Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Υπάρχει και daktarin oral, που παίρνεται δηλαδή από το στόμα. Μας την είχε δώσει εμάς κτηνίατρος γιατί τρώγαμε όλες τις άλλες...Η πούδρα daktarin πάντως φαντάζει πολύ καλή λύση, ίσως για αργότερα που θα ηρεμήσει λίγο η κατάσταση.Θα ρωτήσω και τον κτηνίατρο.

Δεν ρωτάς τον κτηνίατρο και γι' αυτήν μήπως βολέψει καλύτερα; Εφ' όσον βέβαια κάνει για την ηλικία του, ο δικός μου ήταν 6 μηνών όταν την χρειαστήκαμε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
xcubis4
Νεοφερμένο μέλος
Θα τον ρωτήσω και για αυτό Claire. Με έχετε γεμίσει γνώσεις ρε παιδιά. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Από την πρώτη μέρα που ακόμα δεν είχαμε καν δόντια για το τί έπρεπε να τρώμε, για το μασαζάκι...Για όλα. Οι συμβουλές σας ήταν καθοριστικές.Υπάρχει και daktarin oral, που παίρνεται δηλαδή από το στόμα. Μας την είχε δώσει εμάς κτηνίατρος γιατί τρώγαμε όλες τις άλλες...
Δεν ρωτάς τον κτηνίατρο και γι' αυτήν μήπως βολέψει καλύτερα; Εφ' όσον βέβαια κάνει για την ηλικία του, ο δικός μου ήταν 6 μηνών όταν την χρειαστήκαμε.![]()

xcubis4
Νεοφερμένο μέλος
στέλνω να σας ενημερώσω για τα νέα μας...Πήγαμε ξανά κτηνίατρο, μας έκανε μια ένεση για τους μύκητες και μας έδωσε και ένα σιροπι itradrops από το οποίο παίρνουμε πολύ μικρή δόση. Σε γενικές γραμμές έχουμε μεγάλη διαφορά....Τον έχει βοηθήσει πάρα πολύ και βλέπω διαφορά. Το θεματάκι μας όμως είναι ότι κάνει μια ψιλοευκοιλιούλα με το σιρόπι -νομίζω-. Πέραν αυτού κανένα θέμα, μέσα στη ζωντάνια είμαστε, τρέχουμε-παίζουμε τρώμε...
Είμαι λοιπόν σε δίλημμα: να του κόψω το σιρόπι που του κάνει αυτή την ευκοίλια μιας και δεν εμφανίζει κανένα άλλο σημάδι προβλήματος? Ή να συνεχίσω μιας και πραγματικά έχει βελτιωθεί πάρα πολύ η κατάσταση του?
Τί λετε εσείς?
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος

xcubis4
Νεοφερμένο μέλος

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Αντίθετα μπορείς να τηλεφωνήσεις στον κτηνίατρο μήπως σου δώσει κάτι συνοδευτικό για την διάρροια. Υπάρχει ένα χαπάκι που λέγεται ultra levir και δίνεται συνήθως συνοδευτικά με τις αντιβιώσεις για την πρόληψη της διάρροιας. Είναι ανθρώπινο φάρμακο βέβαια αλλά το δίνουν και σε γατούλες, αυτό που δεν ξέρω είναι αν κάνει να το πάρει μικρό γατάκι. Γι' αυτό καλύτερα μίλησε με τον κτηνίατρο, στην ανάγκη ίσως σου δώσει καμμιά παστούλα για την διάρροια, υπάρχουν αρκετές.

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Όταν ο γιατρός δίνει μια θεραπεία την ακολουθούμε με θρησκευτική ευλάβεια, μη διακόπτοντας ακόμα και όταν τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Κρίμα δεν είναι για 2 μέρες ακόμα και για μια μικρή παρενέργεια να ρισκάρεις να να ξαναφουντώσουν οι μύκητες από το ενδεχόμενο να έχουν αφήσει μια μικρή εστία πίσω τους?
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
xcubis4
Νεοφερμένο μέλος
Κερδίζουμε τη μάχη των μυκήτων και σκέφτηκα να σας ενημερώσω γτ εμένα μου φάνηκε χρήσιμο να γνωρίζω από ιστορίες άλλων πότε ακριβώς θα έβλεπα ορατα αποτελέσματα. Η μουρίτσα μας είναι πεντακάθαρη πια όπως βλέπετε, έχουν αρχίσει να βγαίνουν τρίχες κανονικά σε όλες τις εστίες, μετά από 17 μέρες θεραπείας. Το αργότερο σε 10-12 μέρες θα το έχουμε ξεπεράσει και θα κάνουμε και τα εμβόλια μας. Για του λόγου το αληθές:
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Εύχομαι να το ξεπεράσει εντελώς πολύ σύντομα.

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Αγαπουλίνιιιιιι!
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος

Anastasiah
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα! Πριν 10 ημέρες υιοθέτησα ένα γατάκι απο μια κοπέλα που το βρήκε στον δρόμο.δεν είναι ούτε 2 μηνών.πριν 3 μέρες ανακάλυψε η κτηνίατρος ότι έχει μύκητες και του έδωσε ένα σιρόπι το Intrafungol.μου είπε ότι υπάρχει περίπτωση να το πειράξει στο συκώτι γιατί είναι μικρό...το ξαναπάω σε Μιαν άλλη κτηνίατρο που την εμπιστεύομαι και την ρώτησα για το σιρόπι και μου είπε να του το δώσω.συν μια λοσιόν (clinafarm) που θα το ψεκάζω για 7 ημέρες.
Ωστόσο η κοπέλα που μου έδωσε το γατί μου είπε ( αφού ρώτησε την δίκη της κτηνίατρο) ότι είναι βαριά φάρμακα και τα 2 και θα πειράξουν τον μικρό μπορεί στο συκώτι.ειμαι πελαγωμενη και ξεπαραδιασμενη.εχει ακούσει κάποιος για αυτά να μου πει μια γνώμη;
(Η δικιά μου γιατρός μου είπε ότι είναι μικρή η δόση και για λίγες μέρες και να μην ανησυχώ )
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kat-cats
Διάσημο μέλος
Καλησπέρα! Πριν 10 ημέρες υιοθέτησα ένα γατάκι απο μια κοπέλα που το βρήκε στον δρόμο.δεν είναι ούτε 2 μηνών.πριν 3 μέρες ανακάλυψε η κτηνίατρος ότι έχει μύκητες και του έδωσε ένα σιρόπι το Intrafungol.μου είπε ότι υπάρχει περίπτωση να το πειράξει στο συκώτι γιατί είναι μικρό...το ξαναπάω σε Μιαν άλλη κτηνίατρο που την εμπιστεύομαι και την ρώτησα για το σιρόπι και μου είπε να του το δώσω.συν μια λοσιόν (clinafarm) που θα το ψεκάζω για 7 ημέρες.
Ωστόσο η κοπέλα που μου έδωσε το γατί μου είπε ( αφού ρώτησε την δίκη της κτηνίατρο) ότι είναι βαριά φάρμακα και τα 2 και θα πειράξουν τον μικρό μπορεί στο συκώτι.ειμαι πελαγωμενη και ξεπαραδιασμενη.εχει ακούσει κάποιος για αυτά να μου πει μια γνώμη;
(Η δικιά μου γιατρός μου είπε ότι είναι μικρή η δόση και για λίγες μέρες και να μην ανησυχώ )
Δεν τα ξέρω τα φάρμακα και φυσικά κανείς δεν μπορεί να απαντήσει αν δεν είναι γιατρός. Θα πρέπει να ακολουθήσεις ένα γιατρό γιατί αλλιώς θα τρελαθείς....οι μύκητες απλά είναι επίμονοι και θέλουν θεραπεία επισταμένα για να έχεις αποτέλεσμα. Οπότε αποφάσισε πρώτα εσύ και μετά ακολουθείς μια γραμμή....γιατί όποιον κι αν ρωτήσεις θα πάρεις πολλές απαντήσεις/λύσεις και θα πελαγώσεις πιο πολύ....
Περαστικά στο μικρό και εύχομαι γρήγορα να περάσουν!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Anastasiah
Νεοφερμένο μέλος
Nana13
Νεοφερμένο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Ομολογώ πως δεν ήξερα ότι υπάρχουν στρατιωτικοί κτηνίατροι.Καλησπερα σας. Εχω δυο ομορφα μικρα αδερφια 2,5 μηνων που ειναι πολυ πολυ αγαπημενα. Αυτα λοιπον τα ιυθετησα. με το καιρο ο Roki ο ενας μου γατος αρχισε να βγαζει ενα σημαδι στο ματι διπλα. Με τον καιρο αρχσε να μην εχει τριχωμα στην μυτη του διπλα. Να μην σας κουραζω αυτο πλεον εχει γινει ενα τεραστιο μωβ σημαδι. Το κολλησε και ο αδερφουλης του ο Dexter. Τα πηγαμε στον κτηνιατρο(στρατιωτικος κτηνιατρος). Μου ειπαν οτι ειναι μυκητας δεν θυμαμαι ακριβως την ονομασια του και αυτος ο μυκητας βγαζει το τριχωμα απο το δερμα του γατου. κανονικα γινεται εμβολιο αλλα ανω τον 6-7 μηνων. το μονο κακο σε ολη αυτη την ιστορια ειναι οτι η γατα κολλαει τον ανθρωπο και αυτες τς μερες πρεπει να ειμαστε καπως... απομακροι πραγμα που δυστυχως δεν μπορω να κανω εδω και 2 μερες. Μας ειπε οτι πρεπει να περιμενουμε μια ευδομαδα και αμα δουμε οτι δεν υποχωρει τοτε αναγκαστηκα εμβολιο. Απλά το μονο που με αγχωνει τρομερα ειναι οτι απο τοτε που βαζω την κρεμα την daktarin τα σημαδια που εχουν εχουν γινει σαν κακαδια και εχουν σκουρινει. μηπως ξερετε αμα ετσι πρεπει να γινεται το δερμα απο την κρεμα? Η να τα παω στον κτηνιατρο? Πραγματικα δεν ξερω εαν πρεπει να περιμενω μια ευδομαδα η να τα τρεξω αμεσως.
Στο πρόβλημά σου τώρα, εγώ κάποτε που έπαθε η πρώτη μου γατούλα μύκητες, δεν μου είχε πει καν εκείνος ο πρώτος κτηνίατρος που είχα πως θα έπρεπε να προσέχουμε κι εμείς. Παρ' όλα αυτά δεν πάθαμε τίποτα, αλλά ακόμα και να κολλήσει κανείς, το πολύ πολύ που θα πάθει είναι λίγες μέρες ταλαιπωρία, που θα έχει κάποια φαγούρα και η αλοιφή που θα πρέπει να βάζει.
΄Οσο για το κάπαλο που βγάζει εκεί που βάζεις την daktarin (η οποία να σου πω πως είναι κορυφή για μύκητες), είναι φυσικό. Μην σε ανησυχεί αυτό. Θα έλεγα να περιμένεις την μια βδομάδα με κάποια στοιχειώδη προσοχή για σας. Ας πούμε αυτές τις λίγες μέρες, μην τα παίρνεις στο κρεββάτι, ας κοιμούνται στο δικό τους κρεββατάκι ή κάπου αλλού. ΄Ισως να αραίωνες και τις αγκαλιές και τα χάδια και να τα αντικαταστούσες με αρκετή περισσότερη ώρα παιχνίδι, για να μην νοιώθουν και στερημένα.

Nana13
Νεοφερμένο μέλος

Βασικα οσο για το εαν θα κολλησουμε γενικα οσοι περναμε αυτο το σταδιο με τις γατουλες μας δεν ειναι τοσο σιγουρο. Αυτο το κολλανε ανθρωποι που εχουν χαμηλο ανοσοποιητικο συστημα και διαφορες δερματικες παθησεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 24 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool