mela
Νεοφερμένο μέλος
Σκεφτόμαστε να υιοθετήσουμε και δεύτερη γατούλα και θα ήθελα τις συμβουλές σας ή ό,τι άλλο θεωρείτε ότι μπορεί να μας φανεί χρήσιμο.
Μέχρι σήμερα δεν είχα τέτοια εμπειρία καθώς πάντα είχα μόνο μία γάτα.

Η Μέλα μας είναι τώρα περίπου 3 ετών,θηλυκιά και στειρωμένη. Ζει μέσα σε διαμέρισμα και δεν βγαίνει έξω. Το ίδιο θα ισχύσει και για το δεύτερο.
Θα δεχτεί ένα νέο γατί στο σπίτι; ή θα
. Είναι η αφέντρα του σπιτιού τώρα πιά...Και πρέπει να είναι αρσενικό ή θηλυκό; Αν είναι μικρό γατάκι θα έχουμε πρόβλημα;
Γέννησε η γάτα μιάς ξαδέλφης μου και σκεφτόμαστε να πάρουμε ένα μικρό σε λίγους μήνες. Εκτός και μας υιοθετήσει κανένα άλλο πριν.
Ό,τι μάθουμε πριν προχωρήσουμε σ'αυτό το βήμα, θα βοηθήσει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ολγα
Νεοφερμένο μέλος
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος
Όπως διάβασες, η Mπιάνκα ήταν δωράκι στη Mέλανι. Πίστεψα ακράδαντα ότι καλύτερα με κάποια άλλη παρέα, που ακόμα και να μην τη συμπαθήσει, τουλάχιστον δεν θα είναι μόνη. Tην ιστορία τους τη λέω σε δύο γραμμές, σε εκείνη την πικρή ιστορία που σε εκείνη όλοι τόσο γλυκά απαντήσατε. Πάντα είχα γάτες, πάνω από μία, την ίδια στιγμή. Oύτε και εκείνες θέλουν τη μοναξιά εκτός κι αν είναι γριές. Στην αρχή σίγουρα θα αποτύχει, αλλά μην το βάλεις κάτω. Σε μία εβδομάδα θα χαμογελάτε όλοι. Kαι με την καλή σας πράξη. Δεν θα το μετανιώσεις, εκτός κι αν βγει κακούλι το νέο, που δεν το πιστεύω γιατί σπανίζουν, αυτά. Δες πρώτα το χαρακτήρα του, όπως έκανα κι εγώ. Πάντως και εγώ φοβόμουν να είναι πολύ μικρό το δεύτερο γατάκι. Kαλύτερα πάνω από 3-4 μηνών για να μπορέσει να αμυνθεί αν του συμβεί κάτι. Yπάρχουν πάντα και τα ενήλικα που κουβαλάνε μια τραγική ιστορία και λες τότε, την καημένη... όλοι θέλουν γατάκι. Ποιός θα την πάρει... Aν είναι όμως το σωστό ακριβώς χρόνο μπροστά σου ένα τέτοιο σκηνικό, γιατί όχι. Mου είχαν στείλει ένα τέτοιο mail πριν λίγο καιρό με μια λευκή γατούλα τη Λαίδη. Δεν ξέρω τι έγινε. Όπως και μια άλλη κουκλίτσα από αγγελία στο TV EΘNOΣ, από γειτονιά που δηλητηριάστηκαν και είναι το μόνο που επέζησε. Πάντως κοριτσάκι, καλύτερα. Λατρεύω και τα αρσενικά εξίσου, αλλά αν είναι αγοράκος και θελήσουν να παίξουν θα είναι σίγουρα πιο βίαιος. Kι όταν του έρθουν ορμές πριν στειρωθεί θα την ενοχλεί. Oπότε ένα γλυκό κορίτσι είναι οτι πρέπει... Tώρα απαντάω και στον εαυτό μου, γιατί μετά το καλοκαίρι που θα αλλάξουμε όροφο και θα χειμωνιάσει δεν μπορώ να αφήσω το Mπιανκάκι μου μόνο του ώρες κλεισμένο στο σπίτι. Kι ας μισεί όλες τις άλλες γάτες εκτός από την αγαπημένη της Mέλανι, που της έπλαινε το κεφαλάκι όλο και τα αυτιά μέσα και έξω (η Mπιάνκα απολάμβανε). Aνεκτίμητες στιγμές που δεν αλλάζονται με τίποτα στον κόσμο. Kαι που δεν θα ζήσεις ποτέ, αν δεν τολμήσεις. Tο πολύ-πολύ αν δεν «δέσουν» να έχεις κάνει ένα ψυχικό. Πιστεύω ότι μια δεύτερη γάτα ποτέ δεν θα βαρύνει σε τίποτα, κανέναν. Kαι να μην σου πω ότι όλοι θα έπρεπε να έχουν. Aυτό είναι η στάση ζωής η δική μου. Φαντάσου, να διπλασιάζονταν οι οικόσιτες γατούλες. Γιατί όχι, και πολύ σωστά σκέφτεσαι να κάνεις. Στο σπίτι της μαμάς μου (με ένα όροφο κενό ανάμεσά μας-που με περιμένει να τον γεμίσω) συγκατοικούν σε 125τ : O Φρισμπι ή Λάκης (που όλοι παιδιά, ας ευχηθούμε να ζήσει χρόνια ακόμα), ο Kαμπουρίνος, ο Φιντέλ, η Zιζέλ (αδέλφια τα αυτοί οι δύο), η Πάτρα. Δεν τα πάνε κι όλοι καλά, αλλά τι πειράζει; O Λάκης τους μισει όλους (παραξένεψε λίγο στα γεράματα). Παλιά ζούσε με τη μαμά του τη Φρύνη και το Pούντι μια χαρά. Eίδες;
Sorry για τον οίστρο, αλλά μάλλον μου κάνει καλό. Φιλιά Πολλά.
mela
Νεοφερμένο μέλος
Η αλήθεια είναι ότι διστάζουμε πολύ - κυρίως ο άντρας μου - να προχωρήσουμε σ'αυτό το βήμα.
Η Μέλα μας, δε λέω, είναι μιά γλύκα. Την λατρεύουμε κι ας μας έχει λαχταρήσει πολλές φορές κι ας είναι και ζωηρή.
Φοβόμαστε μήπως και το άλλο είναι το ίδιο ζωηρό και δεν τα βγάλουμε πέρα. Σημείωσε ότι ζούμε σε διαμέρισμα - αρκετά μεγάλο για να έχει δύο γάτες βέβαια - αλλά διαμέρισμα.
Λείπουμε όμως πολλές ώρες και σκεφτήκαμε ότι η φουκαριάρα η Μέλα δικαιούται λίγη παρέα.
Για το αν θα μας βαρύνει, είμαι βέβαιη ότι όχι. Αλλά για τα τεχνικά θέματα δεν γνωρίζω τίποτε. Ας πούμε: πρέπει να τους έχω ξεχωριστή άμμο; τρώνε από το ίδιο πιάτο ή μαλώνουν και χρειάζεται ξεχωριστό;
Καλά για τα σχόλια που ακούω από γνωστούς και φίλους σχετικά με το δεύτερο γατί δεν σας συζητάω... Δεν έχουμε και παιδιά και όλο εκεί μου το πάνε ... Φρίκη
Εμένα πάντως - όσο κι αν νοιώθω λίγη ανασφάλεια καθώς, όπως ήδη είπα, πάντα είχα γάτα αλλά μία κάθε φορά - αυτή η ιδέα μου'χει φτιάξει λίγο τη διάθεση (περνάω τις κατάκλειστές μου αυτό τον καιρό). Ευτυχώς που βρήκα το mycat και ξεφεύγω λίγο.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Άμμο δεν χρειάζεται πάντα να έχουν ξεχωριστή οπότε βλέποντας και κάνοντας.
Καλή τύχη!
maxi2
Δραστήριο μέλος
Πως μπορεί να αντιδράσει ο μεγάλος γάτος που είναι κτητικός και ζηλιάρης, αν φέρουμε στο σπίτι ενα θηλυκό μικρούλη; Θα είναι καλύτερα δηλαδή να είναι θηλυκο ή αρσενικό;
όταν πρωτοφέραμε τον Ξανθούλη, ο Ασπρούλιακας ήταν 1 έτους και ο ξεφτιλάκος 2 μηνών. Τώρα ο Ασπρούλιακας είναι ήδη 4 ετών και απο τότε που χάσαμε τον Ξανθούλη, έχει γίνει τρομερά κτητικός. Ιδιαίτερα μαζί μου.
Το θηλυκο αν στειρωθεί, μετά κάθε πότε θα "αδιαθετεί";; (καταλάβατε τι ρωτάω εε;

Εσείς τι μου προτείνετε;; Βέβαια πρέπει πρώτα να πείσω και τον γατομπαμπά για ενα δεύτερο γατάκι.. (Μετά τον Ξανθούλη δεν θέλει να πάρει άλλο)
Please HELP!

crestfallen
Τελειόφοιτος Κτηνιατρικής
Αγαπητη Μαξι...
το θηλυκο οταν στειρωθει δεν ξαναδιαθετει με την εννοια που εχουν οι γυναικες την περιοδο του οιστρικου κυκλου(οιστρος και μετοιστρος)..αφαιρουνται και οι 2 ωοθηκες,τα 2 κερατα της μητρας και μερος του σωματος αυτης...οποτε δεν υπαρχουν πλεον μερη παραγωγης οιστρογονων και προγεσταγονων(πλην ελαχιστων σπανιοτατων περιπτωσεων--αν τα βρεις πας για παρουσιαση σε συνεδριο!!) αρα η γατουλα δεν ξανασερνει ποτε πια και ουτε εμφανιζει ποτε ξανα τετοια συμπεριφορα για ζευγαρωματα..
Νικος Crestfallen
maxi2
Δραστήριο μέλος
Καλέ τι κάνουν στα κακόμοιρα τα θηλυκά γατάκια;;;;; τι κέρατα καλέέέέέέ΄;;;;;;;;;;
Θα έχω εγώ θηλυκό και θα το πάω εις γνώση μου να του κάνουν τέτοια;;;;;;;;;;;
Μα καλά ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ;;;;;;;;;;;;;;;:cry: :cry: :cry:
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
Subject to change
e-steki.gr Founder
Όντως ακούγεται λίγο βάρβαρο (προσωπικά δεν έχω πάει ποτέ θηλυκό γατάκι για στείρωση) αλλά αν το σκεφτείς, πως αλλιώς να γινόταν και να είναι μόνιμο (και να μην κοστιζει τρελά λεφτά);
crestfallen
Ειναι ο αποτελεσματικοτερος και ασφαλεστερος τροπος για να στειρωσεις το ζωο..αν δεν θες να στειρωσεις μια γατα πρεπει να την κρατησεις για αναπαραγωγη....τακτικα..γιατι αλλιως υπαρχει κινδυνος αναπτυξεως πυομητρας(συλλογη πυου στην μητρα) οπου σε περιπτωση κλειστης πυομητρας τοτε γινεται αναγκαστικη ωοθηκυστερεκτομη για αν σωθει η ζωη της γατας...οποτε καταληγεις να την κανεις ετσι και αλλιως υπο πολυ χειροτερες και δυσμενεστερες συνθηκες...οι αλλοι τροποι προληψης οιστρου και αποφυγη συμπτωματων οιστρου ειναι και μακροπροθεσμα δαπανηροι και προδιαθετουν στην αναπτυξη πυομητρας(ενεσεις προγεσταγονων)...δεν υπαρχει αλλος ασφαλης τροπος για να αποφυγεις τις κυοφοριες.Αν η γατα μενει κλεισμενη συνεχεια μεσα τοτε απο ενα σμειο και μετα θα ειναι σε οιστρο συνεχεια...χωρις παυση παρα μονο για λιγες μερες μεχρι να ζευγαρωσει..δεν θα την χωραει ο τοπος.Σου προτεινω λοιπν χειρουργικη στειρωση...εκτος και αν εχεις τροπο καθε φορα να δινεις τα γατακια σε αναδοχες οικογενειες προθυμες να τα υιοθετησουν κατι που ομολογουμενως ειναι δυσκολο...αν μπορεις τοτε μην την στειρωσεις ..αν εισαι ετοιμη δηλαδη καθε φορα που ειναι σε οιστρο η γατα να την ζευγαρωνεις και να αναλαμβανεις την ανατροφη των μικρων και την φροντιδα της γατας...
Νικος Crestfallen
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος
Και maxi2 μου, μην τρομάζεις. Ζουν άλλωστε περισσότερα χρόνια με τη στείρωση και είναι απαραίτητη και για αυτά που ζουν μέσα στο σπίτι όσο και για έξω αν δεν θες γεννητούρια... Ξεκίνα από το να πάρεις την απόφαση για νέα γατούλα και μην σε φοβίζουν τα της στείρωσης αν ο γιατρός είναι καλός. Τώρα για το αν θα τη δεχτεί ο Ασπρούλιακας, είναι ένα θέμα... Παρόμοιο πρόβλημα έχω κι εγώ. Μπορείς να πάρεις ένα δοκιμαστικά με συμφωνία εξ αρχής για να δείτε αντιδράσεις. Πάντως, στις δικές μου πήρε μια βδομάδα,τότε, να τα βρούν. Κι ήταν και 8 μηνών και οι 2. Μετά όμως... μέλι-γάλα. Φοβάμαι πάντως πως δεν θα είναι εύκολο, για μένα, γιατί μισεί όλες τις άλλες γάτες.
Δοκίμασε όμως. Τι ωραιότερο από 2 αγαπημένες γατούλες...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
crestfallen
Νικος Crestfallen
maxi2
Δραστήριο μέλος
Άλλωστε κάποτε δήλωσα, ότι άλλο θηλυκό εκτός επο εμένα δεν θα μπεί στο σπίτι......

Ν@τ@λια
Νεοφερμένο μέλος
Η γατα μου ειναι μια και μοναδικη για μενα .
τελικα το γατακι της Ολγας θα το παρω αλλα φοβαμαι την αντιδραση της γατας
μου.θα θυμωσει στην αρχη το 3ερω,αλλα πως θα τις κανω φιλες.
Σας παρακαλω χρειαζομαι αμεση βοηθεια απο καποιον ειδηκο απο γατες .εχω αναγκη απο μια συμβουλη.........Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
purina
Πολύ δραστήριο μέλος
Αφου στο σπιτι ειναι παντα καπιος απ οτι καταλαβα να της προσεχει ολα θα πανε καλα.Δες εδω ειχε γραψει αρθρο η yashmin.
https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=23249

Ν@τ@λια
Νεοφερμένο μέλος
καμια αλλη βοηθεια???
ladycat
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool