Νέο γατάκι στο σπίτι (χρειάζομαι οπωσδήποτε βοήθεια!)

sivacin

Νεοφερμένο μέλος

Η sivacin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει από Γέρακας (Αττική). Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Μολις χθες υιοθετησα ενα πανεμορφο γατακι!
Το εφερα σπιτι, το αφησα να εξερευνησει το χωρο και αργοτερα το πηγα στο δωματιο που προοριζεται γι αυτο, οπου υπαρχει το φαγητο του, το κρεβατακι του η αμμολεκανη του και χωρος για παιχνιδι.
Απο το αγχος μου αν θα ειναι ενταξει πρωτο βραδυ σε καινουριο περιβαλλον, δεν καταφερα να κοιμηθω..
Το πηρα απο μια οικογενεια που εχουν τα αλλα 2 γατακια και τη μαμα τους. Με την επισκεψη μου εκει διαπιστωσα οτι τα γατακια ζουσαν στο μπαλκονι και εμπαιναν μεσα για λιγο. Αυτο που δεν ειχα καταλαβει ειναι οτι δεν εχει ξαναδει ποτε του αμμο και μαλλον το μπαλκονι λειτουργουσε και σαν τουαλετα. Με αποτελεσμα να ''τα εχει κανει'' απο το βραδυ 4 φορες οπου βρει στο δωματιο, εκτος απο την αμμολεκανη του που ενω το εχω πιασει στα πρασα και το εχω κατευθυνει κατευθειαν εκει, σταματαει επι τοπου, βγαινει τρεχοντας και ψαχνει νεο σημειο να συνεχισει.
Ξεχασα να πω οτι ειναι ηδη δυομιση μηνων και ειλικρινα δεν ξερω τι να κανω απ τη στιγμη που εχει μαθει σε αυτον τον τροπο μεχρι στιγμης.
Αγαπαω πολυ τα γατακια, αλλα αυτο ειναι κατι πολυ δυσαρεστο και πανω απ ολα θεμα υγιεινης και χρειαζομαι αμεσα βοηθεια στο τι μπορω να κανω. Θελω να πω, πως δεν ειναι ενα τυχαιο συμβαν που θα το καταλαβαινα, ειναι μια κατασταση οπως φαινεται μονιμη και φοβαμαι να παρω τα ματια μου απο πανω του, μην τυχον και κανει κατι, καπου που δεν θα το δω να το καθαρισω και το ανακαλυψω με το χρονο απο τη μυρωδια.
Ας βοηθησει καποιος παιδια!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα και να χαίρεσαι το μωράκι σου!! Καταρχήν μην αγχώνεσαι! Προφανώς και δεν έχει μάθει το γατάκι σου να τα κάνει στην άμμο οπότε θέλει λίγη εκπαίδευση! Άρχισε με το να σφουγγαρίσεις καλά με νερό και ξύδι τα μέρη που έχει λερώσει το μωρό σου για να μην ξαναπάει εκει! Εγώ αυτό που έκανα ήταν να το βάζω μέσα στην αμμολεκάνη ιδίως μετά το φαγητό και με τα ποδαράκια του να του δείχνω πως να σκάβει! Σιγά σιγά θα συνηθίσει. Μη φοβάσαι. Βέβαια θα λάβεις μηνύματα και από άλλες γατομαμάδες, πιό εμπειρες από εμένα!
Επίσης ρίξε μια ματιά και στα διάφορα άρθρα που έχει το forum. Ίσως βρείς εκεί και άλλες λύσεις!
Ελπίζω να βοήθησα λίγο! ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mην ανησυχείς, διόμισυ μηνών είναι μικρό ακόμα και θα καταφέρει να συνηθίσει στην άμμο. Εσύ να φροντίζεις να το βάζεις συχνά μέσα και να του δείχνεις να σκάβει και ένα άλλο κολπάκι είναι να βάλεις μέσα στη λεκάνη λίγα απο τα κακάκια του ώστε να τα μυρίσει και να καταλάβει τι ρόλο παίζει η λεκάνη;)

Koριτσια σας ευχαριστω που σπευσατε!!
Να συμπληρωσω οτι με το που το εφερα χθες στο δωματιο και του εδειξα την τουαλετα του, εκανα ακριβως αυτο..του επιασα το ποδαρακι και σκαψαμε μαζι. Το μονο που ενδιεφερε τη μικρη μου ειναι πως να βγει..!
επισης, επειδη καταλαβα οτι δεν εχει εμπειρια απο αμμο, εβγαλα το πανω μερος της τουαλετας της για να μην τρομαζει προσωρινα. Αλλα...:(

Τί εννοείς οτι έβγαλες το πάνω μερος της τουαλέτας; Εχεις κλειστή αμμολεκάνη; Αν ναι θα ειναι πιο ευκολο για το γατακι να συνηθισει σε ανοιχτή. Εμενα τα μωράκια που τα καναν εκτος αμμολεκανης τα ακινητοποιούσα στο πατωμα πιεζοντας τα ελαφρα στο σβερκο και τους φωναζα ΜΗ και τους φυσουσα τη μυτουλα. Μετα τα ακουμπουσα πανω στην αμμο χαιδευοντας τα.
Περιμενέ το να φαι και μετα βαλτο στην αμμο.
Αν δεις οτι τα εχει κανει εκτος χωρίς να το πιασεις στα πρασα πιαστο και πηγαινε το κοντα ωστε να μυρισει και χρησιμοποιησε την ιδια μεθοδο ακινητοποιησης και ΜΗ μεχρι να δεις οτι οπισθοχωρεί. και μετα βαλτο στην αμμο χαιδευοντας το.
Μην ανησυχείς. Το μικρούλι θέλει να είναι καθαρό, είναι στην φύση του, αλλά δεν ξερει πώς. Οταν πιασει το μηνυμα θα μαθει γρηγορα.

Σας ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια, εχουν περασει 3 μερες, εκανα οοοοολα τα παραπανω και σιγα σιγα ειδα να πιανουν τοπο!
Η μικρη μου ειναι μια σκετη γλυκα, εχω τρελαθει μαζι της..
Οπως βλεπετε και στη φωτο...δεν ειμαι εγω που βλεπω το παιδι μου πανεμορφο...... ειναι αντικειμενικα μια μικρη πριγκιπισσα!!!

Αχ, τι κουκλάκι! :) Να το χαίρεσαι και σας εύχομαι τρελλά παιχνίδια και γουργουρητά.

Ψυχραιμία το γατάκι θα μάθει σίγουρα να πηγαίνει στην άμμο του οπότε μην αγχώνεσαι. Είναι στην φύση της γάτας να σκάβει άλλωστε σε χώμα και να κάνει την ανάγκη της. Εγώ αυτό που έκανα πάντα και έπιανε με τις γατούλες μου για να μάθουν την άμμο είναι να σκουπίζω τα κακάκια τους όταν τα κάναν στην αρχή στο πάτωμα, και τα πετούσα μέσα στην άμμο. Κατόπιν τους έδειχνα το σημείο και τους έδειχνα με τα ποδαράκια τους πως να σκάβουν. Δηλαδή συνδυασμό των δύο μυρωδιά στην άμμο από τα κακάκια τους και μάθημα πως να σκάβουν:). Καλή επιτυχία

:)Kαλημερα σε ολους και ευχαριστω για τις ευχες και τις συμβουλες!
Παμε υπεροχα, εχθες δεν λερωσαμε καθολου εξω:up: και συνεχιζουμε και σημερα με επιτυχια!
Εκκρεμουν τα βαφτισια μας, ακομα δεν καταφερα να βρω το ονομα που θα μου κανει κλικ!! Ψαχνω σε διαφορα site και ελπιζω συντομα να καταληξω..
Λοιπον η μικρη μου ειναι απιστευτα ανεξαρτητη και καθολου παραπονιαρα. Δεν εχω ακουσει ουτε τη φωνουλα της τοσες μερες παρ ολο που το θελω τοσο πολυ!
Ειναι πολυ τρυφερη και της αρεσουν τα χαδια, αλλα καθολου μα ΚΑΘΟΛΟΥ οι αγκαλιες!! Οσο για παιχνιδι...ειναι το κατι αλλο! Μα με τα πυφασματινα ποντικια που της πηρα, μα με τις κουρτινες, μα με κατι αορατο που και καλα βαζει στο ματι, χοροπηδαει σαν παλαβο και κυνηγαει τα παντα!! Γελαω μεχρι δακρυων..:lol:

Εκκρεμουν τα βαφτισια μας, ακομα δεν καταφερα να βρω το ονομα που θα μου κανει κλικ!! Ψαχνω σε διαφορα site και ελπιζω συντομα να καταληξω..
Δες κι εδώ.;)

Να το χαίρεσαι το κουκλί σου. Ειναι πανέμορφη. Είδες που όλα έφτιαξαν ??? και πού να δεις στο μέλλον τι τέλεια θα τα πάτε οι δυο σας:up::up::up:

:)Kαλημερα σε ολους και ευχαριστω για τις ευχες και τις συμβουλες!
Παμε υπεροχα, εχθες δεν λερωσαμε καθολου εξω:up: και συνεχιζουμε και σημερα με επιτυχια!
Λοιπον η μικρη μου ειναι απιστευτα ανεξαρτητη και καθολου παραπονιαρα. Δεν εχω ακουσει ουτε τη φωνουλα της τοσες μερες παρ ολο που το θελω τοσο πολυ!
Ειναι πολυ τρυφερη και της αρεσουν τα χαδια, αλλα καθολου μα ΚΑΘΟΛΟΥ οι αγκαλιες!! Οσο για παιχνιδι...ειναι το κατι αλλο! Μα με τα πυφασματινα ποντικια που της πηρα, μα με τις κουρτινες, μα με κατι αορατο που και καλα βαζει στο ματι, χοροπηδαει σαν παλαβο και κυνηγαει τα παντα!! Γελαω μεχρι δακρυων..:lol:

Να σου ζήσει το κουκλάκι!! Είναι πανέμορφο!
Για την επιλογή του ονόματος, υπάρχουν ένα σωρό σελίδες στο ίντερνετ. Πάντως, όσο πιο πολλά ονόματα βλέπεις, τόσο πιο δύσκολα θα διαλέξεις. Βρες ένα όνομα με βάση κάποιο χαρακτηριστικό της γατούλας σου (αφού πάει πάνω κάτω συνέχεια, θα ήταν ωραία ιδέα το "σβούρα"), ή από κάποιο αγαπημένο σου βιβλίο, ταινία, ηθοποιό, τραγουδιστή, παραμύθι, συνήθεια, φαγητό... προτιμάς ελληνικό, ευρωπαϊκό, ανατολίτικο, ιστορικό όνομα, αντικείμενο, επίθετο, σοβαρό, αστείο; Υπάρχουν ένα σωρό επιλογές, μόνο αν κοιτάξεις γύρω σου στο σπίτι σου... Επίσης, νομίζω ότι όλες οι γατομαμάδες μπορούμε να σου δώσουμε ιδέες και να γίνουμε νονές του γατιού...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back