mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Τα προβλήματα δεν έχουν τέλος..
Η μια από τις γατούλες μου πριν από περίπου μια εβδομάδα στειρώθηκε..Στη συνέχεια έπρεπε να πάρει αντιβίωση Synulox για περίπου 2 εβδομάδες. Μέσα σε μια εβδομάδα όμως ΓΕΜΙΣΕ μύκητες σε όλο της το κορμάκι..Χτες το κατάλαβα, σημερά πήγε κτηνίατρο και επιβεβαίωσε..Δε θυμάμαι πως το είπε..είναι λεει σχηματισμοί γραμμικοί, ελικοειδείς στο δέρμα και κάπως μου τον είπε το μύκητα μα δε τον θυμάμαι...Να σκεφτείτε είναι κάπως σαν πληγούλες(όχι στρογγυλλές αλλά μακρόστενες) σε χρώμα μαυρο και το δέρμα γύρω ερυθρό. Οι τρίχες που καλύπτουν τις πληγούλες είναι ετοιμες να πέσουν και όπως είπε η κτηνίατρος θα φύγουν όλες όσες είναι εκεί σε λίγες μέρες..
Πήραμε αγωγή από το στόμα και είπε θα υποχωρήσουν σύντομα..
Εκτός του ότι φοβάμαι και για τις άλλες γάτες, φοβάμαι λίγο και για εμάς..Όχι ότι οι μύκητες είναι κάτι το τρομερό..Εύκολα σχετικά θεραπεύονται αλλά θα ήθελα να το αποφύγω..
Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Γεια σας παιδιά και πάλι..
Τα προβλήματα δεν έχουν τέλος..
Η μια από τις γατούλες μου πριν από περίπου μια εβδομάδα στειρώθηκε..Στη συνέχεια έπρεπε να πάρει αντιβίωση Synulox για περίπου 2 εβδομάδες. Μέσα σε μια εβδομάδα όμως ΓΕΜΙΣΕ μύκητες σε όλο της το κορμάκι..Χτες το κατάλαβα, σημερά πήγε κτηνίατρο και επιβεβαίωσε..Δε θυμάμαι πως το είπε..είναι λεει σχηματισμοί γραμμικοί, ελικοειδείς στο δέρμα και κάπως μου τον είπε το μύκητα μα δε τον θυμάμαι...Να σκεφτείτε είναι κάπως σαν πληγούλες(όχι στρογγυλλές αλλά μακρόστενες) σε χρώμα μαυρο και το δέρμα γύρω ερυθρό. Οι τρίχες που καλύπτουν τις πληγούλες είναι ετοιμες να πέσουν και όπως είπε η κτηνίατρος θα φύγουν όλες όσες είναι εκεί σε λίγες μέρες..
Πήραμε αγωγή από το στόμα και είπε θα υποχωρήσουν σύντομα..
Εκτός του ότι φοβάμαι και για τις άλλες γάτες, φοβάμαι λίγο και για εμάς..Όχι ότι οι μύκητες είναι κάτι το τρομερό..Εύκολα σχετικά θεραπεύονται αλλά θα ήθελα να το αποφύγω..
Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία?
Δεν απάντησε κανείς και είπα να επαναφέρω το θέμα..
Μετά από 5 ημέρες αγωγής, τα σημάδια στο σώμα δεν έχουν υποχωρήσει καθόλου..Είναι τόσο μεγάλα σα καρούμπαλα..Η γατούλα μου είναι πια ανάγλυφη και πρέπει να την πονάει κιόλας..Αύριο θα πάμε στην κτηνίατρο για να βγάλει τα ράμματα της στείρωσης οπότε θα τη δει κιόλας..
Βρε παιδιά έχει κανείς καμιά παρόμοια εμπειρία? Ανησυχώ πολύ για τη μικρή που δείχνει να υποφέρει..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Είχε η μαμά μου στον κήπο της ένα αδεσποτάκι με μάυρες βούλες σε όλο του το σώμα και στα νύχια και γύρω από τη μυτούλα. Σ' αυτότο σημείο οι τρίχες είχαν φύγει. Την πήγαμε κτηνίατρο και της κάναμε θεραπεία με daktarin. Θυμάμαι ότι άργησαν να φύγουν...Υπομονή και κουράγιο! Κάνε ό,τι σου πει ο κτηνίατρος! Περαστικά!
Ίσως να είναι το ίδιο ή παρόμοιο..Πάντως είναι πολύ αηδιαστικό και τη λυπάμαι πάρα πολύ την ομορφούλα μου..
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Εμένα τώρα δεν είναι μαύρα πια..Είναι πολύ κόκκινα, υπερβολικά πολύ διογκωμένα και κάπως "ξηρά".Επίσης, υπάρχει και μια λεπτή στρώση ξεραμένου κίτρινου υγρού μεταξύ τρίχας και πληγής κάτι που κάνει ολόκληρα κομμάτια με τρίχες να φαίνονται ετοιμόρροπα...Αυτό που με τρόμαξε πιο πολύ είναι η υπερβολικά τραγικά γρήγορη εξάπλωση του μύκητα..Μέσα σε 6-7 ημέρες έγινε ΚΟΛΑΣΗ!!! Είναι τόσο πολύ υπερβολική η κατάσταση στα μάτια μου που νομίζω ότι αύριο θα την ξυρίσειΣτη δική μας γάτα φαινόταν σαν να είναι λερωμένη, μαύρες στάμπες-κηλίδες παντού! ήταν πράγματι δύσκολο το θέαμα, αλλά δεν έδειχνε να υποφέρει ή να έχει φαγούρα!

Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Και εμένα ο φόβος μου αυτος είναι..Μέχρι στιγμής δεν έχουν κολλήσει..Την ρώτησα εάν μεταδίδεται εύκολα και μου είπε πως υπάρχουν πιθανότητες αλλά όχι πολύ σοβαρές γιατί αυτός ο μύκητας δεν ανήκει στα δερματόφυτα..Σε τι ανήκει δηλαδή? Δεν ξέρω και δεν σκέφτηκα να ρωτήσω πολλά παραπάνω γιατί η κατάσταση δεν ήταν τόοοσο τραγική όσο έγινε τωρα..Κτηνίατρος οπωσδήποτε! Πιστεύω πως σ' αυτήν την περίπτωση, ένας καλός και σωστός κτηνίατρος θα έπρεπε να σου κρατήσει το γατάκι για θεραπεία- νοσηλεία σε ειδικό χώρο, για να μην κολλήσουν και τα υπόλοιπα!
Συγκεκριμένα μου είπε πως αυτός ο μυκητας καταπολεμάται με ένα φαρμακό (δε θυμαμαι όνομα) που είναι κτηνιατρικό και τώρα το απέσυραν
Είχε ευτυχώς ένα τελευταίο μπουκαλάκι και μου γέμισε ένα μικρούλι δοχείο με τις απαραίτητες δόσεις..Επίσης, μια βδομάδα δίνεις φάρμακο, την επόμενη όχι και την τρίτη δίνεις και πάλι για 7 ημέρες..
Τι να πω? Έχεις δίκιο, θα ήθελα να την κρατήσει αλλά και τόσες μέρες κλεισμένη σε κλουβι?
θα πάθει κατάθλιψη..Εγώ λέω μήπως να τη ρωτήσω μήπως θα έπρεπε να πάρουν και οι άλλες τπτ προληπτικά..Αχχχ αγχωνομαι

mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Αύριο τελειώνει η θεραπεία με το σιρόπι και πάμε για κορτιζονούχα ένεση και βλέπουμε πως πορευόμαστε..
Δεν ήταν ανησυχητική πάντως η γιατρός..Είπε μάλιστα πως δεν διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο να κολλήσουν οι άλλες..
ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ!
Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Σε ευχαριστώ πολύ!Έφη δεν έχω κάποια εμπειρία από μύκητες αλλά τους απεχθάνομαι... είναι μισητοί. Εύχομαι το γατάκι σου γρήγορα να λυτρωθεί. Ο κτηνίατρος πόσο καιρό σου λέει πως θα χρειαστεί για να φύγουν;
Ναι συμφωνώ μαζί σου..Είναι πολύ τραγικοί!
Δεν ξέρει γιατί πρέπει να περάσει 1 εβδομάδα ακόμα για να κρίνει..
Είχε πει ότι εάν δε βελτιώθει η κατάσταση τότε θα χρειαστεί συνέχιση της θεραπείας με αντιμυκητιακό φάρμακο ανθρώπινο που είναι και αμφιβόλλου απόδοσης, γιατί το αντίστοιχο κτηνιατρικό καταργήθηκε

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Μπορείς να ρωτήσεις και τον γιατρό του φόρουμ, ίσως σου πει κάτι..
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Έχεις δίκιο..Θα το κάνω!Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!Οκ δηλαδή δεν σου δίνει μια απάντηση 100 τα 100 ξάστερη. Όχι πως φταίει ο άνθρωπος αλλά στη θέση σου θα έπαιρνα μια δεύτερη γνώμη.
Μπορείς να ρωτήσεις και τον γιατρό του φόρουμ, ίσως σου πει κάτι..
Gianduia7
Πολύ δραστήριο μέλος

όπως επηρεάζει καμια φορά εμάς τις γυναίκες η αντιβίωση?
Και ναι να πας και σε ΄δευτερο γιατρό,να δούμε αν θα πει κάτι πιο συγκεκριμένο

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Είναι 100% σίγουρος ο κτηνίατρος ότι έχει μυκήτες;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Και βρε Έφη πως μπορεί να βγήκαν αυτοί οι μύκητες?δεν σου είπε τίποτα?Να έφταιγε το φάρμακο που πήρε για την στείρωση?
όπως επηρεάζει καμια φορά εμάς τις γυναίκες η αντιβίωση?
Και ναι να πας και σε ΄δευτερο γιατρό,να δούμε αν θα πει κάτι πιο συγκεκριμένο![]()
Ναι ακριβώς έτσι..Όπως και σε εμάς πολλές φορές όταν παίρνουμε αντιβίωση, ταλαιπωρούμαστε με μυκητες, έτσι και η γατούλα..Η αντιβίωση έφταιξε μου το είπε..Μυκητες είχε βγάλει και η Αλέκα (η μεγάλη μου γάτα) όταν στειρώθηκε και πήρε αντιβίωση αλλά άλλης μορφής και περιορισμένοι μόνο σε ένα σημείο.Εκείνοι προκαλούσαν απλά πέσιμο της τρίχας και θεραπεύτηκε αρκετά σύντομα.. Την Αγάπη όμως την ξετίναξαν και όπως γράφω παραπάνω μέσα σε 7 ημέρες μόνο!!!
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Mήπως παίζει καμια αλλεργία και η μυκητίαση είναι δευτερεύων παράγοντας; Εννοώ να έπαθε αλλεργία στην αντιβίωση και να βρήκαν ευκαιρία οι μύκητες και να προκαλέσαν πρόβλημα. Αν δεν φύγει δηλαδή η αλλεργία, θα δυσκολευτείτε με την θεραπεία για τους μύκητεςΕίναι 100% σίγουρος ο κτηνίατρος ότι έχει μυκήτες;
Κοίταξε να δεις, καλλιέργεια δεν κάναμε..Η αλήθεια αυτή..
Και τώρα που το λες, θυμάμαι ότι την ημέρα που στειρώθηκε και την πήρα πίσω της είχε κάνει ήδη 48ώρη αντιβίωση. Την επόμενη ημέρα, είχε ένα μόνο καρουμπαλάκι στο σώμα της (το οποίο θεώρησα ότι ήταν από την ένεση) το οποίο σε 2 μέρες πολλαπλασιάστηκε τρελά.. Μύκητας θα μπορούσε να είναι τόσο μεγάλος μέσα σε μια ημέρα? Λες να είχε αλλεργία? Να κάτι που δεν το σκέφτηκα..
Η αντιβίωση όμως έχει σταματήσει εδώ και πολύυυ καιρό.Περίπου 2 εβδομάδες.. Δε τη συνεχίσαμε..Η κατάσταση όμως χειροτέρεψε αντί να βελτιωθεί παρά τη θεραπεία για μύκητες..
Κάτι άλλο να ρωτήσω? Κανονικά μήπως έπρεπε να ξυριστεί η γατούλα? Σου λέω είναι πολύ εκτεταμένη η κατάσταση..Έχει πληγές (τις οποίες δεν ξύνει) σε όλη τη ράχη και τα πλευρά, από τους ώμους μέχρι τα οπίσθιά της..Είναι ανάγλυφη κυριολεκτικά..Εμένα την ίδια μου έρχεται να πάρω μια ξυριστική και να την ξετινάξω..Τη ρώτησα και μου είπε πως είναι οκ! Δε χρειάζεται κάτι τέτοιο..Τι να πω?
Θα ρωτήσω και τον κτηνίατρο εδώ και μετά το ραντεβού της Πέμπτης με την κορτιζόνη, θα κλείσω ραντεβού με άλλο γιατρό..

irenelizzy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πράγματι...μια δεύτερη γνώμη επιβάλλεται στην κατάσταση της μικρής, θα κλείσω ραντεβού με άλλο γιατρό..![]()

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 24 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool