Νέα γέννα. Τι πρέπει να προσέξω;

Δεν ειπαμε οτι χρειαζεται ειδικη τροφη για γατακια η μαμα;Λογικο ειναι να μην εχει γαλα και να ειναι αδυναμα τα μικρα της αν δεν τρεφεται σωστα...Η δικη μου παντως εβγαζε γαλα κι οταν της πιεζες τις θηλες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ποια τροφή να της αγοράσω για όταν έχει γατάκια και πόσο κάνει?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πηγαινε σε ενα πετ σοπ και ζητα τροφη για γατακια,ο,τι και να παρεις θα ειναι καλυτερη απο την τροφη του Lidl και θα επρεπε να της εδινες απο οταν ηταν εγκυος στο δευτερο μηνα...η τιμη εξαρταται απο την ποιοτητα,αλλα υπαρχουν και αρκετα οικονομικες.Νομιζω οτι αξιζει να κοψεις δυο καφεδες το μηνα για να τρεφεται λιγο καλυτερα οσο θηλαζει,αφου βλεπεις οτι ειναι αδυναμη και τα μικρα της το ιδιο.

Λοιπόν ,πήγα την γάτα μου και τα γατάκια της στον Κτηνίατρο και μου είπε δυστυχώς ότι η μαμά τους δε μπορεί να κατεβάζει γάλα και έχει πρόβλημα ορμονών.Μου είπε οτι τώρα είναι αργά για να της κάνει ένεση ορμονών και οτι αυτό έπρεπε να γίνει 1-2 μέρες μετά την γέννα.Πήρα τροφή για την γάτα (Ηill's) και τώρα θα δώσω ακόμα περισσότερη έμφαση στο να ταίζω εγώ τα γατάκια.Φυσικά δε θα τα πάρω από τη μάνα τους ακόμα.Και έδειξα επίσης τα γατάκια στην Κτηνίατρο και μου είπε οτι τα βρήκε μια χαρά ,παρόλο που τα ταίζα 2 φορές τη μέρα.Τώρα θα τα ταίζω όπως πρέπει φυσικά.20 ? μου πήρε για να κοιτάξει την μάνα μόνο.

Τελευταία επεξεργασία:
Δυο πραγματάκια ακόμα.
1) Πρόσεχε γιατί τα μικρά θα συνεχίσουν να θηλάζουν την μάνα, με ή χωρίς γάλα.( ή τουλάχιστον να προσπαθούν) Θα πρέπει να προσέχεις να μην την τραυματίσουν και να μην την πονάνε. Φυσικά θα βλέπεις και την μάνα να αντιδράει, αλλά πολλές φορές δεν τα διώχνει η ίδια, και δημιουργούνται μαστίτιδες.

2)Δεδομένου ότι δεν έχουν πιει πολύ μητρικό γάλα, τα γατάκια δεν έχουν αποκτήσει καλό και γερό ανοσοποιητικό. Πάντα με πεντακάθαρα χέρια θα τα πιάνεις, και την μάνα. Και μόλις το επιτρέπει η ηλικία τους καλό θα ήταν να ξεκινήσει ο εμβολιασμός τους.

Καλό κουράγιο, εύχομαι όλα να πάνε καλά.

Εντάξει έγινε ,ευχαριστώ.

Ποσο χρονων εισαι? Σε ποιο μερος του Ρεθυμνου μενεις? Τα γατακια ηντα θα τα κανεις?Φανταζομαι δεν θα τα αφησεις ημιαδεσποτα κι αυτα...:(

Ποσο χρονων εισαι? Σε ποιο μερος του Ρεθυμνου μενεις? Τα γατακια ηντα θα τα κανεις?Φανταζομαι δεν θα τα αφησεις ημιαδεσποτα κι αυτα...:(

26 είμαι.Στον Πρινέ μένω.Τα γατάκια θα τα κρατήσω εγώ ,έχουμε σπίτι με κήπο 1,5 στρέμμα περιφραγμένο και θα τα αφήνω ελεύθερα στην αυλή.

26 είμαι.Στον Πρινέ μένω.Τα γατάκια θα τα κρατήσω εγώ ,έχουμε σπίτι με κήπο 1,5 στρέμμα περιφραγμένο και θα τα αφήνω ελεύθερα στην αυλή.
Τι να πω....ελπιζω να στειρωσετε τη γατα μολις απογαλακτιστουν τα μικρα.:(

Ωχου μωρε....... Γιατι δεν βαζετε αγγελειες να βρειτε σπιτακι σε μερικα απο αυτα?Γιατι να μεινουν ολα εκει εξω?Θα πρεπει να στειρωσετε ΟΛΑ αυτα τα γατια!Ειδαλλως σε μια μερα μπορει να γινουν καλλιστα 20-25!Θα μπορειτε να ταιζετε και να φροντιζετε ολα αυτα τα γατακια?Θα εχουν την ιατρικη παρακολουθηση που πρεπει να εχουν ολα τους?

Θα τα ταίζω εγώ μεχρι κάποια ηλικία και μέτα θα κυνηγάνε μόνα τους.Στη φύση ζούμε,σε χωριό.Ετσι κάνανε και οι προηγούμενες γάτες μου.Οσο για το ιατρικό απο πόσο εβδομάδων και μετά πρέπει να τους δώσω κρέμα και εμβόλια για τις αρρώστιες?

Οσο για το ιατρικό απο πόσο εβδομάδων και μετά πρέπει να τους δώσω κρέμα και εμβόλια για τις αρρώστιες?
Για εμβόλια και αποπαρασιτώσεις, δες εδώ.

ευχαριστώ .

Θα τα ταίζω εγώ μεχρι κάποια ηλικία και μέτα θα κυνηγάνε μόνα τους.Στη φύση ζούμε,σε χωριό.Ετσι κάνανε και οι προηγούμενες γάτες μου.Οσο για το ιατρικό απο πόσο εβδομάδων και μετά πρέπει να τους δώσω κρέμα και εμβόλια για τις αρρώστιες?
Α θα κυνηγανε...καταλαβα.
Ερωτηση:Tι ακριβως θα κηνυγανε στον περιφραγμενο κηπο και αυλη που λες οτι θα τις εχεις?Και ποια ειναι αυτη η σωστη ηλικια που πρεπει μεχρι τοτε να τα ταιζεις και μετα να τα αφησεις να "κηνυγανε" οπως λες?
Μου εκανε ιδιαιτερα εντυπωση που ενδιαφερεσαι να γινουν τα γατακια φιλικα και χαδιαρικα προς εσενα και να δεχονται τις αγκαλιες...Στην ουσια δηλαδη θα κανεις καποια γατακια να εξαρτωνται 100% απο σενα και μετα μολις μεγαλωσουν θα τα αφησεις στη μοιρα τους χωρις να τα ταιζεις!!
Επισης τρομερη εντυπωση μου κανει που λες οτι εισαι 26 και απο την αλλη λες οτι η μανα σου δε θελει να μπει η γατα στο σπιτι!:confused:
Κι εγω στο Γαλλο μενω κοπελι αλλα δεν αφηνω τα γατια μου να κυνηγανε και οσα μπορω και βρισκω αδεσποτα τα στειρωνω και τα χαριζω.Ειδικα αν ειναι τοσο μικρα που θα βρουνε ευκολα σπιτι.
Ξερεις για ποσα αδεσποτα θα εισαι υπευθυνος απο δω και περα?Σε ενα μολις χρονο θα δημιουργηθουνε 60 αδεσποτα απο τη γατα σου και τα παιδια της αν δεν τα στειρωσεις και δεν ειναι καθολου υπερβολικο το ποσο.Μερικα απο αυτα ισως πεθανουν στις γεννες,αλλα θα τα πατησουν αυτοκινητα,αλλα θα πεθανουν απο την πεινα,τις αρρωστιες ή τις κακουχιες,αλλα θα ζευγαρωσουν με τη μανα ή τα αδερφια τους,θα ψαχνουν στα σκουπιδια να βρουνε φαγητο,θα κρυωνουν το χειμωνα και θα διψανε το καλοκαιρι και παει λεγοντας....
Και ισως μερικα απο τους απογονους των γατιων σου να τα βρει καποιος φιλοζωος ακτιβιστης σαν κι εμενα(που αμφιβαλλω αν υπαρχει σε ολο το Ρεθυμνο) και να τα περιθαλψει,να τα στειρωσει και να τους βρει ενα ζεστο σπιτακι.
Δεν ειναι μονο τα εμβολια λοιπον.Και αφου θα κανεις τον κοπο να τα εμβολιασεις καλο θα ηταν να βαλεις μια αγγελεια και να τους βρεις σπιτακι(να ζουνε εντος σπιτιου) και να οσα σου μεινουν να τα στειρωσεις.

Τελευταία επεξεργασία:
θα συμφωνησω με το κουνελακι..κ ειναι τοσο ομορφα , σιγουρα θα βρουνε σπιτια καλα, που θα τα φροντιζουν κ θα τα ταιζουν οπως πρεπει:) αυτο θα ηταν το καλυτερο κ για σενα , κ για εκεινα.

Σορρυ για την αργοπορημένη απάντηση.Ναι έχει δίκιο η kounelaki τελικά ,Θα στειρώσω τις γάτες και θα βάλω αγγελίες για να τις δωρίσω..Αλλα μία θα κρατήσω για μένα.Ευχαριστώ για τις συμβουλές..

το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να στειρωσεις την μανουλα και να βαλεις αγγελια τα μωρακια..ειναι πανεμορφα και θα βρουν ευκολα σπιτι..και φυσικα αυτο που θα κρατησεις εσυ να το στειρωσεις..

επισης κουνελα μπορει να ειναι 26 ομως γιατι σου κανει εντυπωση?δεν μενει μονος του για να κανει οτι θελει και σεβεται καποια πραγματα..και η αδερφη μου θελει και αλλη γατα και εγω σκυλι..η μαμα μου δεν θελει ουτε να το ακουσει οποτε ουτε η αδερφη μου παιρνει γατα ουτε εγω σκυλι..και ι αδερφη μου ειναι 25..;)εννοειται οτι δεν σημαινει οτι επειδη η μαμα του δεν του επιτρεπει να μπει η γατα στο σπιτι οτι ειναι λυση να την εχει εξω και αστειρωτη ομως δεν μπορει να επιβαλλει σε καποιον που μενει μεσα στο σπιτι κατι που δεν θελει:)

Καλημέρα. Τα δύο από τα 4 γατάκια κλείσαν τα ματάκια τους.Με τι μπορώ να τα καθαρίσω για να ανοίξουν πάλι?

Τι εννοεις εκλεισαν,με τι;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back