Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Κι όταν συνέλθει εντελώς ο κούκλος σου, περιμένουμε φωτογραφίες του "ανανεωμένου" Conan

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Δεν του χαλάς χατήρι στο φαγητό?
Δώστ'του ένα τρυφερό χουφτωματάκι από μένα στην τροφαντή του κοιλίτσα

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Οι μύκητες έχουν την ιδιότητα να είναι επίμονοι, αλλά δεν είναι και ανίκητοι. Θα πάρεις τηλέφωνο μεθαύριο τον γιατρό κι ενδέχεται να του αλλάξει το φάρμακο, ώστε να εξουδετερωθούν εντελώς.

xcubis4
Νεοφερμένο μέλος
όπως έχω αναφέρει πριν περίπου ένα μήνα βρήκα ένα παρατημένο γατάκι μωρό. Περάσαμε πολλά μαζί (διάρροιες, μπιμπερό, μασαζ στην κοιλίτσα για να ενεργηθούμε κτλ). Εγώ σαν αρχάρια από μωρά γατιά βοηθήθηκα πάρα πολύ από το topic σας για τα ορφανά γατάκια. Πριν μια εβδομάδα περίπου εμφάνισε σε ένα μικρό σημείο απώλεια τριχώματος. Τον πήγα την επόμενη μέρα ακριβώς στον κτηνίατρο, όπου διέγνωσε μύκητα (χωρίς καλλιέργεια βέβαια αλλά είναι σίγουρος) . Μάλιστα παρατήρησε ότι υπήρχε και μια αλλοίωση στη μυτούλα του που δεν είχα δει εγώ.. Μου είπε να του βάζω τοπικα ιώδιο ώστε να μην εξαπλωθεί γιατί είναι μικρός και καλύτερα θα ήταν να αποφύγουμε το χάπι...Τον ρώτησα συγκεκριμένα αν θα υπάρχει πρόβλημα αν το γλείφει (γτ ιώδιο είναι αυτό, καταλαβαίνετε) και μου είπε ότι δεν υπάρχει θέμα. Πριν 3-4 μέρες παρατήρησα ότι η κατάσταση επιδεινωνόταν οπότε πήγα από κει και μου είπε να του βάζω daktarin τοπικά 2 φορές την ημέρα! Του ζήτησα και ένα μικρό κολάρο το οποίο φοράμε περίπου για μια ώρα μετά την επάλειψη της αλοιφής. Έχουν περάσει 3-4 μέρες με την dactarin και δεν βλέπω καμία αλλαγή, για την ακρίβεια κάθε φορά που βάζω την αλοιφή φαίνεται ότι κοκκινίζει περισσότερο (μετά ηρεμεί βέβαια). Τινάζει νευρικά το πόδι του ο κακομοίρης σα να "θέλει να στεγνώσει το μανό"!!
Από όσα διάβασα στο θέμα είναι μια κατάσταση που από όσο καταλαβαίνω θέλει υπομονή και κρατάει καιρό. Δεν έχω πρόβλημα με την υπομονή και όλα αυτά, αλλά μιας και αρκετοί από εσάς το έχετε περάσει θα με βοηθούσατε αρκετά αν μου λέγατε περίπου πότε πρέπει να περιμένω να δω αποτελέσματα της θεραπείας και πως θα καταλάβω ότι αυτό που κάνω βελτιώνει την κατάσταση? Εννοώ στις δικές σας περιπτώσεις πόσο καιρό περίπου σας πήρε να δείτε αποτελέσματα και πότε πρέπει να ανησυχήσω? Στεναχωριέμαι που τον βλέπω σε αυτή την κατάσταση και γενικώς από χθες τον βλέπω ότι όταν βγάζουμε το κολάρο πηγαίνει πίνει αρκετό νερό και μετά εμφανίζει κάτι ενδιάμεσα σε λόξυγγα και τάση για εμετό η οποία περνάει μετά από 10 λεπτά! Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στην γενικότερη λαιμαργία του μετά το φαγητό ή η έχει γλείψει κάποια μικρή ποσότητα dactarin που έχει μείνει στο τρίχωμα δίπλα από τις πληγές του και του έχει προκαλέσει πεπτικά προβλήματα. Σε γενικές γραμμές δεν έχει σταματήσει να παίζει ιδιαίτερα και τρώει το καταπέτασμα....
Συγγνώμη για το μακροσκελές του μηνύματος μου αλλά μύκητες σε γατάκι δεν μου έχουν ξανατύχει...οπότε η οποιαδήποτε εμπειρία σας θα με βοηθούσε πολύ.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Πώς θα καταλάβεις αν όντως είναι αποτελεσματικό ένα φάρμακο? Απλούστατα με το οτι θα δεις αργά αλλά σταθερά, τα σημάδια να σβήνουν.
Αν αντίθετα δεν βλέπεις μετά από πάροδο ημερών καμιά βελτίωση (σε χειρότερη περίπτωση και επιδείνωση) θα πρέπει να διακόψεις για να ακολουθήσει άλλη φαρμακευτική αγωγή.
Υπομονή κι επιμονή θέλε και -πού θα πάει- θα απαλλαγεί από τον μπελά των μυκήτων. Σύντομα εύχομαι

xcubis4
Νεοφερμένο μέλος
φαντάζομαι η δική σου εμφάνισε μύκητες ενήλικη? Γτ ο μικρός είναι 6 εβδομάδων και το ανοσοποιητικό του δεν είναι ακόμη αρκετά δυνατό. Μήπως θυμάσαι γενικότερα περίπου σε ποια μέρα θεραπείας είδες διαφορά? Κάτι διαβάζω γενικά ότι θέλει πάνω απο μια εβδομάδα συνεχούς θεραπείας για να φανεί η αλλαγή. Ο κτηνίατρος είπε οτι το πιο πιθανό θα χαπακώσουμε το μικρούλι μαζί με τα εμβόλια του σε 15 μέρες και ότι ένα μήνα γενικά θα τον φάμε με το θέμα μύκητες!
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Αυτό που θυμάμαι και ξέρω πλέον, είναι οτι οι μύκητες αργούν και προκειμένου να φύγουν, χρειάζεται τήρηση με θρησκευτική ευλάβεια της εκάστοτε από τον γιατρό συνιστώμενης θεραπείας.
Έτσι ήταν η κατάσταση της μύτης της...
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

Η πρώτη μου γατούλα είχε εμφανίσει όταν ήταν αρκετά μικρούλα, λίγων εβδομάδων μόλις. Αυτό όμως έγινε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και ίσως δεν ήταν πολύ εξελιγμένες ακόμα οι θεραπείες. Της εμφανίστηκαν στα πίσω ποδαράκια της και στο κάτω μέρος της ουρίτσας. Ο κτηνίατρος θυμάμαι μας είχε δώσει ένα φάρμακο που ήταν σαν λαδάκι. ΄Επρεπε να την αλείφουμε ολόκληρη με αυτό δυό φορές την ημέρα και η θεραπεία δεν κράτησε πάνω από 10 μέρες, αν δεν με γελάει η μνήμη μου.
Δεν είχαμε κανένα παρατράγουδο και αμέσως μόλις τελείωσε η θεραπεία έγινε εντελώς καλά, βέβαια πήρε λίγο καιρό ακόμα για να βγουν οι τριχούλες της στα σημεία αυτά.
Πάντως δεν θυμάμαι καμμιά δυσκολία από αυτές που διαβάζω από διάφορους φίλους και φίλες .

xcubis4
Νεοφερμένο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Μαναράκι μου το καλό μου, να ταλαιπωρούν οι βρωμο-μήκυτες τα λιλιπούτεια, τρυφερά του ποδαρίνια

Αν και δεν βλέπω τη φατσούλα του, το φαντάζομαι κουκλάκι ζωγραφιστό

Βάσω μου, μήπως παίζει ρόλο και το είδος των μυκήτων?Πάντως δεν θυμάμαι καμμιά δυσκολία από αυτές που διαβάζω από διάφορους φίλους και φίλες .![]()

xcubis4
Νεοφερμένο μέλος

Καλά τη γλιτώσατε εσείς!΄Επρεπε να την αλείφουμε ολόκληρη με αυτό δυό φορές την ημέρα και η θεραπεία δεν κράτησε πάνω από 10 μέρες, αν δεν με γελάει η μνήμη μου.
Δεν είχαμε κανένα παρατράγουδο και αμέσως μόλις τελείωσε η θεραπεία έγινε εντελώς καλά, βέβαια πήρε λίγο καιρό ακόμα για να βγουν οι τριχούλες της στα σημεία αυτά.

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Το ζήλεψαν κι οι μύκητες, αλλά δεν πτοούματε, θα τους ξεφορτωθούμε μια και καλή!

Και το ποδαράκι θα γειάνει και η μουσουδίτσα (που αν και προσωρινά βαμένη με betadine παραμένει πανέμορφη), θα λάμψει πάλι ολοκάθαρη

xcubis4
Νεοφερμένο μέλος

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Ακόμα κι αυτή η ουρίτσα του με ξετρελλαίνει

Άντε με το καλό, υπομονή να φύγουν μύκητες και κολάρο, περαστικά κι αγύριστα!

Pepper μου,μπορεις να τις χωρισεις,αδειαζεις τη καψουλα σε πιατακι και το προσπαθεις.Ξερω αρκετες γνωστες μου που αναγκαστικαν να το κανουν γιατι επρεπε να παρουν οι γατουλες τους σπορανοξ.Απλα ειναι λιγο παιδεμα!
xcubis4
Νεοφερμένο μέλος
προφανώς και μας το σύστησε κτηνίατρος βρε συ. Δεν υπήρχε περίπτωση να βάλω κάτι πάνω στο παιδί χωρίς να έχω ρωτήσει τον κτηνίατρο.
Μάλιστα, τον ρώτησα συγκεκριμένα γιατί είναι σε ένα σημείο που όπως και να το κάνεις μπορεί να το γλείψει λίγο και μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Βέβαια, και εγώ έχω ακούσει ότι δεν κάνει, αλλά τί να πεις...Κάθε κτηνίατρος έχει και άλλη άποψη για αυτό το θέμα. Εμείς είμαστε μικροί ακόμα και προσπαθούμε να καθυστερήσουμε λίγο με το χάπι, αν και σύμφωνα με τον κτηνίατρο δε θα το γλιτώσουμε. Sporanax για 35 μέρες? Μα καλά???? Τί είχατε πάθει? Αποικία ολόκληρη? Καθαρίζω όσο καλύτερα μπορώ να σου πω την αλήθεια μου, αλλά θεωρώ πως ότι και να κάνεις τα σπόρια του μύκητα υπάρχουν παντού, ΟΤΙ και να κάνουμε. Θεωρώ πως είναι θέμα ανοσοποιητικού περισσότερο...Η πούδρα daktarin πάντως φαντάζει πολύ καλή λύση, ίσως για αργότερα που θα ηρεμήσει λίγο η κατάσταση.Θα ρωτήσω και τον κτηνίατρο. Προς το παρόν αλοιφή και κολάρο για λίγο μέχρι να πάρουμε το χάπι.
Σήμερα μάλιστα είδα (μετά από 5 μέρες daktarin) να βελτιώνεται πολύ η κατάσταση στο πρώτο σημείο που εμφανίστηκε. Το πρόβλημα παραμένει στη μυτούλα βέβαια, που άρπαξε αργότερα. Δε βαριέσαι. Υπομονή έχουμε, αρκεί να βλέπουμε βελτίωση. Άλλωστε ουσιαστικά μην ξεχνάς ότι όπως όλα τα μικρόβια, έτσι και ο εκάστοτε μύκητας, πρέπει να ολοκληρώσει τον κύκλο του. Όσο μπορούμε βέβαια να τον περιορίσουμε, μη χάσουμε και όλο μας το τρίχωμα στο τέλος.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 24 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool