Νέα γάτα στον κήπο

rina08

Νεοφερμένο μέλος

Ο rina08 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 62 ετών. Έχει γράψει 13 μηνύματα.
Καλημέρα,
Σήμερα το πρωί, την ώρα που κατέβαζα τη μικρή για το σχολείο, ήρθε στην εξώπορτα της πολυκατοικίας μιά γατούλα. Γιαούριζε και μας έδωσε να καταλάβουμε ότι πεινούσε. Μας άφησε να τη χαιδέψουμε, ακόμα και να την πάρω αγκαλιά, αλλά δεν ήθελε να ανεβεί επάνω στο σπίτι. Δεν ήθελα να την πιέσω γιατι θα έφευγα και εγώ στη δουλειά και θα ήταν μόνη της και ίσως αγριευόταν. Της έβαλα τροφή και γάλα στον κήπο. Δεν ξέρω αν θα παραμείνει εκεί όταν γυρίσω.
Έχετε καμμιά ιδέα για να την κάνω να έρθει επάνω μαζί μας με την θέλησή της?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλημέρα Ρίνα..με τη θέλησή της ίσως να μην έρθει (ίσως μονο αν κρατάς καμια κονσέρβα και παλι δύσκολα)
Θέλεις να την κρατήσεις επάνω αν κατάλαβα καλά? Αν ναι μπορεις να τη βάλεις σε μια γατοφόρο αφου θα έχεις επάνω λεκανακι με άμμο και τροφούλα (καλο θα ήταν για καποιο διάστημα να ειναι απομονωμένη σε ένα δωματιο για να συνηθιζει το χώρο). Αν μου λες οτι σε αφησε να την χαιδεψεις και να την παρεις αγκαλια σημαίνει ότι είναι σχετικά ήρεμη οπότε δεν θα αγριεψει τουλαχιστον πολύ καθως είναι μαθημένη απο ανθρώπους..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γενικά ένα καλό κόλπο για να πιάνεις τόσο ήμερες γάτες είναι να βάλεις τροφή σε μια γατοφόρο. Το μόνο που σκέφτομαι είναι μήπως έχει μωράκια, αν είναι θηλυκιά.:hmm: Νομίζω πως στην παρούσα φάση, το καλύτερο είναι να την ταΐζεις τακτικά (θα το μάθει γρήγορα και θα σε περιμένει) και, αφού βεβαιωθείς ότι δεν έχει μωρά, να την πάρεις επάνω. :)

Καλύτερα μην της βάζεις γάλα, γιατί προκαλεί διάρροια σε μερικές γάτες.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Αν μείνει να με περιμένει σκέφτηκα αρχικά να της φτιάξω ένα μέρος στον κήπο και να της έχω εκεί φαγητό και νερό. Έχω ακριβώς δίπλα ένα κτηνιατρείο και μπορώ να την πάω για εξέταση.
Θέλω να την πάρω γιατί- πέρα του ότι είναι μια πρασινομάτα κούκλα- στο δρόμο μας έχει πολλή κίνηση και πολλά γατιά έχουν χαθεί άδικα....

θα ειναι πολύ καλό αν έχεις την ευχέρεια να την πάρεις...ναι αυτο που λες ειναι καλό. Βαλτης φαγητάκι και νεράκι στην αυλή, στο μεταξύ θα σε συνηθίσει κιόλας και μετά βουρ στον γιατρό...οποτε στο μεταξύ κανεις και τις απαραίτητες ετοιμασίες αν θελεις να την παρεις μέσα..:) Μπράβο σου..περιμενουμε και φωτό..
Υ.Γ. αυτό για τα μωρά που λέει η ruko μπορεί να ειναι σωστό...δες και το στηθος της αν μπορείς, φαίνονται οι γατουλες όταν θηλάζουν, είναι πρησμένο το στήθος...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back