flora.m123
Δραστήριο μέλος
Εφόσον ο κτηνίατρος σε συμβούλεψε να βάλεις πρώτα σαμπουάν και μπενταντίν, ξεκίνα με αυτά και βλέποντας και κάνοντας.Γιατρός είναι,καλύτερα πάνω από όλα να ακούς πρώτα τις δικές του συμβουλές..Τα καημένα τα γατούλια μωρέ τα λυπάμαι![]()
Αλλά ξαναεπιστρέφω στο αρχικό θέμα γιατί δεν βγάζω άκρη. Την πήγα στον κτηνίατρο και μου είπε ότι μάλλον είναι μύκητες αλλά επειδή δεν έχει εξαπλωθει πουθενά αλλού εκτός από το κάτω μέρος του αυτιού της μου έδωσε ένα δείγμα από ένα σαμπουάν το οποίο είπε να το αραιώσω με νερό γιατί είναι πολύ δυνατό (το όνομα του οποίου δεν θυμάμαι) και να τις βάζω μπεταντίν πάνω στην πληγή. Από όσα φόρουμ κοίταγα όμως για μύκητες στα γατάκια σε όλα είχαν δώσει μια κρέμα και κάποιο σαμπουάν και η θεραπεία κράτησε πάρα πολυ καιρό. Στο δικό μου πώς θα περάσει μόνο με μπεταντίν ? :/
Μήπως να έκανα πλύσεις στην πληγή με χαμομήλι ή με τίποτα οξυζενέ (όταν διάβασα ότι κάνει καλό στους μύκητες παραξενεύτηκα για το συγκεκριμένο) για να περάσει γρήγορα ? Την λυπάμαι την καημένη είχαμε συνηθήσει να κοιμόμαστε αγκαλίτσα και τώρα δεν την αφήνω να μπαίνει στο δωμάτιο και στεναχωριέται![]()
Εγώ προσωπικά δε θα έβαζα οξυζενέ στη γάτα μου έτσι από μόνη μου,τι να σου πω..Μπορεί να μην είναι μύκητες..Και για αυτό να σου έδωσε αυτές τις οδηγίες ο γιατρός.Προτείνω να παρακολουθείς την πληγή και να ενημερώνεις τον γιατρό σου..
Πάντως περαστικά και στους δύο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

lili.
Δραστήριο μέλος
lili.
Δραστήριο μέλος
καλησπερα σας! το ασπρο μου γατακι παει καλυτερα (φτου φτου) , δεν εχει ξεπερασει τον κινδυνο αλλα τρωει με ορεξη συγκριτικα με πριν, κανει κακακια και τσισακια φυσιολογικα, ειναι πιο δραστηριο.. μακαρι να μου σωθει... γιατι ο πρωτος κτηνιατρος που το πηγαινα το ειχε για τελειωμενο. αν ειναι δυνατον!! τοσα περασαμε και εμεις και το γατακι για να μεγλαωσει, ηθελε να μου το στειλει πριν την ωρα του... τεσπα...
εχει μυκητες τωρα γατμωτο στο σωματακι του σε 3-4 σημεια και φανταστειτε πως ολο ολο ειναι 350 γρμ... αρα ειναι σχεδον γεματο μυκητες. η κτηνιατρος που χε ερθει στο σπιτι μου συστησε μια αλοιφουλα και απο αυριο θα του βαζω...απλα θελαμε πρωτα να παρει την ανοδο και σε δευτερο σταδιο να παλεψουμε με τους μυκητες.. η αληθεια ειναι πως εχω βγαλει κατι στο χερι μου διοτι το γατακι το εχω συνεχεια αγκαλια..και μεταξυ μας, οτι και να βγαλω δεν το αφηνω απο την επιβλεψη μου και τα χερια μου μεχρι να γινει τελειως καλα, να αναρρωσει πληρως!
αυτο που εχω βγαλει στο χερι μου ειναι σαν σπυρακι μεγαλο με φουσκαλες. πρωτη φορα βλεπω κατι αναλογο. αυριο λεω να παβ στον δερματολογο. μηπως ξερει κανεις τι μπορει να ειναι? να στε καλα παιδια και σας ευχαριστω για την στηριξη οσον αφορα το γατακι μου! 
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
lili μου ετσι ειναι και το εκζεμα, οπως ακριβως το περιγραφεις, βεβαια μπορει να ειναι και μηκυτες, αλλα δεν ξερω πως ειναι αυτοι, δεν εχω παθει ποτε. Ο δερματολογος ειναι καλη ιδεα, σιγουρα θα σου δωσει κατι που θα σε βοηθησει.

Μικρή είχα κολλήσει μύκητες από γατούλα, θυμάμαι πως το περίγραμμα ήταν πιο σκούρο, αν αυτό σε βοηθάει κάπως. Από την άλλη φαντάζομαι πως μύκητες με μύκητες μπορεί να διαφέρουν, οπότε πράγματι ρώτα το γιατρό. Αλλά δεν είναι τίποτα, θεραπεύεται εύκολα από όσο θυμάμαι.
Γεια σας....ειμαι fun του MyCat..και δεν σας κρυβω πως εχω μαθει πολλα.Εδω και 3 εβδομαδες εχουμε στην οικογενεια μας εναν γατουλη ..τον Smokey. Eχθες προσεξα κατω απο το αυτακι του ενα κενο.Στο σημειο εκεινο οι τριχες ειναι πολυ πιο κοντες και φαινεται και λιγο δερμα με ενα πολυ μικρο μαυρο σπιτακι.Αμεσως φοβηθηκα για μυκητες .Η κορη μου 7 χρονων ειχε περσι κολλησει απο αδεσποτακια μυκητες και τα ξαδερφακια της επισης.Πεσαμε σε δερματολογο "βοδι" μια και μας διεγνωσε σταφυλοκκοκο και τους εδωσε αντιβιωση 2 φορες μεσα σε 1 μηνα....μετα την πηγα στον παιδιατρο και αμεσως καταλαβε πως ηταν μυκητες.Μαε εδωσε dactarin αλοιφη και σε 10 μερες ειχαμε καθαρισει.Τωρα εχω αγχωθει πολυ με τον γατουλη(2 μηνων).Ο Κτηνιατρος μας ειπε "ΟΧΙ"στα κρεβατια μας.Ετσι κι αλλιως εμεις δεν τον παιρνουμε εκει ...αλλα στους καναπεδες και τα ρυχταρια ??? Ο κτηνιατρος μου ειπε να του βαζω λιγο σαπουνακι batadine και μετα κρεμα dactarin..2 φορες την ημερα. Επλεινα ολα τα ριχταρια και εβαλα αλλα . Διαβαζα εδω σε εσας σε μια αλλη συζητηση για ενα συροπακι η χαπι.Το ειπα στον γιατρο και μου ειπε οτι ειναι πολυ μικρο για τετοια πραγματα.Η αλοιφη λεει φτανει.....εχετε να μου πειτε κατι απο την εμπειρια σας ?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επισης ειναι σιγουρο πως ειναι μυκητες? Δηλαδη το εξετασε ο γιατρος?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ναι το ειδε ο γιατρος....τον εχω μονο στο σαλονι ...δεν παει στα δωματια...χωρο για να ειναι μονος του δεν εχω..και στην βεραντα δεν ελω να τον βγαλω
Ενταξει θα ειστε τοτε! Απλα συνεχιστε οτι σας ειπε ο γιατρος. Σιγα σιγα θα υποχωρησει αυτο, ειναι συνηθες φαινομενο στα γατακια και θεραπευεται ευτυχως ευκολα. Θα μπορουσατε επισης οταν του βαζετε την κρεμα, να του βαλετε στο κεφαλακι ενα ειδικο πραγμα σαν χωνι που ειναι (και δυστυχως δεν θυμαμαι το ονομα του) που το βαζουν στα ζωα για να μην μπορουν να γλυφτουν. Στην προκειμενη περιπτωση απλα για προστασια να μην ακουμπησει την κρεμα καπου αλλου (καναπεδες κτλ) για λιγη ωρα μεχρι να απορροφηθει η κρεμα η να στεγνωσει γιατι και θα την απλωσει αλλου και το dactarin αν δεν κανω λαθος δεν πρεπει να ερχεται σε επαφη με τα υφασματα
στο σημειο που ειναι δεν μπορει να το γλυψει ...τωρα για τα υαφασματα..σιγουρα εχει ακουμπησει !!<br><br>
ειμαι σιγουρη
γατι ειναι, θα κανει οτι θελει, ετσι ειναι αυτα τα τρελοζωα 
παντως δοκιμαστε να παρετε αυτα που ανεφερα, ειναι φθηνα νομιζω και ετσι μεχρι να απορροφηθει...ουτε γατα ουτε ζημεια

σ' ευχαριστω πολυ για την διααση σου να ασχοληθεις με το προβλημα μας !!Να εισαι καλα ♥
περαστικουλια στο γατονι ^^Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Απλά θεώρησα ότι καλύτερα να την πάω, παρά να το ρισκάρω. Την κοίταξε λοιπόν με τη λάμπα αλλά δεν είχε δείξει κάτι. Μου είπε να της πλένω εκείνο το σημείο τοπικά με hibitane και αν δεν υποχωρήσει, θα κάνουμε καλλιέργεια. Ακολούθησα τις οδηγίες αλλά δεν υποχώρησε, χειροτέρεψε, έχασε και τριχούλες σε εκείνο το σημείο και την ξαναπήγα χθες. Την έβαλε πάλι κάτω από τη λάμπα και έδειξε κάτι αμυδρά. Πήρε δείγμα για καλλιέργεια και μου έδωσε και sporanox των 100 mg, 1/3 της κάψουλας την ημέρα προληπτικά μέχρι να βγει η καλλιέργεια.Και πριν λίγο που τα βούρτσιζα, παρατήρησα το ίδιο σημαδάκι που είχε η 'Ενα στην αρχή στον Τέσσερα και στην Τρία. Το πρωί δεν το είχαν!! Μετά κοιμόντουσαν και δεν τα πολυείδα, να παίζουμε, χάδια και τέτοια. Πήρα τον κτηνίατρο και μου είπε να αρχίσω το sporanox σε όλα και να πλένω τα χέρια μου πριν φάω αν τα χα'ι'δεύω πολύ ώρα πριν. Αυτά μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.
Και ρωτάω: Πού βρέθηκαν οι μύκητες σε 14ων σχεδόν μηνών γάτες; Επίσης, βάζω ηλεκτρική κάθε μέρα και σφουγγαρίζω με χλωρίνη (η χλωρίνη μου έχει μείνει κόλλημα από όταν ψέκαζε το αγόρι μου! ) και τα βουρτσίζω κάθε δεύτερη μέρα. Την άμμο τους την καθαρίζω-κοσκινίζω με μανία 3-4 φορές τη μέρα και τις λεκάνες τις πλένω κάθε 2 εβδομάδες και τις απολυμαίνω με οινόπνευμα. Τα πιάτα τους και το λεκανάκι του νερού τα σαπουνίζω κάθε μέρα. 'Εκανα κάτι λάθος; Επίσης, διάβασα ότι είναι κολλητικό και επικίνδυνο και πρέπει να εξαφανιστούν όοοολες οι τρίχες γιατί είναι φορείς! Και πού να βρω εγώ κάθε μωροτριχάκι που υπάρχει μέσα στο σπίτι;;; Α, και ότι πρέπει το ζωάκι που έχει μύκητες να κουρευτεί και να κάψω τις τρίχες!! Είναι όντως τόσο τραγικά τα πράγματα; Δε θα με ενημέρωνε ο κτηνίατρος αν ήταν έτσι;
), απλά αυτά μερικές φορές συμβαίνουν. Επίσης αυτό που λες για την ηλικία των γατιών (14 μηνών) δεν το κατάλαβα.... Μόνο τα μικρά κολλάνε μύκητες εννοείς; Γιατί δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο... Κι επιπλέον, σιγά μην βάλεις φωτιά στο σπίτι!
Σκούπισε καλά δυο-τρεις φορές με την ηλεκτρική, τίναξε ό,τι τινάζεται, πλύνε ό,τι πλένεται κι όλα καλά... Αν ήταν κάθε φορά που παθαίνουμε μυκητίαση να πετούσαμε πχ όλα μας τα ρούχα/σκεπάσματα κλπ, θα είχαμε μείνει άφραγκοι στο τέλος!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anna 21
Δραστήριο μέλος
Και ρωτάω: Πού βρέθηκαν οι μύκητες σε 14ων σχεδόν μηνών γάτες; Επίσης, βάζω ηλεκτρική κάθε μέρα και σφουγγαρίζω με χλωρίνη (η χλωρίνη μου έχει μείνει κόλλημα από όταν ψέκαζε το αγόρι μου! ) και τα βουρτσίζω κάθε δεύτερη μέρα. Την άμμο τους την καθαρίζω-κοσκινίζω με μανία 3-4 φορές τη μέρα και τις λεκάνες τις πλένω κάθε 2 εβδομάδες και τις απολυμαίνω με οινόπνευμα. Τα πιάτα τους και το λεκανάκι του νερού τα σαπουνίζω κάθε μέρα. 'Εκανα κάτι λάθος; Επίσης, διάβασα ότι είναι κολλητικό και επικίνδυνο και πρέπει να εξαφανιστούν όοοολες οι τρίχες γιατί είναι φορείς! Και πού να βρω εγώ κάθε μωροτριχάκι που υπάρχει μέσα στο σπίτι;;; Α, και ότι πρέπει το ζωάκι που έχει μύκητες να κουρευτεί και να κάψω τις τρίχες!! Είναι όντως τόσο τραγικά τα πράγματα; Δε θα με ενημέρωνε ο κτηνίατρος αν ήταν έτσι;
οι μυκητες εμφανιζονται πιο συχνα σε μικρα γατακια αλλα αυτο δε σημαινει οτι δεν μπορουν να εμφανισουν και μεγαλα. ψυχραιμια αν οντως ειναι αυτο, δεν ειναι τιποτα σοβαρο. για να εχεις μια εικονα παραπανω απο 1 στις 2 γατες απο σπιτια ειναι ασυμπτωματικοι φορεις μυκητων. δεν θα τους εμφανισουν εκτος αν πεσει το ανοσοποιητικο τους. ο δικος μου γατουλης ας πουμε, ενω ποτε δεν εβγαλε μυκητες απο τοτε που τον πηρα απο το δρομο, περυσι το καλοκαιρι οταν φυγαμε εβγαλε μυκητες πισω απο το αυτι του, η κτηνιατρος ειπε οτι ηταν επειδη στρεσαριστηκε (και αρα επεσε το ανοσοποιητικο του).
εχω κολλησει και εγω μυκητες απο γατα μαλλον οταν ημουν μικρη, δεν ηταν τιποτα μια αλοιφη εβαλα και εφυγαν. απλα δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις ιδιες. τις προαλλες οταν φροντιζα τα νεογεννητα το ενα εχασε ολο του το τριχωμα απο μυκητες. και ρωτουσα τον κτηνιατρο αν φταιω εγω, αν εκανα κατι λαθος και μου ειπε οχι φυσικα. μυκητες υπαρχουν παντου, μεταφερουμε με τα παπουτσια μας, ερχομαστε οι ιδιοι σε επαφη καθημερινα. δεν μπορουμε να τους αποφυγουμε. απλα αν πχ ειμαστε πεσμενοι για καποιο λογο ειμαστε πιο ευαλωτοι.
ειχα διαβασει και εγω σε αρθρα στο ιντερνετ που ελεγαν χιλια δυο οτι πρεπει να κανεις. υπερβολες, θεωρω. η κτηνιατρος μας ειπε να προσεχουμε, να πλενουμε χερια κτλ (τιποτα δεν επαθα και το επαιρνα αγκαλια συνεχεια) και μαλιστα μας ειπε για μια περιπτωση που ειχε ενα γατακι μυκητες και κολλησαν ολοι οσοι εμενα στο σπιτι. παραλληλα οσο μας το ελεγε αυτο ακουμπουσε το προσωπο της ενω πριν επιανε το γατακι με τους μυκητες!
δικο μου συμπερασμα: αν η γατα μας εχει μυκητες, κανουμε την καταλληλη θεραπεια αμεσα, πλενουμε τα χερια μας οσο μπορουμε οταν την πιανουμε, καθαριζουμε συχνα σχολαστικα το χωρο (γιατι οντως ειναι πολυ ανθεκτικοι οι μυκητες μενουν στο χωρο για πολυ καιρο μετα, οταν εφυγαν τα μωρα απο εδω και καθαρισα καλα το χωρο και εμπαινε και ο γατουλης μου μετα απο καποιες μερες κολλησε και αυτος μυκητες- σιγα το πραγμα ημουν σε ετοιμοτητα εβαλα κατευθειαν την αλοιφη και εφυγαν σε 3 μερες) και κραταμε το ανοσοποιητικο μας σε καλη κατασταση. δεν πανικοβαλλομαστε! αυτα!
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Να εξαφανίσω κάθε τριχάκι πάντως είναι ακατόρθωτο!! Βασικά, αγχώθηκα για την αδερφή μου πιο πολύ που είναι έγκυος. Δε μένει σπίτι αλλά έρχεται συχνά. Πάντως ο άνθρωπος ( ο κτηνίατρος εννοώ) το ξέρει και δεν είπε κάτι διαφορετικό για εκείνη.
Δηλαδή δε χρειάζεται να σταματήσω να τα χαίρομαι τα αγαπάκια μου, ε;;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 24 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool