Ison
Νεοφερμένο μέλος
Πριν από ένα μήνα μπήκα με την κοπελιά μου στο νέο μας σπίτι. Νοικιάσαμε το ισόγειο διαμέρισμα μιας διπλοκατοικίας και έτσι έχουμε την αυλή σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα. Είναι αρκετά μεγάλη (περίπου 90 μ2) με κισσούς γύρω - γύρω, δύο λεμονιές και μερικά ακόμα μικρότερα δεντράκια
. Μαζί μας ήρθανε και τα δύο μας γατιά, ο Ίσον (κεραμιδόγατος, ενάμιση έτους) και η Σύλβα (κεραμιδόγατα επτά μηνών). Εννοείται πως τα γατιά ενθουσιάστηκαν με την αυλή
(πριν ζούσαν σε διαμέρισμα 2ου ορόφου) και από την πρώτη ημέρα είναι για μερικές ώρες έξω, υπό την επίβλεψή μας (όσο είναι δυνατόν μιας και η αυλή επικοινωνεί με ακάλυπτους διπλανών κατοικιών και ως γνωστόν "η περιέργεια έφαγε τη γάτα").Τον Ίσον πρέπει να αναφέρω πως τον βρήκα στο δρόμο το προηγούμενο Καλοκαίρι και ήταν αρκετά οικείος με τους ανθρώπους, πράγμα που με έκανε να πιστέψω πως θα πρέπει να είχε μεγαλώσει σε σπίτι
, αλλά, για κάποιον λόγο είχε βρεθεί στο δρόμο. Η Σύλβα είναι ένα από τα 6 γατάκια που βρήκα τον περασμένο Μάρτιο λίγα μέτρα απόσταση από τη νεκρή μάνα τους, τα οποία με τη βοήθεια του My Cat Community κατάφερα να μεγαλώσω (με μια απώλεια
) και να δωρίσω.Επίσης να πω πως ο Ίσον είναι εδώ και αρκετό καιρό στειρωμένος.
Και μετά την ανωτέρω εισαγωγή ακολουθούν τα προβλήματα
:Με τη Σύλβα δεν αντιμετωπίζουμε προς το παρόν το οποιοδήποτε πρόβλημα. Βγαίνει έξω, αλλά, επειδή δεν έχει ζήσει μόνη της εκτός του ελεγχόμενου περιβάλλοντος μιας κατοικίας, μετά από μερικά λεπτά ζητάει να ξαναμπεί από μόνη της.
Ο Ίσον, όμως, είναι άλλη περίπτωση. Κατ' αρχάς προτιμάει να παραμένει έξω. Συνήθως θα μας αφήσει να τον πιάσουμε και να τον βάλουμε σπίτι λίγο πριν κοιμηθούμε, οπότε και θα πάει για φαγητό και μετά θα ξεραθεί στον ύπνο. Αυτό, βέβαια, δεν θα ήταν κακό, αν δεν υπήρχε στη γειτονιά ένας αλανιάρης γάτος, ο οποίος δικαιωματικά θεωρεί (και) την αυλή μας τσιφλίκι του
! Από την πρώτη συνάντηση τα αίματα άναψαν, αλλά δυστυχώς μονάχα από την πλευρά του αλανιάρη. Ο δικός μας ο κακομοίρης το έβαλε στα πόδια μόλις συνειδητοποίησε πως ο επισκέπτης είχε επιθετικές διαθέσεις
. Μια φορά τον κυνήγησε τόσο πολύ, που όταν τελικά τους πρόλαβα στην ταράτσα μιας διπλανής κατοικίας (αναγκάστηκα να πηδήξω μάντρες και σκάλες...) ο αλανιάρης είχε στριμώξει τόσο πολύ τον Ίσον που στην κυριολεξία χέστηκε πάνω του
(σας παρακαλώ αυτό να μείνει μεταξύ μας).Αυτό, βέβαια, δεν πτόησε τον Ίσον, παρά για λίγε ώρες, αφού από την επόμενη ημέρα ζητούσε ξανά να βγει έξω αψηφώντας τους κινδύνους
.Από τότε, όμως, έχει αρχίσει ένα άλλο είδος πολέμου μεταξύ του αλανιάρη και του Ίσον. Φροντίζουν και οι δύο να μαρκάρουν την αυλή όσο το δυνατόν περισσότερο! Μέχρι που εχτές βρήκα την μπαλκονόθυρα της κρεβατοκάμαρας κατουρημένη σε ύψος περίπου 15 εκατοστών από το έδαφος
! Ειλικρινά δεν γνώριζα πως τα γατιά μπορούν να σηκώσουν το πόδι τους και να κατουρήσουν όπως τα σκυλιά! Όλα αυτά δεν θα αποτελούσαν και τόσο τραγικό πρόβλημα, αν ο Ίσον δεν φρόντιζε να μαρκάρει και το σπίτι (εχθές μας κατούρησε τον καναπέ), αλλά, καμιά φορά ακόμα και φρεσκοπλυμένα ρούχα στο καλάθι τους, αφού μόλις τα είχαμε μαζέψει! Τέλος, ο αλανιάρης μια φορά μας κατούρησε και μια απλωμένη κουβέρτα που είχαμε αφήσει στην απλώστρα για να στεγνώσει.Σε γενικές γραμμές μας έχουν φλομώσει στο κατούρημα

!!! και είμαστε μόλις ένα μήνα εδώ! Δεν θέλω να σκέφτομαι τι άλλο θα ακολουθήσει...Όπως καταλαβαίνετε πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να πείσουμε τον Ίσον πως δεν πρέπει να κατουράει μέσα στο σπίτι. Επίσης θα ήθελα να μου πει κάποιος, πως είναι δυνατόν να μαρκάρει ο Ίσον την περιοχή του από τη στιγμή που είναι στειρωμένος και δεν θα έπρεπε να έχει τέτοιες ανησυχίες.
Τέλος, αναρωτιέμαι αν υπάρχει τρόπος ο αλανιάρης και ο Ίσον να γίνουν φιλαράκια...

Αυτά.
Ευχαριστώ όποιον μπει στον κόπο να διαβάσει το κατεβατό μου και να μου δώσει κάποια συμβουλή.
Σταμάτης
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος

ο αλλος ο γατουλης ειναι ημερος, ή δεν θελει καθόλου? θα σου προτεινα να τον στειρωσετε για να ηρεμισει κι αυτος και να μην ενοχλει τοσο τον δικο σας..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ison
Νεοφερμένο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

...ισως,λεω,ισως η μονη λυση ειναι να στειρωθει και ο αλλος γατουλης....ειναι πολυ δυσκολο να τον πιασετε???? ειναι αγριος???Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
angela
Δραστήριο μέλος
Μέχρι να δεις πώς θα διορθωθεί η κατάσταση, ξεκινάς από τα ευνόητα: δεν απλώνεις στην αυλή, δεν αφήνεις τον γάτο σου χωρίς επίβλεψη στην αυλή να μην τον τρομοκρατεί ο αλανιάρης.
Εμένα δε θα μ' ενδιέφερε να τα κάνω φιλαράκια με το ζόρι- έχοντας υπολογίσει και τους κινδύνους με μια τέτοια συναναστροφή- αλλά να νιώθει ασφάλεια το δικό μου ζώο.
Ναι, κρίμα για όλα τα ζώα που δεν έχουν τη φροντίδα των δικών μας αλλά ας βρούμε κάποιον άλλο τρόπο να τα βοηθήσουμε, όχι βάζοντας το δικά μας σε κίνδυνο...
Ison
Νεοφερμένο μέλος
Και μια ακόμα ερώτηση : Υπάρχει κάποιος τρόπος να καθαρίσω τη μυρωδιά από τον καναπέ; Κάποιο καθαριστικό; Κάποια πατέντα;
Όσο για το άπλωμα των ρούχων, σίγουρα θα προσέχω πολύ περισσότερο από εδώ και πέρα...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Κάποια αρσενικά συνεχίζουν να μαρκάρουν και μετά τη στείρωση, ο Ίσον όπως τα λες, κάποιο λόγο έχει να το κάνει, η περιοχή του πρέπει να οριοθετηθεί κι οι αλανιάρηδες να το πάρουν απόφαση.
Μέχρι να δεις πώς θα διορθωθεί η κατάσταση, ξεκινάς από τα ευνόητα: δεν απλώνεις στην αυλή, δεν αφήνεις τον γάτο σου χωρίς επίβλεψη στην αυλή να μην τον τρομοκρατεί ο αλανιάρης.
Εμένα δε θα μ' ενδιέφερε να τα κάνω φιλαράκια με το ζόρι- έχοντας υπολογίσει και τους κινδύνους με μια τέτοια συναναστροφή- αλλά να νιώθει ασφάλεια το δικό μου ζώο.
Ναι, κρίμα για όλα τα ζώα που δεν έχουν τη φροντίδα των δικών μας αλλά ας βρούμε κάποιον άλλο τρόπο να τα βοηθήσουμε, όχι βάζοντας το δικά μας σε κίνδυνο...
αυτο που λες ,δεν εχει καμμια σχεση με φιλοζωια...απλα με την κτητικοτητα...φροντιζω μονο τα δικα μου...δεν νοιαζομαι για τα υπολοιπα....γνωμη μου...
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
τι εννοεις?Θα προτιμούσα να μην χρειαστεί να στειρώσω τον αλανιάρη. Εξάλλου αυτός έχει πάρει το δρόμο του. Πρώτο μου μέλημα, ωστόσο είναι να αποτρέψω τον Ίσον να κατουράει οπουδήποτε του καπνίσει μέσα στο σπίτι.
Και μια ακόμα ερώτηση : Υπάρχει κάποιος τρόπος να καθαρίσω τη μυρωδιά από τον καναπέ; Κάποιο καθαριστικό; Κάποια πατέντα;
Όσο για το άπλωμα των ρούχων, σίγουρα θα προσέχω πολύ περισσότερο από εδώ και πέρα...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
τι εννοεις?
ελα μου ντε....λες και μπορει να διαλεξει!!!!!!!!!
Ison
Νεοφερμένο μέλος
Εννοώ πως ζει στη γειτονιά αρκετά και επιβιώνει με βάση το ένστικτό του. Δεν συναναστρέφεται τους ανθρώπους περισσότερο απ' όσο κάτι τέτοιο τον βοηθάει στην επιβίωσή του. Αν εγώ τον αιχμαλωτίσω και τον στειρώσω, θεωρώ πως θα ήταν κάπως βάναυσο και ενάντια στη φύση του, όπως το ίδιο βάναυσο και ενάντια στη φύση του Ίσον θα ήταν να τον αμολήσω απροστάτευτο στο δρόμο
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
angela
Δραστήριο μέλος
Αλλά κι αν απομακρύνεις τις μυρωδιές τι τον εμποδίζει να ξαναμαρκάρει κάπου αλλού; Αφού το ζήτημα είναι η οριοθέτηση...

Πουπουλίνα, ένα αδέσποτο ζώο, είναι πολύ πιθανό να πάσχει από σοβαρές, μεταδοτικές προς άλλες γάτες, ασθένειες.
Είναι κτητικότητα να θέλω να προφυλάξω το δικό μου ζώο μη εκθέτοντάς το σε κίνδυνο;
Η φιλοζωία δεν είναι απαραίτητο να περιλαμβάνει το ρίσκο για τα ζώα που ζουν κοντά μας. Υπάρχουν τόσοι τρόποι να εκφραστεί και για μένα η παρέα δυο ζώων στην αυλή δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνη.
Γνώμη μου...
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Ison
Νεοφερμένο μέλος
Από εκεί που είναι ένα φυσιολογικό γατί (γιατί αυτό είναι το φυσιολογικό γατί και όχι το στειρωμένο, το οποίο εμείς φροντίζουμε για τους δικούς μας πολύ σωστούς λόγους, αλλά, ας μη ξεχνάμε πως αυτά δεν τα ρωτάμε αν προτιμούν το χρυσό κλουβί που τους προσφέρουμε από τον επικίνδυνο αλλά ελεύθερο δρόμο), θα καταλήξει ένα γατί που θα ενστερνιστεί και θα αναλάβει να κηρύξει το "ειρήνη ημίν"
!Το ξύδι πως το χρησιμοποιώ; Αδιάλυτο με ένα πανί; Και η ξυδίλα μετά; Ή μήπως φεύγει μόνη της;
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
καθολου δεν διαφωνω με αυτα που εγραψες τωρα....απλα,οπως τα εγραψες πριν κατι τετοιο διαφανηκε.....τεσπα...εννοειτε οτι πρεπει να προστατευουμε το ζωακι μας....αυτο που εννοω ειναι το να μην αδιαφορουμε για τα υπολοιπα...Ξύδι- το καλύτερο, σόδα φαγητού, καθαρή βενζίνη... αυτά είναι μερικά αλλά δεν πιάνουν πάντα. Αν βρεις στον κτηνίατρο κάτι να γράφει enzyme cleaner, μάλλον θα είναι καλύτερο.
Αλλά κι αν απομακρύνεις τις μυρωδιές τι τον εμποδίζει να ξαναμαρκάρει κάπου αλλού; Αφού το ζήτημα είναι η οριοθέτηση...
Πουπουλίνα, ένα αδέσποτο ζώο, είναι πολύ πιθανό να πάσχει από σοβαρές, μεταδοτικές προς άλλες γάτες, ασθένειες.
Είναι κτητικότητα να θέλω να προφυλάξω το δικό μου ζώο μη εκθέτοντάς το σε κίνδυνο;
Η φιλοζωία δεν είναι απαραίτητο να περιλαμβάνει το ρίσκο για τα ζώα που ζουν κοντά μας. Υπάρχουν τόσοι τρόποι να εκφραστεί και για μένα η παρέα δυο ζώων στην αυλή δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνη.
Γνώμη μου...

angela
Δραστήριο μέλος

Με πανάκι εμποτισμένο σε ξύδι Ison, αρκετές φορές, να επιμείνεις. Αν νομίζεις ότι το ανοιχτόχρωμο ύφασμα από κάποιο έπιπλο θα βάψει, βάλε λευκό ξύδι.
Θα φύγει η μυρωδιά μόνη της, μην το ξεπλύνεις. Καλή επιτυχία!
σιεννα
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εντάξει, θα ηρεμήσει με τους άλλους αρσενικούς από την πλευρά του και θα καταλήξει να τις τρώει και θα πρέπει να βρει κάποιον να τον προστατεύει και να τον προσέχει γιατί κάποια βασικά ένστικτα επιβίωσης θα εκλείψουν από μέσα του. Δεν θα έχει ορμές και ίσως να πάψει να αντιλαμβάνεται γιατί θα πρέπει να υπερασπίζεται τον εαυτό του και την περιοχή του.
Από εκεί που είναι ένα φυσιολογικό γατί (γιατί αυτό είναι το φυσιολογικό γατί και όχι το στειρωμένο, το οποίο εμείς φροντίζουμε για τους δικούς μας πολύ σωστούς λόγους, αλλά, ας μη ξεχνάμε πως αυτά δεν τα ρωτάμε αν προτιμούν το χρυσό κλουβί που τους προσφέρουμε από τον επικίνδυνο αλλά ελεύθερο δρόμο), θα καταλήξει ένα γατί που θα ενστερνιστεί και θα αναλάβει να κηρύξει το "ειρήνη ημίν"!
Το ξύδι πως το χρησιμοποιώ; Αδιάλυτο με ένα πανί; Και η ξυδίλα μετά; Ή μήπως φεύγει μόνη της;
Καλησπερα και απο μενα και καλοριζικο το καινουριο σπιτι!

Τα ενστικτα επιβιωσης ενος ζωου,δεν μειωνονται με την στειρωση,παραμενουν ακριβως τα ιδια.Απλα θα σταματησει να εμπλεκεται σε γατοκαβγαδες για την κυριαρχεια της περιοχης.
Τα αρσενικα μαλωνουν μεταξυ τους για να αποδειξουν ποιος ειναι ο ισχυροτερος και ο καλυτερος για αναπαραγωγη.Συνηθως σε μια αγελη γατιων,ο παλαιοτερος,ειναι και ο ισχυροτερος και οποιος καινουριος αρσενικος ερχεται,μπαινει στη διαδικασια "επιδειξης"των δυναμεων του για να αποδειξει τηνισχυ του σαν αρσενικο.Βεβαια τον τελευταιο λογο τον εχουν τα κοριτσια,γιατι αυτες θα επιλεξουν με ποιον θα κανουν τα μωρα τους(και καμια φορα επιλεγουν πανω απο εναν αρσενικο τη φορα για αναπαραγωγη
)Με το να στειρωθει ο αδεσποτουλης,δεν θα παψει να βγαζει νυχακια σε οτι τον απειλει,απλα θα σταματησει να επιτιθεται σε αλλους γατους για να αποδειξει οτι μετραει!
Θα ειναι ακριβως οπως πριν.Διοτι σκεψου,ο γατουλης σου που ειναι στειρωμενος,δεν εχει ορμες για κοριτσια,αλλα αν του επιτεθει καποιος,δεν θα κατσει ετσια,απλα δεν επιδιωκει απο μονος του να εμπλακει σε γατοκαβγαδες.
Ο αδεσποτουλης μπορει να εχει μυριστει και την κοπελια της παρεας και να την γυροφερνει απο τωρα,μεχρι να την πιασουν οι ορμες,και μετα θα εχετε αλλα αν δεν παρετε χαμπαρι τιποτα μεχρι να την στειρωσετε!!!
Προζωπικα εχω στειρωσει γλυκιτατο γατουλη της γειτονιας,ο οποιος ηταν κυριολεκτικα "ο βιαστης της γειτονιας"! και πολυ μαχιμος,και το γλυκο μου,ειναι ακριβως οπως πριν,απλα πλεον δεν τον ακουω να ξεσκιζει τα μουτρα του με τον αλλο κυριαρχο της γειτονιας!

ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος

)Τώρα αν στειρώσεις τον αδέσποτο θα πάψουν να μαλώνουν τουλάχιστον και θα μαζευτεί κι ο άλλος και θα΄ρχεται για φαί..Εγώ εδώ έχω 3 αδέσποτους που τρώνε και κοιμούνται στο μπαλκόνι.Ο καθένας έχει το μαξιλάρι του και το σέβεται απόλυτα όλη η γατοπαρέα.Κανείς δεν παίρνει τη θέση του άλλου.Ο δικός μου τσαντίστηκε με τον ερχομό τους και μάρκαρε τα πάντα..τώρα τους έχει συνηθήσει(δεν τσακώνονται),απλώς κοιτάει να περνάει από δίπλα χωρίς καν να τους ακουμπά..μόνο τον πιο μικρό έκανε φίλο..

σιεννα
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool