Νέο pet στο σπίτι

elina1985

Νεοφερμένο μέλος

Η elina1985 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών και μας γράφει από Ηγουμενίτσα (Θεσπρωτία). Έχει γράψει 45 μηνύματα.
δεν ξερω αν εδω ειναι το καταλληλο σημειο για ενα ενα τετοιο θεμα, αν δεν ειναι ζητω συγνωμη και παρακαλω να μεταφερθει στη σωστη του θεση

θα θυμαστε οτι πριν 4 μερες χασαμε την γατουλα μας.την ειχαμε 10 χρονια.απο τοτε δεν μπορουμε να συνελθουμε.οι περισσοτεροι καταλαβαινετε για τι πραγμα μιλαω.τεθηκε ομως ενα θεμα σημερα.να παρουμε νεο ζωακι.

απο την μια παντα ειχαμε ζωο στο σπιτι και αυτη η απωλεια μας στοιχισε πολυ σε ολους μας.το σπιτι ειναι αδειο.και λεγαμε να παρουμε νεο ζωακι.απο την αλλη ομως αισθανομαι οτι προδιδω την σερενατα.ακομα δεν εφυγε και εγω κανω σχεδια για να την αντικαταστησω.ειμαι σε διλλημα

μπορει και σε αυτη την περιπτωση να ισχυει ο ερωτας με ερωτα περναει ή μηπως δεν ειμαστε ακομα ετοιμοι για ...σχεση

να προσθεσω ακομα οτι οταν παρουμε ζωακι, ειτε γατουλα ειτε σκυλακι θα ειναι αδεσποτο.ειναι καλο να σκεφτομαι οτι θα βοηθησω μια ψυχουλα που εχει βεβαιο τελος και μαλιστα συντομο?να το κανω δλδ στην ψυχουλα της νατας να σωσω μια αλλη ψυχουλα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αν υπαρχει θεση στην καρδια και στο σπιτι σας για αλλο ζωακι τοτε να παρεις ενα αδεσποτακι συντομα για να το σωσεις. ετσι κι αλλιως δεν θα σταματησεις ποτε να αγαπας την σερενατα. :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εχεις δικιο αλλα απο την αλλη η νατα μας εφυγε την τριτη, ουτε μια βδομαδα.εσεις τι λετε?

Σε νιώθω απόλυτα! Ο καθένας λειτουργεί διαφορετικά. Εγώ όταν έχασα τον Σίλβερ μου, είχα την ανάγκη να πενθήσω & άφησα 3 χρόνια να περάσουν πριν πάρω τον Μάγκα μου. Βέβαια δίπλα στις φωτο του Μάγκα υπάρχουν & οι δικές του. Ποτέ δεν θα τον ξεχάσω. Άλλα μου πρόσφερε αυτός & άλλα μου προσφέρει ο Μάγκας. Πιστεύω ότι είναι θέμα χαρακτήρα, αν νιώθεις ότι θέλεις αμέσως να προσφέρεις αγάπη & φροντίδα σ' ένα αδέσποτο, να το κάνεις. Η θλίψη & ο πόνος θα μετατραπούν σε αγάπη για το νέο μέλος & έτσι θα το "ξεπεράσεις" (θα απαλύνεις τη λύπη σου, γιατί ένας χαμός δύσκολα ξεπερνιέται) πιο εύκολα. Ακολούθα την καρδιά σου σ' αυτήν την περίτωση.:greycat:

νομίζω ότι είναι ανάλογα το πως λειτουργεί ο καθένας...και τι χρόνο χρειάζεται...εμένα ένα σπίτι χωρίς γάτα μου φαίνεται άδειο..δεν θα μπορούσα..φυσικά δεν θα επιχειρούσα να βρω κάποιο ζωάκι "αντικαταστάτη"...βασικά είναι όπως το νοιώθεις εσύ μέσα σου..πάρε λίγο χρόνο. Η νάτα σου δεν θα παρεξηγήσει, η ψυχούλα της είναι ήσυχη με την αγάπη που της έδωσες όλα αυτά τα χρόνια...όταν και αν νοιωσεις την ανάγκη να δώσεις αγάπη και σε κάποιο πλασματάκι, μην το σκεφτείς άλλο απλά κάντο...είτε αυτό είναι σε 5 μέρες, είτε σε 5 χρόνια. ΄Μέσα σου άλλωστε πάντα θα έχεις μια γωνιά αφιερωμένη στα χρόνια που περάσατε με τη γατούλα σου...
Στην αρχή ίσως σου φανεί λάθος, το "δεσιμο" άλλωστε με ένα ζωάκι δημιουργείται με το χρόνο..π.χ. ο Τσε στην αρχή μου φαινόταν απόμακρος, μάλιστα έκανα δεύτερες σκέψεις...αλλά αυτή τη σχέση δεν την αλλάζω με τίποτα. Τη Μαφάλντα μου την αγαπάω αλλα ακόμα δεν έχουμε τα "ιδιαίτερά μας"..πιστεύω καταλαβαίνεις τι εννοώ..μην απογοητευτείς δηλαδή αν πάρεις μια ψυχούλα και αμέσως δεν δεις την αγάπη που είχατε με την νάτα σου...αυτό έρχεται σιγα-σιγα...

Συμφωνώ απόλυτα με την Νότα, όλα θέλουν τον καιρό τους... Ομως αν μπορείτε να πάρετε νέο ζωάκι στο σπίτι (και μάλιστα αδέσποτο) σκέψου τι καλό θα κάνετε... Πάρε τον χρόνο που χρειάζεσαι και αποφασίστε το. Ενα ζώο είναι ο καλύτερος φίλος. Η Σερενάτα σου σίγουρα θα επιδοκίμαζε την πράξη σου. Δεν τη προδίδεις και ούτε πρέπει να την ξεχάσεις. Να την θυμάσαι σαν κάτι γλυκό και όμορφο στη ζωή σου ...:( Και παίρνοντας νέο ζώο δε σημαίνει ότι την "αντικαθιστάς", κάθε οντότητα είναι ξεχωριστή. Απλά κάνεις ένα ΜΕΓΑΛΟ καλό και είμαι σίγουρη ότι στο νέο μέλος της οικογένειας θα βρεις άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που θα σε κάνουν να το αγαπήσεις... Κάντο όταν θα αισθανθείς εσύ έτοιμη.

Εγώ θα έπαιρνα πάντως, για να γεμίσει το κενό που θα είχα. Η γειτόνισσά μου είχε ένα σκυλάκι, δυστυχώς το έχασε,αλλά πήρε πρόσφατα άλλο,ακόμα θυμάτε το προηγούμενο και ελπίζει ότι θα το βρει,αλλά τη βοήθησε η μικρούλα που έχει τώρα,ξεχνιέτε που και που, και βοηθάει και μια ζωούλα έτσι

Κι εγω θεωρω πως ειναι υποκειμενικο :hmm::hmm:
Εγω παντα επαιρνα γρηγορα αλλο γατακι. Αρχικα ενιωθα πως αποκλειεται να δεθω οπως με το προηγουμενο που εχανα, αλλα ο χρονος με διαψευδε παντοτε :) Δεν αντικαθιστουσα το προηγουμενο, εχτιζα νεα σχεση με το χρονο, αλλα παντα η αγαπη που εδινα και επαιρνα με γεμιζε.
Με η χωρις γατακι, θελει χρονο. Εμενα μου εκανε καλο παντως :)

Εγώ πιστεύω οτι ειναι καθαρά πώς το αισθάνεται ο καθένας. Εγώ τον πρώτο μου γατούλη που τον έχασα έκανα μήνες να συνέλθω και δεν είχα διάθεση για τίποτα πόσο μάλλον να φροντίσω άλλο ζώο. Βέβαια ήμουν πιο μικρή τότε, μεγαλώνοντας κανείς τα βλέπει όλα λιγο πιο στωικά, δυστυχώς και η απώλεια είναι μεσα στο πρόγραμμα.
Είναι διαφορετικό να πάρεις ζωάκι σαν αντικαταστάτη του παλιου, που πολλοί το κάνουν αλλά είναι λάθος γιατι ποτέ δεν είναι το ίδιο, και διαφορετικό να το πάρεις για παρεούλα και για να του προσφέρεις σπιτάκι.
Εγώ δεν ξέρω τι θα μου έβγαινε να κάνω, ουτε καν να το σκέφτομαι δεν θέλω...

μπορεις να περιμενεις και να παρεις καποιο που θα βρεις το δρομο και θα εχει πραγματικα αναγκη,τοτε δεν θα σκεφτεις ,αν ειναι σωστο ή λαθος να παρεις γιατι τοτε θα πρεπει να το βοηθησεις...

Σωστό και αυτο Αγγελική... Εμένα κάπως έτσι μου βγήκε πάντως, αποφάσισε ο Ραούλ μου να τον υιοθετήσω! :)

εξαρτατε απο τον ανθρωπο:) αλλος περνει αλλο ζωακι στη μια μερα κι αλλος σε ενα χρονο. οφειλω ομως να πω οτι απο οτι εχω διαβασει καλυτερα ειναι να αφησεις ενα διαστημα ενος-δυο μηνων (αν δεν κανω λαθος:redface:);)
ολα εχουν να κανουν με εσανα. αν νιωθεις πως θελεις ενα αλλο ζωακι τοτε καντο;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back