Terifique
Δραστήριο μέλος
Η Terifique αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Μαρούσι (Αττική). Έχει γράψει 472 μηνύματα.
06-01-12
00:47
Καλησπέρα, το θέμα έχει απαντηθεί μερικώς σε κάποια άλλα θέματα αλλά έχω κάποιες πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις.... έχουμε έναν γατούλη που ταϊζουμε στην πυλωτή και είναι περίπου 9 μηνών, τον εμβολιάσαμε πριν κανένα 2μηνο με το 4πλό, για λύσσα και για λευχαιμία. Πριν τον εμβολιάσουμε δεν έγιναν εξετάσεις αίματος. Θεωρητικά για να μπεί σε σπίτι που υπάρχει και άλλη γάτα (η οποία εμβολιάζεται με το 4πλό και για λύσσα) και δεδομένου ότι τώρα ζεί έξω τι εξετάσεις πρέπει να γίνουν; Υποθέτω απαραίτητα για FIV (ανοσοανεπάρκεια)... τί άλλο; FIP (πετιτονίτιδα); μια εξέταση για FeLV θα έβγαινε θετική λόγω του προυπάρχοντος εμβολιασμού;
Το υπάρχον ζωάκι στο σπίτι θα πρέπει να κάνει κάποιον επιπλέον εμβολιασμό προληπτικά;
Τις αποπαρασιτώσεις τις θεωρώ δεδομένες...
Το υπάρχον ζωάκι στο σπίτι θα πρέπει να κάνει κάποιον επιπλέον εμβολιασμό προληπτικά;
Τις αποπαρασιτώσεις τις θεωρώ δεδομένες...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
grizoulaa
Νεοφερμένο μέλος
Η grizoulaa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 70 μηνύματα.
22-01-12
18:58
Δεν εχω καποια απαντηση σχετικα με τις ερωτησεις σου , θελω ομως να σε ρωτησω κατι.. τα εμβολια για την λευχεμια και την λυσσα που τα κανουν ? στο ποδι η στον σβερκο ?
Γιατι εχω ακουσει οτι μπορει να προκαλεσουν σαρκωμα και για αυτο συνηθως αποφευγεται να γινεται στον σβερκο ..
Γιατι εχω ακουσει οτι μπορει να προκαλεσουν σαρκωμα και για αυτο συνηθως αποφευγεται να γινεται στον σβερκο ..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fockos
Επιφανές μέλος
Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15.619 μηνύματα.
22-01-12
19:00
Στο πόδιΔεν εχω καποια απαντηση σχετικα με τις ερωτησεις σου , θελω ομως να σε ρωτησω κατι.. τα εμβολια για την λευχεμια και την λυσσα που τα κανουν ? στο ποδι η στον σβερκο ?Γιατι εχω ακουσει οτι μπορει να προκαλεσουν σαρκωμα και για αυτο συνηθως αποφευγεται να γινεται στον σβερκο ..
![]()
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
grizoulaa
Νεοφερμένο μέλος
Η grizoulaa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 70 μηνύματα.
22-01-12
21:32
Terifique
Δραστήριο μέλος
Η Terifique αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Μαρούσι (Αττική). Έχει γράψει 472 μηνύματα.
23-01-12
12:45
Δεν εχω καποια απαντηση σχετικα με τις ερωτησεις σου , θελω ομως να σε ρωτησω κατι.. τα εμβολια για την λευχεμια και την λυσσα που τα κανουν ? στο ποδι η στον σβερκο ?Γιατι εχω ακουσει οτι μπορει να προκαλεσουν σαρκωμα και για αυτο συνηθως αποφευγεται να γινεται στον σβερκο ..
![]()
Καλημέρα τα εμβόλια γίνονται στον σβέρκο/πλάτη. Για το πόδι δεν έχω ακούσει κάτι και όσες γάτες έχω εμβολιάσει ο γιατρός το έκανε στον σβέρκο. Το εμβόλιο της λευχαιμίας μπορεί να προκαλέσει σάρκωμα αλλά είναι μια πιθανότητα και όχι μια σίγουρη παρενέργεια. Το καλύτερο είναι να τα συζητήσεις με τον γιατρό σου για να σου πεί εμπεριστατωμένα και αν πρέπει και ποιά εμβόλια να κάνεις. Της λύσσας είναι υποχρεωτικό από τον νόμο, της λευχαιμίας δεν είναι απαραίτητο αν η γάτα είναι μέσα και δεν έχει επαφές μ' άλλες γάτες.
Για τις δικές μου ερωτήσεις ενημερωτικά, αποφάσισε να κάνω τις τυπικές 3 εξετάσεις (λευχαιμία, εϊτζ και λοιμώδη περιτονίτιδα) και στα δύο ζώα για προληπτικούς λόγους. Το ζωάκι του δρόμου βγήκε αρνητικό και στα 3 και το ζωάκι το μέσα (ο Τέρης μου) βγήκε ύποπτος για λοιμώδη περιτονίτιδα οπότε σίγουρα το είναι υγιή ένα ζώο με το μάτι δεν είναι σωστή αντιμετώπιση γιατί δεν ξέρεις σε τι μπορεί να είναι φορέας.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα είναι αόρατη. Είναι μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει περάσει από τη ζωή της 1 ζωάκι Έχει γράψει 67.217 μηνύματα.
23-01-12
15:11
Στο σβερκο εμβολια δεν κανει ποτε ο σωστος κτηνιατρος,ειδικα τα εμβολια της λυσσας και λευχαιμιας που ενοχοποιουνται για το σαρκωμα στη γατα(επιθετικοτατη μορφη καρκινου).Στο ποδι ειναι το ενδεδειγμενο,ετσι ωστε αν εμφανιστει σαρκωμα,να κοπει το ποδι και να υπαρχει πιθανοτητα επιβιωσης.
Αυτα που γραφεις ειναι Terifique.Δεν θυμαμαι να χρειαζεται κατι αλλο.
Αυτα που γραφεις ειναι Terifique.Δεν θυμαμαι να χρειαζεται κατι αλλο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum