lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος
Το σταδιο που μυριζει το αρωμα του το περασατε;δηλ στο χωριστο δωματιο να βγαλετε τον καινουργιο κ να βαλετε την παλια να συνηθιζει την μυρωδια..Επισης υπαρχει ενα σπρεϊ το feliway που μπορεις να το ψεκαεσεις σε παιχνιδι κ να τους το δωσεις υπο παρακολουθηση να παιζουν μαζι ..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Cristy-Aris
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα, το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ. Η δική μου γατούλα είναι πολύ διστακτική και φοβιτσιάρα και μόλις δει άλλη γάτα ( ταϊζω κάτι γατάκια ) ή την μυρίσει πάνω κανει σαν τρελή... γι' αυτό διστάζω πολύ να πάρω και άλλο γατάκι. Τι με συμβουλεύεται να κάνω?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
να ρωτησω κατι, εχω ενα χτυπημενο γατακι που το βρηκα σημερα πριν λιγο, εχω και μια αλλη γατα μεγαλη που εχει δυο γατακια που ειναι 2 μηνων, το γατακι που βρηκα δεν ξερω ποσο ειναι αλλα ειναι σιγουρα λιγο μικροτερο. τι να κανω για να μην του κανουν συνεχεια οι αλλες γατες γκρρρ και γκρρρ; ειναι μονο του, και χρειαζεται και γαλα απο την μεγαλη μου γατα, αλλιως θα παιθανει
kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν δεν το δεχτουν η μονη λυση που εχεις ειναι να το ταϊζεις εσυ με μπιμπερο και γαλα για μωρα γατακια.
xontrogato
Νεοφερμένο μέλος
Ως γνωστον πλεον ο Παμπλο μου δεν πλησιαζεται κ δεν χαιδευεται..ολοι μου συννεστησαν να παρω μια δευτερη γατα..αν και δεν το ειχα σαυτη τη φαση πρωτοραιοτητα λογω οικονομικων δυσκολιων, βρηκα ενα γατακι πριν λιγες μερες και το μαζεψα στο σπιτι.το πρωτο βραδυ ο παμπλο μας εκανε κατι τρελα.νιαουριζε παραπονιαρικα,που νιαουριζει μονο οταν ειναι να φαει, και τριβοταν στο χαλι.Πραγμα που ηταν αρκετα καλο γιαυτον που δεν δειχνει ποτε συναισθηματα..τωρα ομως συνεχεια τρομαζει το μικρο γατι οταν παει κοντα του,οχι και τοσο κονταβεβαια, και του κανει κχχχχ.Το ιδιο και σεμενα φυσικα.Ουτε στο φαι του δεν παει αν και τους εχω ξεχωριστα μπολακια μακρια το ενα απτο αλλο.Πιστευω οτι το φοβαται και σιγουρα ζηλευει.ειχε ενα μερος πανω στο ντουλαπι που καθοταν και δεν κατεβαινει καθολου απο χτες.Ενταξει φταιει και η ζεστη που τα κανει υποτονικα αλλα δε θελω να μου παθει τιποτα ο παμπλο.εξαλλου το μικρο μπορει να το χαρισω τελικα.
xontrogato
Νεοφερμένο μέλος
διαβασα σαυτο το θεμα τα μηνυματα που εχετε γραψει και παρατηρησα οτι γενικα το ηδη υπαρχον γατι επιβαλλεται και διεκδικει το χωρο του ωσπου να νιωσουν και τα δυο καλα μαζι.ο δικος μου ομως κανει το αντιθετο.θεωρουσε εμενα απειλη και τωρα το μικρο ηρθε να αποτελειωσει την κατασταση.οσο παει μαζευεται ο χαζος.απτη μια ειναι καλο γιατι δεν ειναι γατα που θα επιτεθει,μονο για να μας τρομαξει κανει κχχχ, αλλα δε θελω να νιωθει αβολα στο σπιτι του.εξαλλου αυτον πηρα πρωτο και εχει πολυ μεγαλυτερο προβλημα απτη μικρη που σε λιγο θα συνηθισει.τι να κανω?μεμενα δεν επαιζε ουτωσ η αλλως οποτε δεν μπορω να τα βαλω να παιξουν μεταξυ τους.και η μικρη ειναι πολυ περιεργη!ολο στα πραγματα του παει και πινει απτο νερο του και θελει το φαγητο του!τι λετε?????
akoylini
Νεοφερμένο μέλος
παιδια χρειαζομαι την βοηθεια σας.εχω την Νελλη (την εχετε γνωρισει)οπου και φτασαμε τους 5 μηνες.αποψε πηραμε και αλλο ενα περσακι 2 μηνων.και οι 2 ειναι θυληκιες.το θεμα ομως ειναι πως η Νελλη εγινε ΤΙΓΡΗΣ οταν ειδε το μικρο.καποια στιγμη την αφησα αφου πηρα το μικρο να μπει στο δωματιο και το μυρισε ολο,εχουμε τα γνωστα καμπουριασματα κ τα χουχουνια.αποσο ξερω την Νελλη εχω την εντυπωση πως πιο πολυ φοβατε παρα ζηλευει και αυτο γιατι οταν η πορτα του δωματιου ειναι ανοιχτη απλα παει και το παρατηρει,πλησιαζει μονο οταν εχω αφησει μια χαραμαδα η οταν βαλω στο κουτι μεταφορας το μικρο,καθετε και το κοιταζει,αλλες φορες του πουλαει βεβαια μαγκες αλλα μεχρι εκει.σκεφτομαι να τα αφησω μαζι με εμενα φυσικα αλλα φοβαμαι μη και του βγαλει κανενα ματι του μικρου.help me!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν και δεν εχω πολυ εμπειρια εγω λεω να τα κρατησεις λιγες μερεςακομα ετσι μεχρι να συνηθισει την μυρωδια κ μετα να αφηνεις το μικρο ελευθερο στο δωματιο με μια χαραμαδα για να επικοινωνουν κ οταν τελικα τ αφησεις στο ιδιο παντα παρουσια σου να παρεις ενα feliway ή σπρει ή σε παιχνιδια εχει κ να το ψεκασεις σε καποια παιχνιδια τους κ μετα αστα μαζι αυτο λεει οτι τα ηρεμει..Αντε με το καλο να γινουν φιλες
!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kαλημέρα Άκη!
Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να δώσεις λίγο χρόνο και στα δύο να συνηθίσουν και ειδικά στη Νέλλη!
Καλό είναι να μην τα αφήσεις μόνα τους μέχρι να σιγουρευτείς ότι όλα είναι καλά.
Οι γάτες λειτουργούν με τη μυρωδιά οπότε η Νέλλη πρέπει να επεξεργαστεί κ να συνηθίσει τη μυρωδιά της μικρούλας.
Είναι πολύ καλό που έχεις αφήσει στο δωμάτιο το μικράκι και ανοίγεις λίγο την πόρτα.Θα έλεγα και σήμερα να συνεχίσεις έτσι μόνο και από αύριο να αρχίσεις να το βγάζεις με το κλουβάκι ή να έχουν τελος πάντων οπτική επαφή.
Σταδιακά άρχισε να το αφήνεις έξω υπό την επίβλεψη σου.
Το πιο σημαντικό όλων όμως είναι να μη νιώσει η Νέλλη ότι την αντικαταστήσατε.Δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα και ακόμη κ όταν είναι μπροστά το μικρό γατούλι στην αρχή μην κάνετε και πολλές αγαπούλες μαζί του μην την πιάσουν οι ζήλιες της τη Νέλλη μας!

Γενικά δε νομίζω πως χρειάζεται να ανησυχείς γιατί από ό,τι έχω καταλάβει είναι απίστευτα σπάνιο να μη δεχτεί η γάτα ένα νέο γατάκι αρκεί να γίνει ομαλά η διαδικασία.
Εγώ έφερα στην Καρμέλα γατάκι μετά από ένα χρόνο -και ενώ την είχα στα όπα όπα!- και μετά από λίγες εβδομάδες φέραμε στο σπίτι κ ένα αδεσποτάκι και φαίνεται να μας ανέχεται ακόμα!

akoylini
Νεοφερμένο μέλος
Λοιπον τα πραγματα εχουν πλεον ως εξης επειτα απο 3 μερες.την 1η μερα οπως σας ειπα η Νελλη ηταν Τιγρης,ειχαμε χουχουνια και γουργουρισματα.χθες τα εφερα σε επαφη ολη μερα στο ιδιο δωματιο μαζι μας γιατι οπως σας ειχα προαναφερει δεν ειχα την Νελλη ικανη να κανει κακο στο γατακι (και αυτη γατακι ειναι 5 μηνων) περα απο τα χουχουνια και τα γουργουρισματα.οπου πηγαινε το μικρο απο πισω η Νελλη να ελεγχει τι γινετε,το μικρο εφαγε 2-3 χαστουκια και εως εκει.διαβαζοντας την διαδικασια αποφασισα να την αλλαξω λιγο οχι γιατι δεν ηταν σωστη αλλα γιατι εχω να κανω ουσιαστικα με 2 μικρα γατια 2.5 και 5 μηνων.τους ειχα λοιπον μια ταιστρα και την ποτιστρα και αυτο γιατι ηθελα η Νελλη να βλεπει πως ητε 1 ητε 10 ταιστρες το δωρακι της (κονσερβα) θα το παρει οπως και ναχει ΜΟΝΗ της και πως το φαγητο της θα ειναι παντα γεματο οποτε δεν αποτελει εχθρο το γατακι για αυτην.προς το απογευμα χθες ειχαν κοπει τα χουχουνια καθως επισης και να τρεχει πισω απο το γατακι να βλεπει τι κανει.σημερα η διαφορα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ.εχουν μεινει ΜΟΝΟ λιγα γουργουρισματα τα οποια οταν πανε να ξεκινησουν απλα φωναζω δυνατα το ονομα της Νελλης σαν παρατηρηση γιαυτο που κανει μιας και δεν υπαρχει λογος.φυσικα χθες το βραδυ και σημερα κοιμηθηκαν απροβληματιστα στον ιδιο δωματιο.2-3 πραγματακια λοιπον αποφασησα να αλλαξω λογο ηλικιας οπως ειπα καθως και να φωναζω το ονομα της Νελλης οταν αρχιζει να γουργουριζει σαν σκυλος(απλα υπεροχο,οταν το κανει πολλες φορες την πιανω αγκαλια και περνει θαρρος και το κανει ακομα περισσοτερο,εκει ειναι που τρωει τα φιλια της!!!!).ελπιζω οτι η διαδικασια να παει καλα και τελικα τα κοριτσια μου να γινουν φιλεναδες.
Χρονια Πολλα σε οσους-οσες γιορταζουν και με υγεια.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Να δεις που όσο περνούν οι μέρες τα πράγματα θα γίνονται όλο και καλύτερα και θα αρχίσουν να τα πηγαίνουν περίφημα.
Είναι και κοντά ηλικιακά οπότε αυτό είναι θετικό.
Απλώς τώρα που είναι οι αρχές ακόμα, εάν κάποια στιγμή χρειαστεί να μείνουν μόνες στο σπίτι, χωρίς κάποια επίβλεψη, θα ήταν προτιμότερο να είναι σε ξεχωριστά δωμάτια.
Απ' ό,τι ακούω πάντως, έχουν ήδη αρχίσει να προσαρμόζονται!

Πολύ χαίρομαι για τα μικρούλια!Μια χαρά φαίνεται πως πηγαίνουν τα πράγματα και είμαι σίγουρη πως σε λίγο θα παίζουν όλη μέρα κ αυτά μαζί!
lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος
το περσακι εγινε μπουλντοκακι χαχα(λογω γρυλισματων σκυλος και λογω φατσας επελεξα την ρατσα
)Παντως οσο και αν καταλαβαινω το οτι εχει πλακα να την ακους να γρυλιζει μην την φιλας και τηνπαιρνεις αγκαλια οταν το κανει καθως θα νομιζειοτι την επιβραβευεις...παντως αυτο με την λιχουδια και το μπολακι πολυ καλο μπραβο που το σκεφτηκες σιγουρα ειστε σε πολυ καλο δρομο..
Α για να μην ξεχνιομαστε.. φωτο φωτο φωτο !!
akoylini
Νεοφερμένο μέλος
Σημερα Γιωργο ειχαμε παιχνιδι 'κρυφτο' και κυνηγητο.ο χαμος,τα χαλακια πηγαινορχοντουσαν μεχρι που τα βγαλαμε τελειως.αρχιζει το 'χαζι΄ και ειναι απο τις καλυτερες εμπειριες που εχω δει,τελικα ναι τα καλυτερα πραγματα δεν ειναι πραγματα!!!!!!!!!!!!
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Είδες που όλα πήγαν μια χαρά;
Τις πρώτες μέρες κρατάει τις αποστάσεις του το ένα από το άλλο και μετά δεν ξέρεις για πότε ακριβώς τα βρήκαν, για πότε έγιναν αχώριστα και δεν χορταίνεις να τα βλέπεις να παίζουν όλη την ώρα!

akoylini
Νεοφερμένο μέλος
Δεν τις προλαβαινω παιδια ,η μια κυνηγαει την αλλη και παει λεγοντας.η απολυτη ευχαριστηση και αγχολιτικο σας λεω.κρυφτο και κυνηγητο ειναι το ολοημερο παιχνιδι τους!!!!!!!!!!!!!!
Καλησπέρα στη γατοπαρέα!
Έχω το εξής θέμα. Στη γειτονιά, κυκλοφορεί ένας γατούλης, με τον οποίο το τελευταίο διάστημα, περίπου 3 μήνες έχουμε αναπτύξει σχέσεις αγάπης, μην πω λατρείας, δηλαδή έρχεται στο σπίτι έξω από την πόρτα, νιαουρίζει μέχρι να βγω, τρίβεται, κάνει πατουσάκια και όταν μπω φωνάζει να ξαναβγω ο καλός μου...! Είναι περίπου 1,5 χρονών, τον θυμάμαι από μικρούλη, αλλά τότε δεν ήθελε να πλησιάσει, όπως και η μανούλα του, που είναι πολύ άγρια
. Από άποψη υγείας, ο γάτος είναι λίγο υποσιτισμένος, αλλά φροντίζω καθημερινά να τρώει και να έχει καθαρό νερό, ξεχωριστά από τα υπόλοιπα γατιά που ταίζω, γιατί τον κυνηγάνε... Κατά τα άλλα, καμιά φορά φταρνίζεται και σήμερα έβηξε και 2 φορές (επίσκεψη στην κτηνίατρο θα έχουμε στο τέλος του μήνα).Το θέμα είναι η Ήρα μου, που την έχω από μωρό, μια κυρία τη μάζεψε ημερών από το δρόμο και την έχω αποκλειστικά στο σπίτι, οπότε δεν είχε ποτέ επαφή με άλλες γάτες. Όποτε ακουμπάω τον γάτο και μπαίνω σπίτι, η Ήρα μου με ακολουθεί και με μυρίζει και αν έχει τριφτεί στα πόδια μου εκείνος, η δικιά μου κάνει χχχχχχ και επιτίθεται, τον μυρίζει ακόμα και μετά όταν έχω πλύνει 2 φορές τα χέρια και τα έχω περάσει με οινόπνευμα, γιατί φοβάμαι κιόλας μήπως έχει κάτι (φταρνίζεται καμιά φορά) και δεν θέλω να κολλήσω τη δικιά μου. Επίσης, ο κύριος βρήκε κόλπο και ανεβαίνει στο μπαλκόνι και τον βλέπει η δικία μου μέσα από το τζάμι, χαμηλώνει όλο το σώμα σε ύπουλη θέση επίθεσης (τρελαίνομαι να τη βλέπω να ετοιμάζεται, μου έρχεται να την αρπάξω και να τη γαργαλάω αλύπητα στην κοιλιά χιχιχι) και αρχίσει να κάνει χχχχχ και να προσπαθεί να τον αρπάξει με το χέρι της, ο άλλος ατάραχος την κοιτάζει, σε κανονική θέση...
Επίσης να πω και δυό πράγματα για την Ήρα μου, τίγρη έπρεπε να την ονομάσω
Το παιδί μου λοιπόν είναι λιγάκι άγριο, δηλαδή δεν θέλει και πολλά πολλά χάδια, μόνο όταν αποφασίσει μόνη της ότι θέλει, έρχεται και θρονιάζεται και γουργουρίζει πάνω μας, δεν τρελαίνεται να γνωρίζει καινούριους ανθρώπους, δεν κρύβεται, αλλά από απόσταση τους μυρίζει και αποχωρεί στη θέση της, δε συζητάμε να την ακουμπήσουν, την κοπανάει σε χρόνο ρεκόρ...! Δεν τρίβεται πάνω μας, παρά μόνο όταν είναι ώρα φαγητού, όπου προτιμά να τριφτεί στα πόδια της καρέκλας, παρά στα δικά μας, γενικά είναι πολύ τρελοκομείο το κοριτσάκι μου! 
Που λέτε, πολύ θα ήθελα να τον πάρω στο σπίτι, αλλά είναι 2 τα τινά : Πρώτον, η Ήρα προφανώς δεν τον θέλει, να σημειωθεί εκείνος δεν ενοχλείται καθόλου από τη μυρωδιά της Ήρας. Σκέφτηκα μήπως επειδή ο γάτος δεν είναι στειρωμένος, της μυρίζει πολύ, ποιος ξέρει, αν στειρωθεί θα ήταν πιο νορμάλ τα πράγματα; Και δεύτερον, ο ίδιος θα προσαρμοστεί στο σπίτι; Τώρα γυρνάει όπου θέλει, τώρα ξαφνικά θα κλειστεί μέσα και τι θα κάνει;
Έτσι είναι λοιπόν η κατάσταση, τί γνώμη έχετε οι πιο έμπειροι; Δεν θέλω και να ξεβολέψω και το Ηράκι μου και φοβάμαι μήπως ο γάτος την κάνει απόμακρη και φοβάται μέσα στο ίδιο της το σπίτι;

Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος

Πάντως, ο γατούλης ακούγεται πολύ αγαπούλης και είναι κρίμα να μένει στο δρόμο. Εφόσον θέλει την ανθρώπινη συντροφιά και είναι τόσο ήρεμος, πιστεύω θα προσαρμοστεί στο σπίτι. Κάνε μια προσπάθεια λέω εγώ να τα φέρεις σε επαφή σιγά σιγά και αν δεν είναι εφικτό λόγω της αντίδρασης της ιδιαίτερης γατούλας σου, προσπάθησε να του βρεις ένα σπιτάκι.

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση!

Το σκέφτηκα και αυτό για να του βρω σπίτι, αλλά δεν έχω κάποιον υπόψιν μου που να θέλει τον γατούλη, έστω και αυτό είναι μια λύση, γιατί έρχεται και χειμώνας...
Θα ήταν πολύ πιό εύκολα τα πράγματα αν ήταν γατάκι.Τώρα που βλέπεις πως αντιδρά η Ηρα θα χρειαστείς πολύ επιμονή και υπομονή.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool