Νέο μέλος με απορίες για καινούργιο γατί

• Thread starter Thread starter Arael
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Arael

Νεοφερμένο μέλος

Ο Arael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 44 ετών και μας γράφει από Καλυθιές (Ρόδος). Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Γεια σας και από μένα

με λένε Γίαννη και είμαι 26 χρονών για τα τελευταία 11 χρόνια μου κραταέι παρέα
η Σωσώ μια κεραμιδόγατα που την πήρα όταν ήμουν ακόμη στο λύκειο.
Η Σωσώ ως τώρα χαίρει άκρας υγείας και είναι μέλος της οικογένειας
αλλά τώρα τελευταία σκέφτομαι να πάρω μία νέα γάτα λογω του ότι μετακόμισα και μένω πια μόνος μου.
Δεδομένου ότι θα την έχω σπίτι με τα εμβόλια της και όλη την προσοχή που πρέπει
είμαι ανάμεσα σε μία Μαίην Κουν ή μια Νορβηγικού Δάσους.
Οπότε ξεκινάνε τα ερωτήματα:
α)Πόσο εύκολο είναι να βρω αυτές τις ράτσες σε Pet shops;
β)Δεδομένου ότι μένω Κάλυμνο μήπως υποφέρουν από τη ζέστη;
γ)Ποια από τις δύο ράτσες είναι η πιο μεγάλη σε μέγεθος;(Έχω μια αδυναμία στις μεγάλες γάτες:P)
δ)Λόγω του ότι μένω πια μόνος μου και δουλεύω πόσο δύσκολο είναι για ένα γατί να μένει ένα 8ωρο μόνο του σπίτι;

Αυτή τη στιγμή δεν μου ρχεται κάτι άλλο βλέπουμε στην πορεία
Ευχαριστώ προκαταβολικά και συγχαρητήρια για το πολύ όμορφο site:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα και καλωσήρθες!
Να σου ζήσει η Σωσώ,περιμένουμε φωτογραφίες της!
Και τώρα όσον αφορά τις ερωτήσεις σου:
1)Θα σε συμβούλευα με τίποτα να μην αγοράσεις γατούλα απο πετ σοπ.Τις μεταφέρουν και τις κρατούν σε άθλιες συνθήκες,μπορεί να σου δώσουν ζωάκι άλλα αντί άλλων(ημίαιμο που μοιάζει με ράτσας,άρρωστο,ακόμα και άλλου φύλου έχει τύχει).Καλύτερα να απευθυνθείς σε έναν εξειδικευμένο εκτροφέα της συγκεκριμένης ράτσας.
2)Γενικά οι γατούλες που είναι μακρύτριχες,υποφέρουν λόγω του μεσογειακού μας κλίματος.Αν όμως την έχεις μέσα στο σπιτι,με κλιματισμό σε φυσιολογική θερμοκρασία,και τη βουρτσίζεις με βρεγμένη βούρτσα δε νομιζω να έχει πρόβλημα.
3)Οι Μέην Κουν είναι σαφως μεγαλύτερες απο τις Νορβηγικού Δάσους.
4)Δεν είπες ότι έχεις κι άλλη γατούλα;Αν επιστρεφοντας στο σπιτιπερνάς ποιοτικό χρόνο μαζί του,δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.
Να έχεις υπόψιν σου ότι και οι δύο ράτσες αγοράζονται σε ένα αρκετά μεγάλο ποσό.Τι ηλικία ψάχνεις;Ίσως θα μπορούσες να χαρίσεις σπιτάκι σε κάποιο γατάκι που το έχει ανάγκη από τα "χαρίζονται",και έχει τα χαρακτηριστικά που θέλεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλως ηρθες!
www.nektarcats.com αυτο ειναι ενα εκτροφειο μειν κουν στην Αθηνα. ευχομαι να βρεις το γατακι που θα αγαπησεις κ θα σε αγαπησει!
Νανσυ

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

α)Σε ότι αφορά την ηλικία δεν έχω πρόβλημα να το πάρω από μικρό μιας και
πολλές φορές έχω φροντίσει τα μικρά της γάτας μου και πιστεύω οτι αν το έχω από μικρό θα δεθούμε πιο πολυ.

β)Δυστυχώς τη Σωσώ δεν την βλέπω όσο θα θελα για αυτό ψάχνω για άλλο
γατί.

γ)Το γιατί μου έχει κολλήσει να πάρω ράτσας είναι γιατι από μικρός που πάντα
είχαμε γάτα σπίτι ήταν κεραμιδόγατες και πάντα είχα αδυναμία
στις μεγάλες και τριχωτές γάτες και από την άλλη :up:.

δ)Αυτό που εξακολουθεί να με προβληματίζει είναι το πώς θα την αφήνω
μόνη σπίτι.Με τη Σωσώ δεν είχαμε πρόβλημα γιατί πάντα κάποιος ήταν
σπίτι. Δεν θέλω να την έχω για μπιμπελό ούτε να το ταλαιπωρώ το κακόμοιρο.Έχετε καμία λύση για αυτο;:hmm:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

α)Σε ότι αφορά την ηλικία δεν έχω πρόβλημα να το πάρω από μικρό μιας και
πολλές φορές έχω φροντίσει τα μικρά της γάτας μου και πιστεύω οτι αν το έχω από μικρό θα δεθούμε πιο πολυ.

β)Δυστυχώς τη Σωσώ δεν την βλέπω όσο θα θελα για αυτό ψάχνω για άλλο
γατί.

γ)Το γιατί μου έχει κολλήσει να πάρω ράτσας είναι γιατι από μικρός που πάντα
είχαμε γάτα σπίτι ήταν κεραμιδόγατες και πάντα είχα αδυναμία
στις μεγάλες και τριχωτές γάτες και από την άλλη :up:.

δ)Αυτό που εξακολουθεί να με προβληματίζει είναι το πώς θα την αφήνω
μόνη σπίτι.Με τη Σωσώ δεν είχαμε πρόβλημα γιατί πάντα κάποιος ήταν
σπίτι. Δεν θέλω να την έχω για μπιμπελό ούτε να το ταλαιπωρώ το κακόμοιρο.Έχετε καμία λύση για αυτο;:hmm:
Καλώς όρισες τυχερέ Καλύμνιε! (ζεις σε ένα παράδεισο! :inlove:)

Όμορφες οι γάτες του Μειν! Αγαθοί γίγαντες!
Βρήκα λύση στο να έχω 2 γάτες όπου η μια κρατά συντροφιά στην άλλη!
Δεν ξέρω κατά πόσον είναι αυτό εφικτό για σένα... Δεν αισθάνονται ποτέ μοναξιά!

Υ.Γ. Εναν Δρόσο βουτηχτή επαγγελματία τον ξέρεις? Είναι από τα μέρη σου...

Υπήρχε μία αγγελία εδώ με έναν υπέροχο γατούλη Μει Κουν, κοίταξέ το αν δεν τον έχουν δώσει ήδη

Κάλα είναι εδώ Γιούλη ιδιαίτερα τώρα που μπήκε το καλοκαίρι και πάμε
στη θάλασσα κάθε μέρα.Το παιδί που μου λες το έχω ακουστά αλλά
επειδή θέλω και γω να βγάλω διπλωμα επαγγελματία δύτη (αρχαιολόγος
είμαι) λογικά κάπου θα τον πετύχω.

Τώρα σχετικά με το θέμα των 2 γατιών δεν το χα σκεφτεί αλλά μου ακούγεται
λογικό ιδιαίτερα αν είναι ζευγάρι :)

Κάλα είναι εδώ Γιούλη ιδιαίτερα τώρα που μπήκε το καλοκαίρι και πάμε
στη θάλασσα κάθε μέρα.Το παιδί που μου λες το έχω ακουστά αλλά
επειδή θέλω και γω να βγάλω διπλωμα επαγγελματία δύτη (αρχαιολόγος
είμαι) λογικά κάπου θα τον πετύχω.

Τώρα σχετικά με το θέμα των 2 γατιών δεν το χα σκεφτεί αλλά μου ακούγεται
λογικό ιδιαίτερα αν είναι ζευγάρι :)

Μπορεί να είναι ζευγάρι, μπορεί να είναι και αδέλφια! Αν τα πάρεις από μικρά, θα μάθουν ωραία να ζουν παρείτσα! ;)
Καλό ψάξιμο! Τόσο στις γάτες όσο και στα αρχαιολογικά ευρήματα!!! Τα έχουμε ανάγκη ως Έλληνες!! :up::D

Ναι είναι μια λύση να πάρεις δύο αδερφάκια ή ένα ζευγαράκι,για να έχουν παρέα το ένα το άλλο.Επικοινώνησε με τη Νεκταρία στο λινκ του εκτροφείου που σου έδωσαν πιο πάνω,νομίζω ότι έχει κάποια γατάκια απο τελευταία γέννα.:)

Αν θελεις εχω εναν ιμιτασιον μεινκουνο αδεσποτο στειρωμένο πολύ καλου χαρακτηρα τροφαντο και τριχωτο και φουντωτο οσο ενας κανονικός μειν κουν.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back