Να αρχίσω να ανησυχώ ή απλά φταίει η ζέστη;

Κάτι έκανα βιαστικά και επέλεξα και άλλο ένα μήνυμα .

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα φιλη μου.
Την ανακλιση δεν θα στην συνιστουσα,εχουμε παρα πολλες περιπτωσεις γατιων που εχουν σκοτωθει απο την ανακλιση.Οχι μονο μικρα,ακομα και μεγαλα.Γενικα η ανακλιση δεν ειναι και οτι καλυτερο οταν εχουμε γατα.:worry:

Γιατί το λες αυτό ? Αλλωστε τα ρολά θα είναι κλειστά τη νύχτα και αν πηγαινει καποιος την ημέρα να τα ανοίγει θα υπάρχει και η σίτα κατεβασμένη .
Αυτό με την ανάκλιση το κάνω από τότε που ζέστανε ο καιρός για να μπαίνει φρέσκος αέρας τις ώρες που λείπω . Εσύ πώς το κατορθώνεις αυτό?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιατί το λες αυτό ? Αλλωστε τα ρολά θα είναι κλειστά τη νύχτα και αν πηγαινει καποιος την ημέρα να τα ανοίγει θα υπάρχει και η σίτα κατεβασμένη .
Αυτό με την ανάκλιση το κάνω από τότε που ζέστανε ο καιρός για να μπαίνει φρέσκος αέρας τις ώρες που λείπω . Εσύ πώς το κατορθώνεις αυτό?
Εγω αφηνω τα ρολα κλειστα και ανοιχτο απο μεσα το τζαμι.:)

Όχι ανακλιση ειτε είναι κατεβασμένη η σίτα είτε όχι! Οι γάτες νομιζουν οτι μπορούν να πηδήξουν απο το κενό όταν η μπαλκονόπορτα έιναι σε ανάκλιση και συχνά κολλάνε είτε με τον θώρακα είτε πιο κάτω. Έχουν πνιγεί γάτες έτσι (ακόμα και με τον ιδιοκτήτη μέσα στο σπίτι γιατι αν κολλήσουν στον θώρακα δεν μπορούν να βγάλουν φωνή) και ο δικός μου έμεινε παράλυτος (ευτυχώς προσωρινά, για 2 μήνες).

Με το κλιματιστικό έχει πολύ πλάκα!!
Τις τελευταίες μέρες που έχει πολύ ζέστη το χαζό μου έχει αυξήσει τις ώρες ύπνου τουλάχιστον στο 100% και τις ώρες που δεν κοιμάτε κυλιέτε στα πατώματα! Ποτέ δεν το κάνει αυτό τον χειμώνα, έχει συγκεκριμένα μέρη που κάθετε, τώρα σηκώνετε να πάει κάπου και στην μέση της διαδρομής ρίχνει και μια ξάπλα στο πάτωμα (έχουμε μαρμάρινα πλακάκια οπότε υποθέτω οτι προσπαθεί να δροσιστεί).
Η πλάκα είναι που όταν ανάβουμε το κλιματιστικό ξαφνικά ξυπνάει και "Νιάου;! Νιάου!!"! Μέχρι και παιχνίδια θέλει με (λίγο) τρέξιμο. Μετά απο κάποιες ώρες που το κλείνουμε, ξανα στα πατώματα η Σονάτα :redface::P

Οπότε να μην ανησυχώ ! Είναι 9 μήνες που τον έχω στο σπίτι και όσο δένομαι μαζί του όλο και περισσότερες ιδέες ,κακές , με κυριεύουν. Όταν είχαμε "ελεύθερη σχέση" , αυτός στο δρόμο εγώ στο σπίτι είχα απόλυτη εμπιστοσύνη στη καλή του τύχη .

Καταλαβαίνω πολύ καλά τι εννοείς γιατί κι εγώ το ζω αυτό το δέσιμο με το δικό μου αιλουροειδές!Όσο για την ..."ελεύθερη σχέση",σκέψου ότι ήταν αδεσποτούλι!Νομίζω ότι η καλή του τύχη ήταν που βρήκε "μαμά" και στέγη.

Με το κλιματιστικό έχει πολύ πλάκα!!
Τις τελευταίες μέρες που έχει πολύ ζέστη το χαζό μου έχει αυξήσει τις ώρες ύπνου τουλάχιστον στο 100% και τις ώρες που δεν κοιμάτε κυλιέτε στα πατώματα! Ποτέ δεν το κάνει αυτό τον χειμώνα, έχει συγκεκριμένα μέρη που κάθετε, τώρα σηκώνετε να πάει κάπου και στην μέση της διαδρομής ρίχνει και μια ξάπλα στο πάτωμα (έχουμε μαρμάρινα πλακάκια οπότε υποθέτω οτι προσπαθεί να δροσιστεί).
Η πλάκα είναι που όταν ανάβουμε το κλιματιστικό ξαφνικά ξυπνάει και "Νιάου;! Νιάου!!"! Μέχρι και παιχνίδια θέλει με (λίγο) τρέξιμο. Μετά απο κάποιες ώρες που το κλείνουμε, ξανα στα πατώματα η Σονάτα :redface::P

:D Τα ίδια ,περίπου,κάνει και η δική μου!
Της έβαλα και παγάκι στο μπωλάκι με το νερό,μήπως δροσιστεί,αν και συνήθως πίνει..τρεχούμενο
από τον νιπτήρα.Το..περιεργάστηκε την πρώτη φορά,έβαλε και το ποδαράκι,δροσίστηκε,αλλά μετά βαρέθηκε.

Όχι ανακλιση ειτε είναι κατεβασμένη η σίτα είτε όχι! Οι γάτες νομιζουν οτι μπορούν να πηδήξουν απο το κενό όταν η μπαλκονόπορτα έιναι σε ανάκλιση και συχνά κολλάνε είτε με τον θώρακα είτε πιο κάτω. Έχουν πνιγεί γάτες έτσι (ακόμα και με τον ιδιοκτήτη μέσα στο σπίτι γιατι αν κολλήσουν στον θώρακα δεν μπορούν να βγάλουν φωνή) και ο δικός μου έμεινε παράλυτος (ευτυχώς προσωρινά, για 2 μήνες).

Nα σου πω την αλήθεια την ανάκλιση δεν σκοπεύω να την αφήσω όταν θα λειψω μέρες . Και αυτό γιατί δεν ξέρω πώς θα λειτουργήσει όταν θα δει ότι αργώ να πάω σπίτι .
Τωρα όσο είμαι σπίτι ή λείπω λίγες ώρες δεν ανησυχώ είναι αρκετα μεγαλόσωμος ,6kg , και η ανάκλιση είναι έτσι ρυθμισμένη ώστε να αφήνει μικρο ανοιγμα .Επίσης τις σίτες σε γενικές γραμμές τις σέβεται . Τουλάχιστον γνωρίζει ότι δεν μπορει να βγει όταν αυτές είναι κλειστές για αυτό νιαουρίζει απαιτητικα για να της ανοίξω όταν αυτός επιθυμεί .

Καλημερα!η δικια μου ειναι σχεδον μονιμα σε κατασταση ληθαργου τα καλοκαιρια, μονο το βραδακυ συνερχεται και την πιανει τρελα, αλλιως ολη την ημερα ειναι σαν πτωμα!δεν ειναι και ευκολο να κουβαλας μια γουνα πανω σου(και να μην μπορεις να ιδρωσεις κι' ολας!):hypno:

Καλημερα!η δικια μου ειναι σχεδον μονιμα σε κατασταση ληθαργου τα καλοκαιρια, μονο το βραδακυ συνερχεται και την πιανει τρελα, αλλιως ολη την ημερα ειναι σαν πτωμα!δεν ειναι και ευκολο να κουβαλας μια γουνα πανω σου(και να μην μπορεις να ιδρωσεις κι' ολας!):hypno:

:D :D

Λοιπόν αυτό θα κάνω . Θα το βάλω στο economy και θα αφήσω κάποια παράθυρα σε ανάκλιση , σίγουρα δεν θα έχει τη βέλτιστη απόδοση και θα γίνει και σπατάλη ενέργειας , αλλά θα είναι μόνο για λίγες ημέρες.
Σε ευχαριστώ για το μήνυμα .

οχι ανακλιση!
εχουν πεθανει γατακια δυστυχως απο αυτο!

εμεις οταν λειπουμε αφηνουμε την εσωτερικη(γυαλινη διαφανης) μπαλκονοπορτα ανοιχτη και κλειδωμενη την εξωτερικη σκουρα. ολοκληρο σπιτι εχουν, βρισκουν αυτα πού θα κατσουν καθε στιγμη.
εννοειται οτι τα ελεγχει ανθρωπος οταν λειπουμε, μερα παρα μερα και τους αλλαζει το νερο να εχουν παντα φρεσκο και αφηνουμε σε 2-3 μερη νερο οταν φευγουμε καλοκαιρι διακοπες.

υ.γ. με τις μεγαλες ζεστες φετος κι εμεις εχουμε ατελειωτες ωρες κλιματιστικο,μια χαρα ειναι τα γατονια, κανενα προβλημα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back