Νέο γατούνι εν όψει!

Άρχισαν τα προβληματάκια!

1. Αρκετές φορές έρχομαι σπίτι αργά. Το γατάκι φυσικά έχει κοιμηθεί και ξυπνάει φρέσκο για παιχνίδι και ανεβαίνει στο κρεββάτι ενώ θέλω να κοιμηθώ και μου κάνει τον ύπνο ξύπνιο! Με δαγκώνει μου ορμάει, και δεν καταλαβαίνει ότι κι αν του κάνω. Δεν το χτυπάω βέβαια, αλλά όσο πιο έντονα μπορώ του λέω να σταματήσει και το κατεβάζω απο το κρεββάτι στο καλαθάκι του (στο οποίο δεν κοιμάται ποτέ πια...). Ευτυχώς σε κάποια φάση σταματάει, αλλά άλλες φορές με ξυπνάει κιόλας ανεβαίνοντας στο κρεββάτι και ξαναρχίζοντας τον ίδιο χαβά...

2. Χτες τα έκανε ΟΛΑ για πρώτη φορά έξω απο την άμμο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, ήταν βρώμικη η άμμος αλλά και αφού την καθάρισα, σήμερα που ξύπνησα βρήκα άλλο ένα δώρο, πίσω απο το κρεββάτι. Πραγματικά, ΠΩΣ γίνεται ένα τόσο μικρό ζώο να χέζει τόσο πολύ;;; Κοίταξα το άρθρο για το λέρωμα εκτός λεκάνης. Υπάρχει πιθανότητα να τα έκανε απο εδώ κι απο εκεί επειδή έλειπα χτες γύρω στις 9 ώρες απο το σπίτι, το βράδυ; Αφού όταν γύρισα, το ΕΙΔΑ να κάνει τσίσα πίσω απο το κρεββάτι, χαλαρό κι ωραίο! Χμμμμφ! Εν τω μεταξεί βρήκα τουλάχιστον 3 δώρα πίσω και κάτω απο το κρεββάτι χτες, και η μυρωδιά με ταλαιπωρούσε, γιατί δεν ήξερα αν είχε μείνει κάτι που δεν είδα, ή αν είχε ανέβει στο κρεββάτι και είχε λερώσει λίγο και αυτό με τις πατούσες της... Το έμαθα το μάθημα μου πάντως: η άμμος πρέπει να είναι λαμπίκο!

EDIT: Τώρα μόλις πήγα να της καθαρίσω καλά την άμμο και βρήκα ΑΙΜΑ στην ευκοίλια που είχε κάνει. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;;; :(
Καλησπέρα και από εμένα δουλικό ολόκληρης φαμίλιας Σιαμ, τα κακάκια είναι δωράκια για να μάθεις να έχεις καθαρή την άμμο.Εσένα θα σου άρεσε να πηγαίνεις σε λεκάνη που δεν έχεις τραβήξει το καζανάκι???Μπλιάχ!!!Τα μωρά θέλουν παρέα,προσπάθησε να περνάς χρόνο μαζί τους και να θυμάσαι όσο και να φωνάζεις δεν πρόκειται να περάσει το δικό σου όταν θέλει να παίξει..Στο κάτω κάτω ενα μωρό είναι που είναι μόνο του και μάλλον νιώθει μοναξιές...Τι να πω και εγώ που είναι 8 και μόλις κοιμηθεί το ένα ξυπνάει το άλλο???
Σε όλα τα βιβλία που διαβάζω για γάτες όταν πρόκειται για αίμα κάπου σε παραπέμπουν στον γιατρό...Και αφού είναι Κυριακή ρώτα τους γιατρους του site...aılouros, Βάσια..Δεν ξέρω άλλους... Περαστικά εύχομαι:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάλλον παρέα θέλει...Κάνει διάρροια με αίμα;Αποπαρασίτωση εχει κάνει;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ανεβαίνει στο κρεββάτι ενώ θέλω να κοιμηθώ και μου κάνει τον ύπνο ξύπνιο!
cubi, το μόνο που μπορείς να κάνεις γι' αυτό είναι υπομονή! :P Μεγαλώνοντας αφ' ενός θα ηρεμήσει και θα έχει λιγότερη όρεξη για τρέλες και αφ' ετέρου θα εξοικειωθεί με τα ωράριά σου και θα προσαρμοστεί σ' αυτά. Μέχρι τότε, ή θα πρέπει να την κλείνεις έξω απ' το υπνοδωμάτιο ή θα πρέπει να συνηθίσεις να κοιμάσαι μ' ένα χοροπηδηχτό γούνινο μπαλάκι στο κρεββάτι σου (πίστεψέ με, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται...):rolleyes:
Χτες τα έκανε ΟΛΑ για πρώτη φορά έξω απο την άμμο.
[...]
Το έμαθα το μάθημα μου πάντως: η άμμος πρέπει να είναι λαμπίκο!
Είδες τι καλά που μας εκπαιδεύουν; Αν σου βαστάει τώρα, ξανάφησε την άμμο βρώμικη!!:lol:
Γενικά, η αμμολεκάνη καλό είναι να καθαρίζεται κάθε μέρα, και από τα κακά και από τα τσίσα (βοηθάει αρκετά στο καθάρισμα αν χρησιμοποιείς άμμο που "σβολιάζει" και στερεοποιεί τα τσίσα). Κάθε 2 βδομάδες περίπου (ή και πιο συχνά, αν χρειάζεται) πρέπει να πετάς όλη την άμμο και να πλένεις καλά την αμμολεκάνη με καυτό νερό. Έτσι, και στη μικρή σου θα αρέσει περισσότερο, και το σπίτι σου δεν θα έχει δυσάρεστες μυρωδιές.
βρήκα ΑΙΜΑ στην ευκοίλια που είχε κάνει. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;;; :(
Συμφωνώ με τη moukelis, μάλλον θέμα παρασίτων είναι και η διάρροια και το αίμα.
Τα μικρά γατάκια χρειάζονται αποπαρασίτωση με ειδικό σκεύασμα (σαν το Banminth, ας πούμε), που πρέπει να επαναληφθεί 2-3 φορές σε διαστήματα 15 ημερών, αν δεν κάνω λάθος (καλύτερα ρώτα και τον κτηνίατρό σου). Μην το αμελήσεις όμως γιατί κινδυνεύει να αφυδατωθεί το καημένο.

Banminth της έχω αρχίσει. Αίμα δεν ξανάβγαλε, αλλά τα ξαναέκανε πριν λίγα λεπτά πάλι πίσω απο το κρεββάτι! Και η άμμος της είναι καθαρή... Υπάρχει πιθανότητα να κάνει διάρροια λόγω της τροφής; Της δίνω Iams Kitten & Junior 0-1 ξηρά...

Banminth της έχω αρχίσει.
Τότε είναι πιθανό να οφείλεται και σ' αυτό η διάρροια, τα αποπαρασιτικά πολλές φορές έχουν αυτό το αποτέλεσμα. Αν συνεχίσει όμως, πάρε ένα τηλέφωνο τον γιατρό καλού κακού.

Υπάρχει πιθανότητα να κάνει διάρροια λόγω της τροφής; Της δίνω Iams Kitten & Junior 0-1 ξηρά...
Σε γενικές γραμμές η ξηρά τροφή έχει το αντίθετο αποτέλεσμα (πιο σκληρά κόπρανα). Εκτός κι αν η συγκεκριμένη ξηρή τροφή δεν της "κάθεται" καλά στο στομάχι. Και τα δικά μου, π.χ., με την ξηρή τροφή της Hill's έκαναν διάρροιες.
Μήπως να δοκίμαζες κάποια τροφή για γατάκια με ευαίσθητο πεπτικό σύστημα; (Οι περισσότερες μάρκες έχουν, συνήθως λέγονται Sensitive ή κάπως έτσι και ηρεμούν το στομάχι).
Περαστικά στη μικρούλα!! :)

Γειά σας και πάλι!

Η Yuki κι εγώ τα πάμε περίφημα! Τα κάνει όλα στην άμμο, δεν κάνει διάρροια πια, είναι ήσυχο και παιχνιδιάρικο γατί! Καμιά φορά όμως, αναρωτιέμαι αν είναι υπερβολικά παιχνιδιάρικο με τα δόντια και τα νύχια της. Πολλές φορές, όταν παίζουμε, δαγκώνει αρκετά. Όχι σε σημείο που να με πονάει (σπάνια θα με πονέσει, και πάντα άθελα της) αλλά φοβάμαι μήπως αυτό της μείνει και όταν μεγαλώσει γενικά δαγκώνει.

Επίσης τις τελευταίες μέρες θηλάζει τα ρούχα μου! Εγώ την αφήνω, σκέφτοντας ότι θα δει ότι δεν βγαίνει γάλα και θα σταματήσει. Πλάκα έχει! :P Πολλές φορές όταν κοιμάμαι, έρχεται και με γλύφει στο στόμα, στην μύτη, στο μάτι... Το κάνει απο αγάπη αλλά με ξυπνάει και δεν είμαι και πολύ χαρούμενος! Δεν με πειράζει όμως τόσο...

Hey γειά σου παιδί cubi;);),
μια χαρά σας βρίσκω με τη yuki σου.
Παιδάκι είναι μωρε κι αυτό και άμα σταματήσει να σου κάνει δαγκίτσες και φιλάκια θα τα αποζητάς (όπως η μαμά σου καμμιά φορά;; ίσως;;) Άστη να κάνει τα τρελλά της και να περνάτε σούπερ παρεούλα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back