Νέο γατάκι στο σπίτι και το παλιό με κατάθλιψη

Ατσίδας

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Ατσίδας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 183 μηνύματα.
Φίλοι μου προχτές βρήκαμε ένα ορφανό γατάκι και το πείραμε στο σπίτι. Το έβαλα στην αυλή όπου υπάρχει αποθήκη με κρεβατάκι κτλ. Έβρεξε όμως και κάποια στιγμή το ανέβασα στο σπίτι. Το άκουσε που έκλαιγε ο μεγάλος γάτος και μετά τα κλασσικά χχχρρρρ και ππππρρρ όπου φύγει φύγει. Το είδε ο σύντροφος μου που τον αγαπά πολύ και ανησύχησε. Δεν έδωσα σημασία αλλά όντως ο γατούλης μου δείχνει μελαγχολικός. Η γατούλα μου δεν ήθελε χάδια για δυο μέρες αλλά τελικά δεν άντεξε και ήρθε νιαουρίζοντασ να την πάρω αγκαλιά. Διάβασα τα άρθρα για το πως θα φέρω τα γατάκια σε επαφή κι έχω κάποια εμπειρία αλλά με προβ΄λημάτησε η θλιμένη συμπεριφορά του Ατσίδα :worry:. Αν συνεχίσει έτσι ο σύντροφος μου δεν θα θέλει να κρατήσουμε το γατάκι για χάρη του μεγάλου αλλά εγώ θα ήθελα και ένα και δύο και τρεία και τέσσερα γατιά...:)

Καμιά ιδέα να το κάνω πιο εύκολο για τον Άτσιδα :hmm:? Εκτώς από πολλά χάδια και φιλιά που ήδη τους έχουν πνίξει.;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα.:)
Βρε συ...ειναι παρα πολυ νωρις για να ανησυχεις.Εννοω..οτι ακομα και "στεναχωρημενος" να ειναι ,απο την παρουσια καινουργιας γατας,που βασικα δεν το πιστευω..απλα ισως νιωθει καποια ανασφαλεια,λογικο ειναι.Δεν νομιζω οτι υπαρχει περιπτωση να συνεχισει να ειναι μελαγχολικος...Μαλιστα...ακριβως τα ιδια εκανε και ο δικος μου,αλλα ολα καλα μετα απο καμια βδομαδα.
Το μελαγχολικος,καταθλιψη κλπ...νομιζω οτι μαλλον ειναι δικες μας ιδεες...εμεις το φοβομαστε και το εχουμε στο μυαλό μας.Αυτα απλως..νιωθουν καινουργια παρουσια,λογικο ειναι να ειναι καπως ανασφαλη..ή να ενοχλουντια κιολας..αλλα συνηθως,στην συντρηπτικη πλειοψηφια συνηθιζουν.Παντα βεβαια υπαρχουν και εξαιρεσεις...αλλα ειναι παρα πολυ νωρις για να ανησυχεις..οπως σου ειπα..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συμφωνώ με την άποψη ότι ο όρος κατάθλιψη είναι υπερβολικός, η λέξη ανησυχία είναι πιο κατάλληλη.

Ήθελα να βάλω το γατάκι στο δωμάτιο του γραφείου αλλά ο Ατσίδας όταν το ακούει σεληνιάζεται και το έχω ακόμα στην αποθήκη. Δεν θέλω να στεναχωρηθεί. Ήδη πριν από λίγο με δάγκωσε όταν τον χάιδευα, χωρίς λόγο ενώ δεν δαγκώνει και δεν γρατζουνάει ποτέ :hmm:.

Θα περιμένω λίγο καιρό να δω πως θα πάνε τα πράγματα και θα το ξανασυζητήσουμε :)

παιδια καλησπερα! εχω καποιες αποριες πανω στο θεμα! εχουμε μια γατουλα εν ονοματι μαγια εδω και ενα χρονο..ειναι χαδιαρα αλλα οχι πολυ ηρεμη..δλδ γρατζουναει ορμαει κτλ οταν δεν εχει ορεξη.. εχει προσβαση με τον εξω κοσμο αρα και με αλλα γατια.. τωρα βρηκαμε ενα γατακι περσιας 2 μηνων αρσενικο και θελουμε να το υιοθετησουμε.. η μονη ενσταση μου ειναι πως θα το αποδεχτει η μαγια. αφηστε που τελος ιουλιου θα φυγουμε μια βδομαδα διακοπες και φοβαμαι να αφησω μονα τους.. (θα τα ταιζει φιλικο προσωπο, αλλα φοβαμαι οταν ειναι μονα τους μηπως μαλωνουν).. λετε να το παρω κανα δυο μερες δοκιμαστικα? τι να κανω?? η μαγια ειναι στειρωμενη!

Καλησπερα.Ναι ,εγω θα σου ελεγα να το παρεις.Μπορεις να τα φερεις αρχικα σε σταδιακη επαφη...δες εδω.Σπανια δεν συνηθιζει το ενα το αλλο,εννοω σε σημειο που να μην μπορουν να ζησουν μαζι.:)

Πρέπει να σας πω πως σήμερα ήρθαν σε επαφή και τα τρία μου γατιά και πέρα από χρρρρρρ δεν γίνανε απρεπείς χειρονομίες, μόνο λεκτικές. Φάγανε και μαζί δίπλα δίπλα αν και ο μικρός πήγαινε από μπολάκι σε μπολάκι, άκουγε τα μπινελ... του και επέστρεφε στο μπολάκι του. Πάντως ατρώμητος ο πιτσιρικάς και κοινωνικότατος!

Βέβαια ο Ατσίδας κάθεται σε αναμένα κάρβουνα αλλά η πουπουλίνα έχει δίκιο, χρόνο θέλουν και θα προσαρμοστούν.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back