Νέα και για πρώτη φορά γατομαμά

evenina1

Νεοφερμένο μέλος

Η evenina1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 27 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους σας! :)
Είμαι φοιτήτρια και ζω μόνη μου. Δυστυχώς δεν έχω βρει ακόμα δουλειά, παρ' όλα αυτά ψάχνω μανιωδώς!
Πριν από 4 μήνες περίπου είδα τυχαία ένα γατάκι σε μια αγγελία και το ερωτεύθηκα. Δυστυχώς βρισκόταν στην αθήνα και τα έξοδα μεταφοράς του ήταν αρκετά ώστε να μην μπορώ να ανταπεξέλθω. Και είχα και μια μετακόμιση να τρέχει και ήταν κρίμα αυτή η αναστάτωση και για μένα και για το γατί.
Μέχρι τώρα είχα μόνο σκυλιά και για να πω την αλήθεια τις γάτες δεν τις συμπαθούσα και ιδιαίτερα. Μα ξέρω πολύ καλά πως δεν μπορώ να έχω ένα σκύλο. Που να τον βάλω σ' ένα τόσο μικρό διαμέρισμα? Και πως να τον βγάζω βόλτες 2 και 3 φορές την μέρα, και που να τον αφήνω στις διακοπές μου?
Όταν είδα λοιπόν την γλυκιά γατούλα στην αγγελία, σκέφτηκα ότι ίσως να έχω παρεξηγήσει αυτά τα ζωάκια και ίσως αξίζουν μια ευκαιρία.
Μπήκα, λοιπόν, σε διάφορα σάιτς(συμπεριλαμβανομένου αυτού)και διάβασα για τις γάτες. Έτσι έμαθα πως οι γάτες είναι πολύ ανεξάρτητα ζώα(και γ' αυτό τις θαυμάζω) και ακόμα πως αν βρουν αγάπη, σε αντίθεση με αυτό που πίστευα, σίγουρα θα την ανταποδώσουν. :)
Πέρασε ο καιρός, κι ενώ είχα μάθει πολλά για τις γάτες και είχα αλλάξει γνώμη γι' αυτές, είχα βγάλει απ' το μυαλό μου την ιδέα να γίνω γατομαμά.
Μέχρι που έγινε το μοιραίο.
Εντελώς τυχαία είδα στο φέισμπουκ την φωτογραφία μιας κατάμαυρης γατούλας και έμεινα εκεί και την κοιτούσα πολύ ώρα.
Και λέω μέσα μου ''αυτό το γατί το θέλω''!
Πήγα χτες και το είδα. Περιμένει να υιοθετηθεί. Η κυρία που το φιλοξενεί θέλει να μου το δώσει απ' ότι κατάλαβα. Ωστόσο δεν έχω πάρει την τελική μου απόφαση. Δεν είχα ποτέ ξανά γάτα κι αν κι έχω διαβάσει πολύ γι' αυτές και την εκπαίδευσή τους είμαι σίγουρη πως είναι διαφορετικά όταν το βιώνεις.
Όσον αφορά το οικονομικό σίγουρα μπορώ να στερηθώ το κατι τις μου για να έχω ένα γατάκι που είναι ανεκτίμητο στο κάτω κάτω! :) (και ψάχνω και δουλειά)
Η οικογένειά μου ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα γατόφιλη και όπως και να το κάνεις με 3 σκυλιά σίγουρα δεν μπορώ να τους αφήνω το γατί(άσε που δεν τους εμπιστεύομαι κιόλας).
Σαν άνθρωπος ξέρω πια πως μπορώ να συμβιώσω με ένα ζωάκι. Και ειδικά με ένα ζωάκι που δεν θα χρειάζεται να του επαναλαμβάνω 3000 φορές ένα πράμα για να το μάθει όπως τα σκυλιά! :P Ηρεμία και πειθαρχία θέλει και τα έχω και τα δύο.
Απ' την άλλη φοβάμαι μήπως έχω υπερεκτιμήσει τον εαυτό μου.
Είμαι 90% σίγουρη ότι από Δευτέρα θα τηλεφωνήσω για να κλείσω την συμφωνία και να υπογράψω το συμβόλαιο υιοθεσίας.
Αυτό το 10% είναι που με βασανίζει.
Αυτό που θέλω από σας είναι να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας και να μου δώσετε τη συμβουλή σας!
(Σας ενημερώνω ωστόσο πως ήδη έχω αρχίσει να αδειάζω τραπέζια, να βάζω σίτες και τα λοιπά για να είναι το γατί μου ασφαλές. Και ακόμα πως κυκλοφορώ στον χώρο και σκέφτομαι το μαυρόπραμα να είναι ανάμεσα στα πόδια μου ή να τρέχει πάνω κάτω όπως έκανε όταν την είδα! Μήπως έχω πάρει φόρα?? Απ' τη μία είμαι κάπως έτσι :clapup: κι απ την άλλη κάπως έτσι :redface: )
So i need your help :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα φίλη μου :)
Όντως είναι πάρα πολύ παρεξηγημένα ζωάκια και χαίρομαι πολύ για την απόφαση σου.Σαφέστατα και αγαπούν και οι γάτες,απλά κάνουμε το λαθος να συγκρίνουμε την συνμπεριφορά τους με αυτή των σκύλων,κάτι εντελώς λάθος,εφόσον πρόκειται για διαφορετικά ζωα.
Καθημερινά μας δείχνουντην αγάπη τους,και πίστεψε με..σου προσφέρουν απίστευτες συγκινήσεις.:D

Κόιτα κάτι..εφόσον είσαι διατεθιμένη για κάποια έξοδα,απλά να σκεφτείς μόνο κάποιες λεπτομέρειες του τύπου:Μαδάνε,οκ..δεν είναι τραγικο..υπάρχουν και τα ρολάκια καθαρισμού τριχων,ότι ναι..η γάτα είναι ζωακι περιεργο εκ φύσεως,δηλαδη θα ανέβει και σε τραπέζι,θα ανέβαινει και σε καναπέδες και στο κρεβάτι κλπ.
Για τους περισσοτερους απο εμάς είναι εντελώς ασήμαντα αυτα.Μάλιστα στο κρεβάτι εμείς τα θέλουμε να κοιμούνται μαζί μας ...και το χαιρόμαστε ιδιάιτερα.Βέβαια οκ..κάποιοι δεν το θέλουν και όντως δεν δημιουργεί πρόβλημα εφόσον απλά κλείνουν τη πόρτα το βράδυ και η γάτα το συνηθίζει συνήθως αυτό.
Αλλα πχ την τρίχα καποιοι δεν την αντέχουν,οπότε καλό θα είναι να ξέρεις οτι τρίχες θα βρίσκεις σε έπιπλα,ρούχα κλπ.
όμως είναι τόσα πολλά αυτά που σου προσφέρουν αυτά τα ζωακια,που αυτά είναι ανάξια λόγου.:D
Να ξέρεις ότι όλοι μας πριν πάρουμε το πρώτο μας γατί,είχαμε τις ίδιες σκέψεις και αμφιβολίες,λογικό είναι αυτό..και μάλιστα δείχνει και υπεύθυνη στάση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:) Για τις τρίχες γνωρίζω. Είχα και σκύλο στο σπίτι και δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα. Ειδικά αφού η γάτα μου θα είναι μόνο στο σπίτι δεν ανησυχώ για τίποτα! Τρίχες μεν, καθαρές δε! Ντάξει θα πρέπει να καθαρίζω πιο συχνά αλλά αυτό θα μου κάνει καλό!
Κι εγώ το θέλω το γατί να ανεβαίνει και να εξερευνεί όσο θέλει. Και σίγουρα θέλω να κοιμάται μαζί μου.
Αυτό αναζητώ. Την συντροφιά του. :)
Το μόνο που με τρομάζει είναι η δέσμευση. Και το παθαίνω κάθε φορά όταν συμπεριλαμβάνεται το ''πάντα'', όπως όταν έκανα τα τατουάζ μου. :P
Παρ' όλα αυτά κάτι μέσα μου μου λέει πως η σωστή απόφαση είναι να την πάρω την γάτα. :) Μια εβδομάδα ασχολούμαι μόνο μ' αυτό. Έχω βάλει κάτω τα οικονομικά, τις ευθύνες, τις χαρές, όλα!
Και έχω καταλήξει στο ότι η φιλία μας θα είναι ανεκτίμητης αξίας. Κι ακόμα στο ότι την παίρνω πολύ υπεύθυνα αυτή την απόφαση και μετά από πολύ σκέψη.
Νομίζω είμαι προετοιμασμένη για όλα! Για τις σκανταλιές της, για τον φόβο της όταν θα μου πρωτοέρθει, για το ότι μπορεί να μου πάθει κάτι..
Είναι κι αυτά μέρος της σχέσης, έτσι δεν πάει?
Άντε μακάρι να μου πάνε όλα καλά.
Όπως φαίνεται, την Δευτέρα θα υπογράψω το συμβόλαιο υιοθεσίας! :)

Χαίρομαι πάρα πολύ!!:D
όλα καλά θα πάνε...και μόλις την πάρεις να μας ανοίξεις θεματάκι δικό της..να την χαρούμε και εμείς!:D

Δεν θα παραλείψω σε καμία περίπτωση! :) Ευχαριστώ πολύ!

Ολα καλά θα πάνε μην σε τρομάζει!!;)

Θα δεις πόσο απλό είναι και σε λίγο θα θες και δεύτερο όπως την πατήσαμε και εμείς!!:D

Εδω είναι το δικό μας θέμα https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=91361

ευχαριστώ για το κουράγιο που μου δίνετε! :) Χτες που κοιμήθηκα σκεφτόμουν πως θα ήταν να είχα και το γατί εκεί να κοιμάται μαζί μου. Νομίζω δεν χρειάζεται να το σκεφτώ περισσότερο! Κοιμάμαι και ξυπνάω μ' αυτή τη σκέψη λες και είμαι ερωτευμένη!!! :D Δηλαδή μάλλον είμαι !! ;)

Οπότε έτοιμη είσαι!!Καλώς να τα δεχτείς!!!:D

Θα λιώνεις κάθε φορά που θα ακους το γουργουρητο της και μην στεναχωρηθείς αν τις πρωτες μέρες κρύβεται!Γιατί η' αυτό θα συμβεί η' θα είναι συνέχεια μαζί σου από την αρχή!Αν συμβει το πρωτο θα θέλει απλά το χρονο της να προσαρμοστεί!:)

Αντε και αύριο περιμένουμε τα νέα σου!!;)

Κι εγώ εδώ και 3 εβδομάδες κοιμάμαι & ξυπνάω με τη σκέψη του, κι ας τον έχω κοντά μου :D Επίσης, ήμουν πάντα λάτρης των σκύλων, γιατί άκουγα άσχημα για τον χαρακτήρα των γατών... :blink: Καμία σχέση...καθεμιά έχει τη δική της προσωπικότητα & πάντα οι αντιδράσεις τους κάπως εξηγούνται. Πρέπει απλώς να γνωρίζεις τι τους συμβαίνει & πώς να τις χειριστείς σε κάθε περίπτωση.
Είμαι σίγουρη πως θα το λατρέψεις το μικρουλάκι :)

Καλησπερα και απο εμενα...
Εγω ενα θα σου πω μονο...
Μην το σκεφτεσαι....κανε το τολμημα και δεν θα χασεις...
Δεν υπαρχει ωραιοτερο σναισθημα απο το να εχεις ενα αξιολατρευτω γατακι αναμεσα σου...
Θα ειναι παντα εκει σαν στηριγμα παρηγοριας και δεν θα σε προδωσει ποτε...
Θα ειναι η παρεα σου και θα βαρεθεις να μετρας χαδια και αγκαλιες...
Μια γατα οπως λες κι εσυ εχει την δικη της ανεξαρτησια αλλα παντα φροντιζει να σου ανταποδωσει την αγαπη που της προσφερεις...
Προσεχε την ομως εχει την συνεχεια στα ματια σου..υπαρχουν πολλοι κινδυνοι εκει εξω..κακοι ανθρωποι που παραμονευουν να κανουν κακο σε αυτα τα υπεροχα πλασματα...ειχα κι εγω καποτε τον φοιβο μου ενα γατο σιαμ...ηταν η παρεα μου και η αγαπη μου η μεγαλη...προχθες τον εχασα απο φολα επιτιδιου...
Δεν προλαβα να κανω πολλα για να τον γλυτωσω...βλεπεις η φολες αργουν να δειξουν τα συμπτωματα τους...και οταν εμεις τα ειδαμε ηταν παρα πολυ αργα...:(
Δωσε του πολυ στοργη,προστατεψε το και με την πρωτη ευκαιρεια πηγαινε και καντου μια στειρωση για να μη φευγει...να μη γυρναει δεξια και αροστερα...να το εχεις σπιτι...Καποτε ημουν πολυ κατα των στειρωσεων τωρα ομως ειμαι κατηγορηματικα υπερ και ο λογος ειναι οτι μια γατα αν δεν την εχεις στειρωση φευγει...γυρναει εξω...δεν μπορεις να την κρατησεις φυλακισμενη στο σπιτι με το ζορι...Ομως οπως προειπα,εκει εξω υπαρχει κακια πολυ...
Κανε το καλυτερο για το γατακι σου...αγαπα το...και δεν θα σε αφησει ετσι...

Διαβάζοντας όλ' αυτά που έγραψες αγαπητή φίλη έχω μόνο ένα να σου πω: Είσαι ήδη γατομαμά!
Έχεις καταρχήν ερωτευτεί αυτό το μαύρο διαόλι... κι αν είναι το πλασματάκι μια σταλιά που διακρίνω στη φωτογραφία του άβατάρ σου δεν με ξενίζει αυτό που αισθάνεσαι..
Εχεις διαβάσει πάρα πολλά πράγματα, πράγματα που πολλοί από εμάς δεν είχαμε ψάξει παραμόνο πολύ μετά,αφότου είχαμε ήδη υιοθετήσει το μωρό μας.
Τι να σου πω, πως δεν θα το μετανοιώσεις ποτέ μα ποτέ; Θα ακουστεί κλισέ... η γάτα είναι το μοναδικό ζώο που δεν δεσμεύει.. στο γράφω αυτό εγώ που τρέμω τη δέσμευση. Είναι το ζώο που σε κάνει να ερωτοκτυπηθείς τόσο άσχημα που απλά σε ταλαιπωρεί μια ζωή, σε κάνει να το τρέχεις ξοπίσω, σε συναρπάζει, πάντα παραμένει μυστήριο, το ζώο που ποτέ δεν θα κατακτήσεις ολοκληρωτικά 100%.... ή μήπως το έχεις ήδη κατακτήσει;

nektariak σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσω το μικρό μαύρο αλητάκι χωρίς στείρωση. Λυπάμαι πολύ γι' αυτό που συνέβη στο γάτο σου... Κάποτε είχαν φολιάσει το 1ο μας σκυλί και είχαμε πεθάνει όλοι απ' την στεναχώρια μας. Ήταν πολύ τυχερός όμως και με θέληση και τελικά επέζησε μετά από ανάκοπη καρδιάς που έπαθε στο κτηνιατρείο.

Δυστυχως για μενα η καρδουλα του μικρου μου δεν αντεξε....:(
Μακαρι να το παλευε πιο πολυ..μακαρι....
Αγαπα το λοιπον και φροντιζε το οσο πιο πολυ μπορεις...εχουν αναγκη την αγαπη μας....

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ! Τα σχόλια σας ήταν πάρα πολύ ενθαρρυντικά! :) Έκανα μια μικρή έρευνα αγοράς, ρώτησα και φίλους που έχουν γατιά και αύριο πρωί πρωί θα πάω να προμηθευτώ τα απαραίτητα! Άμμο και φαγητό αρχικά! Παρήγγειλα και μια κλειστή αμμοδόχο με φίλτρο για εσωτερικό χώρο και είμαι τρισευτυχισμένη! :) :D :clapup: (νομίζω ακόμα δεν χρειάζεται η κλειστή γιατί θα αργήσει λίγο να μου έρθει)

Evenina μου, ρίξε και μια ματιά εδώ: Γατοίσια..."προίκα"
Αν την αμμολεκάνη θα την έχεις έξω μην πάρεις κλειστή, άποψή μου, προτίμησε μια με ψηλή ράχη. Αν όμως θα την έχεις μέσα στο σπίτι ή σε μέρος έξω που θα βρέχεται τον χειμώνα τότε πάρε κλειστή

επιτέλους έρχεται η γατούλα μου αύριο μεθαύριο!! :D και είμαι σαν χαζοερωτευμένο! μιλάω γι' αυτό το αλητάκι όλη την ώρα! ήθελα να σας ρωτήσω όμως.. μένω στο ισόγειο και το βρίσκω πολύ εύκολο να μου φύγει το γατί μου... :worry: εκτός από καλαμωτή που θα βάλω όσο πιο ψηλά μπορώ( περίπου στο 1.20 από το πάτωμα) και την στείρωση σε λίγους μήνες υπάρχει και κάποιο άλλο κόλπο για να την αποτρέψω να βγαίνει? επίσης στο μπαλκονάκι έχει το κουτί του φυσικού αερίου το οποίο είναι άκρως επικίνδυνο γιατί μπορεί να πηδήξει πάνω σ' αυτό και μετά έξω. σκέφτηκα να το καλύψω κι αυτό με καλαμωτή ή με πλέγμα που θα φτάνει αρκετά ψηλά.. και πάλι ανησυχώ..

Τέλεια!!Θα γίνεις γατομάνα!!!!!!!:clapup::clapup:

Το πλέγμα δεν είναι πολύ καλή λύση γιατί θα σκαρφαλώνει άνετα!!
Μπορεις από μικρη να την μάθεις να την βγάζεις με το σαμαράκι και το λουράκι για να είσαι 100% σίγουρη!Ετσι κάνουμε εμείς!!!

Το πλεγμα ειναι καλη λυση,αρκει ομως να ειναι πολυ ψηλο και ή να φτανει μεχρι τερμα στο ταβανι δηλαδη του απο πανω οροφου,ή να μπουν πασαλοι σε σχημα Γ με την γωνια να ειναι στραμενη στο εσωτερικο της αυλης ,ετσι ωστε ακομα και να σκαρφαλωσει να μην μπορει να περασει.Στο Γ βεβαια,η οριζοντια πλευρα,θα πρεπει να ειναι αρκετα φαρδια.Δεν ξερω αν γινομαι κατανοητη,ειναι καπως δυσκολο να το περιγραψω,παντως και την καλαμωτη ανετα την σκαρφαλωνουν δυστυχως.Το πιο ασφαλες ειναι να φτανει το πλεγμα τερμα στο ταβανι,.

Εκτος παντως απο αυτο.....να το καλωδεχτεις το κουκλακι!!Χαιρομαι παρα πολυ!:clapup:

Eχει δίκιο η Εφη αν φτάνει μέχρι το ταβάνι δεν θα έχει πρόβλημα!!;)

αχ για να είμαι απόλυτα σίγουρη θα βάλω πλέγμα μέχρι πάνω...κ θα το κόψω κάπου για να δημιουργώ πορτούλα για να απλώνω και τα ρούχα. ε, όταν θα απλώνω τα ρούχα θα την κλείνω στην κουζίνα ή στο μπάνιο ! ναι ναι άντε καλώς να μου έρθει! έχω γίνει πολύ ανυπόμονη ! :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back