Να πάρουμε γατούλα; Πόσο κοστίζει η συντήρησή της;

Nefelydia

Νεοφερμένο μέλος

Η Nefelydia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Αγαπητοί γατόφιλοι, χαίρετε!
Είμαι εργαζόμενη μητέρα δύο κοριτσιών (7 και 3 ετών), μένουμε σε διαμέρισμα και αγαπούμε και οι τρεις πολύ τα ζώα - και τις γάτες ιδιαίτερα. Σκέφτομαι να πάρω μία (οι κόρες μου με πα-ρα-κα-λά-νε!), γιατί θα απασχολούνται υπέροχα μαζί (και θα ξεκολλήσουν και από την τηλεόραση), αλλά δεν ξέρω αν οικονομικά είναι μεγάλη επιβάρυνση η συντήρησή τους, και αν ένα θηλυκό είναι καλύτερο από ένα αρσενικό (εννοείται ότι θα στειρωθεί ό,τι και να είναι).

Μεγάλωσα σε μονοκατοικία και είχαμε συνεχώς γατούλες, τις λάτρευα, αλλά όταν παντρεύτηκα ο άντρας μου τις συχαινόταν. Τώρα που χωρίσαμε, σκέφτομαι να ξαναβάλω ένα μουτράκι στη ζωή μου (εκτός από αυτά των κοριτσιών μου φυσικά). Τα παιδιά έχουν εξοικειωθεί με τα... ζωντανά, μιας και στο πατρικό μου σπίτι (που τις αφήνουμε από μικρές για να πάμε στις δουλειές μας...) οι γονείς μου έχουν και λυκόσκυλο και γάταρο, οπότε ξέρω ότι θα τη λατρέψουν τη γατούλα. Το οικονομικό θέμα σκέφτομαι... Τα... καθημερινά τους "θέματα" (καθαριότητα, υγεία κλπ) προτιμώ να μην τα σκέφτομαι, ελπίζω να με... λυπηθεί η μέλλουσα συγκάτοικός μας!!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσήλθες φίλη!!!:)

Το κόστος δεν είναι δυσβάσταχτο. Απλά την πρώτη χρονιά είναι αυξημένο. Η Στείρωση, και τα εμβόλια, που θα πέσουν μαζεμένα. Στείρωση 60-100ε ανάλογα γιατρό και το φύλο.. εμβόλια 30-40 το καθένα. Θα κάνει σίγουρα 2.

Μετά είναι η άμμος, η τροφή και κάποια προίκα της γατούλας. Πάλι, ανάλογα με την μάρκα, και τα πόσα θα πάρετε και απο πού...:)

Δες και εδω, είναι μια κάποια ιδέα... πάντα υπάρχουν και οι φτηνότερες λύσεις, και κόλπα για περικοπές. ( οχι βέβαια οικονομία στην ποιοτική και σωστή διατροφή.;))

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσήρθατε! Αφού αγαπάτε τόσο τις γατούλες, είναι σίγουρο ότι θα φροντίζετε με τον καλύτερο τρόπο τη δική σας! Εδώ θα βρείτε ένα άρθρο σχετικά με το πόσο κοστίζει η συντήρηση μιας γάτας και εδώ θα βρείτε πολλές που χαρίζονται.
Εύχομαι το καλύτερο :)

Καλώς ήρθες και να χαίρεσαι τις κορούλες σου!:)Για τα οικονομικά θέματα με κάλυψαν οι υπόλοιπες. Ήθελα μόνο να πω ότι το φύλο δεν έχει και τόση σημασία, αφού οι διαφορές στη συμπεριφορά είναι ελάχιστες, ιδίως στα στειρωμένα ζώα που ζουν αποκλειστικά μέσα στο σπίτι.
Καλή τύχη σε ό,τι επιλέξεις!:happy:

Αν έχεις αμφιβολίες διάβασε κι αυτό: 5+1 λόγοι για να μην πάρετε γάτα

:)

καλως ηρθες με καλυψαν τα κοριτσια ..να σου πω ομως οτι αν προτιμησεις και μια γατουλα 6-7 μηνων απο εδω θα βρεις εμβολιασμενες και στειρωμενες ηδη οποτε γλυτωνεις τα πρωτα μεγαλα εξοδα αλλα και τις μικροσκανταλιες που θα σου κανει ενα μωρο γατακι!!!!! ριξε μια ματια εδω!!!!https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=30494

αυτη θα δωθει εμβολιασμενη :https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=30624

Φυσικά και να πάρετε γατούλα!! Όταν είναι μικρά είναι πολύ έως πάρα πολύ σκανταλιάρικα αλλά όσο μεγαλώνουν ηρεμούν. Θα ξετρελάνει τις κορούλες σου.
Είναι πολύ όμορφα ζωάκια οι γάτες και με απίστευτο χαρακτήρα.
Κοίταξε στα "Χαρίζονται", υπάρχουν πολλά γατάκια που χαρίζονται !! Σίγουρα θα σου κάνει κάποιο κλικ!!!:cool:

αν ειστε αποφασισμενοι οτι το θελετε πολυ και οτι θα ειναι παρεα σας για αρκετα χρονια να παρετε !!! :cool:
το κοστος εκτος απο στειρωση και εμβολια δεν ειναι μεγαλο, κατι παιχνιδακια, μια αμμολεκανη, την αμμο της και το φαι της. θα ελεγα οτι ειναι γυρω στα 25-30 ευρω το μηνα. (για μενα τουλαχιστον)
παρε αδεσποτακι για να βοηθησεις ενα ζωακι να βρει σπιτι !!:up:

τελικα τ αποφασισες να παρεις γατουλα? κι εγω ειμαι μανουλα 2 κοριτσιων 8 και 6 χρονων.και αποφασισα να παρω γατουλα. στο οικονομικο με καλυψαν οσο για την φροντιδα οπως αφιερωνεις 10 λεπτα να στρωσεις τα κρεβατια των κοριτσιων τοσο θα κανεις να της καθαριζεις την αμμο της και να της πλενεις το πιατακι. οσο για τα χαδακια απ οτι καταλαβα θα εχει μπολικα!;) αντε με το καλο:up:

τελικα τ αποφασισες να παρεις γατουλα? κι εγω ειμαι μανουλα 2 κοριτσιων 8 και 6 χρονων.και αποφασισα να παρω γατουλα. στο οικονομικο με καλυψαν οσο για την φροντιδα οπως αφιερωνεις 10 λεπτα να στρωσεις τα κρεβατια των κοριτσιων τοσο θα κανεις να της καθαριζεις την αμμο της και να της πλενεις το πιατακι. οσο για τα χαδακια απ οτι καταλαβα θα εχει μπολικα!;) αντε με το καλο:up:
Είδες κάποιο γατάκι που να σου άρεσε;; :):):)

ναι νομιζω το χεις δει. ειμαι αυτη που θα παρει τον Λιμον!:):)

ναι νομιζω το χεις δει. ειμαι αυτη που θα παρει τον Λιμον!:):)
Αααα.. ο Λιμόν είναι φανταστικός τύπος!!! Μπράβο πραγματικά !!! πολύ χαίρομαιι...!! Να περάσετε πολλές γουργουριάρικες αγκαλίτσες και στιγμές!!!!

ευχαριστουμε!:)παρεπιπτοντως ξερεις οτι στην αρχαια Αιγυπτο υπηρχε επισης η θεα γατα Μπαστέτ, θεα της απολαυσης?:hmm:

Τελικά πιο θα πάρεις ?αποφάσισες? :)

Απάντηση: Νέα γάτα στο σπίτι - Απορίες, προβληματισμοί

Καλησπέρα.
Σκεφτόμαστε με το αγόρι μου να πάρουμε μια γάτα (από τις τόσες που χαρίζονται από φιλοζωικές) και το μόνο που μας κάνει να το σκεφτόμαστε και να μην το κάνουμε πράξη, είναι το οικονομικό θέμα.
Τι οικονομικές ανάγκες έχει ένα γατί ανά μήνα; Θα πάρουμε κάποιο ήδη στειρωμένο οπότε δεν θα είναι έξοδο αυτό. Ας πούμε ούτε και η τροφή του θεωρείται τρομερό έξοδο μαζί με την άμμο του.
Κτηνίατρο κάθε πόσες φορές θέλει; Άλλα έξοδα που δεν έχουμε λάβει υπόψιν μας;
Ευχαριστώ πολύ! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Νέα γάτα στο σπίτι - Απορίες, προβληματισμοί

Καλημέρα. Δύσκολο θέμα ανοίξατε γιατί ήταν και μένα ο βασικός προβληματισμός μου αυτός. Το θέμα κόστους-διαβίωσης.
Πέρα απο αποπαρασιτισμούς εξωτερικούς ( περιπου 6 ευρώ το μήνα ) και εσωτερικούς ( περίπου 8ευρώ το τρίμηνο ) - οι οποίοι γίνονται στο σπίτι αν θέλετε, αρκεί να γίνονται σωστά-
θα πρέπει αν θέλετε να την εμβολιάσετε και εφ'οσον την έχετε εμβολιάσει να υπολογίσετε 100ευρώ το χρόνο για τις επαναληπτικές δόσεις. ( 3 επισκέψεις περίπου )

Όμως πέρα απο τα παραπάνω και η διατροφή της είναι πολύ σημαντικό ζήτημα. Θα βρείτε τροφές με 2ευρώ/κιλό θα βρείτε και με 5ευρώ/400γρ., αναζητήστε τη μέση λύση μεταξύ αυτού που αντέχει η τσέπη σας και του τι είναι καλύτερο για τη γάτα.Η γάτα είναι οτι τρώει.

Πολύ απλά σας λέω πως ότι καλύτερο της προσφέρετε τόσο περισσότερο θα έχετε μιά υγιή γάτα που θα σας κρατήσει συντροφιά για πολλά χρόνια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θενξ για την απάντηση!
Σε αυτό το θέμα στα αρχικά ποστ βρήκα αρκετά χρήσιμα πράγματα βασικά. Επειδή αν πάρουμε το γατί που σταμπάραμε θα μας το δώσουν μαζί με την τουαλέτα του, το μόνο που πρέπει να πάρουμε από... "σταθερά" ας πούμε πράγματα, είναι ένα μαξιλαράκι να κοιμάται, παιχνιδάκια και πιατάκια για φαγητό/νερό. Τώρα ο κτηνίατρος φαντάζομαι είναι ίσως το πιο κύριο έξοδο. Τουλάχιστον θα είναι ήδη στειρωμένο το ψιψίνι και δεν θα έχουμε αυτό το έξοδο.
Και πάλι ευχαριστώ. :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back