nellos
Νεοφερμένο μέλος
Ειμαι καινουρια μαμα και δεν ξερω τιποτα απο γατακια!Παντα αγαπουσα τα ζωα αλλα οικογενειακως προτιμουσαμε σκυλους. παρ'ολ'αυτα την τριτη απέκτησα το πρώτο μου γατάκι εντελώς τυχαία, χαριζόταν σε ένα pet shop και τον πήρα τον λένε Νέλλο και είναι πολύ μικρος, μόλις 30-35 ημερών, και πολύ έξυπνος μάλλον! Όπως είπα δεν ξέρω τι μου γίνεται από ανατροφή γατών οπότε δεν καταλαβαίνω τι κάνει γιατί το κάνει και αν είναι φυσιολογικό,κλαίει συνέχεια ,τρώει πάρα πολυ και κοιμάται , όταν δεν κάνει όλα τα προηγούμενα θέλει αγκαλιά και παιχνίδια που μου αφήνουν μεγάλες γρατζουνιές στα χέρια μου! Από το μαγαζι μου έδωσαν ξηρά τροφή για μωρα Royal Cannin και κονσερβούλες(που μαλλον του αρε΄σουν περισσοτερο) Friskies και άμμο Friskies αρωματικη (που μέχρι στιγμης δε΄ν έχω παράπονο για μυρωδιές και τέτοια), σας τα λέω αυτά γιατί είμαι άσχετη και δεν ξέρω αν αυτά τα προιόντα είναι καλά ή αν τους συνεφερε να μου πουλήσουν αυτά.
Λοιπόν θα ήθελα μερικές συμβουλές για το πως να τον κάνω να ακούει όταν τον φωνάζω με το όνομα του και όταν του λέω "μην", πως να τον κάνω να μην τρώει όλη την ώρα γιατί στο΄τέλος θα έχω βόιδι αντί για γάτο και το βασικότερο γιατί κλαίει ας μου εξηγήσει κάποιος. δεν φτάνει που κλαίειμόλη τη νύχτα και δεν μας αφήνει να κοιμηθούμε λειτουργεί και σαν ξυπνυτήρι 9-10 έχω σηκωθεί!!!!!!!!!!Α, επίσης όλα αυτά τα παιχνιδάκια που συζητάτε σε άλλλα θέματα του Foroum κάνουν για την ηλικία του ή έιναι μικρός ακόμα? Επίσης η άμμος κάνει σβώλους και τα τσισάκια μας? Να τον στειρώσω ή όχι? Είδα στην τηλεόραση πως κυκλοφορούν διάφορες ασθένειες σεξουαλικώς μεταδιδόμενες στις γάτες και δεν θα ήθελα να πάθει κάτι τέτοιο. δεν έχω σκοπό να τον αφήνω έξω, αν και είναι ακόμα μωρο εδω δεν έχει ακόμα εξερευνήσει όλο το σπίτι , αλλά όταν μεγαλώσει μου είπαν ότι μπορεί να την κοπανήσει την περίοδο αναπαραγωγης και διατρέχει και΄τόσους κινδύνους σε αυτή τη ζούγκλα που λέγεται Αθήνα!!!
Προφανω΄ς πολλές ερωτήσεις μου για εσάς που έχετε περισσότερες γάτες θα είναι χαζές. όμως είμαι Α Σ Χ Ε Τ Η!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Β Ο Η Θ Ε Ι Α!!!!!!!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Μην αγχώνεσαι γιατί όλα αυτά που κάνει ο γατούλης είναι φυσιολογικότατα! Για όλα όσα ρωτάς θα βρεις απαντήσεις και στα υπόλοιπα θέματα του φορουμ. Αυτά που μπορώ εγώ να σου πω είναι: αν φοβάσαι μην παχύνει δίνε του πολλές φορές από λίγο φαγητό. Εγώ δεν το κάνω βεβαια αυτό με τα δικά μου, έχουν πάντα ξηρά τροφή κ τρώνε όταν πεινάσουν. Και δεν έχουν πρόβλημα με το βάρος τους.
Γιατί κλαίει? Αν δεν πεινάει, δεν πονάει η κοιλιά του (κάνει κακάκια κανονικά?) και δεν θέλει χάδια, τοτε...θέλει τη μαμά του. και είναι φυσικό γιατί είναι μωρούλι. Όταν κοιμάται βάζε του ένα ρολόι κοντά του. Θα το ακούει και θα νομίζει ότι είναι η μαμά του και δεν θα κλαίει. Όταν είναι ξυπνιο, αγκαλίτσες και χαδάκια το καθυσηχάζουν (ο δικός μου ο μικρός - που είναι πια 3 μηνων- που αποχωρίστηκε νωρίς τη μαμά του σταματάει το κλάμα όταν μου πιπιλάει τα ρούχα!).
Τα παιχνιδάκια πάρτου τα και όταν θα θελήσει θα ασχοληθεί μαζί τους.
Υπάρχουν συγκεκριμένες μάρκες άμμου που κάνουν τα τσισάκια σβώλους. Νομίζω μια από αυτές είναι η biokats, αλλά δες και στα reviews. Από τη friskies καλύτερη είναι η katsan(δεν τα κάνει σβώλους αλλά μυρίζει πολύ λιγότερο και τώρα που είναι μωρό μπορεί να μην σου μυρίζει, αλλά όταν μεγαλώσει λίγο....
)Και τέλος : να τον στειρώσεις. Πέρα από τον κίνδυνο να φύγει, εφόσον θα ζει στο σπίτι και δεν θα ζευγαρώνει θα υποφέρει.
Άυτά από μένα. Και πάλι καλώς ήρθατε!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος
Kαλώς ήρθες στο my cat
Kανείς δεν γεννήθηκε μαθημένος και καμμια ερώτηση δεν είναι χαζή. OTI θέλεις ρώτα το. Eμεις εδώ είμαστε για οτι θες
Πρώτα απο ολα να σου πω να μην του δίνεις καθόλου γάλα γιατί δημιουργεί παράσιτα. Aπο τη στιγμή που τρώει μόνο του, δεν χρειάζεται. Για το ονομά του, αν του το ψυθιρίζεις και του το λες συχνά θα το μάθει, μην ανησυχείς
Tα MH απαραίτητα. Mην στενοχωριέσαι. H άμμος Φρισκις μια χαρά αν και υπάρχουν κι άλλες που δεν έχω δοκιμάσει. Mόνο σκεπαστή τουαλέτα να πάρεις αργότερα. Παιχνιδάκια πολλά!!!!! Nα μασάει, να μην βαριέται μια και του λείπουν τα αδελφάκια του
και να γλυτώνουν και τα χεράκια σας.Tο βασικότερο όμως είναι να μην μάθει το έξω, ποτέ. Mια χαρά στο σπίτι με ένα μπαλκόνι. Aγάπη και φροντίδα είναι οτι χρειάζεται. Kαι φυσικά να στειρωθεί, 8 μηνών. Nασαι καλά!

Γωγω
Δραστήριο μέλος
διαβασε λιγο στα φορουμ, ειναι σχεδον ολα γραμμενα...
και οτι απορια εχεις, παλι εδω ειμαστε...

μην ανησυχεις για τπτ, για ολα υπαρχουν λυσεις...!!
να σου ζησει..!
nellos
Νεοφερμένο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Ευχαριστώ που μου απαντήσατε τόσο γρήγορα!!! καταλαβαίνω ότι είναι μικρός θέλει τη μαμά του και τα αδερφάκια του όμως δεν είμαι συνέχεια σπίτι και οι υπόλοιποι δεν είναι τόσο υπομονετικοί μαζί του είδικά όσων αφορά στον ύπνο τους και νομίζω πως και αυτός εμένα προτιμάει εκτός αν γίνομαι τελείως χαζομαμά αλλα σήμερα δεν καθόταν με τίποτα στην αγκαλιά του αδερφού μου. θα πρέπει να βρω κάποια λύση γιατί οι άλλοι θα με φάνε ειδικά όταν θα έρθει η γιαγια μου που της υποσχέθηκα ότι δεν θα τον έχω μέσα, ναι καλά!αλλιως δεν θα με άφηνε να τον πάρω. αυτό με τα ρούχα το κάνει και το μωρό μου!!!!!!!! είναι πολύ γλυκό. μήπως ξέρετε κάποιον καλο κτηνίατρο στην περιοχή των Ανω Πατησίων?
Με γεια το γατουλακι, σαν εμπειρη γατομαμα εχω να προσθεσω τα εξης :
Πρωτον ειναι μικρος και εχει αναγκη το γαλα αλλα για να μη κανει εντερικα θελει η γαλα γατας σε σκονη lactol η νουνου light,βαζε τα με τις κροκετες και αστο θα τρωει απο μονο του συχνα και απο λιγο μη φοβασαι δε θα παχυνει αναπτυσεται απλα. Αν μπορεις η καλυτερη αμμος ειναι η Evergreen και η τροφη για μικρα της hills η της purina απο πετσοπ τωρα που ειναι μικρο ειναι βασικο να παρει ποιοτικη τροφη για τα κοκαλα κλπ κλπ ειναι λιγο ακριβοθτσικα αυτα αλλα διαρκουν πολυ και δε θα μετανοιωσεις.
Δευτερον το γατουλακι ειναι πολυ κουτσικο ακομη και σ'εχει αναγκη ειναι φυσικο για να τα πατε καλα παρε ψαλιδακι και κοψε του τα νυχακια λιγο μπροστα στην ακρη ετσι ωστε να μη σε ποναει δευτερον οταν σε γρατσουναει κανε ενα απο τα παρακατω
- 1. ψεκασε τον με λιγο νερακι απαλα
- 2 μαλωσε τον με ενα αυστηρο και σταθερο μη και βαλτον κατω οπως κανουν οι μαμαδες γατες στα μικρα.
- 3.παρτου τα μπροστινα ποδαρακια και κρατα τα κοντα στο στηθακι του και μιλα του γλυκα ενω αν παει να τ απλωσει αυστηρα και ενικα επιυραυευσε με χαδια η παιχνιδι ττο καλο φερσιμο.
Τριτον:ολα τα παιχνιδακια κανουν αλλα παρε ενα μικρο χνοθδωτο κι οταν φευγεις πετα του το νακαταλαβει οτι θα το χρησιμοποιει σαν υποκαταστατο σου παιζοντας εξιισου βοηθαει και το ανοιχτο ραδιοφωνο.
καλη τυχη και στα δυο σας
anabou
Διάσημο μέλος
ladycat
Διάσημο μέλος
Καλως ηρθες στην μεγαλη μας γατοοικογενεια οι πρωτοι μηνες θελουν ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ Κ ΕΠΙΜΟΝΗ
ψωρόγατο
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν του βάλεις το ρολόι κοντά του για να ακούει το τικ-τακ και ένα λούτρινο ζωάκι μέσα στο κουτάκι που κοιμάται νομίζω τα βράδια θα κοιμάστε και εσείς! Φαγάκι καλό, pro-plan ή hills kitten πολύ-πολύ, δεν του κάνει κακό, μην ξεχνάς ότι βρίσκετε στη ανάπτυξη! Γαλατάκι δεν είναι απαραίτητο γιατί του δίνεις πολύ καλή τροφή. Αγόρασε μια τουαλέτα σκεπαστή και σου προτείνω ανεπιφύλακτα την biokats με άρωμα πορτοκάλι είναι τέλεια! Και τέλος και πιο σημαντικό να το πας στο κτηνίατρο να σου δώσει χαπάκι για τα σκουληκάκια και να κάνει τα εμβόλια του/της!
ψωρόγατο
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και πάλι να σου ζήσει!!!!
χριστινα
Διάσημο μέλος

nellos
Νεοφερμένο μέλος
ladycat
Διάσημο μέλος
Hook
Νεοφερμένο μέλος
Δυστυχώς τα μικρά γατάκια είναι πολύ ευαίσθητα. Ίσως ο Νέλλος σου είχε κάποια ασθένεια που απλώς άργησε να τον καταβάλλει επειδή ζούσε σε καλό περιβάλλον. Δυστυχώς υπάρχουν ασθένειες στα μωρά που και ο πιο έμπειρος δεν μπορεί να τα σώσει. Σκέψου μόνο πως ο Νέλλος σου είχε τουλάχιστον ένα ζεστό σπιτικό και ανθρώπους να τον αγαπούν όσο έζησε.
Τη Νεφέλη πήγαινέ την άμεσα στο γιατρό για τσεκ απ και απολύμανε ότι είχε ακουμπίσει ο Νέλλος (για την περίπτωση που είχε μεταδοτική ασθένεια). Δώσε της αποπαρασίτωση (χάπι ντροντάλ) και βάλε της frontline (για ψύλλους). Μόλις δεις διάρροια ή επίμονη ακεφιά ή επανειλλημένο εμετό κατευθείαν τηλέφωνο στον γιατρό. Την κονσέρβα την τρώνε πιο ευχάριστα (δοκίμασε γεύσεις ψαριού, κοτόπουλου κλπ), οι δικές μου τρελαίνονται για sheba αλλά είναι πανάκριβες. Είναι μικρή ακόμη για να τρώει μόνο κροκέτα.
ladycat
Διάσημο μέλος
nellos
Νεοφερμένο μέλος
χριστινα
Διάσημο μέλος
nellos
Νεοφερμένο μέλος
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος

nellos
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool