν να επαληθευτούν επιστημονικά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

-Και το σεισμό καταλαβαίνουν (υποτίθεται:hmm:.. όπως όλα τα ζωα)
-και την σκέψη σου διαβάζουν.... (Σκεφτείτε ότι θέλετε να δείρετε και να πετάξετε έξω την γάτα σας... και αν την πιάσετε μου λέτε...!!!:P)
- Το ίδιο ισχύει αν σκεφτείτε να τους δώσετε το φάρμακο τους ή το χάπι τους...

- νοιώθουν όταν πονάμε.. ή δεν είμαστε καλά...
και άλλα πολλά.
- το κορυφαίο... "η γάτα φέρνει στειρότητα".!!!!:up:

-Και το σεισμό καταλαβαίνουν (υποτίθεται:hmm:.. όπως όλα τα ζωα)

Δεν είμαι και πολύ σίγουρη γι αυτό... βλέπε Αζραέλ... αν δεν με έπιανε εμένα τρέμουλο αφού πέρασε ο σεισμός.. ακόμα θα κοιμόταν πάνω μου :lol::lol:

Όπου ακούς πολλά μεταφυσικά, κράτα και μικρό καλάθι...
Όσοι διαδίδουν τέτοιες θεωρίες νιώθουν τη φύση εχθρική και προσπαθούν να εξηγήσουν τον φόβο τους αποδίδοντας υπερφυσικές/μεταφυσικές ιδιότητες σε πλάσματα που ανέκαθεν αδιαφορούσαν πλήρως για τις υπαρξιακές ανησυχίες των "κυρίαρχων" διπόδων του πλανήτη. Και καλά κάνανε! Έτσι κι αλλιώς, η φύση είναι ουδέτερη. Εμείς με το μυαλό μας της αποδίδουμε διάφορες (φανταστικές) ιδιότητες κι έπειτα αυθαίρετα πιστεύουμε ότι όλα αυτά είναι και αλήθεια.
Τα ίδια και χειρότερα λένε για κουκουβάγιες, λύκους, νυχτερίδες, κυπαρίσσια και άλλα πολλά ανήξερα ζωντανά.
Εγώ ένα ξέρω: a cat is a cat is a cat (όπως είπε ο ποιητής Cummings).
Κορίτσια, αντί να παίρνετε στα σοβαρά όσους διαδίδουν τέτοιες φαιδρές θεωρίες που μας γυρίζουν στον Μεσαίωνα, κοιτάξτε να αγαπήσετε τη φύση μέσα απ' το ψιψίνι/τα ψιψίνια που έχετε σπίτι σας και προτρέψτε κι αυτούς που τα λένε αυτά να κάνουν το ίδιο. Αν μπορούν.
Εμείς οι φιλόζωοι σίγουρα μπορούμε.

Δεν είμαι και πολύ σίγουρη γι αυτό... βλέπε Αζραέλ... αν δεν με έπιανε εμένα τρέμουλο αφού πέρασε ο σεισμός.. ακόμα θα κοιμόταν πάνω μου :lol::lol:

Τα ξέρω.. γιαυτό και έβαλα το "υποτίθεται"!!!:lol::lol::lol:

-και την σκέψη σου διαβάζουν.... (Σκεφτείτε ότι θέλετε να δείρετε και να πετάξετε έξω την γάτα σας... και αν την πιάσετε μου λέτε...!!!:P)
- Το ίδιο ισχύει αν σκεφτείτε να τους δώσετε το φάρμακο τους ή το χάπι τους...

Πάνω σ΄ αυτό είχα διαβάσει ότι οι γάτες μεταξύ τους επικοινωνούν τηλεπαθητικά γι αυτό κ όσο μεγαλώνουν τόσο λιγότερο νιαουρίζουν (εκτός από εξαιρέσεις) κ μάλιστα οι άνθρωποι που δένονται πολύ με την γάτα τους κ είναι κ κάπως ευαίσθητοι σε τέτοια ερεθίσματα, μπορεί οι γάτας τους να τους δώσει πολλές φορές πληροφορίες για το τι θέλει μ αυτό τον τρόπο. για παράδειγμα πόσες φορές δεν μας έχει κοιτάξει το γατάκι μας στα μάτια κ εμείς πήγαμε κ του βάλαμε νερό, κ πήγε να πιει, θα μπορούσαμε να του είχαμε βάλει φαγητό ή κάποιο παιχνίδι, όμως επιλέξαμε το νερό γιατί; Αυτό το έχω αναρωτηθεί πολλές φορές

Zbeebz, +1!!! :up:
(με πιάνει κι εμένα αλλεργία με οτιδήποτε μεταφυσικό)
Εξάλλου, οι γάτες αξίζουν τον θαυμασμό μας ούτως ή άλλως, για χίλιους δυό λόγους.
Το ότι τα κατορθώματά τους εξηγούνται επιστημονικά δεν τα κάνει λιγότερο αξιοθαύμαστα, ώστε να χρειάζεται να εφευρίσκουμε και διάφορα... μαγικά από πάνω.;)

Όπου ακούς πολλά μεταφυσικά, κράτα και μικρό καλάθι...
Όσοι διαδίδουν τέτοιες θεωρίες νιώθουν τη φύση εχθρική και προσπαθούν να εξηγήσουν τον φόβο τους αποδίδοντας υπερφυσικές/μεταφυσικές ιδιότητες σε πλάσματα που ανέκαθεν αδιαφορούσαν πλήρως για τις υπαρξιακές ανησυχίες των "κυρίαρχων" διπόδων του πλανήτη. Και καλά κάνανε! Έτσι κι αλλιώς, η φύση είναι ουδέτερη. Εμείς με το μυαλό μας της αποδίδουμε διάφορες (φανταστικές) ιδιότητες κι έπειτα αυθαίρετα πιστεύουμε ότι όλα αυτά είναι και αλήθεια.
Τα ίδια και χειρότερα λένε για κουκουβάγιες, λύκους, νυχτερίδες, κυπαρίσσια και άλλα πολλά ανήξερα ζωντανά.
Εγώ ένα ξέρω: a cat is a cat is a cat (όπως είπε ο ποιητής Cummings).
Κορίτσια, αντί να παίρνετε στα σοβαρά όσους διαδίδουν τέτοιες φαιδρές θεωρίες που μας γυρίζουν στον Μεσαίωνα, κοιτάξτε να αγαπήσετε τη φύση μέσα απ' το ψιψίνι/τα ψιψίνια που έχετε σπίτι σας και προτρέψτε κι αυτούς που τα λένε αυτά να κάνουν το ίδιο. Αν μπορούν.
Εμείς οι φιλόζωοι σίγουρα μπορούμε.
Απλά το ανέφερα από κοινωνιολογικής και πολιτιστικής απόψεως το θέμα.Το βρίσκω ενδιαφέρον που η κάθε χώρα,το κάθε χωριό έχει τις δικές του παραδόσεις και μ'αρέσει να μαθαίνω την ιστορία που κρύβεται πίσω από τις διάφορες παροιμίες που λέγονται.;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back