Νέο γατούνι εν όψει!

• Thread starter Thread starter cubi
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

cubi

Νεοφερμένο μέλος

Ο cubi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους τους γατόφιλους και γατόφιλες!

Μετά απο πολλές συμπτώσεις και πρόσφατη τριβή με γατάκια (ήμουν αρκετά τυχερός να δω μια γατούλα να γεννάει, και άλλες δύο φορές πολύ πρόσφατα ήρθα σε επαφή με γατάκια) -- και αφού σκεφτόμουν το ενδεχόμενο εδώ και χρόνια να γίνω υπηρέτης γατιού -- τελικά σήμερα το πήρα απόφαση. Μία φίλη εδώ κρατούσε ένα πανέμορφο γατούνι λευκό με γκρίζο στο κεφάλι, περίπου 2 μηνών. Μου άρεσε πολύ και μου είπε ότι το πήρε άπο μια κτηνίατρο, που έχει άλλα δύο. Έκει βρήκα τα αδερφάκια του, ένα άλλο ολόλευκο θηλυκό και ένα μαυρόασπρο, αγνώστου φύλου. Το λευκό το ερωετέυτηκα, και είπα στην κτηνίατρο ότι θα περάσω αύριο για να μιλήσουμε!

Τώρα, θα σας πω μερικούς προβληματισμούς μου. Αυτούς που με ταλαιπωρούσαν τόσο καιρό και με προέτρεπαν απο το να συμβιώσω με έναν μικρό αίλουρο... Είμαι φοιτητής στην Μυτιλήνη. Ιδιαίτερα τελευταία, μετακινούμαι συχνά προς Αθήνα, όπου και έμενα τόσα χρόνια. Στην Αθήνα, η μητέρα μου έχει 2 παπαγαλάκια (πουλιά, άλλος έρωτας...) Αν φέρνω το γατί στην Αθήνα, δεν θα υπάρχει πρόβλημα μεταξύ τους; ΟΚ αυτό λύνεται κάπως... Άλλο πρόβλημα: οι ίδιες οι μετακινήσεις. Ξέρω ότι τα γατιά δεν πολυχωνεύουν τις μετακινήσεις. Δεν θέλω να το τραβάω απο εδώ κι απο εκεί, αν και τους επόμενους μήνες θα χρειαστεί εγώ να μετακινούμαι. Πόσο επηρρεάζει ένα γατάκι να αποχωρίζεται για μερικές μέρες τον υπηρέτη του και να μένει με κάποιον άλλον, σε άλλο χώρο (όπου εγώ θα το αφήνω;)

Last but not least: Μένω σε μια γκαρσονιερούλα 26 τ.μ. Ο χώρος είναι λίγος, και η μόνη πόρτα που υπάρχει μέσα στο σπίτι είναι για το μπάνιο. Το να περιορίσω το γατί αρχικά είναι δύσκολο έτσι, αλλά δεν πειράζει τόσο. Αυτό που με πειράζει περισσότερο είναι ότι έχω αρκετά αντικείμενα χύμα τα οποία μπορεί να είναι επικίνδυνα για το γατάκι, όπως ηλεκτρονικά και καλώδια, τα οποία ξέρω ότι μπορεί να μασήσει. Πώς μπορώ να το προστατέψω απο αυτές τις απειλές; Σκέφτηκα επίσης το ενδεχόμενο να πάρω και το μαυροάσπρο, το αδερφάκι. Θα είναι πολυ δύσκολο να έχω χώρο και για τα δύο στην μικρή μου γκαρσονιέρα; Αλλά θα είναι καλύτερα για να μήν είναι μόνα τους... Οποιαδήποτε άλλη συμβουλή, θα ήταν καλοδεχούμενη.

Α, και κάτι τελευταίο: Τι όνομα να του δώσω; Δεν μου έρχεται τίποτα καλό! :P

Αυτά προς το παρόν... Περιμέντε κι άλλα νέα απο μένα και το γατούνι, αφού είμαι αρκετά αρχάριος σχετικά με την φροντίδα που θα χρειαστεί.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα καλώδια πρέπει να βρεις ένα τρόπο να τα απομονώσεις κάπως. Σ'αυτή την ηλικία το γατάκι θα χοροπηδάει και θα παίζει συνέχεια και εκτός που κινδυνεύει απο ηλεκτροπληξία, μπορεί και να πνιγεί με κανένα καλώδιο. Ισως μπορείς να τα κρεμάσεις κάπου ψηλά?
Δεύτερον σχετικά με τις μετακινήσεις, καλύτερα να μην το ταλαιπωρείς αν υπάρχει τρόπος να μένει κάπου αλλού όσο θα λείπεις. Απλά φρόντισε να ξέρει από πριν τον άνθρωπο που θα το αφήνεις...και το χώρο αν γίνεται.
Με τα παπαγαλάκια δεν υπάρχει θέμα εφόσον το κλουβί είναι κρεμασμένο (λογικά) ψηλά. Είχα πάντα γάτες με πουλιά και ποτέ δεν έγινε κάτι.
Τέλος, αν μένεις σε 26 τμ θα σου έλεγα να πάρεις μόνο ένα γατάκι...γιατί ναι μεν όσο είναι μικρά , δε θα έχεις πρόβλημα αλλά 2 ενήλικα γατιά σε 26 τμ θα είναι δύσκολα...εκτός αν σκοπεύεις να αλλάξεις σπίτι αργότερα. Για το να μην είναι μόνο του το ένα μην ανησυχείς..οι γάτες δεν είναι ζώα αγέλης, τους αρέσει να είναι βασιλιάδες/βασίλισσες στον χώρο τους.
Οσο για όνομα, αφού είναι κάτασπρη....Χιονάτη..τι άλλο?:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καμαριέρα του Κίκη σας χαιρετώ!!!:)

Παπαγαλάκια κανένα πρόβλημα, φτάνει να είναι ψηλά και σε κλουβιά, έχουν πολλοί γατακια και παπαγαλάκια , θα στα πουνε.

Ταξίδια, ΟΚ , το κάνουν αρκετοί, μπορείς κιόλας να τα αφήνεις σπίτι και να έρχεται φίλος γνωστός να τα ταίζει.....

Γκαρσνιέρα ΟΚ... εδώ στην Αθήνα να δεις

Κάνεις το καλύτερο που παίρνεις 2, ΠΟΛΥ σημαντικό..... :)έχουν παρέα το ένα το άλλο!!!

Διάβασε αυτό και αυτό και γενικά τα άρθρα θα βοηθήσουν πολύ!!!;)

Ακριβώς αυτά τα δύο άρθρα είναι που με έκαναν να σκεφτώ να πάρω και τα δύο... Ο χώρος είναι μικρός πάντως, όπως και να το κάνουμε. Να δω πού θα χωρέσω την άμμο! :P Και ναι, απο Σεπτέμβρη σκοπεύω να μετακομίσω σε μεγαλύτερο σπίτι. Και τα καλώδια είναι αρκετά, χωρίς να μπορώ να τα μετακινήσω...

Καλώς μας ήρθες,υπηρέτρια τσάρου Σείριου εδώ!
Συμφωνώ με τα παραπάνω,όσο για ονόματα,πες μας τι προτιμάς,ελληνικά ή ξένα να σου κάνουμε προτάσεις.Προτεινω να πάρεις 2 αν κρίνεις ότι δεν θα είναι πάααααααρα πολύ περιορισμ΄να,εσύ ξέρεις το σπίτι σου.Για τα καλώδια ίσως θα μπορούσες να τα κάνεις δέσμη με κανένα legrandή να τα περάσεις μέσα από κανέναν σωλήνα αφρολέξ(ξέρεις,από αυτούς που έχουν οι γιαγιάδες στη θάλασσα για να μην βουλιάζουν).Περιμένουμε φωτογραφίες και νέα!:)

Ακριβώς αυτά τα δύο άρθρα είναι που με έκαναν να σκεφτώ να πάρω και τα δύο... Ο χώρος είναι μικρός πάντως, όπως και να το κάνουμε. Να δω πού θα χωρέσω την άμμο! :P Και ναι, απο Σεπτέμβρη σκοπεύω να μετακομίσω σε μεγαλύτερο σπίτι. Και τα καλώδια είναι αρκετά, χωρίς να μπορώ να τα μετακινήσω...

Aν αλλάξεις σπίτι, κανένα πρόβλημα. Εφόσον βέβαια στειρώσεις τα γατάκια. Εχε υπόψη σου ότι το Σεπτέμβρη θα είναι ήδη 6 μηνών και θα πρέπει να στειρωθούν.
Αν δε μπορείς να μετακινήσεις τα καλώδια, ίσως θα μπορούσες να τα απομονώσεις με κάποια κατασκευή?

καλώς την καινουργια γατοπαρέα.
Ειπα να μοιραστώ μαζί σου την εμπειρία του αδελφού μου που μοιαζει με την περιπτωσή σου. Ο αδελφός μου οταν ήταν φοιτητης στην Κομοτηνή πηγαινοερχόταν συνεχώς με τρένο ή αεροπλάνο παρέα με τον γατούλη του, που τον είχε συνηθίσει απο μικρό και δεν διαμαρτυρόταν καθόλου. Ζουσαν μαζί σε ενα πολύ μικρό διαμέρισμα και ο αδελφός μου είχε πάρει μια μοκέτα για να κρύψει οτι καλώδια σερνόντουσαν στο πατωμα. Για τα καλώδια προς κομπιουτερ κλπ, ειχε παρει ένα λαστιχο ποτισματος το ειχε κόψει κατα μήκος και ειχε συγυρισει εκεί οτι περισσευε.
Αλλά οταν γυρισε μονιμα στην Αθήνα μετα απο τεσσερα χρονια, ο γατούλης εγινε ενας αληταμπουρας ανευ προηγουμενου, χιχι:D

Καλημέρα από την υπηρέτρια πασά Λαζαράκου..
Πολύ χαίρομαι που αποφάσισες να τα πάρεις και τα δύο τα γατούλια..Όσο για τον μικρό χώρο, μη σκάς! Τα γατιά είναι πολύ καλόβολά ζώα τελικά και θα σε κάνουν τέλεια παρέα!!
:up:

Μια απλή, γρήγορη και εύκολη λύση για τα καλώδια είναι όπως και όπου βρίσκονται να τα περάσεις με χαρτοτενία από πάνω, θα σταθεροποιηθούν στο πάτωμα και θα είναι και καλυμένα θα βοηθήσεις και τα γατάκια που δεν θα τα βλέπουν ως παιχνίδι αλλά και όποιον άλλο σκουντούφλη μπει στο σπίτι σου από το να μπουρδουκλωθεί και να πέσει

γατάκια αδερφάκια αγοράκι - κοριτσάκι? ή όχι?:hmm:

Μέρλιν και Μοργκάνα:greycat:

:lol:

Καλώς τον cubi στην παρέα μας.
Εγώ το μόνο που θέλω να σε θερμοπαρακαλέσω είναι να θυμηθείς πριν πάρεις το/τα γατάκια είναι να υποσχεθείς στον εαυτό σου και σε αυτό/ά ότι φεύγοντας απο την Μυτιλήνη δεν θα αφήσεις πίσω ενα ή δύο αδεσποτάκια.
Συγχώρεσέ με αλλά επειδή είσαι μικρός ακόμα νοιώθω ανάγκη να σου θυμήσω πως τα γατάκια σου θα ζήσουν μαζί σου για τα επόμενα 15+ χρόνια και ότι αναλαμβάνεις ευθύνη γι' αυτά για την υπόλοιπη ζωή τους.
Καλωσόρισες λοιπόν στην παρέα μας και σκέψου αυτά που σου είπα
Με αγάπη
Η υπηρέτρια του Τούλη και της Πούπσυ
Μίκυ

Μην ανησυχείς minnie, μια γάτα φίλη και σύντροφος ζωής είναι αυτό ακριβώς το οποίο ονειρεύομαι εδώ και χρόνια. Μαζί σε δυσκολίες και αλλαγές... Και ήδη, απο χτες που έχω την Yuki, νοιώθω ότι οδεύουμε καλά και σταθερά προς εκεί. Είναι πολύ νωρίς αλλά ήδη το αγαπώ αυτό το γατί!

Ναι! Το γατούνι είναι μαζί μου! Τελικά είναι μικρότερο απο 2 μηνών, παρ'όλ'αυτά όχι μόνο με συνήθισε την πρώτη μέρα, δεν αντέχει μακριά μου και όταν είμαι σπίτι θέλει να είναι συνέχεια πάνω μου! Φυσικά όταν λείπω απο το σπίτι καταλαβαίνει ότι δεν μπορούμε να είμαστε συνέχεια μαζί. Η αδερφούλα της τελικά την επιστρέψαμε στην κτηνίατρο. Ούτε εγώ, ούτε κάποιος φίλος θα μπορέσει να την κρατήσει. Καλύτερα όμως να βρει κάποιο σπίτι που να την θέλει πραγματικά, παρά να μείνει με μένα που δεν θα μπορέσω να της δώσω όλη μου την προσοχή αλλά θα πρέπει να στερηθεί και η Yuki ένα μέρος. Σίγουρα θα βρει σπίτι, ήταν μια ζαβολιάρα... συνέχεια την κυνηγάγαμε!

Βρήκα στο τρίχωμα της χτες ένα ζουζούνι λεπτό. Δεν ξέρω αν ήταν ψύλλος, πάντως η κτηνίατρος της έβαλε ένα φάρμακο πριν την πάρω, οπότε και να ήταν ψύλλος οι φίλοι του δεν θα τα καταφέρουν...

Μέχρι τώρα, τα έχει κάνει όλα στην άμμο. Είναι μια παράξενη "τουαλέτα", δοχείο με άμμο με στέγη και πορτούλα! Μέχρι τώρα την έχω πάει εγώ τουαλέτα μετά απο γεύματα και ύπνο. Πώς μπορώ να ξέρω ότι έχει μάθει που είναι η θέση της άμμου; Φοβάμαι ότι η όλη κατασκευή είναι ακόμα λίγο ψηλή για να μπει μόνη της ή έστω για να καταλάβει ότι εκεί μέσα είναι άμμος, μέσα σε αυτήν την λεκάνη. Τώρα ας πούμε, νιαούριζε, κι έπρεπε να την εγώ να τα κάνει...

Τέλος πάντων! Φωτογραφίες! :D

p5070978oq1.jpg

picture10vd0.jpg

Κουκλιά! :P :up:

Μπράβο, μπράβο..
Τέλειο το μπαρμπαδέλι...
Ααχχ, πόσο θα ήθελα ένα άσπρο γατί..σα χιονονιφάδα είναι το καλό μου!!
:):)

Χαχα!:D Τι καλό!!! Να σου ζήσει!!:up:

Μράβο cubi και συγνώμη για τις παραινέσεις :redface:αλλά μου βγήκε το μαμαδίστικο.
Καλά έκανες και πήρες αυτή την αμμοδόχο (τέτοια έχω κι εγώ) γιατί δεν βρωμίζει ο χώρος γύρω γύρω με άμμο.
Το μωράκι είναι υπέροχο:inlove:Να σου ζήσει και να χαίρεστε όμορφες ώρες μαζί.

Καλως ηρθες στην παρεα μας και να χαιρεσαι το γατονι!

ΥΓ: Μην αφησεις τις γυναικες να σου παρουν τον αερα! :P
κοριτσια μη με φατε, πλακα κανω

Για την συγκατοίκιση με τα παπαγαλάκια μην ανησυχείς καθόλου. Στην αρχή θέλει λίγη προσοχή. Μετά τα συνηθίζει και τα θεωρεί του σπιτιού. Εγώ έχω παπαγαλάκια και γατάκι. Το μικρό μου τα ενοχλεί λίγο αλλά τα προηγούμενα γατάκια μου τα θεωρούσαν του σπιτιού και κοιμόντουσταν δίπλα τους. Είναι θέμα συνήθειας. Οπότε μην φοβάσαι
:)

Τέλειο τα γατουλάκι,να σου ζήσει!:up:

να σου ζήσει ειναι κούκλα. Τώρα που ειναι μικρούλα ακόμα και τσιμπλιάζουν τα ματακια της, παρε ενα μπουκαλάκι φυσιολογικό ορο από ένα φαρμακείο (και με ελαφρώς χλιαρό νεράκι γίνεται) και καθαριζε της καθε μερα τα ματακια με μια καθαρή γαζα ή πανάκι.
Με τους ψύλλους μην ανησυχείς, αφού ψεκάστηκε, σε ενα 48ωρο θα εχει απαλλαγει πλήρως η μικρούλα απ'αυτούς...

Άρχισαν τα προβληματάκια!

1. Αρκετές φορές έρχομαι σπίτι αργά. Το γατάκι φυσικά έχει κοιμηθεί και ξυπνάει φρέσκο για παιχνίδι και ανεβαίνει στο κρεββάτι ενώ θέλω να κοιμηθώ και μου κάνει τον ύπνο ξύπνιο! Με δαγκώνει μου ορμάει, και δεν καταλαβαίνει ότι κι αν του κάνω. Δεν το χτυπάω βέβαια, αλλά όσο πιο έντονα μπορώ του λέω να σταματήσει και το κατεβάζω απο το κρεββάτι στο καλαθάκι του (στο οποίο δεν κοιμάται ποτέ πια...). Ευτυχώς σε κάποια φάση σταματάει, αλλά άλλες φορές με ξυπνάει κιόλας ανεβαίνοντας στο κρεββάτι και ξαναρχίζοντας τον ίδιο χαβά...

2. Χτες τα έκανε ΟΛΑ για πρώτη φορά έξω απο την άμμο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, ήταν βρώμικη η άμμος αλλά και αφού την καθάρισα, σήμερα που ξύπνησα βρήκα άλλο ένα δώρο, πίσω απο το κρεββάτι. Πραγματικά, ΠΩΣ γίνεται ένα τόσο μικρό ζώο να χέζει τόσο πολύ;;; Κοίταξα το άρθρο για το λέρωμα εκτός λεκάνης. Υπάρχει πιθανότητα να τα έκανε απο εδώ κι απο εκεί επειδή έλειπα χτες γύρω στις 9 ώρες απο το σπίτι, το βράδυ; Αφού όταν γύρισα, το ΕΙΔΑ να κάνει τσίσα πίσω απο το κρεββάτι, χαλαρό κι ωραίο! Χμμμμφ! Εν τω μεταξεί βρήκα τουλάχιστον 3 δώρα πίσω και κάτω απο το κρεββάτι χτες, και η μυρωδιά με ταλαιπωρούσε, γιατί δεν ήξερα αν είχε μείνει κάτι που δεν είδα, ή αν είχε ανέβει στο κρεββάτι και είχε λερώσει λίγο και αυτό με τις πατούσες της... Το έμαθα το μάθημα μου πάντως: η άμμος πρέπει να είναι λαμπίκο!

EDIT: Τώρα μόλις πήγα να της καθαρίσω καλά την άμμο και βρήκα ΑΙΜΑ στην ευκοίλια που είχε κάνει. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;;; :(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back