Ιάσωνας38804
Νεοφερμένο μέλος
Το πρόβλημά μου όμως είναι ότι μάλλον έχει λίγο κρύο εκεί στην αποθηκούλα και η γάτα μου μπαίνει απο το παράθυρο μου και ψάχνει χώρους μέσα στο σπίτι για να βρει μάλλον μια κρυψώνα σε ζεστό μέρος να βάλει τα γατάκια της. Το δεύτερο πρόβλημα είναι οτι η μάνα μου δε θέλει με τίποτα τις γάτες μέσα στο σπίτι.
Τί μπορώ να κάνω;
Επίσης επειδή είναι η πρώτη γέννα που ζω ,(Να πω εδώ οτι η γάτα μου είναι ιδιαίτερα φιλική με μένα ,μ αφήνει να την χαιδεύω κτλ.)τι πρέπει να προσέξω για να γίνουν και τα γατάκια μου φιλικά να μη γίνουν φοβισμένα προς εμένα δηλαδή;
Και τι πρέπει να προσέξω γενικά;
Ευχαριστώ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Καλημερα και καλωσηρθατε.
Θα πρεπει να δινετε καταρχην στη μανουλα βιταμινες και ειδικη τροφη για γατακια για να εχει δυναμεις να θηλασει και να μεγαλωσουν σωστα τα μωρα.Επισης να της βαλετε αμμολεκανη για να μαθει και τα μωρα της να πηγαινουν εκει,γιατι η γατουλα απο οτι καταλαβαινω βγαινει εξω για τις αναγκες της.Απο εκει και περα,υπαρχουν πολλα που πρεπει να γινουν,δεν ξερω αν η μαμα ειναι εμβολιασμενη,αποπαρασιτωμενη,αν εχει εξεταστει για νοσηματα,αν τα ιδια εχουν γινει και στον αρσενικο που ζευγαρωσε...Ολα αυτα ειναι πολυ σημαντικοτερα απο το να γινουν τα γατακια φιλικα μαζι σας,γιατι αφορουν την υγεια τους και την υγεια της γατας.Θα τα κρατησετε ολα;Αν ναι,θα πρεπει να αρχισετε μετα τους δυο μηνες τις αποπαρασιτωσεις,τους εμβολιασμους και τις στειρωσεις,γιατι σε λιγο καιρο θα γεμισετε γατακια καθως μετα τους πεντε μηνες θα αρχισουν να ζευγαρωνουν μεταξυ τους και με τη μαμα τους.Αν σκοπευετε να τα δωσετε,θα πρεπει να μαθουν στους θορυβους του σπιτιου,στην ανθρωπινη επαφη,στην αμμο,στην ξηρα τροφη...Τελος θα πρεπει να εχετε το νου σας γιατι η γατα πιθανοτατα θα εχει οιστρο ξανα στις 40 μερες και ισως τα αφησει και φυγει για να ζευγαρωσει,οποτε θα πρεπει να τα ταϊζετε εσεις.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
για να κοινωνικοποιηθουν τα γατακια, πρεπει να ερχονται σε επαφη με ανθρωπους απο μικρη ηλικια. Επισης ειναι κριμα να τα εχει σε κρυο μερος. Βαλτε τα μεσα στο σπιτι, για ονομα του θεου, δεν ειναι μπουλντοζες να σας το καταστρεψουν! Πες στους γονεις σου τουλαχιστον να σε αφησουν να τα παρεις στο δωματιο σου.
Τελος παντων, αν δεν καταφερεις να τα βαλεις μεσα, πηγαινε στην αποθηκη που γεννησε και φτιαξε της ενα ζεστο σπιτακι. Αν δεν εχεις ηδη καποιο πλαστικο σπιτακι ή γατοφορο, παρε μια κουτα βαλε μεσα διαφορες κουβερτουλες ή παλια ρουχα (πχ πλεκτες μπλουζες, fleece) και ασε μια τρυπα ισα ισα να χωραει η γατα για να μπαινει. Επισης δινε της καλης ποιοτητας τροφη σε αρκετη ποσοτητα και βαζε τα πιατακια της κοντα στο μερος που γεννησε για να μην αφηνει τα μωρα πολλη ωρα μονα τους. Μπορεις να παρεις και μερικες θερμοφορες, να της γεμισεις με ζεστο νερο και να τις βαλεις κατω απο τις κουβερτουλες για περισσοτερο ζεστη. Πηγαινε και βλεπε τα γατακια καθημερινα αλλα μη τα πειραζεις και πολυ γιατι ειναι μικρα και ευαισθητα. Οταν μπορεσουν να σταθουν στα ποδια τους αφιερωνε περισσοτερο χρονο μαζι τους για να σε μαθουν. Οταν μεγαλωσουν περισσοτερο και αρχισουν να τρωνε μονα τους φερε τα σε επαφη με αλλα ατομα για να συνηθισουν στην παρουσια ανθρωπων. Επισης, μολις γινουν 3-4 μηνων να στειρωσεις την μαμα τους γιατι θα συνεχισει να γενναει και θα γεμισετε γατακια. Για τα γατακια εχεις βρει σπιτι; Αν θες βαλε αγγελια εδω με φωτογραφιες τους για να τα χαρισεις σε ατομα που θα τα αγαπανε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
μια συμβουλη απο μενα..μην περιμενεις να πανε 4ων μηνων για να στειρωσεις την μαμα τους..εγω που εχω γατα αστειρωτη εξωτερικη ( με το καλο σημερα θα στειρωθει..) πριν καλα καλα πανε 3ων μηνων τα γατακια εμενε παλι εγγυος..το καλυτερο ειναι λιγο πριν γινουν 3ων μηνων να στειρωθει η μανουλα τους..για τα υπολοιπα θα συμφωνησω με τις προλαλησαντες!

moukelis
Επιφανές μέλος
Αυτο ειπα κι εγω Εβελυν,συνηθως στις 40 μερες τους ξαναερχεται οιστρος και μπορει και να αφησει τα μωρα...
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
σωστα! Λαθος μου που ειπα 3 μηνες. Δεν σκεφτηκα τον παραγοντα εμβολια και σκεφτομουν τα αντισσωματα απο το μητρικο γαλα. Οταν αρχισουν να τρωνε στερεα τροφη, μπορει να στειρωθει και η μανα και να εμβολιαστουν τα γατακια οταν γινουν 7-8 εβδομαδων για να μη κολλησουν τιποτα.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Πάντα με καθαρά χέρια πιάνουμε τα μικρά, είναι πολύ ευαίσθητα, και μπορεί εύκολα να πάθουν κάτι. Τουλάχιστον μέχρι να εμβολιαστούν.
Τσέκαρε καθημερινά αν τρώνε όλα, αν ζούνε όλα. Σε 10-12 μέρες απο την γέννα θα ανοίξουν σιγά σιγά τα μάτια τους, τότε μπορεί να κάνουν κάτι σαν τσίμπλες. Θα πρέπει να τα καθαρίζεις με φυσιολογικό ορο.
Να κοιτάς να είναι καθαρά τα πανιά, αν δεν είναι να τα αλλάζεις...
Μην πειράξεις τον ομφάλιο λώρο, θα πέσει μόνος του.
Αυτά για αρχή, να σου ζήσουν!
Ιάσωνας38804
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις συμβουλές και τις απαντήσεις.Θα σας ενημερώσω αργότερα.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
α κατι ακομα σημαντικο! Αν δεις οτι ανοιγουν τα ματακια τους, θα παρατηρησεις οτι το ενα ματακι ειναι εντελως ανοιχτο και το αλλο μισοκλειστο. ΜΗ προσπαθησεις να το ανοιξεις!
Ιάσωνας38804
Νεοφερμένο μέλος
Εντάξει έγινε
kiki808
Εκκολαπτόμενο μέλος
και τισ τσιμπλιτσες τισ καθάριζε μανούλα τους...και όλα τα υπόλοιπααα... Να παρέχεις στη μαμά άφθονη τροφή και καθαρό νεράκι....(να μην χρειάζεται να κυνηγάει για να χορτάσει γτ πέρα απο την κούραση μπορεί να κολλήσει και τπτ που θα μεταδώσει και στα μωρούλια... και οπωσδήποτε να τη στειρώσεις γτ μετά θα κάνεις εσύ τη μανούλα τους....
τα μωράκια εγώ θα έλεγα να μην τα πιάνεις και πολύ....όταν αρχίσουν να ανοίγουν μάτια θα το έκανα εγώ...Μην ξεχνάς οτι οι γάτες είναι πολύ καθαρά πλάσματα!!!!αν αρχίσει να την μυρίζει ασχημα το κουτί θα τα πάρει τα γατάκια σε καθαρό και ζεστό μέρος και είναι κρίμα...να αλλάζεις λοιπόν τα πανιά μέσα!!!!να τα βουτάσ σε καυτό νερό για να ψοφάνε όλα τα μικρόβια.... και τέλος αν έχεις σκοπό να δώσεις τα πιτσούνια για υιοθεσία να αρχίσεις να ψάχνεις έγκαιρα γονείς....καλή τύχη...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ιάσωνας38804
Νεοφερμένο μέλος
Τα γατάκια είναι 6 ημερών να συμπληρώσω.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Αν η μάνα δεν τα ταίζει, πάλι κάτι σημαίνει...
Επίσης μπορεί η μάνα να μην έχει άλλο γάλα.. οπότε επεμβαίνεις εσύ, και τα ταίζεις εσύ.
Επειδή είναι Σάββατο.. και αύριο Κυριακή θα σου έλεγα να δράσεις άμεσα.

Ιάσωνας38804
Νεοφερμένο μέλος
Τα βλέπω και πιο ζωηρά τώρα.Μακάρι να πάνε όλα καλά.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Πιάσε τις θηλές και τα βυζιάκια της μαμάς... μπορεί να έχει πετρώσει το γάλα, μπορεί να έχει μαστίτιδα και να θέλει γιατρό.
Μπορεί απλά να μην έχει άλλο γαλα οπότε οκ....

Ιάσωνας38804
Νεοφερμένο μέλος
Τις έπιασα τις θήλες της μαμάς , τις ζούληξα και δε βγάζουν γάλα.Δε μπορώ να καταλάβω τι φταίει.Να την πάω σε κτηνίατρο πάντως δε παίζει γιατί δεν έχω την οικονομική δυνατότητα αυτή την περίοδο.Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να αγοράζω γάλα και να τα ταίζω μόνος μου.Εντάξει 11 ? κάνει.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Δίνε καλή τροφή στην μάνα, και βιταμίνες. Να τρώει όσο θέλει... και όποτε θέλει.
Ιάσωνας38804
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Ιάσωνας38804
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool