Νέα γέννα. Τι πρέπει να προσέξω;

Ξέρω γω τίποτα τσιμπλα θα είναι..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορείς να βρέξεις ένα κομματάκι γάζα με λίγο φυσιολογικό ορό και να το ακουμπήσεις για λίγο στα ματάκια τους, ώστε να μαλακώσουν οι τσίμπλες. Μετά, πολύ προσεκτικά και με πάρα πολύ απαλές κινήσεις, μπορείς να δοκιμάσεις να τις απομακρύνεις, χωρίς να τραβήξεις καθόλου τα βλέφαρά τους ή να τα πιέσεις.
Το ότι έκλεισαν πάντως τα ματάκια τους από τσίμπλες σημαίνει ότι μάλλον έχουν ρινοτραχείτιδα τα γατάκια, πρέπει να τα δει κτηνίατρος, ίσως να χρειαστούν κολλύριο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φυσιολογικό ορο δεν έχω αυτην την στιγμή .Χαμομήλι κάνει?

Καλυτερα οχι χαμομηλι,καποια τα πειραζει.Το θεμα ειναι οτι οπως ειπε και η Αλικη μαλλον τα ματακια τους ξανακλεινουν λογω ασθενειας,αν θυμαμαι καλα η μαμα τους δεν ειναι εμβολιασμενη,οποτε πρεπει να τα δει γιατρος.

Αν δεν έχεις ορό, βράσε λίγο νερό και άφησέ το να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσεις. Γάζα έχεις; Αν όχι, μη χρησιμοποιήσεις βαμβάκι, γιατί οι ίνες του μπορεί να τραυματίσουν τα ματάκια τους, καλύτερα ένα πολύ καθαρό πανάκι.

εντάξει τα καθάρισα με χαμομήλι και με μια γάζα και ξανάνοιξαν τα ματια τους

Αν τα εχεις εξω τα γατακια,οταν τους καθαριζεις τα ματακια τους με βρεγμενο οτιδηποτε,φροντιζε να τους τα σκουπιζεις μετα με στεγνο,γιατι ενδεχεται να κρυωσουν χειροτερα.

Εντάξει έγινε,μέσα σε μια αποθηκούλα τα έχω.Κατα τα άλλα τα γατάκια μου κλείσανε ακριβώς τρεις βδομάδες σήμερα.

Μια χαρα τα καταφερατε ..και η μανουλα τους κι εσυ..:):)

ax epeigoysa ερωτηση η γατα γεναει οπου ναναι και την εχω στον ιδιο χωρο με τον αρσενικο μου γατο θα πειραξει τα μικρα της?πρεπει να τα ξεχωρισω?

ax epeigoysa ερωτηση η γατα γεναει οπου ναναι και την εχω στον ιδιο χωρο με τον αρσενικο μου γατο θα πειραξει τα μικρα της?πρεπει να τα ξεχωρισω?
Δεν ειναι σιγουρο αλλα καλο θα ηταν να τα χωρισεις ειδικα τον πρωτο καιρο που θα ειναι νεογεννητα.

Να ρωτήσω και κατι άλλο.Τα γατάκια μου είναι 30 ημερών τώρα.Μπορώ να τους βάζω το γάλα σε πιατάκια?Να σταματήσω να τους δίνω από σύριγγα?Και επίσης μπορώ να τους δίνω αγελαδινό γάλα ή βρεφικό ανθρώπινο?

Να ρωτήσω και κατι άλλο.Τα γατάκια μου είναι 30 ημερών τώρα.Μπορώ να τους βάζω το γάλα σε πιατάκια?Να σταματήσω να τους δίνω από σύριγγα?Και επίσης μπορώ να τους δίνω αγελαδινό γάλα ή βρεφικό ανθρώπινο?

Βρεφικό ανθρώπινο σκόνη ναι, ανακατεμένη με κονσερβούλα.
Θα καταλάβεις εαν είναι έτοιμα να φάνε μόνα τους όταν έχουν σκάσει δοντάκια και αρχίζουν και δαγκώνουν το μπιμπερό.

Κάνε μια δοκιμή, και θα δείς. Λογικά θα πέσουν μέσα με τα μούτρα στην αρχή και θα γίνουν χάλια, αλλά θα το μάθουν γρήγορα το κόλπο.

Ναι δοντάκια έχουνε βγάλει.Ανακατεμένο στο μπλεντερ θα το κάνω?Και επειδή έχω 4 γατάκια θα τους το δίνω σε 4 πιατάκια ή σε ένα μεγάλο?Θα τους δίνω και νερό?

Με ένα πιρουνάκι θα το διαλύεις. Μπορείς να μουλιάσεις και kitten κροκέτες.
Νεράκι πάντα να έχουν πρόχειρο.
Ένα πιατάκι θα έχεις αντε 2 για να μην τα κάνουν χάλια. Εαν δείς ότι κάποιο δεν τρώει αρκετά και δεν κάνει κοιλούμπα όπως τα άλλα θα το ταίζεις εσύ.
Και μετά απο 5 λεπτά τα βάζεις στην άμμο. Εαν δεν κάνουν κάτι ακολουθείς το κλασσικό τρίψιμο.

Λοιπόν γεια σας και πάλι.Πριν 1 βδομάδα έβαλα τα γατάκια και την μαμά τους μέσα στο δωματιό μου.Αλλά επειδή το δωμάτιο γέμισε ψύλους η μάνα μου αφού ψέκασε όλο το δωμάτιο και το καθάρισε,μου είπε να πάω τα γατάκια στην αποθηκούλα.Και δε θέλει μου είπε να τα βάλω μέσα στο δωμάτιο ακόμα κι αν τα αποπαρασιτώσω.Και υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα.Οτι η μαμά γάτα όταν την βάζω στην αποθηκούλα με τα γατάκια και αφήνω την πόρτα ανοιχτη ,τα παίρνει και τα πάει σε μέρη έξω απο το σπίτι μας και τα κρύβει.Το θέμα είναι όμως οτι αν τα παίρνει και τα κρύβει, επειδή δεν μπορεί να τα θυλάξει,τα γατάκια θα πεθάνουν απο την πείνα μακριά απο μένα .Και έτσι αναγκάζομαι να κλειδώνω την πόρτα της αποθηκούλας με την γάτα και τα γατάκια της μέσα.

Τί μπορώ να κάνω για αυτό?

Λοιπόν γεια σας και πάλι.Πριν 1 βδομάδα έβαλα τα γατάκια και την μαμά τους μέσα στο δωματιό μου.Αλλά επειδή το δωμάτιο γέμισε ψύλους η μάνα μου αφού ψέκασε όλο το δωμάτιο και το καθάρισε,μου είπε να πάω τα γατάκια στην αποθηκούλα.Και δε θέλει μου είπε να τα βάλω μέσα στο δωμάτιο ακόμα κι αν τα αποπαρασιτώσω.Και υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα.Οτι η μαμά γάτα όταν την βάζω στην αποθηκούλα με τα γατάκια και αφήνω την πόρτα ανοιχτη ,τα παίρνει και τα πάει σε μέρη έξω απο το σπίτι μας και τα κρύβει.Το θέμα είναι όμως οτι αν τα παίρνει και τα κρύβει, επειδή δεν μπορεί να τα θυλάξει,τα γατάκια θα πεθάνουν απο την πείνα μακριά απο μένα .Και έτσι αναγκάζομαι να κλειδώνω την πόρτα της αποθηκούλας με την γάτα και τα γατάκια της μέσα.

Τί μπορώ να κάνω για αυτό?
Καταρχην επρεπε να ειχες αποπαρασιτωσει ηδη τα μωρα και τη μανα. Εγω στη θεση σου θα τα αποπαρασιτωνα εντελως και θα τα ξαναεβαζα μεσα εφοσον το δωματιο ειναι δικο μου υποτιθεται,ειμαι 26 και το καθαριζω εγω ο ιδιος και κανενας αλλος.
Τωρα ετσι οπως τα λες τα πραγματα και αν δεν γινεται διαφορετικα,δεν υπαρχει αλλος τροπος εκτος απο το να τα κλειδωνεις στην αποθηκη μεχρι τουλαχιστον να σταματησουνε να θηλαζουν.Βαλε και μια λεκανιτσα με αμμο,μπας και μαθει η μαμα να πηγαινει εκει.

Μάλλον τελικά αυτό θα κάνω θα τα κλειδώνω στην αποθήκη μέχρι να σταματήσουν να θηλάζουν μιας και πήγα και της μίλησα πάλι της μάνας μου και δεχόταν με τίποτα.

Ολα εντάξει τώρα τα έχω στην αποθήκη με ανοιχτή την πόρτα και δεν τα παίρνει η μάνα τους.Βγαίνουν κι έξω και παίζουν.Εχουν πολύ πλάκα.

Bαλε καμια φωτο να τα δουμε κι εμεις βρε!
Κανονισες για τη στειρωση της μαμας τους;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back