Μύκητες

Αφού πήρα το γατάκι δεν ξαναψέκασα... Πάντως δεν έκανε εμετούς και τέτοια... ούτε πρόσεξα να μην τρώει ή να μην έχει όρεξη να καθαριστεί κλπ...
Αύριο που θα τον πάρω στο γιατρό θα ξαναρωτήσω... Σήμερα το ξέχασα...
Έτρεχα πρωί πρωί σήμερα γιατί το τρελλό μου κάπου πρέπει να πιάστηκε το πόδι του και το τράβηξε φαίνεται και δεν μπορούσε να περπατήσει σήμερα. Ευτυχώς τπτ πολύ σοβαρό. Μας έδωσε και κάτι άλλα φάρμακα για μύκητες ( τα Griseofulvin 125 )... και θα ξαναπάμε αύριο... ουφ για να δούμε!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Περαστικά του Μαρία μου,έτσι είναι τα γατιά μην ανησυχείς..παθαίνουν και μικροατυχήματα..η δικιά μου είχε έρθει ένα πρωί με το πόδι πρησμένο αλλά μετά από 2-3 ώρες της πέρασε..τώρα τι ήταν κανείς δεν ξέρει..Ο άλλος ήρθε πριν 2 μέρες με το ένα μάτι λίγο κλειστό και του έβαλα σταγόνες tobrex και του πέρασε.Υπομονή θα του περάσουν σιγά σιγά όλα και του δικού σου.Αλλά αυτό με τα φυτά κοίταξέ το αν μασουλάει τα φύλλα κανενός γιατί υπάρχουν φυτά που δεν πρέπει να δοκιμάσει.:):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το ποδαράκι το βλέπω χειρότερα.Δεν το πατάει καθόλου και έχει πριστεί. Ο γιατρός είπε οτι και προχθές. Δεν το έσπασε και είναι απλά τράβηγμα. Δεν ξέρω είναι φυσιολογικό τη δεύτερη μέρα να μην το πατάει καθόλου και να έχει προστεί. Το λυπάμαι το γλυκό μου.

Το ποδαράκι το βλέπω χειρότερα.Δεν το πατάει καθόλου και έχει πριστεί. Ο γιατρός είπε οτι και προχθές. Δεν το έσπασε και είναι απλά τράβηγμα. Δεν ξέρω είναι φυσιολογικό τη δεύτερη μέρα να μην το πατάει καθόλου και να έχει προστεί. Το λυπάμαι το γλυκό μου.
Πως πάει Μαρία του πέρασε;:hmm::hmm:

Έχω βάλει νέα και φώτος εδώ
Ακόμη ταλαιπωρούμε με τους μύκητες αλλά νομίζω πάει καλύτερα από τότς που του άλλαξα τα χάπια...

Απώλεια τριχών από το εξωτερικό του αυτιού

Εδω και μια βδομαδα εχω ενα γατακι και πριν 2-3 μερες παρατηρησα ενα κυκλακι στο αυτι του που ελειπαν τριχες και σημερα ειδα αλλο ενα μικροτερο. Βλεπω οτι ξυνεται στο αυτακι του και οτι τιναζει συχνα το κεφαλι του.

Αυριο θα το παω στον κτηνιατρο απλα επειδη εχω αγχωθει αν καποιος εχει περασει κατι παρομοιο ας πει κατι.

(Εχω διαβασει και ενα παρομοιο θεμα αλλα δεν ειπε τελικα ο ιδιοκτητης τι εγινε)

Ευχαριστω πολυ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Απώλεια τριχών από το εξωτερικό του αυτιού

μαλλον προκειται για μηκυτες, θα σου δωσει φαρμακα ο κτηνιατρος :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μολις γυρισα απο τον κτηνιατρο και ειναι οντως μυκητας. Μου εδωσε μια κρεμα dactarin να του βαζω τουλαχιστον 3 φορες τι μερα. Αυτο που δεν καταλαβα ειναι οτι εφοσον το γατακι παει και στον καναπε και σε κρεβατια και παντου γενικα, εκτος απο κουζινα και μπανια, σημαινει οτι ο μυκητας εχει παει στον καναπε πχ?

Επισης αφου του βαλω την κρεμα και του κανω μασαζ για λιγη ωρα μετα το σκουπιζω καλα αλλα αυτο αρχιζει να γλυφεται και δεν μπορω να ξερω αν εχει φυγει ολη η κρεμα με το σκουπισμα δεν ειναι επικινδυνο να την φαει?

Θεωρητικά ναι, αλλά δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. ;)
Δεν θα ζούσαμε εμείς με τόσες γάτες, και με αδεσποτάκια... :)
Είναι πολύ συνηθισμένη πάθηση, και με έγκαιρη θεραπεία λύνεται το πρόβλημα.:)

Θέλει απλά λίγο χρόνο για να ξαναβγούν οι τριχούλες, και προσοχή μην δείς και αλλού κυκλάκι χωρίς τρίχες. Δεν πειράζει να φάει λίγη κρέμα. Υπάρχουν και άλλα σκευάσματα για τους μύκητες, αν δείς ότι δεν μπορείς με την κρέμα δοκίμασε και με το canesten. (Είναι υγρό, με δυσάρεστη γεύση και αν το φάει μια φορά δεν θα το ξαναφάει....)
(Βέβαια συμβουλέψου γιατρό σου, και σταμάτα την άλλη κρέμα)

Συνήθως οι μύκητες βγαίνουν όταν υπάρχει πτώση του ανοσοποιητικού, δηλ κοίτα μήπως χρειαστεί καμία πιο πλήρη τροφή ή και βιταμίνες ανάλογα με την ηλικία του, και όλα θα πάνε καλά!:D

Ευχαριστω για την απαντηση.

Τι να πω ο γιατρος δεν μου ειπε κατι για την τροφη του. Ηills του δινω νερο και γαλα.

Να ρωτησω και κατι τελευταιο, να το παιζουμε κανονικα και να το χαιδευουμε η θελει μια παραπανω προσοχη τωρα?

Οκ, η τροφή είναι καλή. Και αν είναι απο πτώση του ανοσοποιητικού, θα το φτιάξει. Το γάλα εαν είναι αγελαδινό, δεν του προσφέρει τίποτα σε θρεπτικά στοιχεία, αντίθετα μπορεί να του προκαλέσει διάρροια;).
Απο την τροφή και το νερό θα πάρει ότι χρειάζεται.

Εαν τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής και πλένετε τα χέρια σας πριν και μετά δεν υπάρχει θέμα. Εαν έχετε άλλο γατάκι τότε καλό θα ήταν να μην είναι στον ίδιο χώρο.

Δεν εχουμε αλλο γατακι.

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις θα περιποιηθω το μικρουλι οσο μπορω :)

Θα ξαναποσταρω αναλογως με τα σταδια που περναει ωστε αν τυχει και σε αλλους να εχουν μια γενικη εικονα

Καλησπερα,

Εχω την αισθηση οτι εξαπλωνεται μιας και παρατηρω μικρα κυκλακια και στα ποδαρακια του. Επισης το ενα αυτακι του δεν εχει τριχουλες κατα το 80% της επιφανειας του αυτιου και το αλλο εχει αρχισει και αραιωνει.. :(

Να ρωτησω κατι πως θα σταματησει ολο αυτο αφου μπορει να του βαζω κρεμα εκει που εχει προβλημα αλλα αυτο παει και αλλου

Τον γιατρο τον ενημερωσες;;Αν ναι..τι σου ειπε;;:)

Είναι απολύτως φυσιολογικό να εξαπλώνετε, έτσι πάνε αυτά....:/:

Με το που σκάει τρυπούλα βάζεις κρέμα.. και το αυτί το πασαλείβεις όσο είναι η τρύπα, σου είπα, θα αργήσει να φτιάξει. Ενδεχόμενα να πρέπει να γίνει καλλιέργεια μήπως δεν το πιάνει αυτή η κρέμα που σου έδωσε και θέλεις άλλη...

Περαστικά.:)

Και ο γιατρος ειχε πει οτι λογικα θα εξαπλωθει καποια στιγμη θα σταματησει και μετα θα βγαλει τριχουλες παλι (20 μερεις καπου εκει).

Αυτο που με μπερδευει ειναι οτι δεν μπορω να καταλαβω αν καποια σημεια ειναι αραιωμενα απο το μυκητα η ειναι φυσιολογικο, υπαρχει καποιος τροπος να το καταλαβω?
Απο κατι φωτογραφιες που το ειχα βγαλει πριν 2 βδομαδες ειδα οτι στο αυτακι του ειχε ενα πολυ μικρο κυκλακι το οποιο δεν ειχα δει απο την αρχη.

Δεν είναι κάθε γάτα ίδια με την άλλη, μπορεί μια να έχει πιο πυκνό μαλλί και άλλη όχι.
Το στάνταρ αραιό κομμάτι είναι ένα τρίγωνο πάνω απο το μάτι και προς την ρίζα του αυτιού, στο κεφάλι της γάτας. Αλλά και πάλι, σε άλλες γάτες είναι φανερό το κενό, σε άλλες όχι και τόσο...
Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να συγκρίνεις το ύποπτο σημείο με το αντίστοιχο στην άλλη πλευρά.;) Οι μύκητες συνήθως ξεκινάνε απο τα πόδια ή τα αυτιά, χωρίς βέβαια να είναι κανόνας. Κοίτα την κοιλιά, τις μασχάλες πόδια όλα.... και όπου υποψιάζεσαι έστω βάλε κρέμα, κακό δεν κάνει.:redface:

Εφόσον πλέον προχωρά η θεραπεία, θα δείς τα κυκλάκια να μεγαλώνουν, αυτό είναι γιατί πέφτει το νεκρό τρίχωμα και μέχρι να βγεί το νέο θα σου φαίνεται ότι μεγάλωσε. Μπορεί να βλέπεις και κάτι σαν πιτυρίδα στα κυκλάκια.. όταν αρχίσει η ίαση, δεν θα βλέπεις πλεον πιτιρίδα.
Δεν μπορώ να το πω πιο απλά... ελπίζω κάτι να κατάλαβες.:)

Ναι οντως παρατηρω ειδικα στο αυτακι του κατι σαν πυτιριδα (εχει σκληρυνει και λιγο).

Σε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις

Εχει περασει σχεδον μια βδομαδα (απο την προηγουμενη δευτερα του βαζω αλοιφη) παρατηρω λοιπον οτι πχ στα αυτια και στο ενα ποδαρακι που ηταν τα πιο παλια σημεια αραιωσης εχει αδειασει σχεδον απο τριχες αλλα εχει μαυρισει το δερμα.

Το θεμα ομως ειναι οτι καθε μερα ανακαλυπτω και ενα νεο σημειο σχεδον παντου στην ουρα στην κοιλιτσα στο προσωπο στα ποδια..

Σημερα θα την ξαναπαω να την δει ο γιατρος ελπιζω να μην χρειαζεται να παρει ενα αλλο φαρμακο που μου ειπε που ειναι αρκετα βαρη.

Να ρωτησω και κατι, νομιζω οτι την εχω ακουσει οταν κανει τα κακακια της να νιαουριζει κλαψουριζει καπου ειχα διαβασει οτι συνδεεται με αυτο που εχει στο τριχωμα ισχυει κατι τετοιο?

Τελευταία επεξεργασία:

Καλημερα.Αυτο δεν το γνωριζω καθολου,ομως θα πρεπει να το αναφερεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στο γιατρο..γιατι ειναι υποπτο σημαδι.Το ξεκινησε μετα την θεραπεια να κλαψουριζει,ή και απο πριν;;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back