Να φέρω δεύτερο γατάκι στο σπίτι;
Καλησπέρα στη γατοπαρέα!
Έχω το εξής θέμα. Στη γειτονιά, κυκλοφορεί ένας γατούλης, με τον οποίο το τελευταίο διάστημα, περίπου 3 μήνες έχουμε αναπτύξει σχέσεις αγάπης, μην πω λατρείας, δηλαδή έρχεται στο σπίτι έξω από την πόρτα, νιαουρίζει μέχρι να βγω, τρίβεται, κάνει πατουσάκια και όταν μπω φωνάζει να ξαναβγω ο καλός μου...! Είναι περίπου 1,5 χρονών, τον θυμάμαι από μικρούλη, αλλά τότε δεν ήθελε να πλησιάσει, όπως και η μανούλα του, που είναι πολύ άγρια

. Από άποψη υγείας, ο γάτος είναι λίγο υποσιτισμένος, αλλά φροντίζω καθημερινά να τρώει και να έχει καθαρό νερό, ξεχωριστά από τα υπόλοιπα γατιά που ταίζω, γιατί τον κυνηγάνε... Κατά τα άλλα, καμιά φορά φταρνίζεται και σήμερα έβηξε και 2 φορές (επίσκεψη στην κτηνίατρο θα έχουμε στο τέλος του μήνα).
Το θέμα είναι η Ήρα μου, που την έχω από μωρό, μια κυρία τη μάζεψε ημερών από το δρόμο και την έχω αποκλειστικά στο σπίτι, οπότε δεν είχε ποτέ επαφή με άλλες γάτες. Όποτε ακουμπάω τον γάτο και μπαίνω σπίτι, η Ήρα μου με ακολουθεί και με μυρίζει και αν έχει τριφτεί στα πόδια μου εκείνος, η δικιά μου κάνει χχχχχχ και επιτίθεται, τον μυρίζει ακόμα και μετά όταν έχω πλύνει 2 φορές τα χέρια και τα έχω περάσει με οινόπνευμα, γιατί φοβάμαι κιόλας μήπως έχει κάτι (φταρνίζεται καμιά φορά) και δεν θέλω να κολλήσω τη δικιά μου. Επίσης, ο κύριος βρήκε κόλπο και ανεβαίνει στο μπαλκόνι και τον βλέπει η δικία μου μέσα από το τζάμι, χαμηλώνει όλο το σώμα σε ύπουλη θέση επίθεσης (τρελαίνομαι να τη βλέπω να ετοιμάζεται, μου έρχεται να την αρπάξω και να τη γαργαλάω αλύπητα στην κοιλιά χιχιχι) και αρχίσει να κάνει χχχχχ και να προσπαθεί να τον αρπάξει με το χέρι της, ο άλλος ατάραχος την κοιτάζει, σε κανονική θέση...
Επίσης να πω και δυό πράγματα για την Ήρα μου, τίγρη έπρεπε να την ονομάσω

Το παιδί μου λοιπόν είναι λιγάκι άγριο, δηλαδή δεν θέλει και πολλά πολλά χάδια, μόνο όταν αποφασίσει μόνη της ότι θέλει, έρχεται και θρονιάζεται και γουργουρίζει πάνω μας, δεν τρελαίνεται να γνωρίζει καινούριους ανθρώπους, δεν κρύβεται, αλλά από απόσταση τους μυρίζει και αποχωρεί στη θέση της, δε συζητάμε να την ακουμπήσουν, την κοπανάει σε χρόνο ρεκόρ...! Δεν τρίβεται πάνω μας, παρά μόνο όταν είναι ώρα φαγητού, όπου προτιμά να τριφτεί στα πόδια της καρέκλας, παρά στα δικά μας, γενικά είναι πολύ τρελοκομείο το κοριτσάκι μου!

Που λέτε, πολύ θα ήθελα να τον πάρω στο σπίτι, αλλά είναι 2 τα τινά : Πρώτον, η Ήρα προφανώς δεν τον θέλει, να σημειωθεί εκείνος δεν ενοχλείται καθόλου από τη μυρωδιά της Ήρας. Σκέφτηκα μήπως επειδή ο γάτος δεν είναι στειρωμένος, της μυρίζει πολύ, ποιος ξέρει, αν στειρωθεί θα ήταν πιο νορμάλ τα πράγματα; Και δεύτερον, ο ίδιος θα προσαρμοστεί στο σπίτι; Τώρα γυρνάει όπου θέλει, τώρα ξαφνικά θα κλειστεί μέσα και τι θα κάνει;
Έτσι είναι λοιπόν η κατάσταση, τί γνώμη έχετε οι πιο έμπειροι; Δεν θέλω και να ξεβολέψω και το Ηράκι μου και φοβάμαι μήπως ο γάτος την κάνει απόμακρη και φοβάται μέσα στο ίδιο της το σπίτι;